![]() |
Citat:
|
Citat:
Dar Domnul nu Se răzgîndește spre deosebire de creaturile Sale. La El "da" înseamnă DA pentru totdeauna, pe cînd noi mai spunem și "nu". Mă gîndesc (dar probabil greșesc, nu știu) că cel mai mare chin al îngerilor răi este că nu pot să dispară, fiind menținuți în existență de dragostea divină. Ei Îl urăsc pe Dumnezeu deși El îi iubește în continuare, respectîndu-le libertatea care este un atribut esențial al chipului divin sădit în fiecare ființă rațională. E un chin pentru ei, e clar, dar mîndria este... colosală, ceea ce îi împedică să se apropie iarăși de creatorul lor (probabil greșesc, nu știu). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu am citit despre ea decat putine lucruri si fara sa imi doresc sa lezez cumva,insa mi s-au parut un pic cam extremiste anumite lucruri,insa,asta desigur e parerea mea. Eu chiar sunt curioasa,pentru cultura mea generala,ce a spus Ellen White referitor la moarte sau cum priviti voi acest aspect si din ce motiv.Poate aveti un link unde pot citi,ca din schimbul de contre de pe acest topic,va marturisesc ca nu am reusit sa ma aleg decat cu o mare confuzie si migrena... |
Citat:
1. Ai fi medic de specialitate 2. Ai fi consultat-o Asta cât privește situația ei medicală. Cât privește caracterizarea operei ei literar-teologice, ai ști "câte ceva" dacă: 3. Ai fi citit câteva cărți de ale ei. Te afli măcar într-una din situațiile de mai sus? Dacă nu, înseamnă că ești complet pe afară și scrii pe aici doar că n-ai de lucru... în acest caz e chiar pierdere de timp cu tine... |
Citat:
"Cei care vor să stea în picioare în timp de primejdie trebuie să înțeleagă mărturia Scripturilor cu privire la natura omului și la starea morților, deoarece în viitorul apropiat mulți se vor confrunta cu spirite ale demonilor întruchipând rude sau prieteni iubiți și susținând cele mai periculoase erezii. Acești vizitatori vor apela la simțămintele noastre cele mai gingașe și vor face minuni pentru a-și susține pretențiile. Noi trebuie să fim pregătiți să le facem față cu adevărul Bibliei că morții nu știu nimic și că aceia care apar astfel sunt spiritele demonilor." (Istoria Mântuirii, p.388) |
Pai si la noi se spune ca necuratul poate lua chiar chipul ingerilor de lumina si ca e important sa fim cu bagare de seama in privinta vedeniilor,viselor sau aparitiilor de tot felul.
Chiar ma uitam de curand la o emisiune despre minunile facute de Sf Nectarie si Danion Vasile spunea ca sfantul nu se supara daca noi punem la indoiala mesajele sale pentru a nu cadea in inselare,pentru ca el va gasi calea sa indeplineasca in viata noastra ceea ce a spus in acel mesaj. Sau poate nu am inteles bine ce ati dorit sa imi spuneti...mai ales prin "mortii nu stiu nimic". Ce este un om mort?Ce se intampla cu sufletul lui dupa moarte? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl.9,5) Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, doamna White a risipit multa cerneala pentru a ne indemna sa nu ne rugam pentru aproapele nostru. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
2. Atita vreme cit ne indeamna sa nu ne rugam pentru cei decedati inseamna ca ne indeamna sa nu ne rugam pentru aproapele nostru. |
Citat:
Pe de altă parte, ea îndeamnă la rugăciuni pentru aproapele nostru... Ați dovedit că habar nu aveți despre subiect. N-ați răspuns, câte cărți de-ale ei ați citit... |
Citat:
Referitor la cartile de Ellen White citite, v-am spus ca mi-au fost strecurate citeva si m-am decis sa le ard si sa nu le citesc. Imi sint suficiente afirmatiile dumneavoastra de pe acest forum ca sa-mi dau seama ca Ellen White s-a aflat pe un drum gresit, iar adeptii ei la fel. |
Citat:
Citat:
Am dat doar un singur citat, pe care dumneavoastră ați încercat să-l atacați. Cu cea mai proastă armă: minciuna. |
Citat:
2. A nu fi de acord cu un citat nu inseamna minciuna. As vrea sa va intreb unde am mintit. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. Citat:
|
1.
Citat:
Citat:
24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și la îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă. 25. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă. 26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele și nu le îndeplinește, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care și-a clădit casa pe nisip. 27. Și a căzut ploaia și au venit râurile mari și au suflat vânturile și au izbit casa aceea, și a căzut. Și căderea ei a fost mare. Va dati seama ca orice crestin il urmeaza pe Domnul sau 2. Am citit de mai multe ori pe acest forum afirmatii de-ale dumneavoastra despre inutilitatea rugaciunii pentru cei decedati. Daca nu doamna White v-a indemnat la aceasta ci ati afirmat aceste lucruri din proprie initiativa, atunci va rog sa reveniti la ceea ce va indeamna fondatoarea religiei dumneavoastra si sa va rugati pentru cei decedati. Le veti face o mare bucurie aratindu-va iubirea fata de ei. |
Citat:
1. Stânca ar fi studiul 2. ne indeamna sa nu ne rugam pentru aproapele nostru. Dacă doar legat de un singur citat ați emis două neadevăruri, ce pretenție mai putem avea de la dvs. cu privire la cărțile EGW, știind că n-ați citit niciuna? |
Citat:
Si daca tot ne spuneti ca fondatoarea religiei dumneavoastra va indeamna sa va rugati v-as ruga sa-mi dati si niste citate de acest gen. |
Citat:
Citat:
Citat:
http://www.adventist.ro/index/materi...u/e-books.html |
Citat:
|
Citat:
Daca ne-ar aparea niste duhuri cu chipul unor decedati de-ai nostri, primul lucru pe care ne indeamna sfintii nostri sa-l facem este sa ne asezam in genunchi si sa ne rugam. Daca sint chiar sufletele decedatilor, vor capata ajutor, daca sint duhuri inselatoare, vor disparea. Oricum e bine. 2. Daca nu vreti sa-mi dati nu e o problema. As fi vrut sa citesc ceva reprezentativ din punctul dumneavoastra de vedere. Citatul anterior l-am vazut; din punctul meu de vedere e fara substanta. |
Citat:
" "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar trupul si suflarea de viata nu pot s-o ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și trupul și trupul si suflarea de viata să le piardă în gheena." ??? Asa ? Daca sufletul este omul cum traduci asta ? Și voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea, veselește-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Sau asta : Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos. Noi nu folosim aceeasi expresie desi avem o cu totul alta notiune despre suflet ? Cand spunem : "fie-ti mila de bietul animal ca e si el un suflet " sau alta chestie de genul asta.Cand spui 2000 de suflete nu zici 1suflet/1 persoana ? Cum intreaba altul cate vaci ai si tu ii spui 300 de capete.Ce inseamna : Capul = trupul + suflarea de viata ? . |
Citat:
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif |
Citat:
Bine,avand in vedere ca suntem crestini,de aici se nasc multe semne de intrebare,inclusiv sensul mantuirii,al faptului ca Iisus a inviat din morti.Sau probabil inexistenta raiului si a iadului,caci daca nu mai exista nimic dupa,ele nu ar mai avea vreun sens. Ori,daca Dumnezeu isi retrage "suflarea de viata" la El,inseamna ca ea ajunge la Dumnezeu,deci tot ar rezulta o continuitate. Insa,ce m-ar interesa,pe langa aspectele pur religioase,este felul in care cei care au o astfel de credinta percep viata si moartea.Adica,nu stiu,mie personal mi-ar fi greu sa accept ca totul se incheie in momentul in care trupul fizic a murit.Mi-ar deforma intreaga perceptie despre viata,moarte,valori personale si mi-ar fi greu sa mai vad sensul in multe alte aspecte ale existentei mele... |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
“Pe cand eram inca o copila, parintii mei s-au mutat din Gorham in Portland, Maine. Aici, la varsta de noua ani, s-a intamplat un accident care avea sa-mi afecteze intreaga viata. Impreuna cu sora mea geamana si cu una dintre colegele de scoala traversam o intersectie in orasul Portland, cand o fata de aproximativ treisprezece ani, infuriindu-se datorita unui lucru de nimic, a inceput sa ne urmareasca, amenintandu-ne ca ne loveste…Am intors capul sa vad cat de departe se afla in urma mea si, cand am facut acest lucru, ea a aruncat cu piatra si m-a lovit in nas. Am fost ametita de lovitura si am cazut la pamant, inconstienta. Nu-mi aduc aminte de nimic altceva pentru catva timp dupa accident. Mama mi-a spus ca eram absenta de la ceea ce se petrecea in jurul meu si ca am zacut intr-o stare confuza timp de trei saptamani.” Marturii (vol 1, cap.1- copilaria mea). Iar acum sa-ti zic ce zicea "profetul" White despre morti: "Sufletul este muritor, numai Dumnezeu este nemuritor. Viata vesnica este darul lui Dumnezeu prin credinta in Hristos. Starea sufletelor dupa moarte este aceea de inconstienta. Va fi o inviere a celor drepti, cat si a celor nedrepti. invierea celor drepti va avea loc la a doua venire a lui Hristos; invierea celor nedrepti va avea loc cu o mie de ani mai tarziu, la incheierea mileniului". Asta ca sa vezi ca nu sunt pe dinafara si...numai un naiv ar lua de bune scrierile acestei femei. Doamne ajuta! |
Citat:
E chiar mai tare decat ideea ca ne tragem din maimuta! Si totusi, verificand mai cu atentie, Sfanta Scriptura mi se pare ca are si alte pagini care trebuiesc luate in seama, nu numai primele! |
Citat:
Insa tot nu inteleg...daca totul se duce in momentul mortii fizice si omul poate exista doar ca spirit in forma trupului,atunci ce ar mai putea invia,in momentul Invierii?Ca doar tarana fara spirit nu mai se poate numi om... |
Citat:
Sa o luam pe rand: Dacă analizăm cartea Ecleziastul, este evident, că Solomon a descris moartea dintr-un punct de vedere omenesc, al omului de sub soare, al omului care cercetează și concluzionează prin prisma a ceea ce vede cu ochii lui, căci observați ce declară el în Ecleziast 1:13,14: „Mi-am pus inima să cercetez și să adâncesc cu înțelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!” Oare din punct de vedere divin, „totul este deșertăciune și goană după vânt!”? Sau din punct de vedere omenesc? Oare și cerul este deșertăciune? Este oare goană după vânt închinarea și ascultarea de Dumnezeu? Oare într-adevăr aceiași soartă au și animalele și oamenii? Din punct de vedere a ceea ce vede și observă omul, da, dar din punct de vedere divin, NU, căci omul nu este ca animalele, el a fost creat după chipul lui Dumnezeu, și prin urmare, va fi înviat și tras la răspundere pentru binele sau răul care l-a făcut. Deci trebuie să înțelegem că Duhul Sfant la inspirat pe Solomon și pe alții (vezi și Iov 14:12), să descrie moartea din punct de vedere uman – profan, și nu din punct de vedere divin. În acest sens observați ce se spune și la: Eclesiastul 9:5,6,9,10: „Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită. Și dragostea lor și ura lor și pizma lor, de mult au și pierit și niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare...Gustă viața cu nevasta pe care o iubești, în tot timpul vieți tale deșerte pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare, în această vreme trecătoare; căci aceasta îți este partea în viață, în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare. Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!” Observăm că Solomon exprimă în aceste texte, mult folosite de Martorii lui Iehova și adventiști, nu punctul de vedere divin, ci unul omenesc, unul pesimist, profan, căci ne întrebăm: Oare oamenii care au murit, li se uită și pomenirea, sau vor fi pomeniți la judecată (Apocalipsa 20:11,12)? Oare ei „niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare”? Sau vor avea parte de înviere? Dacă acceptăm concluzia lui Solomon atunci morții nu vor mai învia. Dacă acceptăm că Solomon aici a exprimat punctul de vedere divin, păi atunci cei morți nu mai au nici o răsplată și nu vor mai învia căci „niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare”. Atunci să mâncăm și să bem căci mâine vom muri (1Corinteni 15:32). Însă glorie lui Dumnezeu, că există o înviere a morților (1Corinteni 15) și astfel este clar că punctul de vedere exprimat de Solomon este unul omenesc și nu divin. Solomon nu a avut o revelație clară, asupra ceea ce se întâmplă la moartea omului, el a scris fiind inspiraț, însă Duhul Sfant l-a îndemnat pe el să consemneze și să-și exprime astfel punctul lui de vedere omenesc despre moarte (comp. cu Ecleziast 1.13). Chiar de pildă, Solomon își exprima necunoștința la acest capitol scriind următoarele: „Cine știe dacă suflarea fiilor oamenilor se duce în sus și dacă suflarea animalului se duce jos în pământ? Așa că am văzut că nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui. Căci cine-l va face să se bucure de ce va fi după el?” (Ecleziast 3:21-22) Un om care a primit revelație de sus, nu mai pune întrebarea: „Cine știe dacă”...ci El ar fi spus: „Așa vorbește Dumnezeu”, sau „Am văzut prin Duhul Sfânt următoarele”, sau „Cuvântul lui Dumnezeu m-a înștiințat” ,etc. Concluziile lui se bazau pe ceea ce a văzut el din viața fizică, însă el nu cunoștea sigur, ce se întâmplă cu spiritul omului sau al animalului, nici dacă va fi o înviere ca omul să se poată bucura „de ce va fi după el?” Doamne ajuta! |
Citat:
Dar că morții învie, a arătat însuși Moise, în locul unde este vorba despre „Rug” când numește pe Domnul: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov.” Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii.” Tu nu vezi ca asta e scrisa acolo exact pentru tine ca tu ai aceeasi mentalitate ca si cei din vechiul testament ? In alta evanghelie scrie "rau rataciti ". Voi care cititi asa mult Apocalipsa nu stiti de ce are omul nevoie de inviere ? Unde vor locui dreptii dupa inviere ?Nu vor avea nevoie de un trup ?( Ma rog ...cei care vor locui .):10: Nu poti citi in ce consta invierea ? Nu-ti explica Pavel ? Cum in locul trupului asta stricacios o sa ai un alt trup duhovnicesc ? (daca o sa ai,Doamne ajuta ! ) |
Nu poti citi ca trupul Mantuitorului are si alte insusiri dupa inviere ? Poate trece prin lucruri ,poate "dispare "desi este totusi trup.
“De ce sunteti tulburati si pentru ce se ridica astfel de ganduri in inima voastra? Vedeti mainile si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt. Pipaiti-ma si vedeti ca duhul nu are carne si oase, asa cum Ma vedeti pe Mine ca am” Ce inseamna "duhul nu are carne si oase " ? Suflarea de viata ? Adica daca Iisus ar fi aparut ca o "suflare de viata " nu ar fi avut trup ? Sau inseamna ceva mai mult decat suflarea de viata ? :17: |
Citat:
Daca totul s-ar stinge atuncui care suflete locuiesc in locuinta mortilor iar de acolo Dumnezeu sa le scoata sau sa le viziteze Iisus s sa le vesteasca ce au nevoie? Nu spune in Apocalipsa ca mortii care nu inviaza precum si cei care "ndesavirsiti mor in Domnul " vin (reincarnati se intelege) abia peste miile de ani -ca doar nu Imparatia divina ci cea a alui Hristos de pe pamint care va fi in vremurile frumoase promise de dupa sfirsitul necazurilor si catastrofelor. |
Citat:
Trupul de lumina este primit in momentul botezului sfint insa pentru asta mai trebuie sa fii si in viata adica cu trup fizic caci in locuinta mortilor nu se intimpla nimic este doar o pauza -"stop joc". Deci gresit s-a inteles a primim desavirsirea deplina asa deodata cele 7 trepte ale sfinteniei intro secunda , asta nu este afirmata decit in presupuneri chiar daca si ea este tot un dar, dar acest dar necesita lectii de viata si lectii spiirtuale predate una cite una pina la asimilarea deplina in personalitatea noastra. Tocmai da aceea trebuie sa mai traim inca odata sau ori de cite ori este nevie pina ceea ce este al nostru pus deoparte sa ni se da pina la ultima lingurita. De aceea este nevoie sa participam la Imparatia lui Hristos care va imparati pe tot pamintul aici pe pamint impreuna cu noi, de aceea vom mosteni calauzirea caci avem nevoie -calauzure au nevioie doar orbii ca noi caci daca am fi ca ingerii am vedea singuri si nu am fi orbi ci noi am fi calauzele si bratele lui Dumnezeu care ii spriina pe cei slabi. |
Citat:
Citat:
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif |
Citat:
|
Citat:
Hai sa facem o comparatie intre felul cum scrii tu (facand afirmatii de pe pereti - avand doar o bruma de cunostinte, culese cine stie de unde) si felul armonios, clar, cursiv in care scrie Ellen White (cea despre care zici ca a avut probleme mentale). Deschide o carte, aici: http://www.intercer.net/egw/ (iti recomand "Calea catre Hristos" - care este o lucrare mai scurta, ce poate fi citita de orice crestin - din cate stiu, nu are nimic specific adventismului). Spune-ne la ce concluzie ai ajuns. Cine are cu adevarat probleme mentale? Ellen White sau tu? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:13:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.