Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Masonerie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=681)

Mirean 05.06.2007 19:10:04

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de calator
pentru iubitorii de poze ....asta ca sa stiti unde au fost facute dovezile

Intre 4-9 septembrie 2007, Sibiul va fi gazda unui eveniment deosebit, si anume este vorba despre cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana. Peste 2.500 de crestini vor veni la Sibiu care, pentru 5 zile, va deveni si capitala a Europei crestine, dar si capitala culturala a Europei. A III-a Adunare Ecumenica Europeana continua procesul Adunarilor ecumenice precedente de la Basel, din 1989, si Graz, 1997. Tema acestei intruniri va fi "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta de innoire si unitate in Europa", fiind o tema hristologica, simbolul luminii este semnificativ in traditia crestina atat in Orient, cat si in Occident".

In "intampinarea" acestui eveniment, care va avea loc peste cateva luni, a avut loc o intalnire cu reprezentantii Bisericilor din Romania, unde a fost prezent si un episcop al BOR care a afirmat ideea de "ecumenism activ", in fapt, pozitia BOR fata de ecumenism.

Vezi domnule,ca ai adus singur dovada incriminatoare tie si B.O.R.?

NO COMMENT!

Nu e nimic incriminatoriu, tocmai asta este. Dar eti fixat pe o idee!

"ECUMENISMUL ACTIV" - este fiferit de abureala ta! S-a discutat despre asta in postarile anterioare. Nu revin. Daca esti interesat cauta!

mirelat 06.06.2007 04:21:23

OK, aveti o parere fiecare si tineti de ea cu dintii... dar chiar trebuie sa citati MESAJE INTREGI atunci cand postati ceva??

calator 06.06.2007 07:58:54

marius_daniel intalnirile ecumenice nu sunt incriminatorii deoarece pana in prezent nu ai dat nici un sigur argument prin care sa arati ca ecumenismul este o erezie. Daca tu il acuzi pe IPS DAniel ca este eretic pe baza unor poze facute in timpul unor rugaciuni comune atunci, avand in vedere ca in toate marile orase se desfasoara asa niste evenimente rezulta ca toti ierarhii sunt eretici nu doar IPS Daniel.

http://acatiste.crestinortodox.ro/A_xxx_a_intalnire_ecumenica_la_Neuendettelsau-119-7191.html
Bau, bau iaca si un exemplu din straintate..

cred ca ecumenismum inseamna dialog si cheama la o omplicare comuna a bisericilor in rezolvarea unor chestiuni/ probleme care apar si se dezvolta in contextul globalizarii privitoare la alte aspecte decat cele religioase: discriminare, efect de sera etc. red ca interesul fiecarei biserici este de a-si mentine particularitatile, credintele, dogma si ritul si ca probabil nici ei nu se vor deveni ortodocsi dar nici noi nu vom deveni altceva din ceea ce suntem

A dialoga cu un rom nu te face rom ci iti da posiblitatea cunoasterii si acceptarii a diversitatii

MARIUS_DANIEL 06.06.2007 18:59:47

Citat:

În prealabil postat de calator
marius_daniel intalnirile ecumenice nu sunt incriminatorii deoarece pana in prezent nu ai dat nici un sigur argument prin care sa arati ca ecumenismul este o erezie. Daca tu il acuzi pe IPS DAniel ca este eretic pe baza unor poze facute in timpul unor rugaciuni comune atunci, avand in vedere ca in toate marile orase se desfasoara asa niste evenimente rezulta ca toti ierarhii sunt eretici nu doar IPS Daniel.

http://acatiste.crestinortodox.ro/A_xxx_a_intalnire_ecumenica_la_Neuendettelsau-119-7191.html
Bau, bau iaca si un exemplu din straintate..

cred ca ecumenismum inseamna dialog si cheama la o omplicare comuna a bisericilor in rezolvarea unor chestiuni/ probleme care apar si se dezvolta in contextul globalizarii privitoare la alte aspecte decat cele religioase: discriminare, efect de sera etc. red ca interesul fiecarei biserici este de a-si mentine particularitatile, credintele, dogma si ritul si ca probabil nici ei nu se vor deveni ortodocsi dar nici noi nu vom deveni altceva din ceea ce suntem

A dialoga cu un rom nu te face rom ci iti da posiblitatea cunoasterii si acceptarii a diversitatii

Asa mai vorbim.Bineinteles ca toti ce se roaga cu ereticii se fac vinovati insusi se sangele martirilor ce au murit pentru a-L apara pe Hristos.Vrei dovada ca ecumenismul e EREZIE?Bine,uite dovada.Esti de acord ca protestantii,catolicii,sectantii,sunt eretici deoarece fie au modificat interpretarea Bibliei,fie au modificat insusi textul Bibliei,da?De pagani nu mai zic,deoarece ei n-au treaba cu Hristos.Bun.Atunci ce inseamna sa te rogi cu ereticii si/sau paganii la un loc?Fiecare in credinta lui,care e gresita,fata de cea ortodoxa,care e SINGURA ADEVARATA?EREZIE,asta inseamna.Faptul ca tolerezi si/sau participi la rugaciuni comune cu ne-ortodocsii te face ERETIC,deoarece prin asta confirmi implicit ca esti de acord cu credintele lor.Da,a dialoga cu un eretic in scopul indreptarii lui,nu in altul,deoarece stii ca nu trebuie sa vorbesti cu omul eretic,daca dupa prima si a doua mustrare nu se indreapta,nu e gresit,e chiar bine...dar A TE RUGA CU EL,fiecare in credinta lui,e EREZIE.

MARIUS_DANIEL 06.06.2007 19:05:00

Spune-mi si mie un singur Sf.Parinte ce i-a primit cu lauri pe eretici si s-a rugat cu ei!Probabil ca se rasucesc in mormant cand vede cum le cautam noi in coarne si ne vindem credinta,credinta pe care ei au aparat-o cu sangele lor!Cred ca suntem cea mai ecumenista tara ortodoxa la ora actuala.Iata de ce nu-mi convine mie autocefalia Bisericii si as fi vrut sa apartinem de patriarhia rusa.

MARIUS_DANIEL 06.06.2007 19:08:24

MIREAN

Te sfatuiesc eu mai intai pe tine sa cauti ce inseamna ecumenism,care mai e si activ...si pe urma mai vorbim.Tu nu faci altceva decat sa pui acest paravan aparent nevinovat in fata,sa smintiti lumea cu ereziile voastre!

ANATEMA!ANATEMA!ANATEMA!

Mirean 07.06.2007 00:09:09

Citat:

MIREAN

Te sfatuiesc eu mai intai pe tine sa cauti ce inseamna ecumenism,care mai e si activ...si pe urma mai vorbim.Tu nu faci altceva decat sa pui acest paravan aparent nevinovat in fata,sa smintiti lumea cu ereziile voastre!

ANATEMA!ANATEMA!ANATEMA!

Prietene, ai dovedit ca habar nu ai despre ce vorbesti!!! Am explicat anterior ce este ecumenismul activ, dar, cum era de asteptat, nu ai citit pentru ca esti fixat pe o directie gresita.

Tu si "ai tai" practicati o dezindormare care serveste propriilor interese...schismatice!

Despre "vanzarea credintei" nu ai adus nici un argument, in special legat de schimbarea invataturii de credinta. Referitor la implicarea catolicilor in ecumenism...nu au nici o legatura...a explicat la alt topic Odin. Asta arata cat de (ne)pregatit esti in domeniu...

Cat despre anatema sunt convins ca nu ai autoritate sa o "arunci", desi ti-ar placea.

Raman la convingerea mea ca servesti alte interese, diferite de cele ale BOR.

Eu atat am avut sa-ti spun.

vsovi 07.06.2007 14:26:53

Citat:

Spune-mi si mie un singur Sf.Parinte ce i-a primit cu lauri pe eretici si s-a rugat cu ei!Probabil ca se rasucesc in mormant cand vede cum le cautam noi in coarne si ne vindem credinta,credinta pe care ei au aparat-o cu sangele lor!Cred ca suntem cea mai ecumenista tara ortodoxa la ora actuala.Iata de ce nu-mi convine mie autocefalia Bisericii si as fi vrut sa apartinem de patriarhia rusa.

Poi intalnirile si rugaciunile comune cu eretici nu pentru noi nu sunt bune ci ???, ca noi oricum trebuie sa-i primim cu paine si cu sare ca asha este datina poporului din care te-ai ridicat si dumneata stimate Marius_Daniel... Vrei sa ne aperi de respectarea canonului... vrei? sa nu greshim la canon? asha cum scrie la canon si vrei sa ne aperi? poi dumneata respectzi canonul? chiar asha ia arata-ne despre ce canon e vorba si ce scrie acolo si ce intzelegi dumneata... ia sa vedem ce gresheala facem noi, sau aceia care o fac sau o vor face... ia sa vedem despre ce vorbeshti dumneata?!
chiar asha...ia spune care ne este paiul din ochi si nu-l vedem... hm?! sau tepomeneshti si o fi asha cum spui dumneata, ditamai barna sau stalpul :(...

calator 07.06.2007 20:54:56

sa zicem ca pana la urma esti convingator Sinodul este eretic etc bun si care este solutia pe care o propui tu si cei ce gandesc ca tine Asa cum aspus cineva daca fantana e otravita trebuie sa le spui oamenilor Corect dar in acelasi timp cred ca trebuie sa le oferi o posibilitatea de a bea apa din alta parte

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 00:27:34

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

MIREAN

ANATEMA!ANATEMA!ANATEMA!

Prietene, ai dovedit ca habar nu ai despre ce vorbesti!!! Am explicat anterior ce este ecumenismul activ, dar, cum era de asteptat, nu ai citit pentru ca esti fixat pe o directie gresita.

Tu si "ai tai" practicati o dezindormare care serveste propriilor interese...schismatice!

Despre "vanzarea credintei" nu ai adus nici un argument, in special legat de schimbarea invataturii de credinta. Referitor la implicarea catolicilor in ecumenism...nu au nici o legatura...a explicat la alt topic Odin. Asta arata cat de (ne)pregatit esti in domeniu...

Cat despre anatema sunt convins ca nu ai autoritate sa o "arunci", desi ti-ar placea.

Raman la convingerea mea ca servesti alte interese, diferite de cele ale BOR.

Eu atat am avut sa-ti spun.

Mai intai invata tu diferenta intre ecumenic si ecumenist...si apoi mai vedem.Aici e inselarea.Ei pun in fata ECUMENIC,care reprezinta universalitatea Bisericii,dar de fapt e ECUMENIST,ce reprezinta interesul masoneriei!Aici e diferenta,nu de doua litere,ci de la cer la pamant!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:15:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.