![]() |
Citat:
|
Citat:
"Acesta dimpotrivã, aducând o singurã jertfã pentru pãcate, a sezut în vecii vecilor, de-a dreapta lui Dumnezeu," (Evrei 10:12) "fiindcã ei rãstignesc iarasi, pe Fiul lui Dumnezeu si-L fac de batjocurã." (Evrei 6:6) |
Citat:
|
În primul rând, învățătura Bisericii este cea adevărată. Ereziile și practicile voastre eretice și nemântuitoare sunt DATE ANATEMEI. Asta spre știința ta și a celorlalți.
În al doilea rând, referitor la spălarea picioarelor, ești într-o eroare tipic sectară. În Biserica Ortodoxă se practică spălarea picioarelor, care se face de către înalții ierarhi ai Bisericii celor mai mici decât ei în Joia din Săptămâna Patimilor. Spălarea picioarelor, care într-adevăr este doar un ritual simbol, spre deosebire de Euahristie care este o Jertfă Reală, nu doar un simbol, se practică în acea zi tocmai în memoria acelei spălări a picioarelor pe care Iisus a făcut-o ucenicilor. Dar așa cum Iisus a făcut o singură dată acest lucru, la cina cea de taină, și nu îi spăla pe ucenici pe picioare în fiecare zi, tot așa și Sfânta Biserică săvârșește acest rit simbolic tot o dată pe an, în Joia din Săptămâna Patimilor. Deci prin urmare pretenția ta este absolut falsă și mincinoasă și se vede clar că nu ai participat în viața ta la viața liturgică a Bisericii lui Hristos. |
Citat:
|
Citat:
http://video.crestinortodox.ro/nVYPB...Ierusalim.html |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. Spalarea picioarelor, ca simbol al umilintei si slujirii, se face la fiecare Sfanta Impartasanie, de catre toti credinciosii care se impartasesc. Adventistii asa fac. Gresesc cu ceva? P.S. Stiu despre ocazionala "spalare a picioarelor" despre care vorbesti. Se face uneori in unele locuri, doar cu anumite persoane. Unii ortodocsi habar nu au de acest ritual lasat de Domnul Iisus Hristos ca o datorie a noastra ("sunteti datori sa va spalti picioarele unii altora"). |
Citat:
http://video.crestinortodox.ro/vqVpq...Joia_Mare.html |
Citat:
Se vede caracterul ocazional, restrans si facultativ a ceea ce Mantuitorul a lasat ca datorie, cu ocazia Sfintei Impartasanii. Apoi, avem curajul sa-i luam pe altii la intrebari despre felul cum respecta ceea ce a spus Mantuitorul. |
Citat:
|
Citat:
P.S. Cunosteam, de mult, obiceiul practicat,o data pe an, pe alocuri si intr-un cadru restrans. |
Spalatul picioarelor era o necesitate in timpul cand Iisus s-a intrupat, doar oamenii luau Cina asezati jos, cu picioarele incrucisate, aproape de bucate, deci tine de etica si bun simt sa ai picioarele spalate si de asemenea era un semn de smerenie si respect. Ziceti ca faceti ce spune Mantuitorul, spuneti-mi, d-voastra cand mergeti in vizita la un frate adventist va spalati picioarele? Retineti ca Iisus i-a reprosat lui Simeon acest aspect, ca nu i-a aratat respectul cuvenit sa fie aratat in fiecare casa:
Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta, și nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei, și Mi le-a șters cu părul capului ei. (Evanghelia după Luca 7:44) Prin gestul Sau, Mantuitorul le-a servit o lectie ucenicilor Sai, i-a invatat care e atitudinea pe care trebuie sa o aiba, adica sa fie tot timpul gata sa slujeasca. Spalatul picioarelor nu face parte din semnul legamantului, ca painea si vinul, nu e o taina. |
Citat:
Grasule, daca ai gasit si articolul acela, inseamna ca ai aflat si ideea, si anume ca spalarea picioarelor nu e doar un gest ritualic, ocazional, restrans si facultativ, ci in ortodoxie inseamna ceva mult mai mult si mai profund: e exercitiul smereniei si slujirii celorlalti prin absolut toate actele, nu doar unul singur referitor la spalarea picioarelor. Ortodocsii inteleg cuvintele lui Hristos "cel ce voieste sa fie mai mare, sa se faca slujitorul altora", ca modus vivendi, ca fel de a fi, nu doar ca o imitatie exterioara a unui ritual facut o singura data pe an. E adevarat, niciodata nu putem zice ca nu mai avem nimic de facut pentru slujirea aproapelui, ci slugi netrebnice ce suntem, recunoastem ca nici macar cele ce eram datori nu le-am implinit. Si acum mai zi-mi o data cine pe cine ia la rost? Mai bine zis, cine anume pune eticheta neagra cu atata siguranta de sine, inainte de a astepta raspunsul ortodox ? Cine afirma cu atata siguranta pe care i-o da doar ignoranta, cum e si cum nu e in randuiala ortodoxa? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Umilinta si slujirea celorlalti (exprimate simbolic prin ritualul spalarii picioarelor) face parte din vechiul si noul legamant. Fara aceasta dorinta de slujire nu vom fi mantuiti si nu avem ce cauta in Imparatia lui Dumnezeu. |
Citat:
2. Cu ce va impartasiti dumneavoastra de fapt? Cu o simpla bucata de piine? Nu vi se pare ca e tot maimutareala si forma fara fond? |
Citat:
"Căci este cu neputință pentru cei ce s-au luminat odată și au gustat darul cel ceresc și părtași s-au făcut Duhului Sfânt, și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor, cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." (Evrei 6:4-6) Vezi, amăgitorule eretic și sectar, scoaterea din context pe care ai făcut-o? În aceste versete este vorba despre cu totul altceva decât încerci, cu viclenia ta satanică, să insinuezi. Cei care păcătuiesc, care cad, după ce au fost luminați, după ce au fost făcuți părtași Duhului Sfânt, deși ar trebui să vedem totuși care sunt aceste fapte cu o atât de mare gravitate, îl răstignesc pe seama lor, a doua oară pe Iisus. La Euharistie este vorba despre altceva. Deci Euharistia, slugă vicleană a Satanei ce ești, nu are treabă cu așa ceva. Nu este vorba despre nici o a doua răstignire. Euharistia este o actualizare a acelei singure jertfe de pe cruce a lui Iisus Hristos. Doar că Hristos, deși S-a jertfit o dată pe cruce, El, în altarul ceresc, este în continuare în stare de jertfă, deși este în același timp în stare de înviere. La Sfânta Euharistie nu are loc nici o a doua răstignire, ci este exact aceeași jertfă de pe Golgota. Euharistia este tocmai sfânta taină prin care se împărtășește starea de jertfă nesângeroasă și de înviere (însă în care este cuprinsă jertfa sângeroasă de pe Golgota) a lui Hristos din ceruri. Hristos S-a jertfit, dar este încă în stare de jertfă înaintea lui Dumnezeu, deși este în același timp în starea de înviere și de spiritualizare, de pneumatizare și îndumnezeire deplină a umanității Sale, și implicit a Trupului și a Sângelui Său. În Sfânta Euharistie, Hristos Se jertfește, El este Cel Care Se aduce jertfă pe Sine, aceeași jertfă de pe Golgota, dar acum nesângeroasă, pentru că timpul acela istoric concret a trecut, a avut loc o singură dată. Hristos este deci Cel care singur Se jertfește, Se aduce pe Sine jertfă sfântă înaintea Tatălui; El este Arhiereul, El este și jertfa. El a rânduit pe apostoli și le-a dat har, și pe succesorii acestora în preoție, pentru ca Sfânta Biserică săvârșind Euharistia să se împărtășească de Jertfa și de Învierea Lui, de Jertfa pe care El Însuși o săvârșește fiind în starea de jertfă. Lucrurile pot părea paradoxale, dar nu sunt, iar acest lucru nu este o noutate, având în vedere că vorbim despre lucruri dumnezeiești. Și Sfânta Treime este paradoxală dar așa sunt lucrurile la Dumnezeu. Eu scriu în primul rând pentru ortodocși pentru ca să aibă credința cea adevărată, și să nu se lase amăgiți și înșelați de astfel de slugi ale satanei, ala diavolului. Tocmai asta este lucrătura Satanei care nu vrea ca membrii Bisericii lui Iisus să se împărtășească de Hristos prin Sfintele Taine și astfel să iasă de sub duhul lumii și să fie în Duhul lui Dumnezeu iar pe viitor (deși încă de aici) în împărăția lui Dumnezeu. Și scriu și pentru sectarii care sunt ținuți în minciuna și înșelarea sectelor, pentru ca să vină la credința cea adevărată și mântuitoare. Cât despre aceste unelte ale satanei care amăgesc lumea, o să vadă ei când vor fi aruncați în focul cel veșnic pentru hulele și blasfemiile înspăimântătoare la care se dedau; dacă nu se vor pocăi, cât încă mai au timp. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pentru dvs. ce efect, in viata de zi cu zi, are Sfanta Impartasanie? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Pai primul efect vizibil ar fi ca citindu-va postarile ma intristez ca nu sinteti pe calea corecta, iar pentru ca nu va hraniti cu Trupul si Singele Domnului (ci faceti doar un ritual fara nici o substanta), nu aveti parte de viata vesnica ci poate, de osinda vesnica. Al doi-lea efect ar fi ca realizez ca Domnul e infinit de bun, iar daca s-a indurat de o asa mare pacatoasa cum sint eu, poate se va indura si de dumneavoastra care nu vreti sa va hraniti cu Trupul si Singele Lui, incalcind astfel o porunca lasata de Domnul, iar asta datorita rugaciunilor multor sfinti care se roaga continuu pentru dumneavoastra ... si altele |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Stiti cum se vede daca un crestin s-a impartasit cu adevarat cu Hristos? Dupa dragostea si grija sa pentru semenul sau. Pentru ca asta inseamna sa traiasca Hristos in tine. Citat:
|
Citat:
Si noi restul ce-am zis? Conform doctrinei voastre, dintre evenimentele petrecute in Joia Mare, care are semnificatie mai puternica in iconomia mantuirii? Savarsirea ritualului spalarii picioarelor, o data pe an sau a celuilalt ritual cu painea si mustul nefermentat? Voi cand mancati acea paine si cand beti acel must, ce considerati ca sunt ele? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte pâinea și vinul nu sunt necurate. "Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate." (Fapte 10:15) Sectare, pocăiește-te că te așteaptă iadul. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Lasa ca o sa venim sa cerem de la dvs. paine si vin, transformate si cu efecte magice garantate. Scuzati ironia, dar vreau sa arat ca Sfanta Impartasanie este un act de credinta individual si nu o magie bisericeasca. Citat:
Citat:
Cat despre morti .... nu au cum sa se roage, decat daca au fost inviati de Domnul. |
Citat:
|
Citat:
După cum se poate vedea, dincolo de speculațiile acestei minți lipsite de Lumină a sectarului, pâinea și turta, ca simboluri, se referă la starea spirituală a omului. Nu are aceasta nici cea mai mică legătură cu materia euharistică. De altfel nici sfântul Chiril nu face absolut nici o legătură între fenomene. Trimiterea la sfântul Paul și cuvintele sale epistolare este evidentă. Iar de la sfântul Paul înțelegem și care este sensul acestor cuvinte. Paștile Domnului, adică Sfânta Euharistie trebuie luate cu curăție de inimă, în stare de curăție spirituală. Nu este vorba despre nici o trimitere la materia euharistică, ci la starea credinciosului care are de a se hrăni cu Paștile cele noi și sfinte, Paștile cele fără de prihană, Paștile Hristos Izbăvitorul. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cât simț al umorului puteți avea !! |
Citat:
Serios? Admit az7 ca Hristos traieste El Insusi in omul credincios? Cum asa? El Insusi in persoana sau principiile si invataturile Lui? In discutiile despre starea credinciosului dupa moarte, v-am tot intrebat ce se intampla cu Hristos din credinciosul care trece dincolo? Daca partea spirituala a unui asemenea om devine brusc inconstienta de prezenta lui Hristos din el, inseamna ca Hristos S-a retras, nu? Asta sustineti si despre Maica Domnului si despre sf. Pavel si toti sfintii. Ca sunt inconstienti, nu? Degeaba v-am tot intrebat ce motive are Hristos sa se retraga din cei credinciosi, iar acestia sa devina despartiti de El, ca n-ati dat nici un raspuns. In conditiile in care doar pentru pacatele necaite si neiertate se da moartea ca plata. Mi-ai zis intr-un alt context ca Hristos nu e un "implant" care ramane in omul mort, desi Hristos a spus chiar opusul: "cel ce Ma mananca pe Mine, ramane intru Mine si Eu intru el" Ioan 6, 56. ( disclaimer pt. 100-1: cel ce mananca cu vrednicie. Nu e cazul sa amintiti cazul Iuda). Si uite asa se intelege si sensul celuilalt cuvant al lui Hristos din Ioan 11, 25-26: "Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac". Daca admiteti ca spusele lui Hristos sunt clare si nu se pot desfiinta: "cel ce mananca Trupul Meu ramane intru Mine si Eu intru el", az7 trebuie, ori sa renunte la erezia inconstientei in timpul mortii ori sa explice cum anume un cadavru fara urma de constiinta de sine poate ramane in Hristos? Si cum anume ramane Cel Viu intr-un om mort? Si mai ales de ce? Una din doua: ori credinciosul trecut dincolo ramane constient in duh, in Hristos si Hristos in duhul lui, ori trebuie sa explicati cum poate ramane un cadavru in Hristos si Hristos intr-un cadavru? Ce va scapa voua adventistilor e ca un mort care Il are in sine pe Datatorul de Viata, pur si simplu, nu se numeste "mort", ci "viu" :"cel ce crede in Mine, chiar de va muri, va trai". De aceea se si poate ruga lui Hristos pt. noi. Asta ca sa-ti raspund la intrebarea pe care i-ai pus-o lui Nutucutu. |
Delia, ai sesizat foarte bine. De fapt este evident că ei nu cred în aceste lucruri pentru că nu sunt uniți cu Hristos !! Nu au împărtășire de Hristos. Nu au Viață. Nu sunt uniți cu Viața. Nu au Lumină, sunt întunecați. Neavând o unire cu Hristos spirituală adevărată, autentică, ei efectiv nu înțeleg Taina Bisericii. Observă cât materialism și falsă spiritualitate au aceste putori adventiste.
|
Citat:
Atunci intreb si eu: cum poate Dumnezeu sa moara? Cel necreat, necuprins, care a creat cerul si pamintul? Practic adventistii il reduc pa Domnul nostru Isus Cristos la conditia de om obisnuit (nu e nici macar primul care a inviat din morti. I-am intrebat si eu cum a fost posibil ca ucenicii sa-i vada pe Moise si Ilie la Schimbarea la Fata, in conditiile in care nu exista viata dupa moartea fizica, iar ei mi-au spus ca acestia au inviat din morti inaintea Domnului nostru). In fapt ajung la concluzia ca acestia nu vad si nu sustin Dumnezeirea Domnului nostru;iar sfintul apostol Ioan spunea in una din epistole ca antihristul e acela care marturiseste ca Dumnezeu nu s-a intrupat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:55:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.