Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   de ce a lasat D-zeu sa existe raul? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=907)

jeniffer 02.02.2007 22:55:30

Indoctrinarea cu scrierile latine se potrivea acelor epoci, astazi nu se mai poate crede ceea ce oamenii isi imaginau despre zei. Scrierile religioase erau o unealta de dominatie masculina.

cristiboss56 02.02.2007 23:51:30

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Indoctrinarea cu scrierile latine se potrivea acelor epoci, astazi nu se mai poate crede ceea ce oamenii isi imaginau despre zei. Scrierile religioase erau o unealta de dominatie masculina.

UNEALTA DE DOMINATIE MASCULINA ! Jeniffer m-ai dat gata. Am ramas perplex.....

phradmon 05.02.2007 14:42:54

Citat:

UNEALTA MASCULINA!!!!!!!! :D tu, fata.... lol :D

jeniffer 05.02.2007 19:54:13

Culturile preistorice au devenit cu egiptienii prin zei, personificari ale naturii. La inceputul scrierii, ele erau o forma de organizare si intelegere a existentei, printr-un zeu numit creator si domn, dar aceasta varianta a creatiei este metaforica.

cristiboss56 05.02.2007 22:58:32

Citat:

Culturile preistorice au devenit cu egiptienii prin zei, personificari ale naturii. La inceputul scrierii, ele erau o forma de organizare si intelegere a existentei, printr-un zeu numit creator si domn, dar aceasta varianta a creatiei este metaforica.

Totul la tine sint metafore, imaginatie , povesti etc. Jeni, cred ca ai citit cind erai mica ( acum nu stiu citi ani mai ai), multe basme si povesti nemuritoare, pentru ca altfel nu-mi explic blocajul tau in gindire. Mai ai putin si treci la Faraoni . Oricum conceptiile tale, nu deranjeaza pe nimeni, find copilaroase (puerile) , inocente ,imature. Mai colorezi si tu forumul.Oricum esti simpatica , ca sa nu spun comica...... .

cineva 04.03.2007 15:24:59

Acest univers este imperfect pt ca oameni sa ajunga la desvarsire, prin mai multe moduri

cristiboss56 04.03.2007 18:11:56

Citat:

În prealabil postat de cineva
Acest univers este imperfect pt ca oameni sa ajunga la desvarsire, prin mai multe moduri

Nu putem in nimicimea noastra a analiza si concluziona daca universul este sau nu perfect. Perfectiunea este o notiune relativa din perspectiva nimicimi si limitari noastre ca fiinte cazute in pacat.Desavirsirea si perfectiunea apartin Creatorului celor vazute si nevazute , Lui Dumnezeu. Oare sintem indreptatiti sa vorbim de univers cind noi nu ne cunoastem in totalitate tainele organismului nostru si a pamintului pe care vietuim ? ! ?....... .

phradmon 04.03.2007 18:57:22

Citat:

În prealabil postat de cineva

Iar imperfectiunea presupune existenta Perfectiunii, ca si cauza a ei.

consuela 17.05.2007 10:31:24

si daca eram din start desavarsiti (ingeri) care era problema?

consuela 17.05.2007 10:37:59

pt cristi: mi se pare normal sa vorbim si sa ne gandim la toate, inclusiv Univers, dupa puterile pe care le avem. Or fi puteri mici dar asta nu inseaman sa le facem si mai mici, ideea e sa aflam tot ce se poate afla si sa cercetam la maxim,pt ca cu cat stim mai multe cu atat mai bine. Si din cat mai multe idei puse cap la cap scoatem adevarul sau apropierea maxima de el, pe masura posibilitatilor. E normal sa ne intereseze ce e dincolo de viata asta pt ca e soarta noastra in joc si fiecaruia ii pasa de ce va fi cu el insuri (din autoconservare care e cel mai puternic instinct).

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:28:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.