![]() |
Evanghelia zilei: Hristos Se naste, slaviti-L
Sambata 20 decembrie.
Iisus a spus: „«Cu ce este asemenea imparatia lui Dumnezeu si cu ce o voi asemana? Asemenea este grauntelui de mustar pe care, luandu-l, un om l-a aruncat in gradina sa, si a crescut si s-a facut copac, iar pasarile cerului s-au salasluit in ramurile lui». si iarasi a zis: «Cu ce voi asemana imparatia lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care, luandu-l, femeia l-a ascuns in trei masuri de faina, pana ce s-a dospit totul». si mergea El prin cetati si prin sate, invatand si calatorind spre Ierusalim. si I-a zis cineva: «Doamne, putini sunt, oare, cei ce se mantuiesc»? Iar El le-a zis: «Siliti-va sa intrati prin poarta cea stramta, ca multi, zic voua, vor cauta sa intre si nu vor putea. Dupa ce se va scula stapanul casei si va incuia usa si veti incepe sa stati afara si sa bateti la usa, zicand: Doamne, deschide-ne! - si el, raspunzand, va va zice: Nu va stiu de unde sunteti. Atunci voi veti incepe sa ziceti: Am mancat inaintea ta si am baut si in pietele noastre ai invatat. si el va va zice: Va spun: Nu stiu de unde sunteti. Departati-va de la mine toti lucratorii nedreptatii. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam si pe Isaac si pe Iacov si pe toti proorocii in imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi aruncati afara. si vor veni altii de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi si vor sedea la masa in imparatia lui Dumnezeu».“ (Luca 13, 18-29) |
Eu sunt Calea, Adevărul și Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).
|
Evanghelia zilei: Duminica Sfintilor parinti dupa trup ai Mantuitorului
[SIZE=3]1. Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.
2. Avraam a nascut pe Isaac; Isaac a nascut pe Iacov; Iacov a nascut pe Iuda si pe fratii lui; 3. Iuda a nascut pe Fares si pe Zara, din Tamar; Fares a nascut pe Esrom; Esrom a nascut pe Aram; 4. Aram a nascut pe Aminadav; Aminadav a nascut pe Naason; Naason a nascut pe Salmon; 5. Salmon a nascut pe Booz, din Rahav; Booz a nascut pe Iobed, din Rut; Iobed a nascut pe Iesei; 6. Iesei a nascut pe David regele; David a nascut pe Solomon din femeia lui Urie; 7. Solomon a nascut pe Roboam; Roboam a nascut pe Abia; Abia a nascut pe Asa; 8. Asa a nascut pe Iosafat; Iosafat a nascut pe Ioram; Ioram a nascut pe Ozia; 9. Ozia a nascut pe Ioatam; Ioatam a nascut pe Ahaz; Ahaz a nascut pe Iezechia; 10. Iezechia a nascut pe Manase; Manase a nascut pe Amon; Amon a nascut pe Iosia; 11. Iosia a nascut pe Iehonia si pe fratii lui, la stramutarea in Babilon; 12. Dupa stramutarea in Babilon, Iehonia a nascut pe Salatiel; Salatiel a nascut pe Zorobabel; 13. Zorobabel a nascut pe Abiud; Abiud a nascut pe Eliachim; Eliachim a nascut pe Azor; 14. Azor a nascut pe Sadoc; Sadoc a nascut pe Achim; Achim a nascut pe Eliud; 15. Eliud a nascut pe Eleazar; Eleazar a nascut pe Matan; Matan a nascut pe Iacov; 16. Iacov a nascut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a nascut Iisus, Care se cheama Hristos. 17. Asadar, toate neamurile de la Avraam pana la David sunt paisprezece; si de la David pana la stramutarea in Babilon sunt paisprezece; si de la stramutarea in Babilon pana la Hristos sunt paisprezece neamuri. 18. Iar nasterea lui Iisus Hristos asa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodita cu Iosif, fara sa fi fost ei inainte impreuna, s-a aflat avand in pantece de la Duhul Sfant. 19. Iosif, logodnicul ei, drept fiind si nevrand s-o vadeasca, a voit s-o lase in ascuns. 20. si cugetand el acestea, iata ingerul Domnului i s-a aratat in vis, graind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, ca ce s-a zamislit intr-insa este de la Duhul Sfant. 21. Ea va naste Fiu si vei chema numele Lui: Iisus, caci El va mantui poporul Sau de pacatele lor. 22. Acestea toate s-au facut ca sa se implineasca ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice: 23. "Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu". 24. si desteptandu-se din somn, Iosif a facut asa precum i-a poruncit ingerul Domnului si a luat la el pe logodnica sa. 25. si fara sa fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a nascut pe Fiul sau Cel Unul-Nascut, Caruia I-a pus numele Iisus. [/SIZE] |
Dar ei nu vor să știe de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric; de aceea se clatină toate temeliile pământului.
[COLOR=#0000ff]Mic 3.1[/COLOR];[COLOR=#800080]Ps 11.3[/COLOR];[COLOR=#800080]Ps 75.3[/COLOR]; 6Eu am zis: "Sunteți dumnezei, toți sunteți fii ai Celui Prea Înalt." <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/2.htm#22.9">[COLOR=#0000ff]Ex 22.9-28[/COLOR];[COLOR=#800080]Ps 82.1[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Ioan 10.34[/COLOR]; 7Însă veți muri ca niște oameni, veți cădea ca un domnitor oarecare." - <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/18.htm#21.32">[COLOR=#0000ff]Iov 21.32[/COLOR];[COLOR=#800080]Ps 49.12[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Ezec 31.14[/COLOR]; 8Scoală-Te, Dumnezeule, și judecă pământul! Căci toate neamurile sunt ale Tale. Psalmul 50 |
Dar ei nu vor să știe de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric; de aceea se clatină toate temeliile pământului.
[COLOR=#0000ff][/COLOR] 6Eu am zis: "Sunteți dumnezei, toți sunteți fii ai Celui Prea Înalt." 7Însă veți muri ca niște oameni, veți cădea ca un domnitor oarecare." - 8Scoală-Te, Dumnezeule, și judecă pământul! Căci toate neamurile sunt ale Tale. |
Evanghelia zilei: Focul care lamureste.
"Și cine va sminti pe unul din aceștia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă și-ar lega de gât o piatră de moară și să fie aruncat în mare. Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. Și de te smintește piciorul tău, taie-l, că mai bine îți este ție să intri fără un picior în viață, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins, Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. Căci fiecare (om) va fi sărat cu foc, după cum orice jertfă va fi sărată cu sare. Bună este sarea; dacă însă sarea își pierde puterea, cu ce o veți drege? Aveți sare întru voi și trăiți în pace unii cu alții. Și sculându-Se de acolo, a venit în hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, și mulțimile s-au adunat iarăși la El și iarăși le învăța, după cum obișnuia. " (Marcu 9: 42-50, 10:1)
|
Citat:
Ce imi place versetul 7,aflam ce se va intampla cu noi,mesaj pentru toti care se ingroapa in bani.:Insa veti muri ca niste oameni,veti cadea ca un domnitor oarecare. |
Evanghelia zilei: Ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta.
"Și apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui bărbat să-și lase femeia. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise? Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărțire și să o lase. Și răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta; Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăși despre aceasta. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter." (Marcu 10, 2-12)
|
Citat:
Si cate intamplari de genul acesta in care se femeia isi lasa barbatul si invers si se incheie prin divort avem in lumea la momentul actual... |
Evanghelia zilei: Iisus Hristos, invatatorul intelept si judecatorul tuturor.
Sambata, 27 Decembrie 2008
<<Iisus însă, cunoscându-i, S-a dus de acolo. Și mulți au venit după El și i-a vindecat pe toți. Dar le-a poruncit ca să nu-L dea în vileag, Ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin Isaia proorocul, care zice: "Iată Fiul Meu pe Care L-am ales, iubitul Meu întru Care a binevoit sufletul Meu; pune-voi Duhul Meu peste El și judecată neamurilor va vesti. Nu se va certa, nici nu va striga, nu va auzi nimeni, pe ulițe, glasul Lui. Trestie strivită nu va frânge și feștilă fumegândă nu va stinge, până ce nu va scoate, spre biruință, judecata. Și în numele Lui vor nădăjdui neamurile".>> (Matei 12, 15-21) |
Ferește-te de basmele lumești și băbești. Caută să fii evlavios.
Deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare. Timotei 1 |
Evanghelia Duminicii dupa Nasterea Domnului: Fuga in Egipt.
<<După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă. Și sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul și pe mama Lui și a plecat în Egipt. Și au stat acolo până la moartea lui Irod, ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: "Din Egipt am chemat pe Fiul Meu". Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte și, trimițând a ucis pe toți pruncii care erau în Betleem și în toate hotarele lui, de doi ani și mai jos, după timpul pe care îl aflase de la magi. Atunci s-a împlinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: "Glas în Rama s-a auzit, plângere și tânguire multă; Rahela își plânge copiii și nu voiește să fie mângâiată pentru că nu sunt". După moartea lui Irod, iată că îngerul Domnului s-a arătat în vis lui Iosif în Egipt, Și i-a zis: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia sufletul Pruncului. Iosif, sculându-se, a luat Pruncul și pe mama Lui și a venit în pământul lui Israel. Și auzind că domnește Arhelau în Iudeea, în locul lui Irod, tatăl său, s-a temut să meargă acolo și, luând poruncă, în vis, s-a dus în părțile Galileii. Și venind a locuit în orașul numit Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean Se va chema.>> (Matei 2, 13-23)
|
1.De aceea mulțumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, așa cum și este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți.
2.Căci, fraților, voi ați călcat pe urmele Bisericilor lui Dumnezeu, care sunt în Hristos Isus, în Iudea; pentru că și voi ați suferit din partea celor de un neam cu voi aceleași rele, pe care le-au suferit ele din partea Iudeilor. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3.Iudeii aceștia au omorât pe Domnul Isus și pe prooroci, pe noi ne-au prigonit, nu plac lui Dumnezeu, și sunt vrăjmași tuturor oamenilor, Tesaloniceni 1 |
Evanghelia zilei: Fructele credintei.
"Și a intrat Iisus în Ierusalim și în templu și, privind toate în jur și vremea fiind spre seară, a ieșit spre Betania cu cei doisprezece. Și a doua zi, ieșind ei din Betania, El a flămânzit. Și văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; și, ajungând la smochin, n-a găsit nimic decât frunze. Căci nu era timpul smochinelor. Și, vorbind, i-a zis: De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce. Și ucenicii Lui ascultau. Și au venit în Ierusalim. Și, intrând în templu, a început să dea afară pe cei ce vindeau și pe cei ce cumpărau în templu, iar mesele schimbătorilor de bani și scaunele vânzătorilor de porumbei le-a răsturnat. Și nu îngăduia să mai treacă nimeni cu vreun vas prin templu. Și-i învăța și le spunea: Nu este, oare, scris: "Casa Mea casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile"? Voi însă ați făcut din ea peșteră de tâlhari. Și au auzit arhiereii și cărturarii. Și căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulțimea era uimită de învățătura Lui. Iar când s-a făcut seară, au ieșit afară din cetate. Dimineața, trecând pe acolo, au văzut smochinul uscat din rădăcini. Și Petru, aducându-și aminte, I-a zis: Învățătorule, iată smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat. Și răspunzând, Iisus le-a zis: Aveți credință în Dumnezeu. Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice." (Marcu 11, 11-23)
|
1.Căci cine iubește viața, și vrea să vadă zile bune, să-și înfrâneze limba de la rău, și buzele de la cuvinte înșelătoare.
2. Să se depărteze de rău și să facă binele, să caute pacea, și s-o urmărească. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3. Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți, și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Fața Domnului este împotriva celor ce fac răul Petru 1 |
Evanghelia zilei: Taierea imprejur a Domnului. La 12 ani Iisus invata in Templu.
Joi 1 Ianuarie 2009
Luca 2: 20-21, 40-52 20. Și s-au întors păstorii, slăvind și lăudând pe Dumnezeu, pentru toate câte auziseră și văzuseră precum li se spusese. 21. Și când s-au împlinit opt zile, ca să-L taie împrejur, I-au pus numele Iisus, cum a fost numit de înger, mai înainte de a se zămisli în pântece. 40. Iar Copilul creștea și Se întărea cu duhul, umplându-Se de înțelepciune și harul lui Dumnezeu era asupra Lui. 41. Și părinții Lui, în fiecare an, se duceau de sărbătoarea Paștilor, la Ierusalim. 42. Iar când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii. 43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau. 44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți. 45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L. 46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i. 47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui. 48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați. 49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu? 50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor. 51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte. 52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni. |
Citat:
Minunate cele scrise,Multumesc Mirela. |
Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.
[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR] Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca nici unul să nu piară, ci toți să va pocaiti. [COLOR=#0000ff][/COLOR] Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde. |
Evanghelia zilei: Nasterea din nou.
[SIZE=2]Vineri 2 Ianuarie 2009
Ioan 3, 1-15 [SIZE=2]1. Și era un om dintre farisei, care se numea Nicodim și care era fruntaș al iudeilor. 2. Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Rabi, știm că de la Dumnezeu ai venit învățător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el. 3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. 4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască? 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. 6. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. 7. Nu te mira că ți-am zis: Trebuie să vă nașteți de sus. 8. Vântul suflă unde voiește și tu auzi glasul lui, dar nu știi de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e născut din Duhul. 9. A răspuns Nicodim și i-a zis: Cum pot să fie acestea? 10. Iisus a răspuns și i-a zis: Tu ești învățătorul lui Israel și nu cunoști acestea? 11. Adevărat, adevărat zic ție, că noi ceea ce știm vorbim și ce am văzut mărturisim, dar mărturia noastră nu o primiți. 12. Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești? 13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer. 14. Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului, 15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.[/SIZE][/SIZE] |
Evanghelia zilei: Ioan Botezatorul.
Sambata, 3 Ianuarie 2009
"In zilele acelea, a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustia Iudeii, Spunand: Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor. El este acela despre care a zis proorocul Isaia: <<Glasul celui ce striga in pustie: Pregatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui>>. Iar Ioan avea imbracamintea lui din par de camila, si cingatoare de piele in jurul mijlocului iar hrana lui era lacuste si miere salbatica. Atunci a iesit la el Ierusalimul si toata Iudeea si toata imprejurimea Iordanului. Si erau botezati de catre el in raul Iordan, marturisindu-si pacatele." (Matei 3, 1-6) |
Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.
<A name=6.2> Purtați-vă sarcinile unii altora, și veți împlini astfel Legea lui Hristos. [COLOR=#0000ff][/COLOR] Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșeală singur. Fiecare să-și cerceteze fapta lui, și atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l privește pe el, și nu cu privire la alții; Galateni |
Evanghelia Duminicii dinaintea Botezului Domnului
1. Inceputul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
2. Precum este scris in proorocie (la Maleahi) si Isaia: "Iata Eu trimit ingerul Meu inaintea fetei Tale, care va pregati calea Ta. 3. Glasul celui ce striga in pustie: Gatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui". 4. Ioan boteza in pustie, propovaduind botezul pocaintei intru iertarea pacatelor. 5. Si ieseau la el tot tinutul Iudeii si toti cei din Ierusalim si se botezau de catre el, in raul Iordan, marturisindu-si pacatele. 6. Si Ioan era imbracat in haina de par de camila, avea cingatoare de piele imprejurul mijlocului si manca lacuste si miere salbatica. 7. Si propovaduia, zicand: Vine in urma mea Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic, plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintelor. 8. Eu v-am botezat pe voi cu apa, El insa va va boteza cu Duh Sfant. |
Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur și de argint, ci și de lemn și de pământ. Unele sunt pentru o întrebuințare de cinste, iar altele pentru o întrebuințare de ocară.
Deci dacă cineva se curăță de acestea, va fi un vas de cinste, sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. [COLOR=#0000ff][/COLOR] Fugi de poftele tinereții, și urmărește neprihănirea, credința, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. Ferește-te de întrebările nebune și nefolositoare, căci știi că dau naștere la certuri TIMOTEI |
Citat:
|
Evanghelia zilei: „Acesta este Fiul Meu cel iubit“
„În acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, către Ioan, ca să se boteze de către el. Ioan însă Îl oprea, zicând: "Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?". Și răspunzând, Iisus a zis către el: "Lasă acum, că așa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea". Atunci L-a lăsat. Iar botezându-se Iisus, când ieșea din apă, îndată cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel și venind peste El. Și iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit". (Matei 3, 13-17)
|
Apostolul zilei: Văzând arătarea Domnului, noi așteptăm venirea Lui
„Căci harul mântuitor al lui Dumnezeu s-a arătat tuturor oamenilor, învățându-ne pe noi să lepădăm fărădelegea și poftele lumești și, în veacul de acum, să trăim cu înțelepciune, cu dreptate și cu cucernicie; și să așteptăm fericita nădejde și arătarea slavei marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine pentru noi, ca să ne izbăvească de toată fărădelegea și să-Și curățească Lui popor ales, râvnitor de fapte bune. Iar când bunătatea și iubirea de oameni a Mântuitorului nostru Dumnezeu s-au arătat, El ne-a mântuit, nu din faptele cele întru dreptate, săvârșite de noi, ci după a Lui îndurare, prin baia nașterii celei de a doua și prin înnoirea Duhului Sfânt, pe Care L-a vărsat peste noi, din belșug, prin Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, ca îndreptându-ne prin harul Lui, să ne facem, după nădejde, moștenitorii vieții celei veșnice.“ (Tit 2, 11-14 și 3, 4-7)
|
Citat:
Multumesc mult ,Mirela ,dar si tu vii cu citate foarte de folos.Numai bine. |
ale mele sunt luate dupa pe scrie in calendar in ziua respectiva, dar tu nu stiu cum te hotarasti ce sa scrii, insa intotdeauna ai "nimerit-o" bine. :1:
|
Apostolul zilei: De la Ioan Proorocul învățăm să călăuzim pe alții către Hristos
„Și pe când Apollo era în Corint, Pavel, după ce a străbătut părțile de sus, a venit în Efes. Și găsind câțiva ucenici, a zis către ei: Primit-ați voi Duhul Sfânt când ați crezut? Iar ei au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt. Și el a zis: Deci în ce v-ați botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinței, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. Și auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. Și punându-și Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi și prooroceau. Și erau toți ca la doisprezece bărbați. Și el, intrând în sinagogă, a vorbit cu îndrăzneală timp de trei luni, vorbind cu ei și căutând să-i încredințeze de împărăția lui Dumnezeu.“ (Fapte 19, 1-8)
|
Evanghelia zilei: „Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii“
„A doua zi a văzut Ioan pe Iisus venind către el și a zis: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii. Acesta este despre Care eu am zis: După mine vine un bărbat, Care a fost înainte de mine, fiindcă mai înainte de mine era, și eu nu-L știam; dar ca să fie arătat lui Israel, de aceea am venit eu, botezând cu apă". Și a mărturisit Ioan zicând: "Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel și a rămas peste El. Și eu nu-L cunoșteam pe El, dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis: ?Peste Care vei vedea Duhul coborându-Se și rămânând peste El, Acela este Cel ce botează cu Duh Sfântâ. Și eu am văzut și am mărturisit că Acesta este Fiul lui Dumnezeu". (Ioan 1, 29-34)
*** |
Evanghelia zilei: Hristos a înviat, și noi vom învia
„Iar ei au ținut cuvântul, întrebându-se între ei: "Ce înseamnă a învia din morți?". Și L-au întrebat pe Iisus, zicând: "Pentru ce zic fariseii și cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?". Iar El le-a răspuns: "Ilie, venind întâi, va așeza iarăși toate. Și cum este scris despre Fiul Omului că va să pătimească multe și să fie defăimat? Dar vă zic vouă că Ilie a și venit și i-au făcut toate câte au voit, precum s-a scris despre el". Și venind la ucenici, a văzut mulțime mare împrejurul lor și pe cărturari sfădindu-se între ei. Și îndată toată mulțimea, văzându-L, s-a spăimântat și, alergând, I se închina.“ (Marcu 9, 10-15)
|
Evanghelia zilei: Iisus se face cunoscut.
"Și în zilele acelea, Iisus a venit din Nazaretul Galileii și s-a botezat în Iordan, de către Ioan. Și îndată, ieșind din apă, a văzut cerurile deschise și Duhul ca un porumbel coborându-Se peste El. Și glas s-a făcut din ceruri: Tu ești Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit. Și îndată Duhul L-a mânat în pustie. Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Și era împreună cu fiarele și îngerii Îi slujeau. După ce Ioan a fost prins, Iisus a venit în Galileea, propovăduind Evanghelia împărăției lui Dumnezeu. Și zicând: S-a împlinit vremea și s-a apropiat împărăția lui Dumnezeu. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie." (Marcu 1, 9-15)
|
Ma intreb daca de asemenea ispitire au parte si cei, care asteapta pana la varsta maturitatii, precum Iisus Hristos, ca sa se boteze?!?
|
1Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu.
[COLOR=#0000ff][/COLOR] 2Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. 3Căci voi ați murit, și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4Când Se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 5De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli. 6Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 7Din numărul lor erați și voi odinioară, când trăiați în aceste păcate. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 8Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, care v-ar putea ieși din gură. [COLOR=#800080][/COLOR] 9Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v-ați dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui, [COLOR=#0000ff][/COLOR] |
Evanghelia zilei: Ispitirea Domnului.
„Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul. si dupa ce a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti, la urma a flamanzit. si apropiindu-se, ispititorul a zis catre El: De esti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea sa se faca paini. Iar El, raspunzand, a zis: Scris este: „Nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu“. Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: Daca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: „ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe maini, ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau“. Iisus i-a raspuns: Iarasi este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau“. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor. si I-a zis Lui: Acestea toate ti le voi da tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti“. Atunci L-a lasat diavolul si iata ingerii, venind la El, ii slujeau.“ (Matei 4, 1-11)
|
Doamne ajuta! sa luam aminte la ceea ce a scris George... imi place f. mult ca in Biblie se gasesc exemple care ne invata cum sa facem fata multor/ daca nu tuturor, situatiilor cu care ne confruntam in viata.
|
Evanghelia de Duminică
Matei 4, 12-17
12. Și Iisus, auzind că Ioan a fost întemnițat, a plecat în Galileea. 13. Și părăsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali, 14. Ca să se împlinească ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice: 15. „Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; 16. Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit“. 17. De atunci a început Iisus să propovăduiască și să spună: Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor. |
Mantuitorul isi incepe propovaduirea prin indemnul: ""Pocaiti-va" - ca schimbare a mintii, pentru ca prin normalizarea mintii ajungem la normalizarea comportamentului. Este prima etapa a urcusului duhovnicesc- purificarea de patimi- care va aduce contemplarea- vederea duhovniceasca a lui Dumnezeu. MOise inainte de a intra in dialog cu Dumnezeu la rugul aprins a lepadat incaltamintea- adica patimile- spune Sfantul Grigorie de Nyssa si dupa aceea se bucura de vederea duhovniceasca a lui Dumnezeu, pentru ca si-a lepadat mintea de patimi.
|
2Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,
[COLOR=#0000ff][/COLOR][COLOR=#0000ff][/COLOR] 3fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; 5având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia. [COLOR=#800080][/COLOR] 6Sunt printre ei unii, care se vâră prin case, și momesc pe femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte, [COLOR=#800080][/COLOR] 7care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului. 8După cum Iane și Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot așa și oamenii aceștia se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricați la minte și osândiți în ce privește credința. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 9Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată și a celor doi oameni. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 10Tu, însă, ai urmărit de aproape învățătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credința mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea, [COLOR=#0000ff][/COLOR] 11prigonirile și suferințele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconia și în Listra. Știi ce prigoniri am răbdat; și totuși Domnul m-a izbăvit din toate. [COLOR=#800080][/COLOR] 12De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniți. [COLOR=#800080][/COLOR] 13Dar oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alții, și se vor amăgi și pe ei înșiși. Timotei 2 |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:38:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.