![]() |
multumesc florin sa ne traiasca la toti,mantuirea e totusi un dar,nu e o rasplata e f important de stiut lucrul acesta Domnul sa te binecuvanteze
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Faptul ca ai facut 8 si nu i-ai lepadat nu e o vartute, ci e natura fireasca a lucrurilor. Asa ar trebui sa se comporte omul in modul lui firesc. Sa nu creada ca e cu ceva mai presus decat cei care fac altfel.El a facut doar ceea ce era dator sa faca. A spune ca mantuirea e un dar, inseamna a-l acuza pe Dumnezeu de impartialitate., de nedreptate. E o greseala grava. Mantuirea nu e un cadou pe care Domnul il face cui doreste, mantuirea e o rasplata ptr o viata de jertfa, de osteneala, de lacrimi de rugaciune. Asa spune apostolul : Vrednic este lucratorul de plata sa. Mantuirea nu se da trantorilor, care au impresie ca simpla ideea ca ei stiu cuvantul lui Dumnezeu ii face mantuiti. Mantuirea se da acelora care rabda in suferinte, care marturisesc adevarul si fac faptele credintei. Nu e suficent sa credem, si dracii cred si se cutremura.trebuie sa implinim ceea ce ne spune Domnul. Faptul ca ai facut 8 copii e un prim pas in implinirea poruncilor.Dar au mai ramas atatia....Sa fim cu luare aminte, mantuirea nu-i usoara.E o lupta pe viata si pe moarte pana la suflarea cea mai de pe urma. Nu esti mantuit frate, decat atunci cand trimbita va suna si va veni ingerul mortii sa te ia iar viata ta de pana atunci va fi una conform poruncilor Domnului.Nu va amagiti spunand ca sunteti mantuiti, ci truditi ca sa meritati plata. Mantuirea nu se ia oricum, oare nu sti ca nimic spurcat si intinat nu va intra in imparatia lui Dumnezeu? |
Din pacate, de la Luther citire, omului i s-a rupt legatura fireasca intre efortul spiritual si rasplata - mantuirea.
Romano-Catolicii vindeau (intr-un context prost inteles de neoprotestanti) indulgente pentru iertarea pacatelor, Luther a ajuns sa vanda mantuirea pe de-a intregul, chipurile gratuit, in efect - conditionata de impartasirea unei doctrine pierzatoare de suflet, in care omul se considera mantuit - cu loc deja rezervat in Rai, mai presus de angrenarea personala in calea mantuirii, conditia minima necesara si chiar considerata suficienta fiind credinta. Restul, chipurile, este lucrarea lui Dumnezeu, angrenarea omului in acest efort este minimizata atat ca importanta cat si ca actiune. Consecinta directa? Lipsa pocaintei autentice, lipsa efortului ascetic, superficialitate in trairea credintei, etc. Viata morala a unora ca acestia este mai degraba rezultatul unei conditionari sociale a comunitatii religioase din care fac parte dar binenteles, este pusa pe seama Harului pe care ei presupun, aprioric, ca il au, judecandu-se prea putin pe sine si prea mult pe cei care nu sunt ca ei. |
nu doresc sa fac polemica si nici prozelitism stiu ca Domnul a murit pentru pacatele noastre si a venit pe pamant sa ne ierte si chiar spune ca pe pamant are putere sa ierte citat
Luca 5:24 Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele: „Ție îți poruncesc”, a zis El slăbănogului, „scoală-te, ridică-ți patul și du-te acasă”. pe pamant cand traia El sau cand traim noi?? iertarea, mantuirea sunt cele mai importante lucruri pt om si nu poti primi iertarea daca nu recunosti ca esti pacatos si ca in urma pacatelor tale te asteapta pierzarea,cei care se cred cat de cat buni in comparatie cu altii deci nu pot sa primeasca mantuirea.stiu ca sunteti morali dar cei ce nu recunosc cele scrise mai sus nu capata mantuirea.e ca un cifru as putea spune caci Domnul IIsus a murit pentru toti , absolut pentru toti oamenii de pe acest pamant nu doar pt cei de o anumita confesiune.cine aude si vrea sa creada va fi mantuit indiferent ca-i budist protestant sau ortodox caci mantuirea nu se mosteneste ca o religie, e altceva,ceva personal intre pacatos si Domnul IIsus.va doresc numai bine si sa puneti cuvintele Domnului IIsus mai presus decat cuvintele oricarui om. |
Dar in ce masura sunt de condamnat cei care s-au nascut si au fost crescuti, generatii la rand, intr-o astfel de religie/ doctrina? Cei care n-au avut niciodata de-a face cu doctrina ortodoxa, de exemplu? Cati dintre ei mai au ocazia sa se intoarca la "dreapta credinta?"Putini. Si daca au ocazia, de ce sa alegi o cale mai grea si mai anevoioasa decat una aparent mai simpla? Daca, de exemplu, in toata America s-ar putea conduce masina fara permis, ar veni cineva in Europa sa faca scoala de soferi?
Problema e ca daca protestantii s-au divizat in atatea si atatea biserici si bisericutze, probabil ca nu mai au nici o credibilitate ca institutie. Si ca atare, si noi suntem bagati in aceeasi oala. Eu prima data cand am intrebat care e diferenta dintre noi si adventisti, de exemplu, mi s-a spus, in mare, ca noi suntem asemeni unor profesionisti care au facut o scoala in acest sens, iar ei asemeni celor care nu au facut nici o scoala dar se dau drept profesionisti. Problema e ca in ziua de azi, si mai ales la noi n tara, cui ii mai pasa daca si ce scoala ai facut? |
Citat:
conteaza ce stii sa faci si mai ales ce faci. scoala doar te invata calea. |
Citat:
Doar ca noi ortodocsii credem ca avem mai multe mijloace, si mai sigure, mai eficiente, prin care sa ajungem la ea, s-o cunoastem si s-o urmam. |
Citat:
dar cararile de ajuns acolo sunt mai multe. aproape ca fiecare om are cararea lui, chiar daca este din aceeasi "scoala". iar eu nu cred ca Dumnezeu va refuza pe cineva vrednic in fapta doar pentru ca frecventa alte cursuri. |
cum am spus
religia nu mantuieste caci IIsus a zis Eu sunt calea adevarul si viata si nici o religie nu detine monopolul mantuirii.mantuirea e strict personala putem spune noi de altii ca sunt sau nu mantuiti??cu certitudine ca nu dar ce putem spune despre noi, despre mantuirea noastra,ce garantie avem noi??in inima noastra??Domnul IIsus vrea sa stim si iata una din dovezi
Faptele apostolilor 15:11 Ci credem că noi, ca și ei, suntem mântuiți prin harul Domnului Isus.” neintelegerea e simpla :intai vine mantuirea iar prin fapte o sustii,o pazesti ,o dovedesti caci omul prin faptele lui nu poate capata mantuirea ex Efeseni 2:9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni....ce frumos scrie pavel ca mantuirea nu-i prin fapte dar dupa ,trebuie sa o dovedesti e clar prin viata ta, dar si prin marturia cu gura ta daca asta crede omu nu-i asa?Domnul sa ne ajute pe toti |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14 "Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" Iacob 2:17 " Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? Iacob 2:20 Uite ca si dracii cred: "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură" (Iacob 2:19). Se mantuiesc ei? |
Citat:
Domnul sa te binecuvanteze |
Citat:
|
arata-mi un om mantuit te rog florine!daca eu spun ca sunt iertat,mantuit nu vreau sa dovedesc nimic doar puterea credintei in jertfa Domnului .nerecunoscand puterea jertfei Lui de a ne ierta de fapt afirmam ca noi ne chinuim sa fim mantuiti ceea ce inseamna ca nu prin jertfa Domnului ci prin puterea noastra..sa zicem ca-i asa, atunci cand vei ajunge la mantuire? in cer ?acolo e judecata.va fi si o judecata a celor mantuiti pentru rasplata ,asta daca se poate numi judecata sau socoteala.intreb sincer cine vrea sa fie mantuit?m-am nascut ortodox, am trait ortodox dar m-am intrebat la un moment dat unde ajung daca mor?am auzit variante dar cum puteam sa cred vreuna din ele din toata inima mea.n-am putut.Domnul lucreaza cand omul e sincer.poate sa spuna cineva 100% din toata inima ca stie exact ce-l asteapta dupa moarte? poate zice judecata,dar in urma judecatii?si asa m-am rugat am plans si Domnul m-a trimis la cruce si mi-a descoperit starea mea de pacatos si ce m-ar astepta .atunci am primit iertarea.nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt mantuit si oricine poate fi mantuit daca vrea.
practic eu n-am religie,denumirea nu conteaza ci doar daca te-ai intalnit cu Domnul si ai capatat darul lui, iertarea.ne putem duela in versete dar daca nu vrei sa primesti mantuirea n-ai s-o primesti.imi pare rau sunt multe subiecte interesante dar mantuirea e cea mai importanta e vesnicia ,viitorul nostru AMIN |
Citat:
,,Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi''. Se povesteste despre tot:nasterea din nou,har,jertfa hristica,toate astea in viziunea ortodoxa,caci in ortodoxie vorbim de acelasi lucru.Tot prin jertfa Domnului suntem mantuiti. Tot ce ai nevoie. Te-as ruga ca citesti aceasta carte,daca poti |
Citat:
|
Citat:
Se spunea despre avva Sisoe, ca atunci cand era sa se savarseasca, sezand parintii langa dansul, a stralucit fata lui ca soarele. Si le-a zis lor : iata avva Antonie a venit! Si dupa putin, a zis: iata ceata proorocilor a venit! Si iarasi fata lui, mai mult a stralucit. Si a zis: iata ceata apostolilor a venit. Si s-a indoit fata lui iarasi. Si se parea, ca si cum el ar fi vorbit cu cineva si s-au rugat batranii de el zicand: cu cine vorbesti, parinte? Iar el a zis: iata, ingerii au venit sa ma ia si ma rog sa fiu lasat sa ma pocaiesc putin. Si i-au zis lui batranii: nu ai trebuinta sa te pocaiesti, parinte. Si le-a zis lor batranul: cu adevarat, nu ma stiu pe mine sa fi pus inceput. Atunci au cunoscut toti ca este desavarsit. Si iarasi, de naprasna s-a facut fata lui ca soarele si s-au temut toti. El le-a zis lor: vedeti, Domnul a venit. Iar Domnul a zis: aduceti-mi pe vasul pustiului! Si indata si-a dat duhul. Si s-a facut ca un fulger si s-a umplut toata casa (locul) de buna mireasma. apropo am mai gasit ceva: Trei batrani au venit la avva Sisoe, auzind cele despre dansul. Si i-a zis lui cel dintai: parinte, cum pot sa ma mantuiesc de raul cel de foc? Iar el nu i-a raspuns. I-a zis cel de al doilea: parinte, cum pot sa ma mantuiesc de scrasnirea dintilor si de viermele cel neadormit? Apoi cel de treilea: parinte, ce voi face, ca aducerea aminte a intunericului celui mai dinafara ma omoara? Si raspunzand batranul, le-a zis: eu de nici una din acestea nu-mi aduc aminte, caci milostiv fiind Dumnezeu, nadajduiesc ca va face cu mine mila. Si auzind cuvantul acesta batranii s-au dus mahniti. Dar nevrand batranul sa-i lase sa se duca mahniti, intorcandu-i, le-a zis: fericiti sunteti, fratilor, caci v-am ravnit voua. Ca cel dintai dintre voi a zis despre raul de foc, cel de al doilea despre tartar si cel de al treilea despre intuneric. Deci, daca acest fel de aducere aminte va stapaneste mintea cu neputinta este ca voi si mai gresiti. Dar ce voi face eu cel impietrit cu inima, nefiind slobod sa stiu, ca desi este chin pentru oameni, totusi in tot ceasul pacatuiesc? Si facandu-i metanie, i-au zis: precum am auzit, asa am vazut. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. 18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. sunt fericit si cred ca in orice clipa as muri merg la El si Aline CREDINTA ASTA E O MINUNE din afara nu se poate intelege nu ca n-am avea minte ci altul e motivul ev IOAN cap 3.acolo cu Nicodim. Duhul Domnului ne talmaceste scripturile.si un sfat :cand citim cuvintele Lui IIsus trebuie sa facem abstractie de ceea ce stim ,ce-am invatat etc si sa-l credem doar pe El ce spune cu privire la lucrurile vitale ex despre mantuire,viata vesnica,iertare de pacate etc si as indemna pe toti cei ce n-au o biblie on line de studiu sa descarce una care are si versiunea ortodoxa foarte faina :RoBible3 cred c-am spus prea multe deja AMIN |
Citat:
Marcu 2:10 Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele,..... nu ca n-ar putea sa ne ierte si in cer dar a ales alta cale sa vina personal pe pamant aici e neintelegerea dupa ce mori nu mai poti fi mantuit cu regret spun asta.noi nu putem schimba cuvantul nu-i asa?tatal meu inainte sa moara spunea sa-l duca Domnul unde vrea El dar i-am zis" tata Domnul iti da libertatea sa alegi, in rai nu te ia fortat jertfa a fost facuta, pretul a fost platit trebuie sa crezi doar si credinta, aceasta minune iti va umple inima"AMIN si a crezut si a murit zambind si mama mea care nici acum n-a primit darul acesta zicea uite-l cum rade ,,atunci cand murea,, |
Citat:
Care duh iti talmaceste tie scripturile ? Uite aici unde e mantuirea : Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine? Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau; Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit? El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. Daca ai ghinion si nu mori in secunda 2 ca talharul :1: atunci credinta fara fapte e moarta. |
Citat:
|
Citat:
de asemenea uite cum inteleg noi mantuirea: Omul se poate mântui numai prin Iisus Hristos si numai în Trupul lui Hristos – Biserica. Mântuirea nu se poate "cumpăra", ea fiind un dar de la Dumnezeu. Însă, pentru a ajunge la mântuire omul trebuie să conlucreze cu Dumnezeu deoarece Dumnezeu nu va incălca voia libera a omului. Așadar, o viață dusă în pocaința si participarea la Sfintele Taine este felul în care omul conlucreaza cu Dumnezeu. Conlucrarea omului cu Dumnezeu se numește sinergie. Prin teosis, omul se umple cu viața dumnezeiască. În el se dezvoltă însușiri dumnezeiesti, dar omul nu devine parte din Sfânta Treime. Omul se unește cu Dumnezeu, dar nu se amestecă cu Dumnezeu. Omul poate deveni dumnezeu dupa Har (Ioan 10,34), dar nu intr-un sens politeistic, ci prin înfiere ca fii și fiice ale Celui Preaînalt. O clasică figură de stil patristică folosită spre descrierea procesului de îndumnezeire este o sabie ținută în foc și care capătă treptat proprietațile focului (lumină si caldură), dar rămâne sabie. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Mantuirea e un mister si fara doar si poate este un dar de la Dumnezeu.Aici cred ca lore greseste si 99 are dreptate.Ce inseamna sa "accepti darul" ramane de vazut .In opinia mea asta inseamna sa faci voia Lui.Mantuirea este un mister intre fiecare om si Dumnezeu.Mantuirea se obtine zilnic , nu exista un moment in care esti mantuit,faci voia lui Dumnezeu in fiecare clipa si nadajduiesti sa primesti darul la sfarsitul vietii.
|
Citat:
Din cauza repezelii s-a strecurat o greseala . Cuvantul impartialitate trebuie inlocuit cu partialitate. |
Citat:
|
Dumneavoastra cum intelegeti pilda lucratorilor din ceasul al 11-lea, care primesc aceeasi plata cu cei care au muncit toata ziua?
Eu cred ca raspunsul final despre cine se mantuieste si cine nu este la Dumnezeu... Cred ca important este sa vrem, si sa facem ce putem noi in sensul acesta... Daca unul isi revine mai tarziu in sine, respectiv se pocaieste mai tarziu... oare Dumnezeu ii va refuza mantuirea? Apropos si de talharul cel bun de pe cruce. Am retinut si predica la Invierea Domnului, a Sfantului Ioan Gura de Aur (din care postez un extras): "Cine sunt acei ce iubesc pe Dumnezeu din tot sufletul? Fie ca ei sa se bucure de aceasta mareata sarbatoare! Cine sunt acei ce slujesc Domnului cu credinta? Fie ca ei sa se veseleasca intru Domnul! Cine sunt aceia ce sunt vlaguiti de atata post? Acum isi vor primi rasplata mult dorita! Cei ce au muncit cu ravna inca din cel dintai ceas, Sa-si primeasca rasplata ce li se cuvine; Cel care a venit dupa al treilea ceas, Sa se bucure si acela de marea Sarbatoare! Si cel ce a venit dupa al saselea ceas, Sa nu se indoiasca; pentru ca nu va ramane pe dinafara! Iar cel ce a sosit in cel din urma ceas, Sa nu-i fie frica de intarzierea sa! Pentru ca Domnul este binevoitor si primeste si pe ultimul venit El da pace celui ce vine in ultima clipa asa cum da si celui ce a trudit din primul ceas. Unuia ii da, iar pe celalalt il indestuleaza. El pretuieste truda si saluta curajul. El onoreaza atat faptele cat si gandurile bune. Sa ne bucuram cu totii de bunavointa Domnului! Cel dintai si cel de pe urma sosit sa primeasca aceeasi rasplata; cel bogat si cel sarac sa se bucure deopotriva! Cel harnic dar si cel molcom sa sarbatoreasca aceasta sfanta zi! Cel ce a postit cat si cel ce nu a postit sa se bucure azi de Masa cea plina de bunatati! Mancati cu toti din vitelul cel gras! Sa nu ramana nimeni flamand. Sorbiti cu totii din paharul credintei. Bucurati-va de maretia bunatatii Sale! Nimeni sa nu fie trist pentru ca este sarac, pentru ca imparatia lui Dumnezeu ne-a fost dezvaluita! Sa nu fie nimeni abatut din cauza pacatelor sale; pentru ca iertarea ne-a venit din mormantul Domnului. Sa nu fie nimeni infricosat de moarte, pentru ca moartea Mantuitorului ne-a eliberat pe noi! El a calcat pe moarte si a invins-o..." Nu sustin/ nu incurajez lenea si pacatul, dar cred ca Dumnezeu este atat de bun incat se nu se coboara la judecatile noastre... |
Citat:
mda...ce usor va pacaleste duhurile intunecate cu Biblia in mana! Pai sa vedem ce zice mai departe cuvantul lui Dumnezeu. Pana acum Epistola lui Iacob nu a fost de ajuns. Sa vedem: "Știu faptele tale și osteneala ta și răbdarea ta și cum că nu poți suferi pe cei răi și ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli și nu sunt și i-ai aflat mincinoși" (Apocalipsa 2:2) "Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fă faptele de mai înainte; iar de nu, vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocăi" (Apocalipsa 2:5) "Știu faptele tale și dragostea și credința și slujirea și răbdarea ta și știu că faptele tale cele de pe urmă sunt mai multe decât cele dintâi". (Apocalipsa 2:19) Uite prietene, sunt trecute intai Faptele si apoi credinta? "Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri." (Apocalipsa 2:26) |
Citat:
Problema era ca daca Dumnezeu ar fi partial, atunci anumite persoane se vor putea dezvinovati la judecata, vor putea chiar sa-l acuze ca i-a predestinat la iad, inca dinainte de a se naste. Or Domnul nu e asa.Domnul ofera tutoror o sansa egala.Sansa de a dobandi mantuirea. Primul pas a fost facut de El insusi, mantuirea obiectiva. De mantuirea subiectiva depinde aportul fiecaruia dintre noi. Sfantul Apostol Pavel compara lupta pe drumul mantuirii cu lupta unui atlet pe teren.Care ptr a castiga e dator sa lupte pana la sfarsit. Singura diferenta e ca daca intr-un concurs, sunt premiati doar primii trei, in lupta duhovniceasca sunt rasplatiti toti acei care ajung cu bine la finish. |
Citat:
Într-adevăr pilda lucrătorilor în vie demonstrează că Dumnezeu dă aceeași plată (mântuirea) tuturor celor ce au acultat de El și au intrat în vie lucrând cu credincioșie. |
Citat:
|
Citat:
Nu poti sa spui dupa un ceas de lucru ca ti-ai castigat banii promisi de sef pe ziua de azi. E nevoie sa te prinda sfarsitul zilei cu munca incheiata. Plata se da la sfarsit, nu anticipat. Nu e suficent sa sti ca ai de lucru, trebuie sa sufleci si manecutele. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:39:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.