![]() |
Citat:
Cred ca poti sa te impartasesti in perioada Nasterii Domnului si pana la Boboteaza si Sfantul Ioan,chiar daca nu postesti,insa e clar ca daca vrei sa te impartasesti nu trebuie sa ai relatii conjugale.Si daca vrei sa te impartasesti in perioada asta de mai multe ori ,trebuie sa mananci moderat,chiar daca de dulce. Relatii trupesti nu ai voie de sarbatori si in post,asta e o alta discutie,insa daca totusi faci asta,atunci sa nu te impartasesti in perioada aceea.Cei care se impartasesc des,nu trebuie sa aiba relatii trupesti dese! Deocamdata observ la tine ca nu ai o dorinta sa te impartasesti des.Nu e nimic rau in asta.Altii vor sa se impartaseasca mai des.Daca o fac fara mandrie este foarte bine. Eu sincer as dori sa fie cat mai multa lume care sa se impartaseasca des,si sa nu mai fie slujbe la care sa nu se impartaseasca nimeni! |
Citat:
|
Citat:
Asa e bine, sa ne impartasim dupa socoteala noastra. Ce poate sa ne spuna noua un preot, mergem la Iisus direct. Au pus atatea reguli si exceptii ca nu mai stii dupa cine sa te iei, mai bine de capul nostru. Mergem si zicem: Doamne Iisuse Hristoase, eu tin post asa cum cred eu, nu dupa regulile Bisericii, merg pe la biserica cand consider eu necesar, cu spoveditul nu stiu ce sa zic, ca nu prea am incredere in popii astia si nu am gasit unul asa cum vreau eu. Eu nu sunt ca toti ceilalti. Eu vreau ceva special pentru mine, personal daca se poate. Sa le arat eu ce inseamna adevarata credinta. La toti ceilalti care fac tot timpul ce vor ei si nu ce vreau eu. Si poti sa adaugi si altele. |
Citat:
Poate ca intr-o zi voi fi si eu adepta impartasaniei dese. Dar sper sa nu fie fara post strict si fara spovedanie, orice ar spune duhovnicul. Pai eu ma simt acum responsabila si pentru duhovnic. Ma intreb: a inteles el int-adevar cat de pacatoasa sunt? Pai el va fi responsabil pentru felul in care ma indruma. Acum eu ma simt obligata sa ma rog si pentru el (cu dragoste desigur, ca mi-e tare drag de el). |
Citat:
Inteleg, exista si post in relatia conjugala. Dar de ce sa tinem post si de sarbatori? |
Citat:
|
Post=infranare, nu?
|
Citat:
Tocmai pt ca unui crestin i se cere in multe infranare, nu numai la mancare si relatii trupesti. De exemplu, ar trebui sa ne infranam si de la vorbe (ceea ce nu facem pe forum), dar asta nu este post, nu? (Dar, da, trebuie sa mai citesc si eu) |
sarbatoarea si relatiile trupesti
Iata cum inteleg eu:
1. Sarbatoarea este o icoana a vietii vesnice, a Imparatiei lui Hristos unde oamenii nici nu se insoara, nici nu se marita, ci sunt asemenea ingerilor lui Dumnezeu. Da, sarbatoarea este o zi a bucuriei, dar in sensul ca omul este chemat sa guste oarecum din bucuria cea neinserata care ii va fi daruita in rai. Sensul sarbatorii este acela de a-l chema pe om sa-si ridice mintea de la cele pamantesti, catre cele ceresti. 2. Unirea trupeasca, desi este binecuvantata in cadrul casniciei, este totusi un element pamantesc in sensul ca in rai nu va mai fi nevoie de aceasta. Inainte de cadere, Adam si Eva au trait in feciorie. Nevoia casatoriei a aparut dupa caderea din rai. Asadar, in zi de sarbatoare, prin relatiile trupesti, mintea noastra este trasa tot catre cele pamantesti. 3. Aceeasi situatie apare si in cazul in care ne impartasim. Ne infranam de la relatiile trupesti atat inainte, cat si dupa impartasanie, nu pentru ca ele ar fi necurate, ci pentru a simti mai bine gustul vesniciei, gustul bucuriei celei nematerialnice. |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:50:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.