![]() |
Citat:
Dar atâta timp cât mi-au fost date Biserica și preoții și despre care Biblia vorbește...oare sunt în eu măsură să-mi creez eu propiie mele credințe despre ce e bine și rău - să fiu eu mai presus de Biserică...Anticipez ceea ce ai să spui și îți spun dacă nu știai că la baza Bisericii stau jertfele sfinților părinți care au trăit acestă credință și apoi au scris-o - nu este doar o poveste prin care se manipulază oameni - așa cum tu susții. Apropo până nu ajungi să trăiești acestă credință - nu ai cum să o înțelegi. Orotoxia nu este doar o DOGMĂ, ortodoxia înseamnă trăire, dar știu că este mult mai comod să îți creezi propiile tale pricipii de viața....este greu să te smerești în Biserică...însă astea nu sunt decât păcatele care nu ne lasă să le vedem.... |
Citat:
O parte din http://sfinx777.wordpress.com/2009/0...dox-%E2%80%9D/ ; ""Preotul: Da? Bine! Câți ani au fost de la Adam până la potop? Sectarul: Cred că au fost 1500 de ani. Preotul: Prost ai răspuns, doctorandule! De la Adam până la potop au fost 2262 de ani! Sectarul: Unde scrie? Preotul: Nu căuta Biblia! Eu am rădăcina Bibliei. Biblia este un măr care a crescut în pomul Tradiției. Dar eu nu cred numai în măr; eu cred în rădăcină și în copac; că rădăcina Bibliei este Sfânta Tradiție. Dar câți ani au fost de la Adam până la Avraam? Sectarul: Parcă au fost 3700. Preotul: Greșit ai răspuns. Au fost 3678 ani! Sectarul: Unde scrie? Preotul: Ți-arăt eu în Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, în care scrie istoria lumii de la început. Ia să-mi spui tu mie câți ani au fost de la potop până la zidirea turnului Babel, când Nimrod, fiul lui Hus, a zidit turnul Babel, care a împărățit 52 de ani în Babilon, când li s-au amestecat limbile? Câți ani au fost? Sectarul: Parcă au fost 300! Preotul: Prost ai răspuns! Au fost 642 de ani! Și câți ani au fost de la potop până la Avraam? Sectarul: Cutare, cutare! Preotul: Au fost 1416 ani și cu 430 de ani, cât a stat poporul evreu în robia Egiptului fac 4108 ani. Unde era Biblia scrisă atunci? Unde era sâmbăta voastră? Cu ce s-a mântuit lumea timp de 4108 de ani înainte de a se scrie Biblia? Că în Biblie nu s-a scris totul. Căci evanghelistul Ioan spune: Sunt încă și alte multe, care, dacă s-ar fi scris una câte una, nici în lumea asta nu încăpeau cărțile. S-a scris numai un rezumat al Sfintei Tradiții, care formează Biblia sau Sfânta Scriptură. Dar să-mi spui mie câți feciori a avut Adam? Sectarul: A avut trei: Cain, Abel și Set și alții fără nume. Preotul: Dar Biblia spune că a născut feciori și fete. Câți au fost de toți? Sectarul: Or fi fost 30, 40. Preotul: Eva a trăit 950 de ani, mai mult decât Adam cu 20 de ani, și a născut 50 de perechi de gemeni, băieți și fete, adică 100 de copii. Scrie în Hronograful lui Chedrinos. Și se luau fratele cu sora. Auzi ce spune Biblia: Cain a luat în căsătorie pe sora sa Milada; și a luat Set pe sora sa Teax. Se luau fratele cu sora. Așa s-au înmulțit la început. Sectarul: Dar se puteau lua neamuri în căsătorie? Preotul: Da, căci până la Avraam n-a fost interzisă spița de rudenie. Se luau neamuri! N-a ținut Avraam pe nepoata sa? N-a luat Isaac pe nepoata lui Avraam, pe Rebeca? Nu vedeți? Că nu era pusă legea de neamuri. Dar să-mi spui tu mie câți ani avea Set, când s-a răpit la cer și a învățat astronomia și scrisul de la îngeri? Sectarul: Nu scrie nicăieri. Preotul: A fost Set de 40 ani, când s-a răpit la ceruri, și a stat în cer 40 de zile și a învățat astronomia și scrisul. Set a trăit 912 ani! Primul om care a scris din lume și care a învățat astronomia și mișcarea astrelor, a fost Set, fiul lui Adam. Zice și Sfântul Vasile: „Astronomia este de origine îngerească”; îngerii l-au învățat pe Set. Dar să-mi spui mie când s-a născut poporul uriaș și cât a ținut împărăția uriașilor, înainte de potop? Tăcea predicatorul. Preotul: Vezi că nu știi? Biblia spune: Când s-au amestecat fiii lui Set cu fiii lui Cain s-a născut poporul uriaș; neam vestit din veac. Atât! Dar nu spune câte sute de ani au stat împărații uriașilor și câte urgii au făcut ei pe pământ."" Poate ai sa gasesti raspuns la intrebarile tale, mai cauta, parintele Cleopa spune cele de mai sus. |
Citat:
|
Citat:
|
"Chiar, nu-mi spune ca crezi asta ad literam (dupa chipul si asemanarea) , crezi ca are maini, ochi, barba, par?"
[SIZE=2] Asa stand lucrurile, Dumnezeu creeaza pe om cu mainile Sale proprii [/SIZE][SIZE=2]din natura vazuta si nevazuta, dupa chipul si asemanarea Sa . A facut corpul din pamant, iar suflet rational si ganditor ii dadu prin insuflarea Sa proprie . Aceasta numim “chip dumnezeiesc”, caci cuvintele “dupa chipul” indica ratiunea si liberul arbitru, iar cuvintele “dupa asemanare” arata asemanarea cu Dumnezeu in virtute, atat cat este posibil. Ioan Damaschin - Dogmatica Faptul ca cineva in sec VIII a explicat asta mai bine decat o poti intelege tu in sec XXI ar trebui sa te puna pe ganduri. [/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
Mai departe explicatia ta cu musulmanii nu am inteles-o deloc, logica ei imi scapa. Eu voiam sa spun ca nu intri pe un forum ortodox sa intrebi care e cea mai buna religie, cum nu intri nici pe un forum musulman sau adventist sa intrebi acelasi lucru. Nu stiu ce ai inteles tu si nici nu stau sa analizez. |
Citat:
Am mai discutat mult despre asta pe forum, pentru ca era un ortodox care sustinea evolutionismul teist (combinatie intre Geneza si evolutionism). Ar aparea doua contradictii: Domnul a facut in acele zile totul intr-o clipa, pentru ca e Atotputernic. Si doi, a facut totul perfect, nu mai aveau nevoie sa evolueze. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1. Vezi ce ani erau pe timpul lui Stefan cel Mare, aduni si iti iese data exacta in ani. Atunci anii se dadeau de la facerea lumii, acum e pe undeva pe la 7500 si ceva. Asta cu 4.5 miliarde e o povestire SF evolutionista, nu trebuie sa crezi orbeste tot ce iti spun ba evolutionistii, ba cei cu new-age, chiar tu spuneai ca de aceea ne-a dat Dumnezeu si minte, ca sa analizam si sa filtram, nu sa luam de bun tot ce auzim. Cifra astronomica se bazeaza pe o singura datare, care poate avea mai multe interpretari. Dar uite corelat cu mai multe sisteme de datare, la ce se ajunge (vezi tabelul): http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs9.html 2. Lumina poate avea mai multe surse de unde provine. Seara cand apesi pe comutator nu se aprinde soarele in camera, ci un bec. Iar in Rai doar nu crezi ca stau pe intuneric. Harul este aratat in ortodoxie prin lumina, unii sfinti luminau. |
Citat:
mai gasesti aici: http://www.lhup.edu/~dsimanek/febible.htm E drept ca sunt si pasaje care sugereaza ca pamantul e rotund. Daca in privinta sfericitatii pamantului gasesti citate care sustin ambele variante nu gasesti insa alta idee in afara geocentrismului, pamantul este centrul universului peste tot in Biblie. |
Citat:
Daca tu crezi ca lumea are 7500 de ani atunci asta e, atat are, sa fii iubit si pazit de Dumnezeu, e loc sub soare pentru toata lumea. Doamne ajuta! |
Citat:
http://www.dervent.ro/biblia.php |
Citat:
2. Poate ce spui cum stiinta demonstreza reincarnarea. 3. Sa ne spui care sunt lucrurile incontestabile demonstrate de stiinta care contrazic Biblia. |
Citat:
2. Nu o demonstreaza nicio stiinta. Este doar o teorie, o credinta, la fel ca si crestinismul si toate celelalte religii. Reincarnarea mi se pare mai logica si mai consistenta cu ce vad in univers: ciclicitate, existenta energetica, transformarea din energie in materie si din materie in energie etc. Mai mult, alte concept enuntate in teoria reincarnarii/yoga au putut fi demonstrate ca fiind adevarate: - nimic din ceea ce nu este in universul mare nu se afla in universul mic si viceversa: structura atomica similara cu structura unui sistem solar. - aura, de exemplu, exista si a fost fotografiata. Nu mai vorbesc aici despre experiente personale. -chakrele, bioenergia, meridiane energetice etc 3. - Pamantul are cu mult mai mult de 7500 de ani - Pamantul nu este in centrul universului, asa cum pretinde biblia - evolutionismul |
Citat:
|
Nimeni nu poate demonstra acum ca pamantul nu ar fi centrul universului.Orice om de stiinta ti-ar spune ca in orice directie te-ai uita corpurile ceresti se departeaza de observator.Ceea ce stim la momentul actual este ca nu stim care este centrul universului...daca exista vreun centru.:1:
Ce intelegi prin evolutionism ? Uite aici niste gandaci vechi de "300 de milioane de ani " spune stiinta. http://www.fossilmuseum.net/Fossil_G...ockroaches.htm 300 milioane de ani inseamna inaintea dinozaurilor .Ti se par diferiti ? :1: Uite aici un filmulet despre un hibrid intre un leu si un tigru obtinut in captivitate: http://video.google.com/videoplay?do...11402317199827 De 2 ori mai mare decat leul sau tigrul :D.Asta este evolutie ? |
Citat:
Din pacat ai dovedit ca nu prea intelegi ce este evolutia. Prin evolutie nu inseamna ca TREBUIE ca animalele sa evolueze. Evolutia inseamna adaptarea unei specii la conditiile date. Gandacii aia si-au gasit optimul pt ei acum 300 de milioane de ani. Si rechinul este cum era acu vreo 100 de milioane. Faptul ca ai niste specii care nu sunt mult diferite de stramosii lor ancestrali nu inseamna ca nu ai evolutie. Pe langa gandacii aia si rechini (si orice alte specii ar mai fi, ca sunt convins ca mai sunt) ai o multime de specii care au evoluat si ai toate dovezile necesare. Retine, dpdv logic e suficient o singura specie care sa dovedeasca ca evolutia, ca proces, a existat si exista. Reciproca nu e valabila, daca gasesti o specie care nu a evoluat sute de milioane de ani nu inseamna ca nu exista evolutie. 2.Dupa cum spune si in film, e vorba de mutatia unei gene care face ca animalul rezultat sa fie de doua ori mai mare. Ce vrei sa dovedesti cu asta, ca nu inteleg? Insasi faptul ca leul se poate imperechea cu tigrul dovedeste evolutia, faptul ca animalele astea au un stramos comun. Exista familii de animale, toate animalele astea au stramosi comuni, au evoluat usor diferit. Mai mult, faptul ca daca animalele se imperecheaza intre rude apropiate duce la deteriorarea speciei dovedeste clar evolutia, componenta genetica, combinatiile de cromozomi si intreaga teorie genetica (pe care n-o cunosc in detaliu, vorbesc ca un profan aici) . In contrapartida te intreb ce parere ai despre clonare? Cum de e posibila? Daca ar fi cum scrie in biblie o asemenea abominatie ar fi fost imposibila faptic si uite ca se poate. |
Citat:
Daca o sa cercetezi chestiile astea o sa vezi ca de exemplu calul este mai degraba inrudit cu liliacul decat cu vaca iar pisica e mai degraba inrudita cu omul decat cu cainele.:1: Ce e cert este ca Biblia are clasificarea ei.Ne spune ca animalele se inmultesc dupa felul lor.Deci este plauzibil sa credem ca tigrul si leul se pot inmulti pentru ca sant de acelasi fel.Sau calul cu magarul sau cainele cu lupul etc.Nu e nici o problema din punctul asta de vedere.Problema incepe cand ni se spune cum a evoluat viata din prima celula ( lasand de o parte ca oficial ni se spune ca evolutionismul se ocupa numai cu ce se intampla dupa ce apare prima celula dar neoficial ni se vand povesti despre cum apare prima celula ) Am fost si noi la scoala chiar daca nu avem facultati tehnice la baza si multi dintre noi chiar au ajuns tarziu la credinta ortodoxa dupa lungi cautari.Nu inteleg de ce cred unii ca nu am citit decat Biblia si aia prost. |
Citat:
Omule, pamantul nu este nici macar centrul propriului sistem solar... Mai mult, sistemul solar se afla intr-o galaxie, Calea Lactee, si nici macar el nu se afla in centrul galaxiei ci la vreo 28000 de ani lumina de centrul ei. De unde pana unde visezi tu la centrul universului.... Faptul ca stelele se indeparteaza una de cealalta iti da tie speranta ca, cumva, am fi noi centrul universului? E ca si cum ai spera ca una din canile tale din beciul bunicilor sa fie sfantul graal. Nu e complet imposibil dar .... |
Citat:
Citat:
2. Cum a demonstrat (cu dovezi necontestabile) stiinta asta (fara ca acest lucru sa presupuna ca sunt propotorul acestei teorii)? 3. Si daca ar fi vorba de 7500 de ani, sunt anii de la cadere lui Adam. Poate ca Pamantul a fost facut acum 4.5 miliarde de ani si cam atat a stat Adam in Rai. Deci teoria asta, din punct de vedere logic pica. Citat:
Citat:
Evolutionismul are in primul rand o mare problema. Nu au gasit nici o veriga intre specii. Nici una. Doar specii disparute. Iar "arheopterix" singura lor asa-zisa dovada e o pasare disparuta in toata regula. Ca are asemanari cu reptilele, da are. Dar si gaina are. Asta nu o face pe gaina veriga dintre reptile si celelalte pasari. Iar dovezile cu verigile dintre om si maimuta sunt mai mult decat penibile. Unele dintre "dovezi" sunt dinti de porc. S-a demonstrat ca nu sunt de om-maimuta, dar sunt aduse in continuare ca argument. Altele sunt maimute disparute. Altele sunt craniu de om si maxilar de maimuta gasite la distante de sute de metri. Altii sunt oameni cu malformatii. Dar chiar si asa, au in singur exemplar din toate aceste "subspecii", in schimb au extrem de multe exemplare de scheleti ai unor specii disparute cu multe sute de mii de ani inainte. Asa ca, scuze dar asta cu teoria stiintifica demonstrata e evolutiei e jalnica. Si asta doar daca ne referim la evolutia speciilor. Daca vorbim despre aparitia vietii si a constiintei, care nu are compozitie chimica si nu prea poate fi demonstrata de stiinta...cam atat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar, sa spunem ca se va reusi asta. "Omul" ala nu e om. Nu poate avea suflet. Chiar si biologic vorbind: un exemplar al unei specii ia fiinta din unitea celulei sexuale masculine, cu una feminina (excludem bacteriile sau hermafroditii). Deci chestia aia nu este un individ al speciei respective. Este un "robot" biologic. Si nici nu e acelasi individ, pentru ca desi genetic are aceeasi structura (avand acelasi nucleu) "invelisul" e altul. |
Citat:
Eu cred ca viata este rodul creatiei lui Dumnezeu si mai cred ca religiile sunt incercari repetate de a explica misterul vietii. Sa crezi cu bigotism in orice forma de religie nu mi se pare calea catre Dumnezeu ci calea catre amorteala spirituala. Sa refuzi dovezi puternice ale evolutiei doar pt ca nu scrie in biblie este bigotism. Repet, evolutionismul nu-l neaga pe Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Problema cu impacarea lui Dumnezeu cu evolutionismul este din punctul meu de vedere una grava.Eu nu-l pot privi pe Dumnezeu ca pe unul care are un laborator si care e sclavul evolutiei.E treaba ta sa crezi in ce vrei.Asa zisele dovezi puternice sant invers proportionale cu credinta ta.Crezi mai mult in evolutie atunci il vei modela pe Dumnezeu.Crezi mai mult in Dumnezeu atunci te vei increde mai putin in intelepciunea oamenilor care traiesc sub soare. Dovezile puternice tin foarte foarte mult de credinta, mult mai mult decat de ratiune.Din pacate dupa parerea mea multi nu observa asta. Chestia asta cu evolutionismul nu incearca sa explice aparitia vietii e o mare smecherie.Evolutionismul nu poate explica aparitia vietii de aia clameaza ca nu incearca.Dar intr-un fel sau altul santem indoctrinati sa credem ca viata a aparut din intamplare din supa primordiala.Sau apar teorii idioate cum e cea cu "direct panspermia ".Adica un nebun considera ca 4 miliarde de ani nu sant de ajuns pentru dezvoltarea vietii asa cum o vedem noi si atunci spune ca o civilizatie ET a raspandit samanta vietii prin univers.Dar nu-si da seama ca si civilizatia aia ar fi avut nevoie de multe miliarde de ani ca sa se dezvolte.:71: |
Uite cum arata stiinta in sec 8 :
Toti care au spus ca cerul este sferic sustin ca el se departeaza in chip egal de la pamant si in sus si in laturi si in jos. In jos si in laturi adica, potrivit felului nostru de a simti, pentru ca, potrivit celor spuse mai sus, cerul ocupa in toate partile locul de sus si pamantul pe cel de jos. Ei spun ca cerul inconjura pamantul in forma de sfera si trage impreuna cu el, prin miscarea lui foarte iute, soarele, luna si stelele. Si cand soarele este deasupra pamantului, avem aici zi; iar cand este sub pamant, avem noapte. Cand soarele se pogoara sub pamant, aici este noapte, iar acolo zi.:1: Ioan Damaschin Deci era modelul geocentric dar universul se departa si atunci in mod egal de pamant. |
Citat:
2. Sa stii ca logica si fizica demonstreaza ca s-ar putea. Sa presupunem ca Pamantul ar fi centrul Universului. Pamantul ar reprezenta punctul fix. Daca Soarele s-ar roti in jurul Pamantului cu fix aceeasi frecventa , de aproximativ 24 de ore, rezultatul ar fi acelasi. Iar baza pe care s-a demonstrat sfericitatea Pamantului, adica eclipsele sunt in continuare explicabile. Pamantul nu mai are miscarea de rotatie in jurul axei sale. Poli, ecuatorul si tropicele raman valabile. Pamantul, nu e inclinat ci Soarele are o miscare dubla: una sferica in jurul pamantului (cea zilnica) si una ce “duce” Soarele la distante diferite fata de poli, apropiindu-se maxim de acestia la punctele tropicelor (razele cad perpendicular pe tropice). Si astfel se formeaza si anotimpurile. Si mscarea e perfect posibila si explicabila fizic, Soarele datoradu-si ce-a de-a doua miscare dependentei de un alt corp stalar. Analog si celelalte corpuri care se misca in functie de Pamant. Si logic ar veni intrebarea: Dar ce ar determina Soarele sa aiba acesta miscare pentru ca evident nu poate fi data de Pamant? Si raspunsul este evident un alt corp inca nedescoperit. Adica daca si cu parca pot duce la rezultate nebanuite. Deci fizic este posibil. Inca o data totusi repet, Pamantul nu este centru Universului. |
Citat:
Iar despre ce sustine biblia despre geocentrism uite aici, un site intreg, dedicat aspectului asta: http://www.geocentricbible.com/, ca sa nu zic de o multime de alte resurse. Pur si simplu cauta bible geocentric pe google si gasesti garla. |
da care biblie e buna ?ca am 4 biblii in casa una ortodoxa una de la catolici,una de la evanghelisti(cadou pe strada) si una de la martorii lui yehova(tot cadou pe strada).era sa primesc una cadou pe strada de la mormoni da am refuzat ca am spus ca am deja 4.
|
Citat:
nu cumva mormonii au vrut sa-ti dea cartea lor? "cartea lui mormon", care nu e Biblia. martorii lui iehova dau biblii pe strada? ma indoiesc, ca sa tiparesti o biblie costa mult si nu cred ca isi permit chiar asa sa ofere gratuit biblii pe strada, poate au vrut sa-ti dea o brosura. |
biblia martorilor lu y are pe coperta "sf scripturi ' "traducerea lumii noi"o am in fata.biblia mormonilor care nu am vrut sa o primesc spuneau ca e diferita ziceau ei ca este cea reala :):):)
|
Citat:
|
Citat:
Iti mai lipsteste Originea speciilor a lui Darwin!!!! Ati facut un ghem aici care nu mai poate fi descalcit decat taindu-l cu foarfeca! De ce nu alegi calea cea mai simpla? Du-te la Biserica, ai mai multe sanse sa te limpezesti si sa-ti gasesti linistea decat sa asculti tot felul de vorbe... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:37:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.