Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=768)

AndreiB 11.08.2008 12:01:26

Citat:

În prealabil postat de ory
Andrei...ESTI PREA MIC!
Daca ar fi vorba doar de o persoana,atunci nu ar constitui o problema.Mai bine ai spune cava concret despre subiect,fara sa-mi atingi postarea in mod personal.

nici in viata reala nu te-as atinge personala, daramite pe forum :)
in virsta sint mai mic decit tine, asa este.
am spus la subiect fuoarte concret, insa se pare ca ma intelegi cu dificultate.

mihailt 11.08.2008 12:07:27

Mai frate/sora Isaia chiar lipsea de pe forum cineva sa posteze din Sfintele Canoane cu copy/paste!

Cica nu are voie sa se faca calugar sub 25 de ani!
Ce vorbesti dom-le?
Ia vezi mata de Sfantul Elefterie ca era ierarh nu numai calugar la sub 25 de ani!
Iar Sfantul Antonie cel Mare l-a chemat Duhul Sfant la calugarie pe la 14 ani!
Sfantul Grigorie Palama s-a dus sa se faca calugar la 19 ani!
Parintele Cleopa la vreo 15 ani!

Alta aiurare sa fortezi omul sa se duca la calugarie, sau sa il opresti sa se duca daca asa voieste dansul!
Parca asa zicea "Dumnezeu pe datatorul de buna-voie il iubeste"!

ory 11.08.2008 12:20:28

Andrei,barbat esti si ca atare te exprimi,cu tine trebuie sa gasesc sinonime specifice in exprimare,doar,doar sa nu intelegi ceva cu conotatie "personala".M-am referit strict la postare si ca atare nu era nevoie de remarci deplasate.Iar cand am spus ca esti prea mic,a fost cu inteles metaforic,nu m-am referit nici pe departe la reala diferenta de varsta dintre noi,fiindca nici nu o cunosteam si nici nu ma interesa,deci m-am referit la faptul ca esti prea mic in aceasta lume controversata a cadrului spiritual monahal.Dar nu mai conteaza,stiu ca vei continua sa te agati(nu am sinonime adecvate pe banda)in mod personal de postarile mele nesemnificative,de altfel.
Poate ca trebuia sa-ti scriu acestea pe privat,insa eu consider acel spatiu unul intim,pe care-l folosesc in interes prietenesc mai profund(a nu se intelege mai mult decat amicitie),de aceia i-l solocit destul de rar,asa ca scuze pentru off topic.
Oricum,imi sustin parerile exprimate pe acest topic.

mihailt 11.08.2008 12:27:13

Mai frate Andrei Dumnezeu va judeca aceasta nu mata ,nu sora Ory,nu fratele/sora Isaia!
Niciunul din dvs. nu judecati corect.
Sora ory i-a luat partea aceleia,tu si fratele Isaia v-atzi apucat sa zicetzi ca aceia o sa mearga in Iad.
Aceasta insa nu este a vostru , nici al meu ci Domnul nostru Iisus Hristos va hotara aceasta.
Si cum bine se stie Dumnezeu este atot-intelept si atoate-stiutor si nu are nevoie de sfatuitori la a sale milostvnice judecati.

isaia 11.08.2008 13:53:09

Căutați și veți afla! Bateți și vi se va deschide!
Fiecare pentru sine sa caute la izvor, nu la apă tulbure - Izvorul mântuirii este Biserica.

isaia 11.08.2008 14:41:40

Când ești bolnav, intri în farmacie și alegi medicamentul pe care-l știi că este cel mai bun. Dacă boala se complică trebuie să mergi degrabă la un doctor. Dacă nu suporți tratamentul îi spui si doctorului. Și așa stai în comuniune la lucrul cel bun, în Biserică.
Doar Dumnezeu poate să facă cu noi Binele.

AndreiB 12.08.2008 00:49:00

Citat:

În prealabil postat de ory
Andrei,barbat esti si ca atare te exprimi,cu tine trebuie sa gasesc sinonime specifice in exprimare,doar,doar sa nu intelegi ceva cu conotatie "personala".M-am referit strict la postare si ca atare nu era nevoie de remarci deplasate.Iar cand am spus ca esti prea mic,a fost cu inteles metaforic,nu m-am referit nici pe departe la reala diferenta de varsta dintre noi,fiindca nici nu o cunosteam si nici nu ma interesa,deci m-am referit la faptul ca esti prea mic in aceasta lume controversata a cadrului spiritual monahal.Dar nu mai conteaza,stiu ca vei continua sa te agati(nu am sinonime adecvate pe banda)in mod personal de postarile mele nesemnificative,de altfel.
Poate ca trebuia sa-ti scriu acestea pe privat,insa eu consider acel spatiu unul intim,pe care-l folosesc in interes prietenesc mai profund(a nu se intelege mai mult decat amicitie),de aceia i-l solocit destul de rar,asa ca scuze pentru off topic.
Oricum,imi sustin parerile exprimate pe acest topic.

eh, surioara Ory, asa cum esti tu femeie, sint eu barbat. :)
poti tu, Ory, sa stii care-i mare sau mic in ceea ce priveste lume monahala?
ar fi fost chiar culmea sa te dezici de ceea ce sustii. in cele din urma omul este suma celor afirmate si puse in practica, nu?

eu am inteles pozitia ta: Sf Scriptura, Canoanele Sfintilor Parinti, Traditia si tot ce reprezinta Ortodoxia trebuiesc schimbate doar pentru ca o amica de-a ta se simte cam rau dupa ce a incalcat ce nu trebuia.
te rog, transmite-i din partea mea, daca ea chiar exista, ca nu i-ar strica putina smerenie si nadejde in Dumnezeu. si sa nu mai pacatuiasca.

AndreiB 12.08.2008 00:52:52

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Mai frate Andrei Dumnezeu va judeca aceasta nu mata ,nu sora Ory,nu fratele/sora Isaia!
Niciunul din dvs. nu judecati corect.
Sora ory i-a luat partea aceleia,tu si fratele Isaia v-atzi apucat sa zicetzi ca aceia o sa mearga in Iad.
Aceasta insa nu este a vostru , nici al meu ci Domnul nostru Iisus Hristos va hotara aceasta.
Si cum bine se stie Dumnezeu este atot-intelept si atoate-stiutor si nu are nevoie de sfatuitori la a sale milostvnice judecati.

fratele meu intru Domnul, mihail, unde am afirmat eu ca acea femeie nefericita va merge in Iad? asta o stie numai Iisus Hristos. atit.
oricum, daca ea deja simte Iadul pe pamint, nu are altceva de facut decit sa se caiasca, sa nu mai pacatuiasca si sa se intoarce in manastire.
si sa nadajduiasca in iubirea fara de margini, insa dreapta a Lui Iisus.

AndreiB 12.08.2008 00:55:06

Citat:

În prealabil postat de isaia
Când ești bolnav, intri în farmacie și alegi medicamentul pe care-l știi că este cel mai bun. Dacă boala se complică trebuie să mergi degrabă la un doctor. Dacă nu suporți tratamentul îi spui si doctorului. Și așa stai în comuniune la lucrul cel bun, în Biserică.
Doar Dumnezeu poate să facă cu noi Binele.

frate isaia, foarte buna postarea ta.
Canoanele trebuiesc respectate.
atit.

isaia 12.08.2008 08:50:41

După împlinirea canonului se dă și încredințarea iertării: unirea cu Mântuitorul Hristos prin împărtășirea cu Sfânt Trupul și Scump Sângele Său.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.