![]() |
Citat:
Citat:
Iar la 16, 25 avem: " Moise a zis: "Mâncați-o azi, căci este ziua Sabatului; azi nu veți găsi mană pe câmp." Caci venise a doua zi. Deci evreii nu aveau cum sa intrebe ce e ala Sabat, din moment ce Moise le spusese cu o zi inainte ce a spus Domnul. Iar Domnul le spusese chiar cu o zi inainte sa cada mana, la 16,5: "În ziua a șasea, când vor pregăti ce au adus acasă, vor avea de două ori mai mult decât vor strânge în fiecare zi." Ca sa nu cumva sa spui ca ce e cu ziua sase, dau si pasajul 16,4: "Domnul a zis lui Moise: "Iată că voi face să vă ploaie pâine din ceruri. Poporul va ieși afară, și va strânge, cât îi trebuie pentru fiecare zi, ca să-l pun la încercare, și să văd dacă va umbla sau nu după legea Mea." |
Si cu asta am cam terminat cu cultul adventist.
|
Citat:
Domn al sabatului inseamna Domn al odihnei (care aici nu insemna zi). |
Citat:
PS Avem un colaborator, care cred ca face parte din Martorii lui Iehova. Vineri de pe la doua nu prea mai are treaba cu munca, ca incepe sabatul, simbata evident ca nu lucreaza, duminica nu lucram noi. Si-a lasat niste angajamente neonorate. L-am rugat sa vina duminca sa si le indeplineasca. Ia ghiciti: n-a vrut. Sper ca Sabatul nu e pentru dumneavoastra un pretext pentru a avea un sfirsit de saptamina prelungit... |
Citat:
"Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Să nu care cumva să nu țineți sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine și voi, și urmașii voștri, un semn după care se va cunoaște că Eu sînt Domnul, care vă sfințesc." (Exod 31,13) "urmașii voștri" se referă [și] la actualul popor ales, Israelul după spirit nu după trup (Rom.2,28) care e avertizat "Să nu care cumva să nu țineți sâmbetele Mele". Nerespectarea acestei porunci atrage după sine aceleași nenorociri pe care le-a suportat vechiul popor ales. Invaziile străine le-am experimentat deja, ce să mai așteptăm? Un nou Holocaust? Acesta va veni negreșit, nu de la Berlin, ci din Cer! În consecință, ai "semnul" acesta de apartenență la poporul ales al Domnului? Sau ai aruncal la gunoi "circulara", n-o bagi în seamă... |
Citat:
"Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Mat.5,17) Citat:
Citat:
|
Citat:
Și a mai făcut o lucrare în ziua sabatului: te-a scos pe tine oaie rea și neascultătoare din groapa în care ai căzut! Matei 12,11. Citat:
Nu te mai obosi să răspunzi, că oricum văd că nu ai un răspuns. E și normal, mai întâi pentru că porunca sabatului nu a fost abrogată, apoi pentru că "porunca duminicii" nu a fost dată. Tunetele, fulgerele și cutremurul au fost manifestate doar în cabinetul unui cezar roman. Ăla de avea agățat mare pe perete discul rânjind al lui Sol Invictus. |
Citat:
Întregul șir al raționamentului lui Hristos expus înaintea fariseilor batjocoritori este prezentat mai clar în raportul dat de Ev. Matei, decât la Luca 2,28, după cum urmează: 1) nevoia omenească este de mai mare importanță decât cerințele rituale sau tradițiile omenești (vezi Matei 12,3.4) 2) munca depusă în legătură cu serviciul la Templu este în conformitate cu cerințele zilei de Sabat (vezi v. 5) 3) Hristos este mai mare decât Templul (vezi v. 6) sau decât ziua de Sabat (vezi v. 8). De acea Hristos este Domn [CHIAR] ȘI al Sabatului. |
Citat:
|
Citat:
Sabatul zilei a saptea este legat de saptamana. Un lucru interesant este ca alte perioade de timp aveau legatura cu astrele (ziua - cu miscarea de rotatie a pamantului; luna - cu miscarea lunii in jurul pamantului; anul - cu miscarea de revolutie a pamantului in jurul soarelui). Toate aceste perioade (ziua, luna, anul) au suferit modificari, dupa diferite calendare (nu mai stii exact in ce zi esti sau in ce an sau in ce luna - calendarele difera). Sapamana (care nu depinde de miscarea niciunui corp ceresc, ci doar de grija lui Dumnezeu) s-a pastrat neschimbata de la facerea lumii, pana astazi. Asta, pentru ca tot pamanteanu sa stie cand este ziua a saptea. Ma bucur ca, de curand, si ortodoxul a aflat care este ziua a saptea (cel care nu stia si fusese amagit sau ignorant). |
Citat:
Chiar dvs. pe topicul "Sabat" ati postat acest link ortodox: http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti.../despre-sabat/ Copiez ce scria chiar la inceput: "Ziua a saptea a fost numita sabat (= sambata). Cuvantul “sabat” inseamna odihna, caci in ea “s-a odihnit Dumnezeu de toate lucrurile Lui”( Facerea II, 2.), dupa cum spune dumnezeiasca Scriptura." Sper ca sunteti de acord cu postarea dvs. |
Citat:
http://i1101.photobucket.com/albums/...2/CptIisus.jpghttp://s1101.photobucket.com/albums/...t=CptIisus.jpg Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Tricesimusquintus si crocomau, tot nu v-ati prins ca am desfiintat tot ce sustin adventistii si ca nu mai au rost discutiile? Sa fac un rezumat. Cele sapte zile au inceput sa fie numarate dupa ce poporul s-a plans ca nu mai are ce manca. Asa ca Domnul le-a zis ca o sa le dea mana, dar in a sasea zi sa stranga dublu. Dupa sase zile Moise le-a zis ca maine Domnul a zis ca e Sabat, ziua de odihna. Si nu va cadea mana. Dar sapte zile inainte, cand nu se stabilise Sabatul, Domnul le-a dat prepelite si ei s-au dus sa le adune si sa le manace. Habar nu aveau de ziua de odihna.
Apoi Domnul le spune: "Șase zile să adunați, iar ziua a șaptea este zi de odihnă și nu veți afla din ea în această zi." Acum afla si ei de ziua de odihna, care e a saptea zi de cand a cazut mana. De ce le tot repeta de sase zile, daca stiau de saptamana? |
Iata si etimologia cuvantului Sabbath: http://en.wiktionary.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%AA
In limba akkadiana: čapatt, “the 15th day of the month”. Asadar la akkadieni era ziua a cincisprezecea a fiecarei luni. |
Citat:
Sper ca ati citti ca niciun popor nu cunostea saptamana, poate doar adevantistii, ca sigur erau si atunci cativa. Daca aveti date istorice secrete, de ce sa nu aflam adevarul. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
N-ai fost atent la postările anterioare.
|
Citat:
2. Nu cunosc bine nici dogmatica Bisericii Catolice, deci nu cunosc mai nimic despre alte confesiuni. Despre secte/ culte neoprotestante cunosc doar ca ei neaga tot ceea ce este sistem de valori pentru mine. Iar eu imi apar credinta,care, dupa cum spuneam alta data, are si suport biblic are si roade. PS. In cazul martorului lui Iehova din exemplul de dinainte, vroiam sa va spun ca, indiferent care ar fi ziua de odihna, nu ziua e importanta ci modul in care o sfintim. Exemple de persoane care sfintesc ziua de odihna doar cu buzele sint in toate confesiunile; cred ca nici eu nu sfintesc aceasta zi cum trebuie. Iar acest subiect mi s-a parut mai important decit aceleasi citate biblice si trimiteri la originalele in ebraica sau greaca pe care le aduc taberele, fara sa ajungem la un consens. Nu-mi imaginez ca dumneavoastra veti saruta vreodata mina sfintului Parinte, dupa cum cred ca nu va imaginati ca eu, de exemplu, voi merge la adunarile dumneavoastra; iar in acest context, singurul lucru comun de discutie ar fi sfintirea zilei de odihna si nu care e ziua de odihna. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
2.Credinta mea are si suport biblic, are si roade. Ceea ce nu se poate spune despre alte credinte si nici despre cei care combat credinta mea. |
Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău,." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914). P.S. Trice a postat aceasta traducere, cu ceva pagini in urma. Se pare ca nu ati observato. 2. In schimb, cuvantul duminica nu-l gasim deloc in Sfanta Scriptura (doar in traducerile falsificate - neconforme cu originalul). Se vorbeste despre ziua intaia a saptamanii. Iar despre ziua intaia a saptamanii (duminica) nu se spune niciodata ca a fost sfintita si binecuvantata. |
Citat:
|
Cuvantul "duminica" suna prea mult a "ziua Domnului" nu vi se pare ?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu stiu daca ati observat, dar adrianaamz a facut si dumneaei niste legaturi intre cuvintele simbata si odihna, asa cum sint scrise in exod, si nu a gasit nici o legatura. Si atunci pe cine as putea crede eu? Ma ghidez dupa cuvintele domnului nostru Isus Cristos:dupa cei care aduc roade. Iar in religia dumneavoastra nu se gaseste nici o persoana care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, lume de dragul Lui Isus, asa cum au facut si fac mii de calugari, calugarite si preoti. Nu mai spun despre minuni. Nimeni dintre cei care urmeaza invataturile dnei White nu face ceea ce au facut apostolii; si atunci cum pot crede eu ca invatatura ei e buna? N-am nici un argument. nici biblic, nici logic nici al roadelor. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
In citatul acesta pentru orice neadventist scrie "adu-ti aminte de ziua de odihna (ziua de sabat)". Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau (sau ziua de odihna)." Abia dupa aceea evreii i-au pus denumirea zilei de Sabat. Evreii nu au nume ale zilelor, celelalte zile sunt numerale ordinale "ziua intai", "ziua a doua", etc. dovada ca ei le numerotau dupa ce le spusese Moise de sase zile. Daca evreii stiau de sabat ce rost avea asta cu sase zile, apoi a saptea e odihna, ei nu stiau? Citat:
In schimb nicunde in Biblie n-am citit despre adventisti. |
Citat:
|
Citat:
Dar ziua in care s-au suparat era chiar cu sapte zile inainte. In conceptia adventistilor, chiar daca era sabat, Domnul a facut sa vina potarnichi si le-a spus sa le gateasca si sa le manance in acea zi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Prin urmare, credința este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos." (Rom.10,17) Deci credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu, nu în urma auzirii zvonurilor ori bârfelor. Doar cercetând Scriptura poți să-ți fundamentezi credința pe ceva trainic: "Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39) |
Citat:
Sa simplificam lucrurile: daca spuneti ca respectati porunca lui Dumnezeu, atunci paziti ziua a saptea, ca zi de odihna inchinata Domului. Paziti ziua a saptea recunoascuta de ortodoxie (nu-i bagati in seama pe evrei). Va reamintesc faptul ca, in ortodoxie, ziua intaia este duminica (conform Scripturii). Intrebare: care este ziua a saptea (conform ortodoxiei)? Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:34:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.