![]() |
Citat:
Lasa ca avea el de unde sa ia microbi,daca era sa ia.Nu impartea nevestele cu faraonul? |
Citat:
|
Lingurita nu poate ucide, dar impartasirea cu nevrednicie da.
Spre asta ar trebui sa fie centrata frica crestinului, cei care nu sunt crestini nu se ingrijesc de asta, ci au alte temeri.. |
Toate ca toate dar daca acum ajungem si la Antihrist...
Cand noi il cautam pe Dumnezeu. Zau mai Anca... |
Citat:
ZĂU interj. pop. 1) (se folosește pentru a întări o afirmație) Pe legea mea; pe cuvânt de cinste. 2) Cu siguranță; fără îndoială. /<lat. deus zắu interj. – Jur pe Dumnezeu! – Mr. niți dzău „nici un cuvînt”. Lat. deus (Pușcariu 1929; REW 2610), cf. it. dio, logud., port. deus, prov., fr. dieu, cat. deu, sp. dios și Dumnezeu. Este dubletul lui zeu, s.m. (Dumnezeu; divinitate păgînă, idol), care este tot moștenit. – Der. zeesc, adj. (divin); zeire, s.f. (divinitate), înv.; zeiță, s.f. (divinitate păgînă feminină); zeitate, s.f. (divinitate); zeoaică, s.f. (zeiță), toate der. neol. Pentru expresia zo te cuște, în Trans. de V, care trebuie să provină din lat. Deus te constet, cf. Drăganu, Dacor., I, 308. Sa nu juram pe Dumnezeu...... |
de fapt Anca stie ce zice
Citat:
Și ne spune Sfântul Antonie cel Mare: „Dacă vrei să nu greșești, în tot ceea ce faci să ai mărturie din Sfânta Scriptură sau din Sfânta Tradiție”. Dacă se întâmplă situații neplăcute, pot să șteargă lingurița cu procovățul, pe care mai apoi îl pot spăla după rânduială, dar noi suntem cuprinși de un duh înnoitor, ca să nu spun reformator, care merge după melodia: „Vântul schimbării”. Ce să mai spunem de Sfintele Canoane, pe care unii dintre ei le numesc bariere ruginite?! Cred că astfel de înșelări, care nu sunt altceva decât un demonism subtil, sunt înaintemergătoare venirii lui Antihrist și acest soi de demoni teologi, nu pot ieși, decât după cum spunea Mântuitorul: „cu post și rugăciune”. Restul articolului merita citit: http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...in-mintea-lor/ @ Sophia glykys are dreptate cu "zau".. am gasit acest cuvant si intr-un indreptar de spovedanie. |
Doamne iarta-ma, ce faceti cu vorbele mele?
Eu nu cunosteam a doua acceptiune a acestui termen. Cum adica sa jur pe Dumnezeu? Si chiar nu se intelege ca am vrut sa spun: "pe cuvant", sau "chiar asa " Ce are asta cu cealalta acceptiune a termenului. Si ce cauta in indreptarul de spovedanie? Mi se pare chiar absurd. Chiar ma necajiti cu asta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:03:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.