Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   De ce accentul pe cruce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7486)

Danut7 27.11.2009 20:28:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185780)
Iar eu ti-am spus ca nu ma deranjeaza. Daca doresti, mai pot repeta.

Am spus de mai multe ori ca am citit-o

Mi-e rusine

Sincer, daca iubeam atit de mult omenirea, nu riscam nimic. Faptul ca a riscat sa isi trimita Fiul care putea fi invins de satan mi se pare inacceptabil. Desigur, asta in contextul in care ignoram ipoteze de tip omniscienta si omnipotenta.

Mai citeste-o odata.Cum sa ajungi prietene la concluzia asta de crima oribila, si apoi sa mai si zici ca intelegi?Nu stiu cum ajungi la concluzii si opinii de genul asta, am mai vazut una pe celalalt forum.Dumneata cauti motive sa crezi sau sa nu crezi.Ia vezi care e raspunsul la intrebarea asta.

Nu-ti fie rusine sa mergi la preot, nu ar strica nici sa te spovedesti mai ales daca nu te-ai mai spovedit de mult , si incearca sa ai o anumita prezenta la Biserica.

Asta daca vrei sa crezi , daca nu vrei ...

macsim 27.11.2009 21:30:35

Imi pare rau ca nu ai citit postul meu, Topcat. Uite, mai trec odata toata explicatia.

De mult tare, in vechime, Adam si Eva au lasat loc liber pacatului, prin neascultare, in viata omului. Iar urmarea pacatului este moartea. Pacatul ne ucide si emotional, si trupeste si mai ales spiritual. Atunci, pentru ca totusi omul sa poata trai, Dumnezeu a hotarat ca omul care se stie vinovat de vreun pacat, poate aduce ca jertfa, in fata lui Dumnezeu, un animal fara pata,animalul moare in locul pacatosului iar sangele acelui animal ii spala pacatul.
Suntem despartiti de Tatal ceresc prin pacat.
Dumnezeu este etern si triunic: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Iar Fiul, unicul Fiu al Lui Dumnezeu este Isus.
Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.
Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.
Pentru ca a trait ca om, in trup, El a cunoscut ce inseamna puterea ispitei, desi El i-a rezistat, a cunoscut ce inseamna durerea, respingerea, batjocura. Stie tot ceea ce simt si intelege fiecare emotie de-a mea. De aceea, poate sa intervina pentru mine in fata Tatalui, punandu-mi "o vorba buna" oridecate ori gresesc si ma pocaiesc de greseala facuta. Si asta doar pentru ca L-am primit si cred in numele Lui.
Dumnezeu si-a pierdut Fiul pentru pacatul meu. Isus si-a pierdut viata pentru pacatul meu. Slava Domnului, a inviat trei zile mai tarziu, iar eu pot, in numele Lui, sa am o viata noua.

Isus a luat locul jertfelor pe care oamenii le faceau pentru iertarea pacatelor. De aceea El este numit si Mielul gloriei. Pentru ca a fost jertfit in locul mieilor fara pata de odinioara.

Cred ca ai pus toate acele intrebari cu dorinta de a intelege.

elizabeta 27.11.2009 22:06:56

Foarte bun raspuns, Macsim!

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:25:50

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 179257)
Draga topcat, in Hristos sunt doua firi: umana si divina, iar ele nu se amesteca una cu cealalta. Asa putem da un raspuns la cum este posibil ca Hristos sa moara.

Ce castiga omul prin moartea Acestuia? Iubirea dumnezeiasca, care se traduce prin nestricaciune, fericire .... stiu, e mai greu de inteles pentru tine, caci nu privesti si dincolo de lumea vazuta.

Hristos are doua firi : umana si divina ? Ce dovezi aduci ?

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:27:20

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 185844)
Imi pare rau ca nu ai citit postul meu, Topcat. Uite, mai trec odata toata explicatia.

De mult tare, in vechime, Adam si Eva au lasat loc liber pacatului, prin neascultare, in viata omului. Iar urmarea pacatului este moartea. Pacatul ne ucide si emotional, si trupeste si mai ales spiritual. Atunci, pentru ca totusi omul sa poata trai, Dumnezeu a hotarat ca omul care se stie vinovat de vreun pacat, poate aduce ca jertfa, in fata lui Dumnezeu, un animal fara pata,animalul moare in locul pacatosului iar sangele acelui animal ii spala pacatul.
Dumnezeu este etern si triunic: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Iar Fiul, unicul Fiu al Lui Dumnezeu este Isus.
Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.
Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.
Pentru ca a trait ca om, in trup, El a cunoscut ce inseamna puterea ispitei, desi El i-a rezistat, a cunoscut ce inseamna durerea, respingerea, batjocura. Stie tot ceea ce simt si intelege fiecare emotie de-a mea. De aceea, poate sa intervina pentru mine in fata Tatalui, punandu-mi "o vorba buna" oridecate ori gresesc si ma pocaiesc de greseala facuta. Si asta doar pentru ca L-am primit si cred in numele Lui.
Dumnezeu si-a pierdut Fiul pentru pacatul meu. Isus si-a pierdut viata pentru pacatul meu. Slava Domnului, a inviat trei zile mai tarziu, iar eu pot, in numele Lui, sa am o viata noua.

Isus a luat locul jertfelor pe care oamenii le faceau pentru iertarea pacatelor. De aceea El este numit si Mielul gloriei. Pentru ca a fost jertfit in locul mieilor fara pata de odinioara.

Fiti la subiect, va rog!

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:37:44

Ce va sa zica ?

"Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi, -fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" .(Gal.3:13)

topcat 30.11.2009 10:59:54

Citat:

Si mie, imi scapa mai multe, chiar ii rog pe toti daca observa ca nu am raspuns la ceva sa imi aduca aminte

Citat:

Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.

Nu te intreb despre iubirea lui Dzeu, daca nu o intelegi, dar poate intelegi si ma lamuresti ce semnificatie si ce logica poate avea in fata unui Dzeu omnipotent si omniscient jertfa unui animal sau om nevinovat.

Citat:

Sa inteleg ca altfel Dzeu nu stie ce inseamna durerea, respingerea, batjocura???

Citat:

Dzeu cere aceste jertfe sau omul vrea sa le dea?
Citat:

Da, incerc sa inteleg si sa sper deci ca un asa mare procent din conationalii mei au macar o logica in credinta lor. Daca da, mai e o speranta.

topcat 30.11.2009 11:08:25

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 185805)
Mai citeste-o odata.Cum sa ajungi prietene la concluzia asta de crima oribila, si apoi sa mai si zici ca intelegi?

Orice jertfa gratuita e o crima

Citat:

Dumneata cauti motive sa crezi sau sa nu crezi.

Nu, nu caut

Citat:

Nu-ti fie rusine sa mergi la preot, nu ar strica nici sa te spovedesti mai ales daca nu te-ai mai spovedit de mult , si incearca sa ai o anumita prezenta la Biserica.

Nu mi-e rusine sa merg la preot, am prieteni preoti, mi-e rusine pentru ei daca as discuta chestiuni de tipul asta
Nu m-am spovedit niciodata si nici nu am de gind sa o fac, nu am de gind sa am nici cea mai mica prezenta la biserica, altele decit din obligatii catre rude, de tip nunta, botez, inmormintare.

Citat:

Asta daca vrei sa crezi , daca nu vrei ...

Nu e nevoie

macsim 30.11.2009 21:35:17

Topcat, am si eu o intrebare: ai decis ca esti var cu maimuta din convingere sau doar ca sa fi altfel? Intrebarea este serioasa si te rog sa-mi raspunzi.

macsim 30.11.2009 22:14:37

Citat:

În prealabil postat de Eutifievv_emi (Post 186266)
"Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi, -fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" .(Gal.3:13)

Cei care ascultau si respectau Legea (cea divina: decalogul dat prin Moise), erau binecuvantati. Cei care nu respectau aceasta lege erau blestemati. Toti au cazut sub blestem, pentru ca nu au respectat Legea.
In acele vremuri, se considera moartea pe lemn, fie rastignirea, fie spanzuratoarea, ca fiind extrem de umilitoare , iar cel care sfarsea astfel era considerat blestemat.
Prin moartea pe cruce, Hristos a devenit El blestem, in acelasi timp retragand blestemul de pe vietile noastre, dandu-ne astfel acces la toate binecuvantarile promise de Dumnezeu lui Avraam.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:07:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.