![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Vreau sa cred ca doar faci caterinca, altfel e grava treaba.
|
Citat:
Dragul meu, Nu e nicio caterincă aici ci este purul Adevăr! De sus L-am primit și vă mărturisesc și vouă din Tainele Creației. Numai că voi aveți drobul de sare cât un munte pe chelie și vă faceți grijă ca nu cumva să cadă... pe mine, Aia e sare din sodoma și gomora, e sarea gLumii, așa că nu o tot confundați cu sarea din bucate căci aia nu dă gust ci vă fură ochii de la credință... vă face să cereți mereu dulce dulce... de la păcate!.. vă produce sete, dor. Și la aia ar trebui să postiți însă și la sarea în bucate ca să nu vă dedați gusturilor speculative ale tâlharilor științifici care vă ademenesc că ei ar fi mari profesori cu asistente frumoase îmbrăcate în halat alb... ce mâncă bine toate cărnăriile fiindcă le-au fript și sărat și piperat. Vă păcălesc ei ca pe copii arătându-le zăhărelul... nu cubic ci biluțe!:26: Când o să vă reveniți? Și dacă mâncați carne, atunci mâncați din aia crudă să vedem dacă vă place... știți voi cruditățile și prospăturile sunt delicatesea păcătosului. Când o să vi se aplece poate mai stăm de vorbă. Deci ceea ce susțin nu este nicio caterincă!.. este dar din Darul primit de sus, de la Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Cert este că lumea noastră poate foarte bine să fie pe o suprafață plană, nu convexă. Eu pot demonstra asta doar prin celebrele experimente de pe rîul Bedford, care sînt negate cu argumente amuzante de către cei cu anumite interese. |
Daca nu rezolva japonezii problemele de la Fukushima, va fi praf si pulbere...plat, oval, ozene, cilindric, etc si alte forme, nu mai conteaza
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rofa-nucleara/ "“Nivelul de radiatie eliberat ar transforma America de Nord intr-o “zona moarta”… recolte mutante, panza freatica radioactiva, moarte infantila la niveluri explozive, o explozie a cancerului si a infertilitatii… toate acestea ar putea fi dezlantuite in orice moment de un cutremur in Japonia. Un asemenea eveniment ar elibera in atmosfera de 85 de ori nivelul de radiatie cu Cesiu-137 al catastrofei de la Cernobal, conform expertilor. Iar Cernobalul si-a transformat imprejurimile in zone inhabitante pentru sute de ani. ............. Nu este exagerat sa afirmi ca soarta Japoniei si a intregii lumi depinde de reactorul numarul 4″ – Mitsuhei Murata, fostul ambasador al Japoniei in Elvetia si Senegal, actual Director Executiv al Societatii Japoneze pentru Etica Globala. Afirmatia uluitoare a domnului Murata ar trebui sa se regaseasca pe prima pagina a tuturor ziarelor din lume. Deoarece are dreptate – daca reactorul 4 are parte chiar si de un cutremur minor, ar putea declansa un lant de evenimente care ar putea duce completa la transformarea Americii de Nord intr-o zona inhabitabila pentru secole de-acum incolo." |
Si pentru ca nu exista un thread despre acest subiect:
China si centrala nucleara sigura: http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/s...ura-26133.html cu mentiunea ca descoperirea nu e noua, metoda a fost descoperita de doi americani, undeva in preajma WW2, neglijata datorita intereselor de moment ale razboiului: plutoniu pentru bomba nucleara, iar China se pare ca ar fi cumparat dreptul asupra metodei de producere en prin torium si sare lichida, iar acum o valorifica. Numai ca e un pic cam tarziu pentru omenire.... |
Citat:
Deci, ai umor! |
Citat:
|
Citat:
Am gasit niste documentare pe net dar par din zona New Age. Eu nu incerc sa gasesc o explicatie pentru univers sau creatie dar cred ca ne dam seama cu ajutorul computerului ca am fost creati.Felul in care am fost creati ramane un mister si pentru noi este descris in Biblie si in scrierile Sfintilor Parinti. |
http://www.butterflyeffect.ca/Fracta...%20Fractal.htm
Pentru cine are timp sa citeasca si intelege cate ceva.Eu nu stiu prea multe despre fractali dar cred ca poti desena la infinit alte si alte lucruri folosind simple formule matematice. |
Citat:
dar asta? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=488 |
Citat:
Uite un exemplu simplu cu copaci : http://davis.wpi.edu/%7Ematt/courses/fractals/trees.gif Si de aici poti desena ramuri la infinit.Si nici un copac nu va semana cu altul. http://davis.wpi.edu/%7Ematt/courses...tree-rocks.jpg Repet e o explicatie cu scop educativ, nu inseamna ca Dumnezeu are un computer si noi santem niste linii de cod, dar computerul ne poate oferi ocazia sa intelegem ca am fost creati. Nu stiu ce sa zic despre centrala atomica, cred ca trebuie cineva care stie fizica mai bine ca mine sa ne spuna despre ce-i vorba. |
Citat:
|
Citat:
|
Aveți grijă să nu vă fractureze și vouă fractalii, știți voi cine, băștile roșii, că sunt puși pe terorism și haiducie, iau înapoi ce le-a dat Ungureanu pentru proiectele locale cofinanțate de UE, iau banii de la primăriile opoziției și le terorizează ca să treacă la ei... la USLașii teroriști mituitori și ispititori căci au dat lovitură de stat parlamentară și de guvern și primul lucru care a făcut este: ABUZUL!.. căci Curtea Constituțională și justiția e controlată de ei.
Cu ce sunt vinovați alegătorii locali dacă primarul lor a avut plăți pentru proiectele locale și cele din bani UE? Deci iată cum au trecut la intimidări și șantaje ca să se ducă toți să se ploconească la ei... adică să dea bir la înalta poartă roșie. Mi-e tot mai frică... de mercenarii din TV și de revenirea la totalitarismul comunist, la controlul presei libere, la cultul minciunii și imposturii... ...au deja toate televiziunile de stat și private, și TVR-ul și CNA-ul... a mai rămas doar B1 și OTV de partea poporului. |
Citat:
|
2 atașament(e)
Românii au lansat un balon care a ajuns la limita cu spațiul cosmic, de unde s-a făcut un film: http://www.youtube.com/watch?v=TRbY_dgyLKk .
Din nou vreau să arăt că lentila aparatului distorsionează atît de mult imaginea luată, în funcție de orientarea ei sus-jos, încît fotografiile cu curbura suprafeței terestre nu pot fi o dovadă a Pămîntului sferic sau plat. Iată cum atunci cînd obiectivul este orientat în sus, filmînd mai mult spațiul cosmic, curbura Pămîntului se deformează ajungînd să pară convexă: |
Citat:
Ascultati de Sfintii Parini... un exemplu elocvent fiind Sfantul Luca al Crimeei. Macar 1% din lucrarile stiintifice studiate si folosite in practica... sa studiati. Pamant plat!!!! Daca nu vreti sa studiati paradigma stiintifica actuala... macar priviti la luna si veti vedea in semiluna forma sferia ca planetei Pamant. Rusine celor ce inca sustin elucbratiile atat stiintifice cat si teologice ale pamantului plat. "Smintelile trebuie sa vina dar vai de cel prin care vine sminteala". Imi e "teama" sa va indemn sa studiati dispozitivele GPS... imi este "teama" sa va indemn sa studiati efectul geodetic sau efectul frame-dragging. Nu vom oferi traducere caci cei care doresc sa studieze adecvat stiinta ar trebui fie sa cunoasca limba engleza fie sa poata aplea la persoane competente care sa le ajute. "The experiment, launched in 2004, used four ultra-precise gyroscopes to measure the hypothesized geodetic effect, the warping of space and time around a gravitational body, and frame-dragging, the amount a spinning object pulls space and time with it as it rotates. GP-B determined both effects with unprecedented precision" http://www.nasa.gov/mission_pages/gpb/gpb_results.html Site-ul oficial al universitatii Stanford: http://einstein.stanford.edu/SPACETIME/spacetime4.html "Many of nature's deepest mysteries come in threes. Why does space have three spatial dimensions (ones that we can see, anyway)? Why are there three fundamental dimensions in physics (mass M, length L and time T)? Why three fundamental constants in nature (Newton's gravitational constant G, the speed of light c and Planck's constant h)? Why three generations of fundamental particles in the standard model (e.g. the up/down, charm/strange and top/bottom quarks)? Why do black holes have only three properties—mass, charge and spin?" Asadar sa luam aminte! Spor la studiu adecvat atat stiintific cat si teologic caci... "20. Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar! 21. Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!" Isaia 5,20. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Iertati-mi tonul mai aprig... dar trebuie sa ne "trezim" din ingnoranta intelectuala: teologica, teopraxica, teognostica, stiintifica, filozofica... |
Salut Eugen,
Citat:
Citat:
Efectul frame-dragging și teoria relativității rămîn valabile în modeul PP. Citat:
Citat:
Iar dacă i se pare cuiva că cunoaște ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască. Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
Da sunt sigur 100%, bazandu-m atat pe invatura stiintifica (diveresele paradigme stiintfice) cat si pe cea teologica a Sfintilor Parinti. Citat:
Te rog, daca sustii astfel de afirmatii, pretinzand pertinenta stiintifica, sa faci dovada inechivoca folosind demonstratii stiintifice (testabile conform metodei stiintifice). Orice afirmatie stiintifica care nu respecta rigoarea metodei stiintifice este pesudo-stiinta. Multumesc pentru intelegere. Citat:
Ar trebui sa fiti capabil sa treceti afrimatiile stiintifice ale NASA prin filtrul intelectual al unei pregatiri stiintifice de specialitate, daca face aceste afirmatii despre NASA. Nu sustina ca ce spune NASA e "liera de lege", "dogma stiintifica infailibila" ci doar ca din punct de vedere stiintific afirmatiile si informatiile oferite sunt pertinente si elocvente. Citat:
De remarcat ca teologia nu pote fi separata de teopraxie si teognosie. Citat:
Ai vazut vreodata cu binoclul o nava maritima aflata la orizont si venind spre tine? Daca da, cum poti nega ca intai se vede varful (catargul) si apoi corpul navei? De sistemul GPS nu are rost se te intreb... desi orice inginer in telecomunicatii ar trebui sa cunoasca (sa inteleaga) inechivoc aceste lucruri. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Te rog sa ma ierti Florin-Ionut pentru tonul mai aprig. Nu te supara pe mine, nu am nimic cu tine personal ci doar cu atitudini de acest gen care neaga evidentele (fie teologice fie stiintifice)... incerc doar sa indemn sa ne trezim din ignoranta: teologie, teopraxie, teognosie, stiinta, filozofie... |
Salut Eugen,
Citat:
Citat:
Azi am înțeles ce susține de fapt acest frame-dragging, cum că Pămîntul ar cauza un vîrtej 4D din cauza rotației în jurul axei proprii. Într-adevăr, se pare că nu este posibil în modelul PP decît dacă discul s-ar roti. Totuși pot rămîne sceptic în ce privește acuitatea măsurătorilor efecutate, din cauza dificultății testului: e ca și cum ai încerca să vezi care este grosimea unei foi de hîrtie care este la 140 de km depărtare. Acest presupus vortex ar fi antrenat de mișcarea agale a Terrei și cercetătorii nu numai că deduc forma sa, dar demonstrează că este în mișcare... Dacă zic ei, așa o fi. Doar că ei au folosit sateliți în experiment, or eu personal am mari dubii nu că sateliții ar exista, ci că modul lor de funcționare și că datele oferite de aceștia sînt cu totul altele decît cele făcute publice - și aici nu mă refer la acest presupus experiment care demonstrează cică predicțiile lui Einstein. _____ Eu nu am cum demonstra științific aceste lucruri, nici că Pămîntul are o formă sau alta. Scopul meu a fost însă cel de a arăta că modelul de mii de ani al PP este posibil, cu alte cuvinte nu este imposibil. Atunci cînd va veni un argument care să infirme total această posibilitate, voi declara subiectul închis pentru totdeauna. Citat:
Citat:
Citat:
1. De multe ori. 2. Da. Orizontul apare curb din cauza distorsiunii imaginii de către hubloul avionului și/sau din cauza imposibilității lentilei ochiului uman de a afișa corect pe retină o imagine de dimensiuni foarte mari ca cea a orizontului. De remarcat că am postat pînă două filme diferite luate de amatori și în ambele se vede clar cum obiectivul curbează orizontul în funcție de amplasarea camerei pe direcția sus-jos. 3. Cu binoclu sau fără, este o chestiune de perspectivă. Un obiect enorm care este foarte departe va fi eclipsat de un val de jumate de metru care este la 10m în fața ta. Apusul Soarelui se explică la fel deși astrul rămîne deasupra Pămîntului considerat plat. 4. GPS: da, există sateliți. Nu, nu fucționează cum crezi tu. Tu crezi că unii sînt geostaționari și alții orbitează în jurul Terrei, eu nu cred. Tu crezi că naveta spațială (și nu numai) se mișcă prin spațiu fîs-fîs aruncînd aburi pe ici pe colo, eu nu înghit așa ceva. Tu probabil crezi că americanii au pășit pe Lună, eu în veci n-o să cred așa ceva. Tu ai încredere totală în imaginile și filemle ce vin de la NASA, eu le consnider opere de artă ale angajaților ei. Șamd... Citat:
Dacă tot ești tu creștin convins și accepți argumentele teologice, spune-mi, ce a vrut să spună evanghelia cînd diavolul i-a arătat Lui Iisus toate împărățiile lumii de pe un munte înalt? Cum ar fi posibil așa ceva în modelul PS? |
Citat:
Sfantul Ioan Damaschin - Dogmatica. Citat:
E un pas inainte. Pamantul Plat e o elucubratie stiintifica, conform paradigmei stiintifice actuale. (Daca ai accepta metoda stiintifica si limbajul stiintific, demonstratia inechivoca ar fi relativ usoara) Citat:
Citat:
Citat:
Constiinta ma indeamna sa te asigur ca stiinta "nu crede", ea cerceteaza bazandu-se pe empirsim, avand la baza epistemologia. Sfintii Parinti nu au blamant studiile stiintifice si filozofice din vremea lor. Multi Sfinti Parinti si Sfinti contemporani (precum Sfantul Luca al Crimeei) erau eruditi cu studii profane in universitati elocvente. Citat:
Caci daca ai studia adecvat, cu profesori buni, ai intelege. Nimeni nu s-a nascut invatat, harul Duhului Sfant potenteaza talantii fiecaruia (cunostinte, inteligenta, milostenie, dragoste...) si il ajuta pe om sa puna tot ce are in slujba lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici. Un exemplu elocvent contmeporan: Sfantul Luca al Crimeei, care a pus stiinta medicala (pe care o cunostea foarte bine, inclusiv genetica, arborele filogenetic) in slujba lui Hritos Iisus si a Sfintei Sale Biserici. Asadar sa luam aminte. Citat:
Pentru intrebara ta vei gasi raspunsul in urmatoarea lucrare: Sfantul Ioan de Kronstadt - Viata mea in Hristos Nu ofer detalii caci idemnul meu (de la care nu ma exclud), asa cum am precizat in numeroase randuri, este lupta impotriva ingnorantei intelectuale: duhovnicesti, teologice, stiintifice, filozofice... Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiascas Domnul Iisus Hristos. P.S. Iarat-mi te rog tonul mai aprig. Nu sunt "suparat" pe tine ca persoana ci pe starea ta actuala (de negare a evidentelor stiintifice in primul rand) pe care nu o cosidier "normala" din puct de vedere filocalic. Dracoveniile filozofice materialiste ateniste nu se combat prin negarea stiintei, dimpotriva, asa cum spun Sfintii Parinti se combat prin foarte buna cunoastere atat stiintifica cat si filozofica. Sfintii Parinti au aratat inechivoc acesta prin exemplul lor, multi erau eruditi. Multi Sfinti contemporanti precum Sfantul Luca al Crimeei au fost savanti! Ei sunt modele de urmat si nu cei care in viclenia lor sunt asemnea "vulpii care daca nu ajunge la struguri zice ca sunt acri" pentru a induce in eroare si pe altii... din invidie, ca nici altii sa nu ajuga acolo unde ea nu poate... |
Citat:
Prima reacție a oricărui om modern cînd aude că există adepți ai modelului PP este că aceștia sînt niște ignoranți, inculți, nihiliști, naivi sau mai știu eu ce. La fel s-a întîmplat și cu mine, pînă ce mi-am petrecut o vreme cîntărind argumentele celor de pe http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php . Îți mărturisesc că am găsit pînă acum numai trei argumente care contrazic logic modelul PP, în favoarea modelului Pămîntului sferic. Rămîne să mai caut și altele. Citat:
Pentru mine, cunoașterea este științifică atunci cînd îmi demonstrează sau descrie în mod concret, inechivoc, un anumit fenomen. Atunci cînd mi se predă modul de funcționare a unui circuit electronic, înțeleg și accept realitatea unor fenomene destul de complexe care au loc în fiecare componentă și în întreg sistemul. Iată matematica aplicată, iată știința autentică. Dar atunci cînd cineva susține că a demonstrat empiric fenomenul de frame-dragging venind cu calcule matematice plauzibile și cu pretenția ca eu să accept veridicitatea măsurătorilor făcute (dacă au fost într-adevăr realizate), atunci Florin-Ionuț devine un sceptic, punînd la îndoială ceea ce încearcă un anumit grup să ne transmită. Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
Nu există est și vest în modelul PP. :) Au fost susținători ai PP care au vrut să meargă la ceea ce numim noi Polul Sud. Ghici ce? Au fost împiedicați să ducă expediția la bun sfîrșit, parcă pe motivul că nu au acte necesare uneiasemenea excursii, acte cerute de autoritățile argentiniene dacă nu mă înșel. Deci degeaba s-au antrenat ei luni de zile, degeaba au strîns bani și au adunat resurse, li s-a cerut să facă, pardon, cale-ntoarsă. Asta apropo de epistemologie. |
Citat:
|
Citat:
Glumeam :) |
Citat:
|
Citat:
O să caut relatarea lui despre expediție pe saitul lor. Am citit-o mai demult, dar nu mi-am notat-o din păcate. |
Citat:
este un teritoriu protejat de legi internaționale. pentru a cerceta, a explora acel teritoriu, îți trebuie aprobări. este normal. nu poți lasă pe oricine acolo. altfel s-ar alege praful. |
Teoria cipului-bau-bau si a PP sunt cele mai tari ilogice variante de teoria conspiratiei. Cred ca si "aia", stim noi care, se strica de ras vazand pe ce ne risipim energia.
Frate Florin-Ionut, parca ai spus pe alt topic ca ai studii de tip realist, nu umanist. Ma mir ca tocmai domnia ta poti achiesa la, iarta-ma, aberatii primitive din vremea cand cea mai avansata tehnologie era a plugului cu brazdar metalic tras de cai de rasa speciala. :D Cum am mai zis, Biblia contine multe, enorm de multe lucruri care sunt"combustibilul" mantuirii, pentru cei care se deschid. Dar, gnoseologic, contine si un numar incredibil de inexactitati, ca sa nu spun tampenii. Nu sunt genul care considera ca advarul se gaseste literal si in totalitate in carti si institutii, fie ele considerate "inspirate", sau "divino-umane". Si stii de ce? Pentru ca: primo, sunt poate chiar mai sceptic decat tine, secundo, totul in viata muritoare este realtiv. Si, pentru a doua parte a acestei fraze, nu e nevoie sa cunosti teoria realtivitatii ca sa vezi ca asa este. |
Sf. Ioan Damaschin, pe care il citeaza fratele Eugen7, e siriac. Un popor semit extrem de profund, cult si credincios. (Alchimia si filosofia au fost invatate de arabi, si apoi retransmise europenilor occidentali abrutizati de barbarie si ecleziolatrie idiotizanta pe vremea cruciadelor, de la ei, siriacii din Damasc si Edessa indeosebi. Altfel arabii ar fi ramas niste primitivi nomazi teomaniaci, violenti si desfranati). Asa ca stia ce stia.
Faza cu "munte inalt" e o metafora, evident. Ca doar n u L-a dus pe Iisus pe Everest! Totusi, acolo aerul este irespirabil....acum 2000 de ani, NU existau aparate de respirat. Nu ar fi PUTUT sa stea acolo. |
Sa cred toate prostiile anti-stiintifice din Biblie si sa le acord acelasi statut inspirat ca si versetelor ziditoare de mantuire, e ca si cum as da crezare 100% hagiografiilor scrise in limbajul acela insuportabil de arhaic, naiv, lingusitor si idiot de fantezist si standard, si care parca te invita la scepticism si contrazicere. Uite asa, incet-incet, incep sa ii inteleg pe atei/agnostici/anti-ecleziali.
|
*de sters*
|
Aceste discutii imi aduc aminte de o eclipsa de soare din Romania. Bunica mea impreuna cu multi sateni erau ingroziti ca ar fi sfarsitul lumii. Cu chiu cu vai a convins-o mama pe bunica sa iasa afara din casa si sa priveasca soarele printr-o sticla colorata. Dupa care cine credeti ca era mai mandra in sat de isprava decat bunica mea :D
Si imi aduc aminte si de un documentar cu niste chirurgi occidentali ce operau malformatiile faciale la copiii din India. Au aratat un caz mai dificil in care malformatia il facea pe copil sa arate ca si cum ar fi avut o trompa uriasa. Rezultatul operatiei a fost bun iar parantii ii cinsteau pe medici ca si cum ar fi fost niste zei picati din cer, nu puteau intelege "minunea" facuta de chirurgi de aceea acei medici erau vazuti ca niste zei la propriu, faceau plecaciuni pana la pamant si vroiau sa le imbratiseze si sarute picioarele. Mi s-a parut incredibil ca inca exista credinte atat de primitive in zilele noastre dar acum cred ca nu trebuie sa ma mai mir. Daca pamantul este plat, inseamna ca si acei chirurgi erau intr-adevar niste zei coborati din cer, de fapt inchipuiri nascocite de cel rau pentru a impinge lumea la idolatrie ca doar stiinta este o pura magie si o iluzie creata de cel rau. Mai sa fie! Si asta doar din cauza ca se vrea musai credinta dictata de Duhul Sfant pana in cel mai mic detaliu ca altfel, daca se admite ca ea contine greseli stiintifice, atunci unii si-ar pierde credinta. Acum inteleg cum naste idolatria... |
Citat:
In relatia teologie ortodoxa si stiinta, consider pertinenta pozitia inechivoca a Sfantului Luca al Crimeei, conform careia stiinta (care este data de Dumnezeu) trebuie sa fie pusa in slujba Bisericii (adica este datoria teologilor sa ii confere rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste -, un sens existenital filocalic). Sfantul Luca al Crimeei, medic genial si Sfant al lui Hristos, a demonstrat inechivoc cum omul poate conlucra atat cu stiinta cat si cu harul Duhului Sfant spre slava lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici si spre tamaduirea oameilor... In lucrarea "Puterea Inimii (Editura Sophia)" Sfantul Luca al Crimeei afirma inechivoc: a) pag 25: "noi credem in putera stiintei"... de a explica doar modul cum functioneaza universul si implicit trupul, fiziologia... (insa nu si cauza si scopul acestui mod de functionare hristocentric). b) pag 75: ESTE PREZENTAT INECHIVOC ARBORELE FILOGENETIC (DIN TEORIA EVOLUTIONISTA CARE EVIDENT PRIMESTE UN SENS TEOLOGIC CREATIONIST CONFORM EVOLUTIONISMULUI TEIST - SAU BILOGOS... conform caruia intre stiinta si teologia ortodoxa nu poate exita contradictie, incompatibilitate, neconcordante...) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Ce om intreg la minte ar cuteza sa contrazica lucrarea, activitatea si teologia Sfantului Luca al Crimeei (inclusiv aspectele creationiste, in care rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste - li se confera un sens existential ortodox, hristocentric ca scop si cauza), Sfinteia Sa, Minunile sale, tamaduirile sale... savarsite atat cu ajutorul stiintei medicale cat si cu harul lui Dumnezeu?! |
De ce il dispretuiesti pe fratele tau ?
Citat:
Din nou calci in strachini , cu toata citirea ta far de folos sufletului tau impietrit , caci pui la colt , te falesti , dai lectii , smintesti , intr un cuvant urasti ! De ce , nu stiu , dar smerenia iti lipseste cu desavarsire , caci de dragoste nici nu poate fi vorba ! Mai omule , de unde si pana unde avem noi voie si dreptul de a spune cuiva ca are sau nu mintea intreaga ? Poate respectivul nu a citit , sau refuza o invatatura , sau este ateu , dar de aici pana a-l face fara intregimea mintii , e cale tare lunga , si nu se cade in primul rand ! Mare atentie cu mandria asta necontrolata , de care ti-am mai povestit si cu alta ocazie . Iti repet si aici : poti citi mii si mii de carti , poti cunoaste pe dinafara toata invatatura Sfintilor Parinti , dar daca pe cel de langa tine il calci in picioare , la nimic nu-ti folosesc , te descalifica , chiar daca tu incerci din rasputeri sa-ti creezi aici o imagine de mare invatator si iubitor de Dumnezeu , prin tot felul de minciunele folosite in sistemul asta virtual mult prea pacatos ! Te rog , sa nu-l mai dispretuiesti pe fratele tau ! Salutari celor din Brasov ! |
Daca pamantul ar fi plat atunci centrul sau de inertie ar genera un camp gravitational neuniform (liniar dar neuniform) catre "capete". Astfel constanta acceleratiei gravitationale nu ar mai fi constanta [nici nu e CHIAR constanta, insa variatiile ii sunt infime].
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:06:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.