Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa invatam sa ne corectam... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7283)

AndruscaCIM 29.10.2009 11:14:51

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 176857)
clar.........deja s-a inceput aruncatul cu rosii si sunt la pag 3 abia

Aha..acum m-am prins, intr-adevar se aruncara si rosii de alea de gradina " inima de bou" :21::24:....dar ideea e ca poate mai sunt unii care sunt deschisi la a se autocorecta.

Eu una sunt obisnuita sa mi se atraga atentia ori de cate ori gresesc si imi dau seama ca pentru asta sunt o norocoasa, pentru ca pot fi oameni care sa nu imi spuna nimic si sa traga doar concluzii " dure". Bine, acum banuiesc ca nu gresesc eu prea des....dar am mai avut ticuri verbale, foloseam intr-o perioada " deci" foarte des...si alte asemenea lucruri iritante :40:.

ory 29.10.2009 11:32:24

Cristi, ai grija la folosirea lui " i " din " a ", cand cuvantul incepe cu prefix, atunci " i " nu se mai transforma in " a "...adica, " i " din " a "

cristiboss56 29.10.2009 11:36:43

Mulțumesc !

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 177010)
Cristi, ai grija la folosirea lui " i " din " a ", cand cuvantul incepe cu prefix, atunci " i " nu se mai transforma in " a "...adica, " i " din " a "

M-am conformat cu iii-urile alea , acum trec la însușirea celor de mai sus ! Mulțumesc frumos ( dar nu promit o îndreptare rapidă ! ! ! ) . Pupik
:6:

LapetiteMoc 29.10.2009 15:08:42

verbe de conjugarea a II-a

Este corect mi-ar placea, nu mi-ar place.

De asemenea, este corect ar tacea, nu ar tace.

Miha-anca 29.10.2009 15:25:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 176983)
Cred ca e corect sa scrii asa: "sunt o sustinatoare a limbii romane scrisa si vorbita corect". Si ai uitat o cratima pentru: "intr-adevar". Si nu vad majusculele la inceputul frazelor. De diacritice nu mai zic, deja sunt pe cale de disparitie, nici eu nu le folosesc in limbajul electronic...

... a limbii romane scrise si vorbite corect,...
sau
...a limbii romane, scrisa si vorbita corect, ...
Cred ca ambele variante sunt corecte. Sau gresesc?!?

emanouela 29.10.2009 15:40:15

limba e scrisa si vorbita.....corect asa ar fi. mai mult nu pot sa cercetez pt. moment, asa ca, daca asteptam sa ne mai zica cineva.

AndruscaCIM 29.10.2009 15:47:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 177083)
... a limbii romane scrise si vorbite corect,...
sau
...a limbii romane, scrisa si vorbita corect, ...
Cred ca ambele variante sunt corecte. Sau gresesc?!?

Mie chiar imi suna mai corect prima varianta...acuma na, asta e parerea mea :48:

Florin-Ionut 29.10.2009 16:07:44

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 177092)
Mie chiar imi suna mai corect prima varianta...acuma na, asta e parerea mea :48:

Dar "a limbii scrise si vorbite corect" cum iti suna?

AndruscaCIM 29.10.2009 16:17:29

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 177099)
Dar "a limbii scrise si vorbite corect" cum iti suna?

Din cele 3 optiuni...aleg sa sun un prieten pentru a afla RASPUNSUL CORECT :21::10:

Florin-Ionut 29.10.2009 16:18:41

Ca veni vorba, inca o greseala (zic eu) care ma calca pe axon la fiecare Liturghie:

Preotul: Să mulțumim Domnului.
Preotul se întoarce apoi la Sfânta Masă. Se închid sfintele uși și perdeaua.
Strana: Cu vrednicie și cu dreptate este a ne închina Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Treimei celei de o ființă și nedespărțită.

Corect este: "...a ne inchina... Treimei Cea de o Fiinta..."

Nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:14:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.