Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

mariamargareta 18.02.2009 15:15:29

Televiziunea ProTv rămâne datoare

[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Televiziunea ProTv rămâne datoare
[COLOR=Black]Partea a IX-a

[/COLOR]
[/COLOR]
8. Este adevărat că la aceleași slujbe, nu se pomenește niciodată în ectenii nici numele patriarhului B.O.R., și nici al episcopului locului ( la momentul actual, este vorba de Patriarhul Daniel, respectiv de Arhiepiscopul Nifon) ?
9. Este adevărat că în interiorul tuturor slujbelor sunt introduse unele rugăciuni noi, care nu fac parte din rânduiala tipiconală, rugăciuni extrase din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”?
10. Este adevărat că la slujbe, preoții BNI citesc succesiv două Evanghelii, dintre care prima este luată din Sfânta Scriptură, după anunțarea obișnuită, iar a doua, un text oarecare, selectat “prin deschiderea Cărții”, din volumul “Cuvântul lui Dumnezeu”, după anunțarea următoare: “Din Sfânta Evanghelie cea după Sfânta Virginia, citire!” ?
11. Este adevărat că formula uzitată de-a lungul timpului, chiar și astăzi, care afirmă că “[COLOR=blue]în incinta mănăstirii sunt 14 creștini, care toți aud Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” nu corespunde realității? Este adevărat că ea n-a corespuns niciodată realității? Este adevărat că în incinta “mănăstirii Noul Ierusalim” nici nu mai sunt 14 viețuitori (și viețuitoare), ci mai puțini?
12. Este adevărat că la Pucioasa Cuvântul lui Dumnezeu este “auzit” din 1990 încoace de către o singură persoană (Mihaela Tărcuță) asistată întotdeauna de către Nicolae Nedelcu, cel “desemnat” cu citirea ulterioară a Cuvântului către popor?
13. Este adevărat că în perioada 1990-1994 Cuvântul era auzit alternativ și la concurență de către două persoane (Mihaela și Maria) iar în 1994 Maria a fost silită să se retragă de la “proorocie”?
14. Este adevărat că BNI nu recunoaște căsătoria drept “taină a Bisericii”, condiționând (după caz) tuturor membrilor săi fie celibatul, fie “căsătoria albă”(pentru cei care au deja o căsătorie contractată anterior)?
15. Este adevărat că la Noul Ierusalim de la Pucioasa (NIP) creștinilor li s-a interzis consumul tuturor produselor de origine animală, inclusiv peștele (care era permis în “Hrisov”), dar și măslinele, care sunt considerate spurcate?
16. Liturghiile din bisericile BNI se fac cu antimise, sau fără? Dacă se fac cu antimise, ce episcop și-a pus semnătura pe aceste antimise?
17. Este adevărat că Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu sunt prooroci? Este adevărat că ei sunt “cei doi prooroci”,“cei doi măslini” și “cele două sfeșnice care stau înaintea Domnului pământului”, anunțați în Apocalipsă?(Apoc.11:3-12; Zaharia 4:1-14; Cuvântul lui Dumnezeu din 8/21 septembrie 2002)
18. Adepții NIP mai așteaptă reîncoronarea regelui Mihai ca rege al României, sau au abandonat această “profeție”?
19. Adepții NIP mai așteaptă întronizarea oficială a arhiereului Irineu Bistrițeanul ca “al șaptelea patriarh al României”, sau au abandonat această “profeție”?
20. Cartea Mare, editată în anul 2006, și care conține “Cuvântul lui Dumnezeu” dintre anii 1955-2006, (și care are pe cotor sigla creștină aplicată de 7 ori) este una și aceeași cu “cartea cu șapte peceți” despre care se vorbește în Apocalipsă (Apoc. 5:1) ?
21. Este adevărat că adepții NIP consideră că preoții și episcopii B.O.R. “au pecetea lui Antihrist”?
22. Viețuitorii din “Mănăstirea Noul Ierusalim” au primit vreodată tunderea în monahism , cu primirea schimei și schimbarea numelui de botez?
23. În antecedente, au fost cazuri de laici ai NIP care au săvârșit sfânta Liturghie, făcând lucrarea preotului?
24. În antecedente, au fost cazuri de femei ale NIP care au săvârșit sfânta Liturghie, făcând lucrarea preotului?
25. Mănăstirea Noul Ierusalim, în calitate de mănăstire de bărbați, are stareț? Care este numele lui?
26. Mihaela Tărcuță, viețuitoare în această mănăstire, face parte dintre membrii de drept ai Mănăstirii Noul Ierusalim? Este aceasta o mănăstire mixtă?
27. La Târgoviște sunt și cîteva maici, tunse în monahism în mănăstirile B.O.R., care și-au declarat ulterior adeziunea la NIP( ex: Anisia, Teodora, Minodora, Varvara, Cecilia ș.a.). Sunt și ele organizate într-o “mănăstire” de tip NIP? Sunt conduse de o stareță? Fac ascultare de episcopul locului? În caz că nu fac această ascultare, mai poartă haina monahală?
28. Este adevărat că stăpânul casei unde locuiesc “fetele de la Târgoviște” este un bărbat, pe nume Halău Gheorghe, care locuiește și el în acest imobil, împreună cu soția și cu fiul lor major?
29. Este adevărat că “lelica” Maria nu este considerată sfântă, deși a avut o lucrare întru totul similară cu a Verginicăi?
30. Este adevărat că între cei trei preoți fondatori ai BNI au apărut între timp conflicte grave, ireconciliabile, care au dus la separarea de “mănăstire” a grupului Mihaela - Nicușor, care s-au stabilit împreună cu Gigel într-o locație aparte dintr-o altă curte, denumită conspirativ “Legănuț”?
31. Este adevărat că (deși Bogdan a afirmat cu tărie că “[COLOR=blue]nu există mănăstire mixtă la Noul Ierusalim![/COLOR]”) Mihaela, Nicușor și Gigel dorm sistematic într-o aceeași încăpere, amenajată la “Legănuț”?
32. Mai are vreo semnificație aparte biserica (lăcașul de cult) de la Pucioasa, îndată ce în ultima vreme “Cuvântul” nu mai coboară neapărat în această biserică, ci oriunde se află cei doi lideri considerați prooroci, adică Mihaela și Nicușor, la momentul “coborârii Cuvântului”?
33. Este adevărat că în biserica de la Pucioasa nu mai slujește decât “preotul” Ilie Bunea, iar ceilalți “preoți” slujesc sistematic în alte încăperi, aflate în alte clădiri, denumite “paraclise”? Există antimise pentru fiecare paraclis, inclusiv pentru cel aflat în camera de la etaj a lui Halău Gheorghe, la Târgoviște? Antimisele – dacă există – poartă semnătura patriarhului Daniel, a episcopului Nifon, a altui episcop, sau nu poartă nici o semnătură?
34. Este adevărat că “preotul/arhiereul” Nicușor a slujit sfânta liturghie asistat de Mihaela în mai multe rânduri în microbuzul Peugeot, prin diverse locații din Pucioasa, Târgoviște și din împrejurimi, în perioada când conflictele dintre “preoți” s-au acutizat? Este adevărat că această mașină este amenajată special pentru aceste situații, fiind numită și “biserică pe roți”? Este adevărat că în acest microbuz sunt și două paturi pentru cei doi?
35. Este adevărat că volumul “Cuvântul lui Dumnezeu”, despre care Marian Zidaru a declarat că “[COLOR=blue]nu adaugă Sfintei Scripturi nici măcar o filă[/COLOR]” adaugă totuși personaje și teorii noi:
– Isaac Lackedem, personaj despre care se spune că L-a disprețuit pe Iisus pe drumul Golgotei, motiv pentru care – chipurile – ar fi fost blestemat de Iisus să nu mai moară, ci să fie veșnic “rătăcitor”;
– Melchior, personaj despre care se spune că L-ar fi ocrotit din umbră pe Iisus pe toată durata vieții pământești a Acestuia;
– Primul pământ ieșit din ape la facerea lumii a fost la Glodeni – Pucioasa;
– Primul pământ ieșit din ape după potop a fost tot la Glodeni – Pucioasa;
– Pământul din care a fost plămădit Adam a fost luat din curtea mănăstirii “Noul Ierusalim” din Glodeni – Pucioasa, și de aceea satul acesta s-a numit Glodeni (de la cuvântul glod- noroi) ?
36. Este adevărat că există mai multe “ [COLOR=blue]Cuvinte în șoaptă[/COLOR]” (care nu s-au dat niciodată publicității), printre care unul datat [COLOR=blue]30 august/12 septembrie 2007[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]în care soții Zidaru sunt aspru criticați de către “Dumnezeul” dela Pucioasa pentru lipsa lor de obediență (și chiar pentru răzvrătire) față de liderii pucioși?
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][COLOR=purple][/COLOR]
[COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]30-31 martie 2008[/COLOR]
( ancaionescutargoviste@gmail.com )
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][COLOR=purple][/COLOR]

vsovi 18.02.2009 15:18:12

Vsovi, faptul că ai creat un alt topic, cu același subiect, este o diversiune ieftină, menită să-l îndepărteze de cititor de unele realități incomode care au fost dezvăluite aici. Nu așa se procedează, ci trebuie să-ți asumi cu bărbăție și situațiile în care ți se dovedește că ai greșit.

despre ce barbatzie vorbeshti dumneata? poi voi atzi greshit... iar eu ca am continuat sa incerc sa va aduc la Adevar... cand e treaba voastra in cine credetzi...
shi tzi-am explicat clar pentru ce am creat alt fir de discutzie... iar dumneata incerci sa ma infurii? despre ce barbatzie vorbeshti... despre mishtiocareli shi minciuni shi barfe shi acuze fara nici o baza reala asha ca shi cum ne-ai pazi? poi argumentele voastre sunt gLumeshti shi lipsite de relevantza caci sunt diversiuni ieftine... eu n-am ce diversiuni sa fac... in schimb se pare ca iata cum iarashi hotzii striga hotzul shi arunca pisica pe mine.... iarashi nu incapi de persoana mea? nu eu sunt subiectul discutziei? pricepi dumneata?

În plus, laudele nu interesează pe nimeni, chiar dacă ele apar uneori ca inevitabile. Nu pentru asta ne-am adăugat noi la acest topic, ci pentru că aveam ceva de spus. Așa cum primim laude de la unii, primim și critici de la alții, în frunte cu frăția ta, și-ți mulțumim pentru aceasta. Criticile ne arată că n-am reușit să fim suficient de convingători, și va trebui să mergem mai departe cu dezvăluirile, și să fim mai bine documentați.
Topicul lansat de [COLOR=blue]mihailt [COLOR=black]s-a dovedit a fi bine ales, și audiența lui o dovedește în mod deplin. N-o să reușești tu să-l deturnezi spre tema alternativă pe care[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=black]ți-ai propus-o [/COLOR][/COLOR]

ce sa deturnez?
ce mi-am propus? poi eu nu mi-am propus nimic altceva decat sa impartashesc cu bucurie Calea-Adevarul ca sa ajungem la Viatza... caci atunci cand gaseshti ai vrea ca shi altzii sa se bucure impreuna cu tine de drahma pierduta...
dar vezi, voi v-atzi pus in cap sa demonstratzi ca Domnul este raul... poi sfant este Domnul deci cum vetzi demonstra ce v-atzi propus altfel decat mintzind... cum?

shi crede-ma ca nu v-am criticat caci eu va accept asha cum suntetzi, dar ma deranjeaza cand se fac acuzatzii false, se aduc pe tapet minciuni, se fac diversiuni shi se procedeaza cu anatemizari politice asha ca shi-n beciurile securitatzii... pentru ca ma doare de aia v-am cerut sa incetatzi mishtocareala... batjocura... shi tot circul asta... deci nu v-am criticat absolut de loc... de loc absolut, ci eu ma bucur asha cum suntetzi... ca n-am ce sa va schimb eu... nu va fac eu metanoia... fiecare shi-o face cu ajutor de sus, de la Dumnezeu...

a fost bine ales, topicul, dar pentru ca este plasat la secte, oamenii nu cred ca este de la Dumnezeu shi de aia am pus alt topic la BOR caci este in cadrul BOR aparut shi Binecuvantat de la Dumnezeu shi sfintzit de Arh Irineu... deci este din cadrul BOR shi nu cum va pacalitzi dumneata sau altzii... deci pricepi dumneata ca cele 7 Trambitze sunt din BOR shi nu sunt sectante? pricepi? dar ele trambitzeaza de la Dumnezeu shi nu asha cum ar vrea sa auda unii sau altzii ci ceea ce le da DUMNEZEU sa Trambitzeze... aia scriu ei shi marturisesc prin viatza lor, prin faptele lor...

vsovi 18.02.2009 15:29:10

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 117209)
Vsovi,
[COLOR=black]Ai păreri preconcepute despre pucioși. Uite una:[/COLOR]
“…[COLOR=red]De obicei ei spun adevarul shi pe filmuletzul facut de Cristi Tabara s-a vazut foarte clar, sunt nevinovatzi, deschishi, cinstitzi shi asculta de Dumnezeu.... [/COLOR]…”
Da, de obicei spun adevărul, dar uneori mint fără scrupule atunci când sunt strânși cu ușa. Ceea ce poți să te convingi singur, pentru că ceea ce nu spune [COLOR=red]filmuletzul[/COLOR] respectiv poți afla accesând

[COLOR=blue]http://noul-ierusalim.info/?p=334[/COLOR]

Aici ai să vezi cu ochii tăi cum se minte la Pucioasa cu ochii închiși.

cum adica eu am pareri preconcepute cand eu am scris din ce am vazut pe filmuletz unde se vede clar ce oameni sunt... iar acolo este filmat cum sunt ei de obicei... in viatza shi atmosfera lor...

darga Maria-Margareta... nu cumva voi avetzi ochii prea roshii de la patima cu care ii osanditzi shi ii socotitzi?

auzi acolo ce alipiri "fara scrupule"

stranshi cu ushea? poi cine ii strange cu ushea decat securishtii ori militzienii travestitzi? cine sa-i stranga cu ushea?

poi eu m-am convins din filmuletz shi din texte ca sunt buni, sunt cinstitzi... dar ma intreb cat are sa va trebuiasac unora ca tine ori ca Anca-Estera care iata ai preluat stilul mishtocaresc critic shi mincinos de citire al Cuvantului... procedand acuma shi cu ce scriu eu asemenea...

nu tzi-am spus ca nu despre mine e vorba in acest subiect shi nici despre PUCIOSHI? ci despre

Cuvantul Lui Dumnezeu...

dar ma intreb de ce nu te cautzi shi pe tine in acelashi mod cum ii cautzi pe ei... caci asha se va face:

"cu masura cu care judeci/masori/osandeshti... cu aia tzi se va masura shi tzie" deci nu tzi-e mila macar un pic de tine macar? ca asta v-am cerut sa nu va facetzi rau fara sa va datzi seama... ca doar Saul a patzit-o! a orbit.... voi ati vrea s-o patzitzi mai rau? de asta "v-am criticat" dar nu v-am criticat ci am strigat

"Doamne iarta-ne ca nu shtim ce facem!" shi m-am inclus shi pe mine... ca doar in mintea mea, este clar, noi aici judecatorim, osandim shi hulim... deci ne trebuie iertare... multa iertare... shi mila.

Florina77 19.02.2009 02:10:49

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 116960)
[COLOR=black]poi chiar daca a fost abuzata, caci i s-a suspendat blogul, totushi niciintr-un caz de catre liderii pucioshi! Caci aceshtia au urmat pashii legali... aparandu-shi interesul shi cerand comform legii ca cei ce iau materiale de pe site-ul lor sa le foloseasca cu buna credintza... shi nu cu rea credintza... shi din rea credintza sa otraveasca shi pe altzii...

Constat ca site-ul Ancai Estera a reaparut, ceea ce inseamna ca Dumnezeul de la Pucioasa nu a urmat pasii legali destul de bine.

Florina77 19.02.2009 02:14:40

Vsovi: "... caci aceasta Estera, fiind un fel de jurnalista cam asta a facut, caci comentariile sunt gLumeshti... ea nu ishi pune problema ca ar putea fi adevarat ce se scrie acolo, ca ar trebui intzeles Duhovniceshte..."

Daca tot iti petreci timpul scriind atat de mult, de ce nu ne dai tu interpretarile "duhovnicesti", ca in afara de acuzatii cum ca toti suntem lumesti si eretici-ortodocsi s.a.m.d. nu ai spus pana acum nimic concret.

Florina77 19.02.2009 02:30:50

Vsovi: "de aia am deschis alt topic in BOR, ca sa nu ranim conshtiintzele cele simple, caci sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta..."

Ei se dezic de BOR considerandu-se singura biserica a lui Hristos, deoarece BOR a cazut in pacate grave si, deci, acolo nu mai e Hristos.

Iar BOR, in sinodul din 1992, au analizat "fenomenul" de la Pucioasa si l-au considerat contrar cu invataturile ortodoxe. In periodicul BOR este tiparita aceasta decizie. Din pacate, nu locuiesc in Bucuresti ca sa pot merge la biblioteca (se poate citi si de la Biblioteca Universitara din Bucuresti) si sa postez pe forum exact cum suna decizia. Eu insami am citit acel periodic cand faceam facultatea la Bucuresti si aflasem de Noul Ierusalim.
Poate vreunul dintre forumisti, care e puternic interesat de acest subiect (dureros pt mine din nenumarate motive) sa mearga la biblioteca si sa caute revistele BOR din anul 1992?

Florina77 19.02.2009 02:32:25

Corectare:
"In sinodul BOR din 1992 s-a analizat...."
Scuze pt dezacord!

vsovi 19.02.2009 09:01:59

Citat:

În prealabil postat de Florina77 (Post 117417)
Constat ca site-ul Ancai Estera a reaparut, ceea ce inseamna ca Dumnezeul de la Pucioasa nu a urmat pasii legali destul de bine.

Poi Dumnezeul de la Puciosa nu a venit sa faca cenzura cum insinua Maria-Margareta... ci ei ishi cereau drepturile nu in sensul cenzurii ci in sensul ca folosindu-se de lege vroiau sa-i pazeasca pe "unii bine intentzionatzi" ca sa nu-shi faca lor rau... lovind mereu in tzepushe... caci ishi vata-ma piciorul...

deci concluzia ta draga Florina pleaca de la o premisa falsa... insinuata absurd de catre Maria-Margareta. Absurd este pentru ca cei de la WordPress.org au suspendat blogul, fara o minima discutzie shi concluzie la sesizarea pucioshilor... aruncand fireshte vina, ca au folosit abuzul, pe "piloshii" de la pucioasa la "militzie", la securitate ori la justitzie ori la politicieni, ori la shefii interlopi traficantzi de arme shi droguri sau daca nu chiar la francmasoneria care dirijeaza pe sionishti shi pe americani pentru controlul intregului glob, fireshte... deci daca cineva este de vina, atunci numai pucioshii sunt aceia... pentru ca nu mai sunt din gLume, de aia, iar gLumea ishi iubeshte shi-shi primeshte doar pe ale ei... de aia.

vsovi 19.02.2009 09:25:46

Citat:

În prealabil postat de Florina77 (Post 117420)
Vsovi: "de aia am deschis alt topic in BOR, ca sa nu ranim conshtiintzele cele simple, caci sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta..."

Ei se dezic de BOR considerandu-se singura biserica a lui Hristos, deoarece BOR a cazut in pacate grave si, deci, acolo nu mai e Hristos.

Iar BOR, in sinodul din 1992, au analizat "fenomenul" de la Pucioasa si l-au considerat contrar cu invataturile ortodoxe. In periodicul BOR este tiparita aceasta decizie. Din pacate, nu locuiesc in Bucuresti ca sa pot merge la biblioteca (se poate citi si de la Biblioteca Universitara din Bucuresti) si sa postez pe forum exact cum suna decizia. Eu insami am citit acel periodic cand faceam facultatea la Bucuresti si aflasem de Noul Ierusalim.
Poate vreunul dintre forumisti, care e puternic interesat de acest subiect (dureros pt mine din nenumarate motive) sa mearga la biblioteca si sa caute revistele BOR din anul 1992?

domnule, nu asha ca shi-au dat cu parerea unii shi au sfatuit... ci e vorba de vre-o hotarare sinodala, shi nu ce se publica prin reviste...

shi degeaba tot insinuezi ca ei ar judeca pe preotzi caci doar este scris in cartea sfanta a lor, ca Dumnezeu il judeca pe preotzi, shi ne cere ca noi sa nu judecam ci sa iertam, inclusiv pe preotzi... shi sa ascultam, de Dumnezeu shi de slujitorii Sai... arhiereii, preotzii shi diaconii...

deci dumneata se pare ca vorbeshti din barfe shi nu din ce este scris!

dar a scris Trambitza nr 3:

"daca ne luam dupa panecumenismul eretic (CIE ori CMB) shi primim panecumenismul eretic shi apostat atunci la iad vom merge cu arhierei cu tot, fereasca Dumnezeu" ceva de genul asta, spunand ca numai putregaiul cade din BOR, iar sfantulo shi dreptul duhovnic Ilie Cleopa nu in zadar spunea despre sine ca el este un mosh Putregai shi ca este rau... ca sa ne dam seama noi cei din biserica nu sa osandim pe altzii ci sa luam aminte la noi inshine! asta pe lanaga faptul ca se smerea mereu spunand:
"Eu sunt Moshul Putregaiul, manca v-ar Raiul"

deci vezi dumneata Marii duhovnici au recunoscut cele 7 Trambitze ale Domnului care s-au recunosct unele pe altele, shi astfel se dovedeshte faptul ca erau unele manastiri, poate ca toate in Duhul Proorociei... dar unele erau decazute, caci pentru aia a trimis-o pe Verginica Domnul ca sa le scoata din cadere, caci prin unele manastiri se beea vin, prin altele bere, prin altele cafea... shi tot asha... dar n-au primit-o spunand ca cine este ea sa le mustre ori sa le dojeneasca, chiar daca o facea cu duhul blandetzii pentru ca nu de la ea mustra shi dojenea ci asha fusese trimisa de Hristos-Dumnezeu.... dar duhul minciunii maririi de sine, al semetziei, al iubirii patimashe de mariri shi placeri, de unde se nashte minciuna, deci din pricina duhului lacomiei plin cu pizma shi minciuna, nu au avut urechi s-o creada shi sa asculte...

Iar daca chiar asha este shi Biserica a dat astfel de hotarari sinodale atunci mai devreme sau mai tarziu vor retracta, cu conditzia sa nu se incapatzaneze vreunii in impunerea minciunii asupra poporului credincios... caci iata ce a patzit Trambitza nr1 (copiat de pe wikipedia):

[SIZE=4]"Caterisirea[/SIZE]
În [COLOR=#0000ff]1935[/COLOR] Mitropolia înaintează dosarul cu caterisirea preotului Iosif Trifa la Sfântul Sinod, după un conflict amar cu superiorul său, Mitropolitul Nicolae Bălan. În ședința sa din [COLOR=#0000ff]13 martie[/COLOR] 1936, Sfântul Sinod confirmă sentința de condamnare la caterisire cu nr. 4/1935 a Consistoriului Mitropolitan din Sibiu. În întâmpinarea acestei confirmări, părintele Trifa, deși bolnav, se deplasează la [COLOR=#0000ff]București[/COLOR] depunând Cancelariei Sf. Sinod o cerere de grațiere la data de [COLOR=#0000ff]16 martie[/COLOR] 1936. Este semnificativ faptul că la această cerere Sf. Sinod va răspunde abia după un an, în ședința din [COLOR=#0000ff]9 martie[/COLOR] 1937, probabil sperând într-o împăcare la centrul Oastei din Sibiu. Dar, ca orice lumină care sperie făpturile întunericului, această minunată și înnoitoare făclie a lui Dumnezeu le-a speriat pe toate vietățile care iubeau păcatul și își îngrășau trupurile din menținerea lui. Și, ca bufnițele speriate de felinar, s-au repezit să stingă lumina cea nouă și să-l sfâșie pe purtătorul ei.
După un proces bisericesc este caterisit, preotului Iosif Trifa îi este interzis de a publica și este deposedat de avere. El decedează în urma unei operații pe cord la 12 februarie 1938 iar a patra zi după moarte, ca o monstruoasă condiție fără de care nu putea fi nici înmormântat, i-a fost luată și haina de preot, sfâșiată în bucăți și ruptă de pe trupul său din sicriu.[COLOR=#0000ff][2][/COLOR]
La mormântul preotului Iosif Trifa din cimitirul Sibiului vin sute și mii de suflete recunoscătoare nu numai de cele două ori pe an: în 12 Februarie, data trecerii lui la Domnul, sau de Praznicul Duhului Sfânt – Sărbătoarea Oastei Domnului, ci în fiecare zi.

Iertarea postumă

În ședinta sa din [COLOR=#0000ff]28 septembrie[/COLOR] [COLOR=#0000ff]1990[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Sfântul Sinod[/COLOR] al [COLOR=#0000ff]Bisericii Ortodoxe Române[/COLOR] - la propunerea Preasfințitului [COLOR=#0000ff]Serafim Joantă[/COLOR] - decide ridicarea caterisirii preotului Iosif Trifa."

eu nu fac parte din oastea domnului shi nici pucios nu sunt dar nu am cum sa nu recunosc Calea-Adevarul acolo unde o aflu ca sa ajung shi sa ma impartashesc shi eu de Viatza care este intru Dumnezeu (sf. Treime cu totzi sfiintzi shi cu una Bieserica Lui cea vie, Luptatoare shi Biruitoare)

vsovi 19.02.2009 09:32:28

Citat:

În prealabil postat de Florina77 (Post 117418)
Vsovi: "... caci aceasta Estera, fiind un fel de jurnalista cam asta a facut, caci comentariile sunt gLumeshti... ea nu ishi pune problema ca ar putea fi adevarat ce se scrie acolo, ca ar trebui intzeles Duhovniceshte..."

Daca tot iti petreci timpul scriind atat de mult, de ce nu ne dai tu interpretarile "duhovnicesti", ca in afara de acuzatii cum ca toti suntem lumesti si eretici-ortodocsi s.a.m.d. nu ai spus pana acum nimic concret.

nu cred ca sunt eu chemat ca sa raspund acuzatziilor shi interpretarilor gLumeshti, caci daca fac astfel am sa advocatzesc shi asta vrea shi cel rau, el spune rau shi se arata urat shi rau ca sa spui tu bine shi sa te aratzi tu bine, shi astfel indreptatzindu-te shi luand parere buna de sine ai sa cazi cu inchipuirea de sine in abisul semetziei shi mandriei asha ca un fraier, un pui de naparparca ori de vipvipera... cazand direct in sheol, pe apa sambetei shi a oltului... cum ar veni adica...

deci nu ma incumet, caci duhovnicia este la sufletul fiecaruia shi nu cum intzeleg eu ori altcineva... fiecare cum pricepe... dar cu buna credintza shi nu ca sa demonstreze preconceput gandul rau pe care shi l-a pus in cap... ca asha i se pare ca ar face un lucru bun cuiva, ar trage un semnal de alarma... avertizeaza... nu el defapt trage matza de coada iar shtim bine ce a facut Pisica, poi Pisica a papa-t proorocia lui Veronica pentru ca a pismuit-o pe Verginica... asha ca un fel de Moisi pentru neamuri... potrivit pentru vremurile din urma.

vsovi 19.02.2009 09:39:52

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 117439)
....

shi degeaba tot insinuezi ca ei ar judeca pe preotzi caci doar este scris in cartea sfanta a lor, ca Dumnezeu il judeca pe preotzi, shi ne cere ca noi sa nu judecam ci sa iertam, inclusiv pe preotzi... shi sa ascultam, de Dumnezeu shi de slujitorii Sai... arhiereii, preotzii shi diaconii...

dar cum ii judeca? poi ii mustra cu Duhul Blandetzii cu dojana indemnandu-i spre pocaintza, spre a-shi face fiecare procesul sau folosindu-se de Cuvantul Lui Dumnezeu ca sa revina la Viatza... caci Tatal nu judeca pe nimeni shi toata judecata a dat-o Fiului... shi asha face judecata sf Treime... deci ashteptand sa se intoarca cei doi fii risipitori din pilda, caci amandoi fiii sunt in fiecare pacatos... asha ca mine, un pacatos mirean din BOR ce este sigur ca cele 7 Trambitze (ingeri) sunt de la Dumnezeu... shi nu de la cel rau, cum insinueaza unii alipindu-i de secte sau de aratarile draceshti de pe la fatima sau medjorije sau prin tot felul de locuri de pelerinaj paganicesc...

mariamargareta 19.02.2009 16:13:53

92. Năzbâtii teologice

[COLOR=Red]Notă: textul care urmează a fost preluat de pe situl noul-ierusalim.info, cu acordul autorilor

[/COLOR]92. Năzbâtii teologice (partea I)

Pe Forumul Creștin Ortodox continuă înverșunatele polemici pe seama “ortodoxiei” sectei de la Pucioasa care s-a autointitulat “Noul Ierusalim”. Îndeosebi se remarcă un încăpățânat apologet al pucioșilor, care sub numele conspirativ “Vsovi” amestecă nonșalant dezinformările cu inepțiile . Prezentăm mai jos câteva mostre mai concludente:

Postarea #65 din 16.12.2008 îl plasează pe Irineu Bistrițeanul ca viitor conducător al tuturor cultelor pământului. Deși pucioșii îl consideră încă de pe acum pe Irineu ca “patriarh al Noului Ierusalim”, Vsovi se preface că nu știe, sau că nu pricepe, și pretinde că Irineu nu țintește la scaunul patriarhal, ci la scaunul Ierusalimului Ceresc, de unde va cârmui întregul pământ. Nici regele Mihai nu este uitat, el urmând să aibă o ascensiune asemănătoare cu a regelui David. Cităm:
[COLOR=red]-Despre Irineu Pop vorbeshte ca altceva CLD, despre cel ce va sta peste toate cultele, adica il va pune peste toate shi i-a dat chemare Hristos ca sa se intareasca in Duhul... dar nu pricepi dumneata, deci este chemat spre Ierusalimul Ceresc, ca shi carmuitor shi nu pe scaunul patriarhal cum le confundatzi voi...
-iar Cetatea Noului Ierusalim sigur ca este toata Romania... iar daca nu vetzi asculta cu duhul blandetzii atunci va mustra Dumnezeu cu ... durere.
[…]
-Arh Irineu Pop Bistritzenul este chemat ca sa fie alaturi de Hristos la carmuirea intregului Pamant prin Propovaduirea Cetatzii Ierusalimului Cel Nou.
-Regele Mihai I este unsul Sau asemenea Regelui David.[/COLOR]

Postarea #84 din 17.12.2008 pretinde că învățătura pucioșilor este favorabilă Bisericii Strămoșești (B.O.R.), deși în realitate pucioșii consideră că B.O.R. este o biserică apostată. Din nou Irineu este prezentat ca viitorul patriarh al întregului pământ (dar, chipurile, “nu rupt de BOR”). Cităm:
[COLOR=red]... dar ma indoisca, pentru ca tot ce scrie acolo este pro Biserica Noastra Stramosheasca... Apostoleasca... dar e vorba shi de Noul Ierusalim Ceresc care se asheaza peste Pamant de sus... shi arh Irineu este chemat ca sa pastoreasca intregul pamant, dar nu rupt de BOR...[/COLOR]

Postarea #103 din 18.12.2008 reafirmă rolul universal de lider spiritual al Pământului în persoana lui Irineu, iar România este “regina tuturor popoarelor”. Cităm:
[COLOR=red]…iar arh Irineu este chemat ca Patriarh al Pamantului, Duhovnicesc, dar din cadrul BOR, asha ca un Apostol ca un Martor al ashezarii de sus de la Dumnezeu... un patriarh al conducerii cu drug de fier luminand in fatza popoarelor shi tzarilor Regina care este Romania... deci nu shtiu daca se poate numi patriarh sau in alt mod, dar e clar ca este chemat sa shada pe scaunul lui Hristos asha cum a shezut Hristos-Domnul pe scaunul Tatalui Sau...[/COLOR]

Postarea #123 din 12.01.2009 afirmă că scrierile pucioșilor sunt conforme cu Sfânta Scriptură, ceea ce nu este adevărat. Toți creștinii sunt (sau vor fi) români, indiferent de nația lor. Se prefigurează astfel o subtilă purificare etnică, la proporții mondiale. Arhiereul Irineu va fi fie Israil cel nou, fie Isaak cel nou, fie acel Cineva care S-a luptat o noapte întreagă cu Iacov ( aici Vsovi nu s-a hotărât încă). Cităm:
[COLOR=red]acuma indiferent ce credeau shi marturiseau pucioshii(un nume mantuitor, sublim, nici nu shtii cat de adevarat este), ei nu marturiseau altceva decat ce este scris in cartzile lor, care dupa cat am citit, pot linishtit sa afirm ca este conform cu Scriptura shi cu lucrarea lui Dumnezeu potrivita vremurilor de astazi, caci CAANANUL CEL NOU este ROMANIA-creshtin-ortodoxa, shi creshtinii din cele 4 vanturi, creshtinii sunt romani de orice natzie ar fi, caci numele român este nume sfant ca numele de israil, iar ISRAELUL CEL NOU este Romania, iar Arhiereul Irineu este fie ISRAIL CEL NOU, fie Isaak cel NOU, fie ACELA cu care se luptase Iacov daca ar fi sa facem asha o paralela cu VT.[/COLOR]

Postarea #126 din 13.01.2009 afirmă că Daniel Ciobotea este al 7-lea patriarh (se vede că Vsovi nu stă prea grozav la matematică, în special la adunarea numerelor până la 10) iar Irineu Pop este Apostol al Cetății Noul Ierusalim de la Pucioasa. Printre picățele, Vsovi mai strecoară și erezia “Hristos-Duhul” . Cităm:
[COLOR=red]Nu, din ce am citit din cele scrise la ei in cartzi, rezulta ca Pf Daniel este al 7-lea Patriarh, iar Arh. Irineu este un Apostol al Cetatzii Noului Ierusalim, a Lui Dumnezeu, chemat la carmuirea intregului pamant, asha cum era pus pe vremuri Ierusalimul in mijlocul lumii, asha este shi acum Ierusalimul cel Nou, dar sa-l carmuiasca asha cu toiag de fier, din cadrul BOR shi nu rupt de BOR... eu cat am citit asta am intzeles de la ei, pentru ca Hristos-Duhul nu l-a chemat la conduceri de institutzii ci sa se ocupe de cele ale Sale.[/COLOR]

Postarea#128 din 14.01.2009 afirmă că Biserica Noul Ierusalim nu e schismatică (deși ea a rupt orice legătură de credință și de ascultare cu Biserica-Mamă , adică B.O.R.) și că în consecință “respectă ascultarea” ( pe care de fapt n-o respectă de fel) . Cităm:
[COLOR=red] “ deci iata ca nu este nici schismatica shi nici demonica Cetatea Noului Ierusalim fiindca ucenicii asculta de BOR, a fost binecuvantata de BOR, este intru unul Dumnezeu (Sfanta Treime) dar nimeni nu este dator sa asculte de altcineva decat de Dumnezeu, Sfintzi Parintzi, Biserica, Sfanta Traditzie, Arhiereu, Preot, Diacon shi asha mai departe, de chiriarhul locului, deci nu sunt datori sa faca cineshtie ce ascultare cum ii acuza unii ca nu ar face... deci ei au respectat ascultarea... “[/COLOR]

Postarea #133 din 14.01.2009 afirmă că Biserica Noul Ierusalim nu este schismatică deoarece “îl recunoaște” pe Irineu. Vsovi se face că uită esențialul: Că deși ei îl recunosc pe Irineu, Irineu nu-i recunoaște pe ei, ceea ce este un argument suficient ca să nu fie “în Una Sfântă Biserică” ci într-o altă biserică inventată de ei. Deși numele regelui Mihai a fost folosit de pucioși în mod abuziv, iar Mihai I de România a devenit “ctitor” al unei zidiri unde n-a fost niciodată, el este considerat drept “puitor de temelie”. Cităm:
[COLOR=red]Poi nu e schismatica daca prin Irineu pe care il recunosc sunt unitzi cu BOR. Shi prin Regele Mihai I care a pus temelie. Deci sunt in Una Sfanta Biserica a Lui Dumnezeu.[/COLOR]

Postarea #239 din 4.02.2009 preamărește “duhul proorociei” care zace în liderii pucioși, numiți “aleshii shi trimishii lui Dumnezeu”. Și Irineu este “blagoslovit” gratuit și fără voie cu “duhul proorociei” . Cităm:
[COLOR=red]poi probabil ca pentru ca nu-i recunosc pe ei, proorociile de la Dumnezeu spun ca nu mai au darul proorociei, dar nu totzi ptoorocesc, ci important este a trai in Duhul Proorociei, deci nu tu sa prooroceshti ci sa ascultzi shi sa crezi shi sa respectzi DUhul Proorociei date prin cei aleshi de Dumnezeu, trimishii Lui... Deci daca arh Irineu are duhul proorociei, inseamna ca i-a recunoscut shi i-a crezut shi de aia spunei, dar shi eu ii cred, shi mai sunt multzi creshtini care ii cred, chiar daca nu marturisesc pe fatza... caci Domnul asha a zis, ca mai sunt... deci nu este Arh Irineu Pop Bistriceanul singurul cum insinuezi dumneata... dar poate ca este singurul Arhiereu... dar credincioshi sunt multzi... shi nu atat functzia conteaza cat trairea adevarului caci acolo este Biserica unde se marturiseshte Adevarul nu numai cu limba shi buzele ci cu inima shi prin viatza pe care o duci spre desavarshire dupa cum ascultzi de Hristos.[/COLOR]

Postarea #467 din 18.02.2009 anunță un topic special deschis de Vsovi, unde vrea el să-și expună pe larg toate ereziile. În principal aceea că Noul Ierusalim “tzine de BOR” și că Hristos-Duhul a venit deja pe pământ (deși nu l-a văzut nimeni… adică a venit – vorba adventiștilor – ca un fur noaptea, și de-aia nu l-a văzut nimeni…). Cităm:
[COLOR=red]de aia am deschis alt topic in BOR, ca sa nu ranim conshtiintzele cele simple, caci sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta, shi textele de la Hristos-Duhul care n-a venit sa distruga legea sau proorocii sau Biserica ci sa afle pe cei pierdutzi, caci tot ca sa mantuiasca a venit shi sa-i curatzeasca shi sa-i pregateasca pentru venirea Domnului....[/COLOR]

mariamargareta 19.02.2009 16:15:44

92. Năzbâtii teologice

92. Năzbâtii teologice (partea a II-a)

Concluzia? Probabil că Vsovi nu știe istoria “fenomenului” și se îmbată cu apă rece. Pentru documentare ne-am gândit că ar fi util să-i punem la dispoziție fragmente din documentele vremii care artată că:
1. Noul Ierusalim nu este o biserică ortodoxă autentică, nu “ține” de B.O.R., ci este un surogat de biserică. Ideologia acesteia se bazează pe o filozofie sectară, este marcată de un puternic fundamentalism pseudo-ortodox și are accente dușmănoase la adresa B.O.R;
2. Arhiereul Irineu, departe de a gira cu numele său năzbâtiile teologice de la Pucioasa, s-a desolidarizat încă din anul 1993 de pucioși, după ce s-a lămurit singur că a fost înșelat și că “mișcarea” autointitulată “Noul Ierusalim” are derapaje grave de la Ortodoxie.
Transcriem în continuare câteva fragmente din aceste documente. O cercetare integrală este posibilă prin răsfoirea documentelor vremii.

[COLOR=blue]Lucrările Sfântului Sinod al B.O.R.[/COLOR]
[COLOR=blue](19-23 ianuarie 1993)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=blue](extras)[/COLOR]
[COLOR=blue]Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]……………………………………………[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.[/COLOR]
[COLOR=blue]În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]– Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință.[/COLOR]
[COLOR=blue]– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.[/COLOR]
[COLOR=blue]– Patriarhia Română va da un comunicat de presă referitor la ceea ce ar putea fi denumit “fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa”.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Lucrările Adunării Naționale Bisericești[/COLOR]
[COLOR=#3366FF](20 ianuarie 1993)[/COLOR][COLOR=#3366FF] [/COLOR]
[COLOR=#3366FF] (extras)[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]……………………………………………[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] [/COLOR]
[COLOR=#3366FF]…Cazul de la Pucioasa este un fenomen despre care presa a făcut multă vâlvă și față de care Patriarhia Română a luat atitudine, arătând teologic că el este un fenomen străin teologiei noastre. Nu se știe și nu se poate preciza exact ce vrea acel mănunchi de creștini, care își schimbă de la o zi la alta formularea credinței lor.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Dureros rămâne însă faptul că de existența acestui fenomen este legat și numele unui ierarh al B.O.R., a cărui atitudine urmează a fi analizată în spiritul sfintelor canoane…. (din depoziția d-lui prof. Alexandru Firescu, Craiova)[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Adunarea Națională Bisericească hotărăște:[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] [/COLOR]
[COLOR=#3366FF]– Ia act de modul de înțelegere și măsurile luate de B.O.R. față de fenomenul religios de la Pucioasa și implicarea P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul la acest fenomen neortodox.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]– Ia act cu satisfacție de repararea adev…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue](6-8 iulie 1993)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=blue](extras)[/COLOR]
[COLOR=blue]Temei nr. 2594/1993 – Referat privind Documentul de lucru din 27 aprilie 1993 al Comisiei speciale, stabilită de Sfântul Sinod pentru cercetarea cazului Glodeni – Pucioasa.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]În urma analizării referatului privind manifestările de la Glodeni – Pucioasa, a discuțiilor purtate și la propunerea Comisiei canonică-juridică și pentru disciplină, Sfântul Sinod hotărăște:[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]– Întrucât manifestările în cauză, străine Ortodoxiei, au avut loc în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, urmează ca aceste probleme să fie în atenta supravechere a arhiereului locului care va lua măsurile cele mai potrivite cu putință, pentru integrarea pe făgașul învățăturii ortodox-creștine, tradiționale, a celor în cauză.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=#3366FF]Vestitorul Ortodoxiei[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] (Nr.86, pag.5)[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] [/COLOR][COLOR=#3366FF](extras)[/COLOR][COLOR=#3366FF][/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Prea Sfințitul Episcop Irineu Bistrițeanul se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa:[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] [/COLOR]
[COLOR=#3366FF]“ Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Sunt conștient că faptul acesta a scandalizat pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică, ca fiind drept sursă de dezbinare în sânul Bisericii.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu.”[/COLOR]
[COLOR=#3366FF]București, 21 ianuarie 1993.[/COLOR]
[COLOR=#3366FF] [/COLOR]
[COLOR=olive]Anonymus[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]

mariamargareta 19.02.2009 21:57:48

93. Liderii pucioși bagă strâmbe

[COLOR=Red]Notă: textul care urmează a fost preluat de pe situl noul-ierusalim.info, cu acordul autorilor

[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]93. Liderii pucioși bagă strâmbe [COLOR=Black](Partea I)[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=fuchsia]Liderii pucioși, în loc să răspundă acuzelor punctuale care li s-au adus în mod public, preferă în continuare escaladarea măsurilor de intimidare, astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să-i critice, iar ei să-și poată desfășura în voie acțiunea de intoxicare a românilor cu erezii. În nota de subsol de pe pagina de acces a site-ului lor au introdus recent un link otrăvit : [/COLOR] [COLOR=red]Atenție:[/COLOR][COLOR=white] Condiții de utilizare [/COLOR][COLOR=white]Aceste condiții nu sunt nici pe departe de bună credință, ci caută să sotpeze orice părere critică [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Această atitudine nu sunt nici pe departe o poziție creștinească și prietenoasă, îndată ce, după ce ai accesat site-ul[/COLOR] www.noul-ierusalim.ro [COLOR=fuchsia]te poți trezi că din neatenție, n-ai citit și aceste condiții restrictive, printre care cea numerotată [/COLOR]1.2[COLOR=fuchsia] te obligă ca, [/COLOR]înainte de a accesa site-ul[COLOR=fuchsia], să citești condițiile [/COLOR]postate pe site[COLOR=fuchsia] !!!!!! Pucioșii ar fi trebuit să ne spună și cum ar fi posibilă această manevră miraculoasă, cu care utilizatorul anonim va face probabil uvertura cunoașterii “minunilor” de la Noul Ierusalim.[/COLOR]

[COLOR=fuchsia]Dar iată cum arată acum această notă de subsol de pe site-ul pucioșilor:[/COLOR]

…………………………………………………………………………………………………..
[COLOR=white]Copyright © 2003-2009, Fundația Sfânta Virginia - Cetatea Sfântă Noul Ierusalim[/COLOR].
[COLOR=red]Atenție:[/COLOR][COLOR=white] Condiții de utilizare[/COLOR]

[COLOR=white]ALL Documents, and Graphics are Copyright ©, and the Sole Property of The Noul Ierusalim Web ©.[/COLOR]
[COLOR=white]Please contact us for permission if you would like to use something from our site.[/COLOR]

[COLOR=fuchsia]Dacă ai noroc să observi această “strâmbă” strecurată printre celelalte prețiozități romenglezești, de teapa acelui “The Noul Ierusalim Web”, și dai click pe[/COLOR][COLOR=white]Condiții de utilizare [/COLOR] [COLOR=fuchsia], dai peste alte fudulii. Vom reproduce integral acest text, ca să vedeți unde-i duce mintea pe pucioși. Notele din paranteze ne aparțin:[/COLOR]
Pentru utilizarea acestui site este necesar să citiți și să acceptați aceste
Condiții de utilizare în totalitate.

Condiții de utilizare:

1. Definire condiții de utilizare:

1.1. - Condițiile de utilizare sunt aplicabile site-ului www.noul-ierusalim.ro, proprietatea Fundației Sfânta Virginia-Cetatea Sfântă Noul Ierusalim. [COLOR=fuchsia](Notă: Parcă mai era un site cu un nume asemănător, a cărui proprietate era a unui director al unei firme de jaluzele din Brăila, pe nume Cristi Ivan – frate bun cu Viorel Ivan. O fi valabile și pentru aceasta, sau nu?)[/COLOR]
1.2. - Orice persoană care accesează acest site va trebui să citească această pagină prezentată în continuare înainte de accesarea site-ului [COLOR=fuchsia](Notă: Păi bine, fraților, abia acum ne spuneți, după ce l-am accesat deja de pe Google?? Uite, na, că ne-ați făcut deja să devenim „infractori” fără să vrem!)[/COLOR] și va trebui să accepte condițiile de exploatare a site-ului fără alte limitări sau rezerve. [COLOR=fuchsia](Notă: Cu condiția ca aceste condiții să nu fie ele însele niște limitări ale unor drepturi legale și firești)[/COLOR]
1.3. - Fundația Sfânta Virginia își rezervă dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adăuga și/sau retrage în parte sau în întregime Condițiile de utilizare. [COLOR=fuchsia](Notă: Parcă stă cineva să le conteste acest drept, că altă treabă n-are! Așa cum le-au făcut, așa pot să și le desfacă. Dar ăsta e un nou prilej pentru pucioși de a-și da importanță , înșirând tautologii îngâmfate : [/COLOR]„a schimba ... și a modifica”,[COLOR=fuchsia] și apoi explică în ce costă schimbarea și modificarea: [/COLOR] adică „a adăuga sau a retrage...”
1.4. - Utilizatorul confirmă că a citit și a acceptat aceste Condiții de utilizare în totalitate. [COLOR=fuchsia](Notă: Da, însă pucioșii au uitat să ne explice și modul în care ar trebui să confirmăm. Poate au pretenția să confirmăm public, prin Monitorul Oficial? Sau e suficient să le trimitem o scrisoare recomandată de confirmare? Ori, un telefon poate că era de ajuns? Dar în cazul acesta trebuia să ne fi lăsat un număr de telefon, sau de fax, undeva la vedere.[/COLOR]

[COLOR=#660066]2. Cadrul legislativ (nelimitativ): [/COLOR]

2.1. - Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor și drepturi conexe, cu modificările și completările aduse prin:
- Legea nr. 146/24.07.1997; [COLOR=fuchsia](Notă: Este vorba de Legea [/COLOR][COLOR=fuchsia]privind taxele judiciare de timbru[/COLOR][COLOR=fuchsia], [/COLOR][COLOR=fuchsia]care prevede la Art. 1 că [/COLOR][COLOR=teal]“[/COLOR][COLOR=teal]Acțiunile si cererile introduse la instanțele judecătorești, precum și cererile adresate Ministerului Justiției și Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție sunt supuse taxelor judiciare de timbru, prevăzute în prezenta lege, și se taxează în mod diferențiat, după cum obiectul acestora este sau nu evaluabil în bani, cu excepțiile prevăzute de lege”[/COLOR][COLOR=fuchsia]și detaliază apoi toate aceste texte. Așa că… stai și te-ntrebi ca prostul: Ce are sula cu prefectura?[/COLOR]

- Legea nr. 285/23.06.2004;
- Ordonanța de Urgență nr. 123/01.09.2005;
- Ordonanța de Urgență nr. 190/21.11.2005;
- Legea nr. 329/14.07.2006;
2.2. – Cadru internațional:
- WIPO Copyright Treaty – 1996;
- Digital Millennium Copyright Act (DMCA) 1998;
- Directive 2001/29/EC of 22 May 2001 on the harmonisation of certain aspects of copyright and related rights in the information society;
- Trade-Related Aspect of Intellectual Property Rights (TRIPs) – 1994

3. Drepturi de autor:

3.1. – Întregul conținut al acestui site (imagini, texte, grafică simboluri, elemente de grafică web, scripturi, bază de date de la secțiunea [COLOR=#660066]Arhivă[/COLOR], programe și alte date) este proprietatea Fundației Sfânta Virginia – Cetatea Sfântă Noul Ierusalim și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. [COLOR=fuchsia](Notă: Păi nu mai e Dumnezeu autorul? Pe ce bază o fundație se erijează ca proprietară de drepturi ale lui Dumnezeu? Pentru simplul motiv că I-a reprodus discursurile? Înseamnă că :[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]- Fie Dumnezeu Și-a vândut unor oameni drepturile Sale de Autor;[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]- Fie, nu Dumnezeu este autorul, ci Fundația – sau numai unii membri ai ei. Dar dacă e așa, trebuia să ni se spună adevărul, ca să știm și noi, nu să fim amăgiți că Dumnezeu a vorbit și vorbește de 54 de ani încoace, la Pucioasa.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Legea 8/1996 prevede limpede că: [/COLOR][COLOR=teal]Art. 3 [/COLOR][COLOR=teal]– (1) Este autor persoana fizică sau persoanele fizice care au creat opera.[/COLOR][COLOR=fuchsia])[/COLOR]
3.2. – Fundația Sfânta Virginia nu permite folosirea oricăror elemente enumerate mai sus fără obținerea unui acord prealabil de la reprezentanții Fundației, deținătorii de drept ai textelor acestui site. [COLOR=fuchsia](Notă: Pe ce bază sunt ei deținătorii de drept al unor texte care vin de la Dumnezeu? De când Dumnezeu și vorbirea Lui au devenit proprietatea privată a unor muritori?)[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]
[/COLOR]

mariamargareta 19.02.2009 21:59:33

Liderii pucioși bagă strâmbe

[COLOR=fuchsia]93. Liderii pucioși bagă strâmbe [COLOR=Black](Partea a II-a)

[/COLOR][/COLOR]
3.3. – Conținutul site-ului www.noul-ierusalim.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis în orice formă, incluzând forma electronică, fără permisiunea anterioară scrisă a reprezentanților Fundației Sfânta Virginia.[COLOR=fuchsia] (Notă: Legea 8/1996 prevede că:[/COLOR]
[COLOR=teal]Art. 33 [/COLOR][COLOR=teal]– (1) Sunt permise, fără consimțământul autorului și fără plata vreunei[/COLOR]
[COLOR=teal]remunerații, următoarele utilizări ale unei opere aduse anterior la cunoștință publică, cu[/COLOR]
[COLOR=teal]condiția ca acestea să fie conforme bunelor uzanțe, să nu contravină exploatării normale a[/COLOR]
[COLOR=teal]operei și să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare:[/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori[/COLOR]
[COLOR=teal]cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;[/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]e) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public, în scopul informării asupra[/COLOR]
[COLOR=teal]problemelor de actualitate, de scurte extrase din articole de presă și reportaje radiofonice[/COLOR]
[COLOR=teal]sau televizate;[/COLOR]
[COLOR=teal]f) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public de scurte fragmente ale[/COLOR]
[COLOR=teal]conferințelor, alocuțiunilor, pledoariilor și a altor opere de același fel, care au fost[/COLOR]
[COLOR=teal]exprimate oral în public, cu condiția ca aceste utilizări să aibă ca unic scop informarea[/COLOR]
[COLOR=teal]privind actualitatea;[/COLOR]
[COLOR=teal]g) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public a operelor în cadrul[/COLOR]
[COLOR=teal]informațiilor privind evenimentele de actualitate, dar numai în măsura justificată de[/COLOR]
[COLOR=teal]scopul informației;[/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Din acest motiv, introducerea acestei condiții de către liderii pucioși, în felul exhaustiv în care a fost formulată, este de natură să restrângă total drepturile specificate în Art. 33 al Legii 8/1996)[/COLOR]
4. Utilizare improprie și răspunderi:

4.1. – Tot ceea ce ține de acest site este oferit ca atare atât timp cât este disponibil și fără o altă garanție. [COLOR=fuchsia](Notă: Un alt lucru evident; deci nu mai trebuia spus, deoarece „informația” pe care o aduce este superfluă)[/COLOR]
4.2. – Membrii Fundației Sfânta Virginia susțin că toate Cuvintele din secțiunea [COLOR=#660066]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR] sunt [COLOR=blue]Cuvinte transmise de Dumnezeu, primite și culese de poporul creștin-ortodox în perioada 1955-1994 și de cei stătători ai Mănăstirii Noul Ierusalim, Pucioasa, în perioada 1990-2009[/COLOR]. [COLOR=fuchsia](Notă: Atunci de ce și le însușesc, și pretind drepturi de autor, și apoi pretind ca alții să le respecte draconic?)[/COLOR]
4.3. – În cazurile în care nu puteți accepta cele specificate la pct. 4.2. [COLOR=red]vă rugăm să nu folosiți acest site[/COLOR] decât pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, conform prevederilor legale din art. 34 alin. (1) din Legea 8/1996, privind dreptul de autor, cu completările și modificările ulterioare și cu respectarea condițiilor de utilizare prevăzute în acest articol de lege.
4.4. – Vă informăm că poziția noastră față de art. 33 alin. (1) lit. B) din actul normativ mai sus menționat este că orice extragere de text fără permisiunea scrisă a Fundației Sfânta Virginia din secțiunea [COLOR=#660066]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR], indiferent de motiv sau de mărimea textului, va fi considerat, conform condiției prevăzute în art. 33 alin. (1), ca fiind [COLOR=red]împotriva bunelor uzanțe, contravine exploatării normale a acestui site și prejudiciază Fundația Sfânta Virginia și membrii acestei Fundații[/COLOR]. [COLOR=fuchsia](Notă: Poziția particulară exprimată mai sus contravine însăși esența acestui articol de lege, care prevede contrarul: că extragerea în sine se poate face fără permisiunea scrisă a autorului – în cazul de față, a lui Dumnezeu – deci nu se poate face răstălmăcirea textului legii, în sensul că [/COLOR][COLOR=red]„extragerea însăși este împotriva bunelor uzanțe –și contravine... etc”[/COLOR][COLOR=fuchsia]. Pucioșii se joacă cu cuvintele, răstălmăcind legea în favoarea lor. Nici măcar comentariile critice pe marginea unui asemenea text nu pot fi încadrate la capitolul [/COLOR][COLOR=red]„ împotriva bunelor uzanțe”[/COLOR][COLOR=fuchsia] deoarece dreptul la comentarii critice este prevăzut la litera b) , astfel:[/COLOR]
[COLOR=teal]b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Așadar pretenția liderilor pucioși de a nu se atinge nimeni de “operele” lor ca nu cumva să li se aducă vreo critică oricât de mică, este neîntemeiată și chiar abuzivă. Dimpotrivă, dacă n-au nimic de ascuns, ar trebui ca ei să fie primii care să ceară să fie criticați de alții, dacă aceștia au cu ce și de ce.)[/COLOR]
4.5. – Fundația Sfânta Virginia nu își asumă nici o responsabilitate în cazul în care site-ul nu poate fi accesat de către utilizatori pe o perioadă nelimitată de timp din orice motive tehnice. [COLOR=fuchsia](Notă: Nici n-ar avea de ce. Alte vorbe goale, de umplutură)[/COLOR]
4.6. – Fundația Sfânta Virginia își rezervă dreptul ca în orice moment să schimbe în parte sau în totalitate conținutul informațiilor prezentate pe site, în special la Condițiile de utilizare, fără o notificare prealabilă a utilizatorilor. [COLOR=fuchsia](Notă: Au schimbat ei masiv texte „sacre”, care spuneau că au fost rostite de Dumnezeu, fără a mai se sinchisi atâta; așa că n-ar fi nici o noutate dacă-și schimbă din nou părul , dar năravul, ba.)[/COLOR]
4.7. – Fundația Sfânta Virginia nu oferă nici o garanție în ceea ce privește condițiile de comunicații ale utilizatorilor, inclusiv starea de funcționare a computerului personal. [COLOR=fuchsia](Notă: Asta ar fi culmea, dacă ar fi cineva pe acest pământ în stare de așa ceva, să-ți repare computerul personal și gratis, și de la distanță, și din proprie inițiativă! Deci, ceea ce nu ești în stare să faci, nu te mai scuza de parcă ai putea, dar nu vrei.)[/COLOR]
4.8. – Fundația Sfânta Virginia își rezervă dreptul de a suspenda sau desființa acest site fără o notificare prealabilă a utilizatorilor. [COLOR=fuchsia](Notă: Nu i l-a contestat nimeni)[/COLOR]
4.9. – Fundația Sfânta Virginia nu face nici o referire pe acest site la compatibilitatea dintre calculatorul utilizatorilor și acest site. [COLOR=fuchsia](Notă: Ca și când ar putea, dar nu se obosește s-o facă!)[/COLOR]
4.10. – Acest site va fi accesat de bună voie,[COLOR=fuchsia] (Notă: Asta, cu siguranță!)[/COLOR] iar utilizatorii își vor asuma în mod irevocabil și necondiționat responsabilitatea pentru accesarea acestui site.[COLOR=fuchsia] (Notă: Adică? Ce trebuie să mai facem ca să avem voie să-l accesăm, în afară de a da un click?[/COLOR] )

5. Utilizatorul acestui site acceptă să adere la aceste Condiții de utilizare. [COLOR=fuchsia](Notă: Nu fiți așa de siguri!)[/COLOR]

5.1. – Utilizatorul confirmă că a citit și acceptat aceste Condiții de utilizare.[COLOR=fuchsia] (Notă: Unde trebuie să confirme? La Monitorul Oficial?)[/COLOR] Utilizarea site-ului de către vizitator implică acceptarea lor necondiționată. [COLOR=fuchsia](Notă: Nici vorbă!)[/COLOR]
5.2. – În cazul în care nu sunteți de acord cu aceste Condiții de utilizare vă rugăm să nu folosiți acest site. [COLOR=fuchsia](Notă: O rugăminte rămâne o rugăminte. Ea nu se poate transforma într-o obligație.)[/COLOR]
[COLOR=#660066]Vizitarea în continuare a acestui site presupune că sunteți de acord cu aceste Condiții de utilizare.[/COLOR][COLOR=fuchsia] (Notă: Păi, degeaba presupune. Noi, spre exemplu, nu suntem de acord cu aceste condiții, dar nu ne împiedică nimeni să vizităm site-ul în continuare. Ceea ce am și făcut, de nenumărate ori, și o s-o facem și pe viitor)[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Concluzia? Pucioșii ar trebui să stea liniștiți la locurile lor, pentru că nu intenționează nimeni să le fure munca intelectuală și să le-o vândă la tarabă. Dar nici să nu pretindă că “nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”, iar pe cei din jur să-i oblige să se facă – din politețe – că n-au băgat de seamă.[/COLOR]

[COLOR=olive]Anonymus and The A Team[/COLOR]

mariamargareta 19.02.2009 22:07:45

Corecții la postarea precedentă (la Partea I)

[COLOR=fuchsia][COLOR=DeepSkyBlue]Din motive tehnice, reproducerea textului din siteul noul-ierusalim.info s-a făcut cu unele omisiuni. Postăm din nou partea de început a articolului, pentru a repara aceste omisiuni:[/COLOR]

93. Liderii pucioși bagă strâmbe[/COLOR]

[COLOR=fuchsia]Liderii pucioși, în loc să răspundă acuzelor punctuale care li s-au adus în mod public, preferă în continuare escaladarea măsurilor de intimidare, astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să-i critice, iar ei să-și poată desfășura în voie acțiunea de intoxicare a românilor cu erezii. În nota de subsol de pe pagina de acces a site-ului lor au introdus recent un link otrăvit : [/COLOR] [COLOR=red]Atenție:[/COLOR]Condiții de utilizare[COLOR=white]Aceste condiții nu sunt nici pe departe de bună credință, ci caută să sotpeze orice părere critică [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Această atitudine nu sunt nici pe departe o poziție creștinească și prietenoasă, îndată ce, după ce ai accesat site-ul[/COLOR] www.noul-ierusalim.ro [COLOR=fuchsia]te poți trezi că din neatenție, n-ai citit și aceste condiții restrictive, printre care cea numerotată [/COLOR]1.2[COLOR=fuchsia] te obligă ca, [/COLOR]înainte de a accesa site-ul[COLOR=fuchsia], să citești condițiile [/COLOR]postate pe site[COLOR=fuchsia] !!!!!! Pucioșii ar fi trebuit să ne spună și cum ar fi posibilă această manevră miraculoasă, cu care utilizatorul anonim va face probabil uvertura cunoașterii “minunilor” de la Noul Ierusalim.[/COLOR]

[COLOR=fuchsia]Dar iată cum arată acum această notă de subsol de pe site-ul pucioșilor:[/COLOR]

Copyright © 2003-2009, Fundația Sfânta Virginia - Cetatea Sfântă Noul Ierusalim.
[COLOR=red]Atenție:[/COLOR]Condiții de utilizare

ALL Documents, and Graphics are Copyright ©, and the Sole Property of The Noul Ierusalim Web ©.
Please contact us for permission if you would like to use something from our site.

[COLOR=fuchsia]Dacă ai noroc să observi această “strâmbă” strecurată printre celelalte prețiozități romenglezești, de teapa acelui “The Noul Ierusalim Web”, și dai click pe[/COLOR]Condiții de utilizare [COLOR=fuchsia], dai peste alte fudulii. Vom reproduce integral acest text, ca să vedeți unde-i duce mintea pe pucioși. Notele din paranteze ne aparțin:[/COLOR]
[COLOR=DeepSkyBlue]În continuare textul nu mai conține omisiuni.[/COLOR]

vsovi 20.02.2009 15:19:06

Am zis ca nu mai continui sa postez aici ca unii chiar cred ca e vorba de vre-o secta, dar trambitzele cele 7 ale Domnului nu sunt eres...

dar am s-o mai fac odata, sper ca nu va fi nevoie de alte postari, ca sa te sfatuiesc sa citeshti bine ce au postat ei acolo la Atentzie!...

caci shi eu in prima faza am crezut ca nu e bine ce au scris, dar am mai stat, am chibzuit, am cerut poate shi un pic de ajutor de sus... shi pana la urma am intzeles despre ce e vorba:

4.1. - Tot ceea ce ține de acest site este oferit ca atare atât timp cât este disponibil și fără o altă garanție.
4.2. - Membrii Fundației Sfânta Virginia susțin că toate Cuvintele din secțiunea [COLOR=#660066]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR] sunt [COLOR=blue]Cuvinte transmise de Dumnezeu, primite și culese de poporul creștin-ortodox în perioada 1955-1994 și de cei stătători ai Mănăstirii Noul Ierusalim, Pucioasa, în perioada 1990-2009[/COLOR].
4.3. - În cazurile în care nu puteți accepta cele specificate la pct. 4.2. [COLOR=red]vă rugăm să nu folosiți acest site[/COLOR] decât pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, conform prevederilor legale din art. 34 alin. (1) din Legea 8/1996, privind dreptul de autor, cu completările și modificările ulterioare și cu respectarea condițiilor de utilizare prevăzute în acest articol de lege.
4.4. - Vă informăm că poziția noastră față de art. 33 alin. (1) lit. b) din actul normativ mai sus menționat este că orice extragere de text fără permisiunea scrisă a Fundației Sfânta Virginia din secțiunea [COLOR=#660066]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR], indiferent de motiv sau de mărimea textului, va fi considerat, conform condiției prevăzute în art. 33 alin. (1), ca fiind [COLOR=red]împotriva bunelor uzanțe, contravine exploatării normale a acestui site și prejudiciază Fundația Sfânta Virginia și membrii acestei Fundații[/COLOR].

[SIZE=2]din care rezulta in mintea mea ca e liber sa citezi, sa copiezi fara sa faci afaceri, sa dai shi altora shi doar daca ai dubii shi indoieli sau nu crezi shi nu potzi accepta ca e de la Dumnezeu, ori eshti contra atunci doar ai dreptul in limitele legii, in limitele familiei tale, deci shi atunci ai voie sa faci propaganda negativa citand sau lunad de pe site materiale dar in limitele familiei tale, deoarece altfel ei considera ca ii prejudiciezi... shi mi se pare foarte corect.... deci nu s-au facut stapani pe Cuvantul lui Dumnezeu ci doar cer o minima moralitate in folosirea shi utilizarea site-ului... caci pe undeva shi ei raspund... daca vitza face mana, ca mana vitzei de vie e boala grea... [/SIZE]

mariamargareta 20.02.2009 15:58:29

Dacă ai avut, fie și o clipă, unele îndoieli, e semn bun, înseamnă că ești un om rațional.
Eu am înțeles cu totul altceva. Și anume, am înțeles că:

1. orice extragere de text, fără permisiune ... indiferent de motiv, va fi considerată ... ca fiind [COLOR=red]împotriva bunelor uzanțe, contravine exploatării normale a acestui site și prejudiciază Fundația...[/COLOR]
2. nu Dumnezeu e prejudiciat ce ceva, ci fala și faima Fundației și a membrilor ei.

Citește ce au scris ei, ca să vezi că așa este:

[COLOR=Blue]Vă informăm că poziția noastră față de art. 33 alin. (1) lit. b) din actul normativ mai sus menționat este că orice extragere de text fără permisiunea scrisă a Fundației Sfânta Virginia din secțiunea Cuvântul lui Dumnezeu, indiferent de motiv sau de mărimea textului, va fi considerat, conform condiției prevăzute în art. 33 alin. (1), ca fiind[/COLOR] [COLOR=red]împotriva bunelor uzanțe, contravine exploatării normale a acestui site și prejudiciază Fundația Sfânta Virginia și membrii acestei Fundații[/COLOR].

Or, legea spune că există și situații în care se poate face extragere de text, fără permisiunea autorului ... ca aparat critic. De ce să anihilăm critica altora față de faptele noastre? ca să ne facem de cap în voie? Să scriem ce vrem și ce visăm, cu acoperirea că nimeni nu va îndrăzni să zică nimic, de teama pedepsei cu ani grei de închisoare?
Cât despre pilda cu mana și cu vița, dă-mi voie să spun că nu ei sunt vița, ci sunt mlădițe. BOR este trunchiul de viță. Rămâne de văzut dacă mlădița este contaminată cu mană, sau nu. Aici avem, într-adevăr, puncte de vedere diferite - deocamdată.

mariamargareta 20.02.2009 16:07:12

Cât despre "trâmbițe" și despre erezii, ar fi de spus următoarele:
1. Ereziile apar abia după 1990, când "trâmbițele" erau deja oale și ulcele. Până în 1990, toți cei vizați cu această demnitate s-au străduit cât au putut și ei ca să stea lipiți de Biserică, iar îndemnurile lor către ceilalți creștini au fost să nu se părăsească Biserica. Ceea ce nu s-a întâmplat, nici cu Oastea Domnului, nici cu Vladimireștii, nici cu Pucioșii.
2. Cei ce sunt numiți "trâmbițe" au fost numiți așa de către pucioși, din interes, ca să aibă astfel o legitimitate istorică.
3. Trâmbițele apocaliptice, despre care a scris Sfântul Apostol Ioan, erau îngeri, nu oameni în trup. Citește la Apocalipsa.

vsovi 20.02.2009 18:04:22

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 117809)
Cât despre "trâmbițe" și despre erezii, ar fi de spus următoarele:
1. Ereziile apar abia după 1990, când "trâmbițele" erau deja oale și ulcele. Până în 1990, toți cei vizați cu această demnitate s-au străduit cât au putut și ei ca să stea lipiți de Biserică, iar îndemnurile lor către ceilalți creștini au fost să nu se părăsească Biserica. Ceea ce nu s-a întâmplat, nici cu Oastea Domnului, nici cu Vladimireștii, nici cu Pucioșii.
2. Cei ce sunt numiți "trâmbițe" au fost numiți așa de către pucioși, din interes, ca să aibă astfel o legitimitate istorică.
3. Trâmbițele apocaliptice, despre care a scris Sfântul Apostol Ioan, erau îngeri, nu oameni în trup. Citește la Apocalipsa.

draga Maria-Margareta, n-ai vazut prin VT ca ingerii sunt numitzi oameni?

shi apoi ce este calugarul, monahul? monahia? preotul? este inger... caci viatza ingereasca duce pe pamant... asha ar trebui, chiar daca unii...dar este Cine sa-i dojeneasca...

iar ca m-am indoit, m-am indoit ca sa ma lamuresc daca au scris bine acea nota, acea atentzionare, shi am citit de catevaori sa ma lamuresc shi e foarte bine, dar dumneata te loveshti de articolul 4.4.

dar de ce il sari pe
[COLOR=blue]4.1. - Tot ceea ce ține de acest site este oferit ca atare atât timp cât este disponibil și fără o altă garanție.[/COLOR]
ca de aici se intzelege ca este oferit, shi cum este oferit? poi ca dar, oricarui credincios, oricarui om de buna credintza...

Oastea Domnului shi Vladimireshtii shi Pucioshii daca or sa cada iar shi iar, atunci iar o sa revina ei la viatza fara pacate shi intru BOR, shi intru Dumnezeu, ca shi BOR este intru Dumnezeu, de aia intru BOR, pentru ca Una este Biserica Creshtin-Ortodoxa, Biserica Domnului, din loc in loc... asta in cazul in care se rup sau se dezbina sau in cazul in care ar fi cazut, daca au cazut, Dumnezeu le shtie inimile... caci Domnul i-a chemat pe totzi ca sa-i adune asha cum pasarea ishi aduna puishorii sub aripi din cele 4 vanturi... deci nu-tzi fa probleme ca sigur sunt ingeri cele 7 Trambitze ca prin viatza lor au dovedit-o cu prisosintza, prin rabdare... shi nu asha doar ca au devenit ingeri printr-o minciuna ori vrajitorie asha ca shi cum te-ai da peste cap shi ai deveni shoricel sau broasca sau printz sau fat frumos... nu, ci prin rabdare au dus o viatza ingereasca shi au proorocit de la Dumnezeu... ca de aia sunt Trambitzele Domnului, caci au spus ce le-a dat Dumnezeu ca sa spuna... un singur prooroc, Hristos-Dumnezeu... iar ei au fost Trambitzele proorocului... Trambitzele Domnului... Trambitzele lui Dumnezeu, atat prin ce au spus cat shi prin ce au trait dar shi cum au trait ceea ce au trait. Cinstit shi cu multa rabdare shi Har...

deci faraindoiala cred ca Trambitzele au sunat shi inca mai suna de la Dumnezeu dar asta nu e deajuns, sa crezi shi atat, ci mai trebuie sa shi iei aminte, sa urmezi shi sa mergi pe urma........... iar ca m-am indoit nu a fost de ce crezi dumneata ci doar gandindu-ma ca multzi Pucioshi sunt saraci cu Duhul, s-ar fi putut sa nu se priceapa la gramatica limbii romane raspuns, ca sa fie pe placul legalishtilor acea Atentzionare...

dar iata ca mie imi pare perfecta...
acuma nici n-am stat sa o cercetez cu deamanuntul ci am cautat doar daca ma fac vinovat daca mai "fur" de la ei shi adun cu copy/paste shi mai citez ori mai dau pe la altzii... shi eu am priceput ca daca eshti cu buna credintza, Darul este oferit ca atare, shi potzi sa-l foloseshti dupa buna ta cuviintza... dar daca nu potzi sa acceptzi ca este de la Dumnezeu shi vrei sa ii scotzi eretici sau sa-i dushmaneshti shi nu crezi ci crezi ca e de la diavol sau inventzie shi ca ei sunt rai shi mincinoshi, atunci potzi sa te foloseshti de argumentatzia ta doar conform legii, in cadrul familiei tale...

iar daca ai luat la cunoshtiintza inseamna ca ei considera ca eshti in masura sa raspunzi in fatza legii in cazul in care totushi faci o critica, ori o batjocura ori porneshti de la premisele necredintzei shi ca nu potzi sa acceptzi... deci astfel ei considera ca le aduci prejudicii shi tzi se cere sa respectzi cadrul legal... adica n-ai decat sa faci ce vrei dar in limitele familiei tale, in cercul tau restrans de prieteni... deci sa nu te apuzi shi sa iei citate fara acordul lor cat timp ai intentzia sa-i prejudiciezi moral sau material... facand unii shi bizniz cu materialele lor... pe seama a ce s-a dat ca dar Sfant... caci greu le va fi acelora la ceasul judecatzii....

dar asta nu inseamna ca tu ca persoana nu ai voie sa critici dupa cum pofteshti... in limitele legii... ca doar constitutzia prevede libertatea de expresie... dar nu astfel incat sa te foloseshti de materialele lor fara acord... deoarece ii prejudiciezi... moral cum ar veni...

in concluzie ei ar vrea ca cei ce citesc shi totushi nu cred shi nu pot accepta ca pucioshii nu mint, shi nici Trambitzele, sa nu porneasca razboiul impotriva "vrajitoarelor" ca se vor lovi pe ei inshishi lovind in Tzepushe, ishi vor rani piciorul, ori ochishorul... deci sa critice daca vor, caci sunt liberi sa o faca, dar in limitele legii...

vsovi 20.02.2009 18:27:51

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 117548)
92. Năzbâtii teologice (partea a II-a)

Concluzia? Probabil că Vsovi nu știe istoria “fenomenului” și se îmbată cu apă rece. Pentru documentare ne-am gândit că ar fi util să-i punem la dispoziție fragmente din documentele vremii care artată că:
1. Noul Ierusalim nu este o biserică ortodoxă autentică, nu “ține” de B.O.R., ci este un surogat de biserică. Ideologia acesteia se bazează pe o filozofie sectară, este marcată de un puternic fundamentalism pseudo-ortodox și are accente dușmănoase la adresa B.O.R;
2. Arhiereul Irineu, departe de a gira cu numele său năzbâtiile teologice de la Pucioasa, s-a desolidarizat încă din anul 1993 de pucioși, după ce s-a lămurit singur că a fost înșelat și că “mișcarea” autointitulată “Noul Ierusalim” are derapaje grave de la Ortodoxie.
Transcriem în continuare câteva fragmente din aceste documente. O cercetare integrală este posibilă prin răsfoirea documentelor vremii.

[COLOR=blue](19-23 ianuarie 1993)[/COLOR]
[COLOR=blue](extras)[/COLOR]
[COLOR=blue]Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.[/COLOR]

[COLOR=blue]Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.[/COLOR]
[COLOR=blue]În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:[/COLOR]

[COLOR=blue]– Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință.[/COLOR]
[COLOR=blue]– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.[/COLOR]
[COLOR=blue]– Patriarhia Română va da un comunicat de presă referitor la ceea ce ar putea fi denumit “fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa”.[/COLOR]

[COLOR=#3366ff]Lucrările Adunării Naționale Bisericești[/COLOR]
[COLOR=#3366ff](20 ianuarie 1993)[/COLOR]
[COLOR=#3366ff](extras)[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]……………………………………………[/COLOR]

[COLOR=#3366ff]…Cazul de la Pucioasa este un fenomen despre care presa a făcut multă vâlvă și față de care Patriarhia Română a luat atitudine, arătând teologic că el este un fenomen străin teologiei noastre. Nu se știe și nu se poate preciza exact ce vrea acel mănunchi de creștini, care își schimbă de la o zi la alta formularea credinței lor.[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Dureros rămâne însă faptul că de existența acestui fenomen este legat și numele unui ierarh al B.O.R., a cărui atitudine urmează a fi analizată în spiritul sfintelor canoane…. (din depoziția d-lui prof. Alexandru Firescu, Craiova)[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Adunarea Națională Bisericească hotărăște:[/COLOR]

[COLOR=#3366ff]– Ia act de modul de înțelegere și măsurile luate de B.O.R. față de fenomenul religios de la Pucioasa și implicarea P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul la acest fenomen neortodox.[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]– Ia act cu satisfacție de repararea adev…[/COLOR]

[COLOR=blue](6-8 iulie 1993)[/COLOR]
[COLOR=blue](extras)[/COLOR]
[COLOR=blue]Temei nr. 2594/1993 – Referat privind Documentul de lucru din 27 aprilie 1993 al Comisiei speciale, stabilită de Sfântul Sinod pentru cercetarea cazului Glodeni – Pucioasa.[/COLOR]

[COLOR=blue]În urma analizării referatului privind manifestările de la Glodeni – Pucioasa, a discuțiilor purtate și la propunerea Comisiei canonică-juridică și pentru disciplină, Sfântul Sinod hotărăște:[/COLOR]

[COLOR=blue]– Întrucât manifestările în cauză, străine Ortodoxiei, au avut loc în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, urmează ca aceste probleme să fie în atenta supravechere a arhiereului locului care va lua măsurile cele mai potrivite cu putință, pentru integrarea pe făgașul învățăturii ortodox-creștine, tradiționale, a celor în cauză.[/COLOR]

[COLOR=#3366ff]Vestitorul Ortodoxiei[/COLOR]
[COLOR=#3366ff](Nr.86, pag.5)[/COLOR]
[COLOR=#3366ff](extras)[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Prea Sfințitul Episcop Irineu Bistrițeanul se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa:[/COLOR]

[COLOR=#3366ff]“ Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare.[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Sunt conștient că faptul acesta a scandalizat pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică, ca fiind drept sursă de dezbinare în sânul Bisericii.[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el.[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu.”[/COLOR]
[COLOR=#3366ff]București, 21 ianuarie 1993.[/COLOR]

[COLOR=olive]Anonymus[/COLOR]

de aici rezulta foarte clar ca de frica massmediei care a sarit cu gura ca se face dezbinare, s-a cercetat in pripa shi spre desolidarizare shi spre ai obliga la ascultare fortzata, cum nu am auzit nicaieri ca se face in Biserica lui Dumnezeu...

shi astfel l-au pus pe Arh Irineu sa se desolidarizeze, sa dea declaratzi shi astfel spiritele sa se linishteasca pe motiv ca s-a creat tulburare...

dar va intreb eu, ce ar fi fost daca Hristos, nu s-ar fi Rastignit pentru noi pe motiv de tulburare shi nu ar mai fi venit pe Pamant nici acum 2000 de ani nici sa Cuvinteze prin Trambitzele Sale, ca sa nu cumva sa ne tulbure shi ar fi acceptat sa ne lase pe veci in minciuna shi pacatoshenie... in Sheol... era pentru unii poate mai bine...

deci chiar daca BOR a luat astfel de masuri pripite, sa se asemene celor din vechime, vor reveni cu sigurantza, ca Adevarul nu poate fi tzinut sub pat sau sub obroc ci se pune in Candela ca sa lumineze la toata casa, deci vor reveni...

iar daca totushi se vor incapatzana de frica massmediei... ori pentru ca unii nu primesc pe Cuvantul lui Dumnezeu... asta ei vor da socoteala... shi ei vor gasi cuvinte cand ii va intreba Dumnezeu:

"-pentru ce n-ai crezut?" caci asta este prima intrebare la judecata...

deci il plang pe Arh Irineu, caci CLD marturisea ca in sufletul sau credea deshi a acceptat sa se desolidarizeze, sa nu se mai implice... shi ii plang shi pe altzii care din neinformare sau cineshtie de ce s-au ranit atat de tare, neprimind pe Dumnezeu, pe cel trimis pentru indreptarea noastra... potrivita cu vremurile acestea... deci cei care n-au crezut din BOR shi nu cred, nu sunt decat de plans... nu-i judec ci ma cutremur la gandul cum este sa fi slujitorul Domnului shi cand el vine la tine sa te Binecuvinteze shi sa-tzi vorbeasca tu sa spui, shtii Doamne, mie mi-e frica de massmedia shi vreau sa le fac pe plac shi de aia am sa zic asha cum cer ei ca eshti defapt trimis de dracul shi nu de Tatal... deci crunt shi greu le va si odata, zi de judecata... dar fiecare se poate pune la punct asha cum a aratat
sf Arsenie Papacioc, cand l-a intrebat acela care-i luase interviu.... asha s-a pus la punct, shi-a facut cruce... deci asha shi noi...

vsovi 20.02.2009 18:49:14

deci vezi dumneata de ce spunea Parintele Cleopa mereu:

"Eu sunt Moshul Putregaiul mancav-ar Raiul?"
pentru ca el ishi recunoshtea vina, shi se straduia sa creada in Trambitza nr3, par Arsenie Boca, care trambitza despre panecumenism shi despre CIE shi CMB, shi spunea ca numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa...

deci parintele Cleopa Ilie se arata ca unul ce-shi recunoashte pacatele, vina shi recunoashte ca Trambitzele sunt de la Dumnezeu, caci a zis shi despre pucioasa ca putoarea o sa-i innabushe, caci putoarea vine de la ascultarea gLumei... deci ii recunoshtea shi el doar ca ii indemna sa nu paraseasca BOR... pentru gLume shi massmedia...

astfel ca Parintele Cleopa se spune ca shi-a mantuit sufletul inseamna ca l-a primit pe Cuvantul Lui Dumnezeu... shi e clar caci termenul folost de el "Moshul Putregaiul" nu este intamplator ci sa ne atentzioneze ca noi, cei din BOR trebuie sa luam aminte, ca in noi inshine shade putregaiul... inainte de a-i acuza pe unii ori pe altzii ori a-i judeca...

deci nu s-a facut parintele Cleopa temei de necredintza... ci dincontra... recunoscandu-i a zis ca s-ar putea sa-i ia putoarea neascultarii shi sa-i duca n-apoi la gLume cum a patzit poate sora Verginicai, caci a fost oprita de la Darul proorociei... poate ca a privit inapoi la sodoma shi gomora... ori cineshtie pentru ce... caci daca nu i-ar fi recunoscut deloc, atunci nu avea cum sa-i povatzuiasca ori sa-i dojeneasca...

mariamargareta 20.02.2009 20:06:37

Vsovi, dacă ai curajul să-i cauți pe pucioși la Pucioasa și să le spui și lor în față ce mi-ai spus mie, adică:
[COLOR=Red]"...deci cei care n-au crezut din BOR shi nu cred, nu sunt decat de plans..."[/COLOR]

atunci te sărut pe amândoi obrajii și te declar iubitul meu (spiritual).
Maria Margareta.

mariamargareta 20.02.2009 20:10:11

P.S. Dacă-l prețuiești atât de mult pe Arsenie Papapcioc, de ce nu-l întrebi deschis și direct: ce crede el despre Noul Ierusalim de la Pucioasa?

mariamargareta 20.02.2009 20:14:56

Citat din Vsovi:
[COLOR=Blue]"... deci nu s-a facut parintele Cleopa temei de necredintza... ci din contra... recunoscandu-i..."
[COLOR=Black]Să avem pardon! Părintele Cleopa NU i-a recunoscut pe pucioși, ba dimpotrivă!!!! Mai informează-te... please![/COLOR]
[/COLOR]

mariamargareta 22.02.2009 13:50:44

Misterele Pucioasei: Apologia minciunii

[COLOR=Red]Notă: Textul care urmează este reprodus de pe site-ul [COLOR=Blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], cu acordul administratorilor .

[/COLOR] [COLOR=purple]17. Misterele Pucioasei (XIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. II:[/COLOR] Apologia minciunii [COLOR=blue]) - Partea I[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )

Motto 1:[COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea,[/COLOR][COLOR=red] chiar de va trebui să mințiți[/COLOR][COLOR=blue] pentru Dumnezeu[/COLOR]
[COLOR=blue] și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” [/COLOR]
[COLOR=blue]([/COLOR]din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2 iunie 1991)

Motto 2:[COLOR=blue] “Ai să zici: “Amăgitorule, [/COLOR][COLOR=red]de ce m-ai amăgit?[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR]
(din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 9 septembrie 1973)

Deși este cunoscut din [COLOR=#993300]Scriptură[/COLOR] că minciuna le este interzisă creștinilor, din [COLOR=blue]Cartea Mare[/COLOR] ("Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa") se pot desprinde învățături contradictorii pe această temă. Uneori, mesajele sunt într-o perfectă concordanță cu [COLOR=#993300]Biblia[/COLOR]; alteori ele îndeamnă pur și simplu la minciună, găsindu-se pentru aceasta derogări meșteșugite, scuze și motivații alambicate.

[COLOR=blue]1. [/COLOR]Dumnezeu Tatăl nu minte niciodată
[COLOR=blue]“Dar L-a dat pildă de suferință, că dacă Îl apăra, rămâneau proorocii mincinoși și Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu minte niciodată[/COLOR][COLOR=blue]” (1 mai 1960)[/COLOR]
O învățătură aflată în perfectă concordanță cu [COLOR=#993300]Biblia[/COLOR].

[COLOR=blue]2. [/COLOR]Dar“Fiul Îl minte pe Tatăl”
[COLOR=blue]“O, când Mă duc la Tatăl Meu în cer, Mă întreabă ce fac copiii pe pămînt. Eu spun “[/COLOR][COLOR=fuchsia]Bine[/COLOR][COLOR=blue]”, dar plâng și sunt tare supărat de câte faceți voi…că găsesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]necredință, dezbinare și răceală, și altele ce nu se cad[/COLOR][COLOR=blue] să fie la creștini” (26 iunie 1957). [/COLOR]Așadar, “Bine” la Fiul însemnă:necredință, dezbinare și răceală, și altele “[COLOR=blue]ce nu se cad[/COLOR]” (sic!) să fie la creștini.

[COLOR=blue]3. [/COLOR]Cine nu împlinește poruncile din “Cuvântul lui Dumnezeu” este un mincinos
[COLOR=blue]“Cine zice că iubește pe Domnul și nu împlinește poruncile Mele, acela [/COLOR][COLOR=fuchsia]este un mincinos[/COLOR][COLOR=blue].” (24 iunie/7 iulie 1965)[/COLOR]

[COLOR=blue]4. [/COLOR]Fiii lui Dumnezeu nu spun minciuni
[COLOR=blue]“Fiii lui Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu spun minciuni[/COLOR][COLOR=blue], nu se urăsc, ci ei totdeauna se iubesc, nu se disprețuiesc” (20 iulie/2 august 1965)[/COLOR]

[COLOR=blue]5. [/COLOR]Dar fiii Noului Sion de la Pucioasa mint fără scrupule, arborând o credință prefăcută
[COLOR=blue]“Sioane, copiii tăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mint[/COLOR][COLOR=blue]. Nu da voie la copiii tăi să mintă, să spună că nu este Dumnezeu… …Nu credeți, [/COLOR][COLOR=fuchsia]mincinoșilor. Mințiți, mințiți[/COLOR][COLOR=blue], copii ai Sionului. Sioane, Sioane, nu fi vopsit, ci curăță bine înăuntrul casei tale (2 mai 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Sioane, copiii tăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mint[/COLOR][COLOR=blue] și dacă s-a zămislit copilul tău [/COLOR][COLOR=fuchsia]mincinos[/COLOR][COLOR=blue], ce vei răspunde? (2 noiembrie 1965)[/COLOR]

[COLOR=blue]6.[/COLOR] Dumnezeu îndeamnă la adevăr
[COLOR=blue]“Copiii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mințiți[/COLOR][COLOR=blue], că pe Mine mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]mințiți[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR][COLOR=blue](21 aprilie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]7. [/COLOR]“Cuvântul de la Pucioasa” însă, e plin de exagerări și minciuni
[COLOR=blue]“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea [/COLOR][COLOR=fuchsia]mii și mii într-o clipă[/COLOR][COLOR=blue]?” (31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)[/COLOR]
Când prețuiești o persoană în mod exagerat, justificându-ți părtinirea prin argumente fantasmagorice, metoda este de-a dreptul mincinoasă, deoarece îi induce în eroare pe cei de bună credință. Nu se poate pune problema unei figuri de stil, căci aici se tratează în termeni gravi, alarmanți, o problemă foarte importantă. Toți preoții ar trebui să se simtă serios complexați pentru faptul că “Dumnezeu” le cere de acum și lor un lucru absolut imposibil, pe motivul inventat că Ioan de la Vladimirești a fost capabil să-l împlinească în modul cel mai facil și firesc posibil.
În plus, toate “proorociile” de la Pucioasa, declamate dar neîmplinite (vezi Capitolul XXVII din Misterele Pucioasei), sunt tot atâtea minciuni.

[COLOR=blue]8. [/COLOR]Dar Domnul nu minte niciodată
[COLOR=blue]“ Copiilor, florilor și bătrâni, tineri și tinere, nu vă mai înșelați, nu mai alergați să vă îngropați și așteptați ce este scris în lege, căci Domnul [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu a mințit[/COLOR][COLOR=blue] la început, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu minte[/COLOR][COLOR=blue] nici astăzi…” (7martie 1974)[/COLOR]
Din ultimele două paragrafe ([COLOR=blue]7. [/COLOR]și [COLOR=blue]8.[/COLOR]) rezultă că, dacă Domnul nu minte niciodată, dar [COLOR=blue]Cuvântul de la Pucioasa[/COLOR] e plin de exagerări și minciuni, atunci acest [COLOR=blue]Cuvânt[/COLOR] nu este al Domnului.

[COLOR=blue]9. [/COLOR]Dumnezeu nu l-a pus pe omul Său să mintă
[COLOR=blue]“… Auzi ce spune, că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR][COLOR=blue] și a pus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se însoare [/COLOR][COLOR=blue]și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se mărite[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]casă să-și facă[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să pună pe omul Său să mintă[/COLOR][COLOR=blue].” (18/31martie 1974)[/COLOR]
Înseamnă că mărturisirile creștinilor, puse într-un capitol special, ca să dea credibilitate cărții, sunt toate niște minciuni. Căci ele vorbesc atât despre “căsătorii poruncite și binecuvântate de Domnul”, cât și despre “case zidite prin porunca Domnului”… Iată câteva exemple:
- Căsătoria Verginicăi cu Nicolae Stoica s-a făcut prin poruncă de la “[COLOR=blue]Domnul[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“ …într-o coborâre dumnezeiască care s-a făcut prin ea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]i-a dat Domnul poruncă cu binecuvântare să se căsătorească cu fratele meu Stoica D. Nicolae[/COLOR][COLOR=blue], să facă căsătoria civilă și religioasă, ca[/COLOR][COLOR=blue]astfel… ”[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui Stoica Gheorghe)

[COLOR=blue]- [/COLOR]După căsătoria Verginicăi , creștinii i-au zidit o casă la Maluri, din porunca “[COLOR=blue]Domnului[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“ …în anul 1972 au fost alunecări de teren, multe case s-au dărâmat, și s-a dărâmat și casa ei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrată din porunca Domnului[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” lui Bănescu Emilian)

- După dărâmarea casei din Maluri, “Domnul” a poruncit zidirea altei case pentru Verginica, la Pucioasa: [COLOR=blue]“De ce stați înmărmuriți? că și templul lui Solomon, unii l-au zidit, și alții l-au dărâmat. Mergeți și căutați alt loc, să mutăm lucrarea Mea”[/COLOR][COLOR=blue] Am mers la Pucioasa, …Mai puțin ne-ar fi costat să cumpărăm cărămidă nouă, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul poruncise ca nu numai jumătățile, ci și sferturile de cărămidă să fie zidite în pereții noii case[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” lui Bănescu Emilian)

- Și alți creștini au primit binecuvântare de la “Domnul” ca să se căsătorească:
[COLOR=blue]“ În anul 1956, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu mi-a dat acel frumos dar de care am pomenit, adică mi-a dat o copilă cu care m-am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue]. Am făcut o nuntă foarte frumoasă, creștinească, ca pe vremea primilor creștini. ”[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui Ivan I. Petre)
[COLOR=blue]“ Când am împlinit vârsta de 17 ani (în anul 1962) am fost chemat din casa părintească și [/COLOR][COLOR=fuchsia]am fost căsătorit cu binecuvântare de la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], cu Lăzărescu Viorica (din Valea Lungă – Dâmbovița);[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui Neacșu I. Petre)
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am căsătorit prin cuvântul Domnului [/COLOR][COLOR=blue]cu Bănescu Romel…” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” semnată Bănescu Maria)
[COLOR=blue]“ Mie [/COLOR][COLOR=fuchsia]mi-a dăruit Dumnezeu o fată de creștin să mă căsătoresc cu ea[/COLOR][COLOR=blue]. Am făcut o nuntă creștinească. ” [/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui Nicolae Lăzărescu)

[COLOR=Red]
[/COLOR]

mariamargareta 22.02.2009 13:53:11

Misterele Pucioasei : Apologia minciunii

[COLOR=purple]17. Misterele Pucioasei (XIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. II:[/COLOR] Apologia minciunii [COLOR=blue]) - Partea a II-a.

[/COLOR]
Cât privește televizorul, aici se afirmă că acuzația “[COLOR=blue]că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR]” este o minciună. Ea vine însă doar la câteva zile după ce tot Verginica afirmase contrariul! Iată dovada:

[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]V-am spus să luați aparate[/COLOR][COLOR=blue] ( radiouri, televizoare, n.r.), dar nu ca să vă stricați. ” (4 martie 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Ți-am cumpărat mașină ca să mergi la Mine, ca să vezi bine ce este în lume, să te miri de ce ți-am dat mașină și nu să Mă dușmănești[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] nu să Mă hulești. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Ți-am dat televizor[/COLOR][COLOR=blue] să te miri, nu să Mă hulești sau să Mă dușmănești. Ți-am dat mașină să vii cu ea la Mine, nu să te duci cu ea în iad[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]” (12 martie 1974)[/COLOR]
Așadar, cine minte? Oamenii, săracii, or fi repetat și ei ce au auzit de la Verginica pe 4 martie, că: “[COLOR=fuchsia]Domnul le-a spus să-și ia aparate[/COLOR]” sau pe 12 martie, că: “[COLOR=fuchsia]Domnul le-a dat televizor[/COLOR]”, iar acum sunt făcuți mincinoși, cum că ei mint, atunci când spun: “[COLOR=blue]că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR]”.

[COLOR=blue]10. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să nu mintă
[COLOR=blue]“…Israele, ține minte că azi minciuna e lumină, și să știi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu te folosești de minciună[/COLOR][COLOR=blue], că împotriva ei este Dumnezeu.” (21 mai / 3 iunie 1974)[/COLOR]

[COLOR=blue]11. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să mintă, “pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea adevărată”
[COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]chiar de va trebui să mințiți[/COLOR][COLOR=blue] pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” (2 iunie 1991)[/COLOR]
Pare paradoxal ca Dumnezeu, care este Adevărul, să-i îndemne pe creștini la minciună, pentru a-I apăra interesele Lui pe pământ, în fața lumii. Noi știm că dimpotrivă, sfinții și-au dat chiar viața pentru mărturisirea adevărului, și nu s-au lepădat de Hristos prin minciună și fraudă în fața lumii.
Nu mai puțin de neînțeles este ca apologia minciunii să se facă tocmai pentru (cităm) “[COLOR=blue]calea Lui cea dreaptă și adevărată[/COLOR]”. Cât de adevărată mai este, dacă se bazează pe minciună?
Noi știm că diavolul este tatăl minciunii. Numai el poate incita la minciună, amăgindu-i pe oameni că în acest fel aduc servicii lui Dumnezeu:
[COLOR=#993300]“Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și [/COLOR][COLOR=fuchsia]tatăl minciunii[/COLOR][COLOR=#993300].” (Ioan 8,44)[/COLOR]
În prezent, creștinii de la Pucioasa mărturisesc deschis că “[COLOR=blue]a minți pentru folosul lui Dumnezeu este permis, și chiar indicat[/COLOR]”. Ceea ce și fac ei destul de des, convinși că astfel aduc niscaiva servicii lui Dumnezeu. Ei se bazează nu numai pe acest verset din “Cuvântul lui Dumnezeu”, ci și pe răstălmăcirea Bibliei. Într-adevăr, ei se folosesc de cunoscuta “Fericire a IX-a” pentru a și justifica acele minciuni zise de ei “[COLOR=blue]pentru Dumnezeu[/COLOR]”. În acest scop, ei se folosesc de o versiune modificată a acestei Fericiri , și anume:
[COLOR=purple]“Fericiți veți fi, când vă vor ocărî pe voi și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR][COLOR=purple].”[/COLOR]
Această versiune, nu îndeajuns de “fericită” ca traducere, a fost concepută probabil ca să ofere o formă versificată și ritmată, potrivită pentru cântările de la strană. Versiunea originală sună mult mai bine, ferind cititorul de interpretări abuzive:
[COLOR=#993300]“Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]din pricina Mea[/COLOR][COLOR=#993300].” (Mat. 5,11)[/COLOR]
Pucioșii au preluat formularea “[COLOR=purple]mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR]”ca pe un îndemn expres pe care Iisus l-a făcut pe munte pentru mulțimile adunate acolo și, prin ele, tuturor urmașilor lor și nouă. Ei extrag din corpul frazei ceea ce le convine, apoi propovăduiesc ucenicilor lor aberanta învățătură:
[COLOR=blue]“Fericiți veți fi, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR]
Acesta este și stadiul actual al “înaltelor învățături” de la Pucioasa.

[COLOR=blue]12. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să mintă, ca să se acopere unul pe altul în fața prigoanelor
[COLOR=blue]“ Dacă vine cineva și te întreabă: cine te-a învățat să postești? Tu cine îi spui că te-a învățat? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să spui așa: m-a învățat vremea, m-a învățat mama [/COLOR][COLOR=blue]când mă ducea de mână. Nu vă vindeți ca să spuneți: [/COLOR][COLOR=fuchsia]m-a învățat unul sau altul[/COLOR][COLOR=blue]…” (13 august 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Dacă te întreabă cineva cine te-a învățat să fii credincios, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-i spui așa: “Sunt credincios de la mine”[/COLOR][COLOR=blue]. Nu spune: ” Sunt credincios de la Ioan” sau “Sunt credincios de la Nicolae” sau “Sunt credincios de la Daniel” sau “ Sunt credincios de la Verginica” . Dați-vă silința bine, nu vă vindeți împărăția cerească din voi, căci cine pe fratele său vinde, îl vinde ca Iuda” (10/23 august 1974)[/COLOR]
Se întrevede limpede fobia de a nu se face vânzarea “trâmbiței” la vrăjmași. Pentru a disimula această obsesie, Verginica se așează “ultima pe listă” într-o enumerare care îi cuprinde și pe alți creștini mai proeminenți: “păstorul” Daniel, “fratele” (“soțul”) Nicolae Stoica, etc. Creștinii sunt atenționați să nu facă păcatul lui Iuda, vânzând-o pe Verginica.
[COLOR=blue]“ Ai să fii pus cu sila să mănânci carne în zi de post; ai să fii întrebat de ce nu mănânci de dulce. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să spui așa: mama și tata m-au învățat[/COLOR][COLOR=blue] și așa învăț și eu pe copiii mei și așa scrie și în Carte și în calendar. Și dacă te duci în biserică, aproapele de acolo te dușmănește. De ce? Că nu faci ca el!” (8 septembrie 1974)[/COLOR]
Cu alte cuvinte, să nu mărturiești că postești în mod conștient și voluntar, ca să nu fii pedepsit; ci să spui că e un obicei preluat în mod mecanic de la părinți sau din cărți, fără vreo semnificație aparte pentru sufletul tău.
[COLOR=blue]“…Nu vreau să dau la nimeni din mărul acesta, pentru că nu e copt… [/COLOR][COLOR=fuchsia]să spunem tuturor că nu e nimic, că degeaba caută, că nu e nimic[/COLOR][COLOR=blue]…” (26 august/8 septembrie 1990)[/COLOR]
Celor curioși, sau nepregătiți, sau nu îndeajuns de bine verificați, trebuie să li se spună că [COLOR=fuchsia]nu este nimic[/COLOR], nu este nici o “lucrare” cerească, pentru a se evita orice surpriză din partea unor eventuali “vânzători”. Nu așa au procedat apostolii Bisericii primare, care L-au mărturisit cu curaj pe Hristos, chiar dacă și-au pierdut viața pentru aceasta.

mariamargareta 22.02.2009 13:54:49

Misterele Pucioasei : Apologia minciunii

[COLOR=purple]17. Misterele Pucioasei (XIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. II:[/COLOR] Apologia minciunii [COLOR=blue]) - Partea a III-a.

[/COLOR]
[COLOR=blue]13. [/COLOR]Solul lui Dumnezeu poate fi recunoscut prin faptul că are “îngăduință de sus” ca să te mintă în față
[COLOR=blue]“…Dacă ți-a spus cineva că te-a văzut greșit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]tu știi că nu ai făcut[/COLOR][COLOR=blue], nu te mâhni, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]crede, că e solul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue].” (6/ 19 aprilie 1975)[/COLOR]
Acest îndemn a rămas și astăzi deosebit de actual. Liderii pucioși profită de el pentru a-i obliga pe supușii lor să creadă că toate judecățile strâmbe ale “solilor lui Dumnezeu” trebuie înghițite fără crâcnire, ca venind chiar de la Dumnezeu. Chiar situațiile care frizează absurdul trebuie acceptate ca fiind “probe pentru creștini”, care le testează umilința sau îndreptățirea de sine.

[COLOR=blue]14.[/COLOR]Vai celor care au făcut “mincinos” trupul Verginicăi de la Pucioasa!
[COLOR=blue]“ Vai de tine vecine, vai de tine creștină, vai de tine soră și frate, care nu ai iubit cu sfințenie acest trup și l-ai nesocotit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-ai făcut mincinos[/COLOR][COLOR=blue].” (24 ianuarie 1977)[/COLOR]

[COLOR=blue]15.[/COLOR]Vremea este plină de minciuni!
[COLOR=blue]“ Tată, fii atent, [/COLOR][COLOR=fuchsia]este vremea plină de minciuni[/COLOR][COLOR=blue]! Copilașii Mei, ridicați-vă mâinile și mintea și gândul sus la Domnul, ca El să scoată la lumină adevărul, să dea de rușine această minciună. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Va veni[/COLOR][COLOR=blue] din cer, dacă veți fi cuminți, [/COLOR][COLOR=fuchsia]un îngeraș[/COLOR][COLOR=blue] pe care Domnul îl va trimite la împărat și îi va spune [/COLOR][COLOR=fuchsia]să oprească această minciună[/COLOR][COLOR=blue]. Că dacă nu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]va fi nimicită toată suflarea[/COLOR][COLOR=blue].” (23 iunie 1977)[/COLOR]
Au trecut de atunci 31 de ani. Nici îngerașul n-a venit, nici minciuna de pe pământ nu s-a oprit, nici toată suflarea nu s-a nimicit. Toate aceste “proorocii” n-au fost altceva decât o însăilare de minciuni, pentru că, într-adevăr, vremea Verginicăi [COLOR=fuchsia]era plină de minciuni[/COLOR]. Dovadă este și paragraful următor:

[COLOR=blue]16. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se încurcă în minciuni!
Inițial, se pretinde că “pregătirea” Verginicăi pentru “lucrare” a început când ea avea nouă ani, deci în anul 1932 (deoarece Verginica era născută în 1923):
[COLOR=blue] Vasul Meu când Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-a pregătit[/COLOR][COLOR=blue] pentru acest cuvânt, nu avea decât pe mămica sa lângă ea, și era în situație grea și Eu am venit în cuibul lor la o văduvă și la o fiică curată. Și cât avea fiica aceasta? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Avea nouă ani[/COLOR][COLOR=blue]. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a mers așa în această pregătire[/COLOR][COLOR=blue], până în anul 1955. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Până în anul 1955, numai am pregătit-o[/COLOR][COLOR=blue]. Dacă era o căldare să se vadă această pregătire, nu ar fi fost pe pământ frumoasă ca aceasta. Dar nu e căldare, ci e trup și în trupul acesta sălășluiește Dumnezeu…” (21 iunie 1973)[/COLOR]
Peste doi ani se pretinde că anul începerii “pregătirii” Verginicăi este 1940:
[COLOR=blue]“ De când lucrez Eu cu cuvântul prin ea? Din anul 1955. Dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]de când o pregătesc Eu[/COLOR][COLOR=blue]? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Din anul 1940[/COLOR][COLOR=blue].” (23 iunie/6 iulie 1975)[/COLOR]
Desigur că Atotștiutorul n-ar putea face o asemenea gravă confuzie. Ea este în mod evident o eroare omenească, deoarece [COLOR=green]Errare humanum est[/COLOR]. Această neconcordanță gravă n-a fost sesizată niciodată de către liderii pucioși, nici măcar cu ocazia reeditării cărții, pentru a fi “corectată” printr-o abilă “cosmetizare”, așa cum s-a procedat cu atâtea altele. Deci “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu poate fi Dumnezeul cel adevărat, ci este o ficțiune cu sclipici, întreținută cu obstinație de fanteziile maniacilor pucioși, care se cred trompete apocaliptice.

[COLOR=blue]17.[/COLOR] Fericirea creștinilor este minciună
[COLOR=blue]“ Și acum când văd cât de mult iubești minciuna, ce să mai fac eu cu tine? Iubești minciuna măi creștine, fiindcă fericirea pe care o crezi tu fericire și pe care o folosești și cu ochii și cu fapta și cu inima și cu iubirea, o, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fericirea aceea e minciună[/COLOR][COLOR=blue] copilul meu.”(24 decembrie 1990).[/COLOR]
Această ideologie ciudată, prin care se promovează o blamare fățișă a fericirii personale, este mult îndrăgită de liderii pucioși și în zilele noastre. Liderul necontestat al Noului Ierusalim, Mihaela Tărcuță, dând dovadă de imaginație bogată și calități poetice, a fost adesea auzită rostind următoarele versuri compuse de ea:
[COLOR=blue]Duciurile strică dinții, [/COLOR]
[COLOR=blue]Fericirea - paza minții…[/COLOR]
Deși poezia era destinată în mod special lui Ady, mare amator de dulciuri care i-au stricat dinții într-un mod vizibil, ea dezvăluie o mentalitate ascunsă: [COLOR=blue]Fericirea nu-i este de folos omului; mai bună este suferința și chinul, care îl vor purifica până la urmă.[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]

vsovi 23.02.2009 09:21:43

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 117849)
Citat din Vsovi:
[COLOR=blue]"... deci nu s-a facut parintele Cleopa temei de necredintza... ci din contra... recunoscandu-i..."[/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=black]Să avem pardon! Părintele Cleopa NU i-a recunoscut pe pucioși, ba dimpotrivă!!!! Mai informează-te... please![/COLOR]
[/COLOR]

de unde? de la radiuo-shantz? ori de pe la ibrircele gLumii?

eu citez din ce au zis ei, din ce este scris, din ce au marturisit ca i-a auzit o tzara intreaga... dar dumneata negi ceea ce este scris, ce au declarat ei, shi imi sugerezi ca dumneata eshti mai bine informata, de unde? te informezi dumneata?

eu- tzi-am explicat sensurile cuvintelor acestori mari batrani, iar patriarhia vezi shi dumneata ce a declarat:

[COLOR=#0000ff]"În urma analizării referatului privind manifestările de la Glodeni – Pucioasa, a discuțiilor purtate și la propunerea Comisiei canonică-juridică și pentru disciplină, Sfântul Sinod hotărăște:

– Întrucât manifestările în cauză, străine Ortodoxiei, au avut loc în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, urmează ca aceste probleme să fie în atenta supravechere a arhiereului locului care va lua măsurile cele mai potrivite cu putință, pentru integrarea pe făgașul învățăturii ortodox-creștine, tradiționale, a celor în cauză."[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=black]de aici rezulta nu ca i-a renegat ori i-a abandonat ci BOR se straduie sa aiba grije de ei ca sa nu apara in sanul BOR lucruri straine de invatzatura ortodoxa... [/COLOR]

Iar proorociile venite prin Hristos-Dumnezeu, Cuvantul lui Dumnezeu potrivit cu timpurile de astazi nu sunt in nici un fel straine ortodoxiei, cum te stradui dumneata sa demonstrezi... vai de tine daca ai sa shi reusheshti shi ai sa-i rupi de ortodoxie... ori pe unii ori pe altzii caci shtii dumneata cine se ocupa cu asta: ori inchizitzia, ori diavolul pizmash ce umbla dupa dezbinari ca sa uneasca fatzarnic shi cu credintza prefacuta...

deci Maria-Margareta, in concluzie, nu este vorba de nici o secta iar parintzii Cleopa shi Papacioc tzi-am aratat din cuvintele lor, din ce este scris shi declarat de ei ca shtie o tzara intreaga shi nu la radio-shantz, ce inseamna pentru mine cuvintele lor, ca ei au marturisit cele 7 Trambitze... shi nu au cerut sa ne poticnim in ei credintza noastra... caci s-au aratat plini de smerenie... deci nu se poate sa le intorci cuvintele in sensul dizertatziei dumitale sau sa ma lashi sa cred ca au declarat altceva decat ce este scris shi inregistrat... deci insinuari ca dumneata ai fi mai informata, dar fara sa aduci declaratzii oficiale... este pura speculatzie,

eu tzi-am citit doar din ce este scris, din ce mi-ai adus tu ca shi texte, shi tzi-am aratat ca din ce a hotarat biserica, se arata ca sunt multe nelamuriri, shi ca pentru a linishtii credincioshii de asha zisa tulburare shi valva facuta de massmedia au hotarat sa aiba grija de acel fenomen religios... ca sa nu se abata de la invatzatura Ortodoxa, deci in Raspunderea Ierarhului locului, caci pe arh. Irineu l-au convins sa nu se amestece, deci in raspunderea ierarhului locului va ramane ca sa-i indrume cu duhul blandetzii in cazul in care lucrurile o iau pe fagashul strain de BOR...

dar ma intreb eu, shi te intreb shi pe tine, mare amatoare de "adevar", daca ei sunt straini, Pucioshii, cele 7 Trambitze ale Domnului shi celelalte sfinte Manastiri care tzin la traditzia acestui popor, la Adevarul dinainte de anii '40-50, cum ne povestea shi Parintele Cleopa despre istoria Adevarata a acestui popor, deci daca ei tzin la ce avem noi mai profund autentic, atunci cei ce se fac slujitorii CMB shi CIE, ai UE shi NATO ori KGB, atunci aceshtia nu aduc lucruri straine ortodoxiei in sanul bisericii noastre Apostolice?...

deci eu am priceput foarte bine dar din ce este scris shi oficial, shi nu din ce rautatzi ai vrea dumneata sa credem, pe baza gLumelor-hulelor acestei Anca-Estera...

shi chi-ar tzi-ai facut o datorie de onor-mandrie sa ma "indreptzi" prin a ma face sa nu mai cred in Dumnezeu? in Cuvantul lui Dumnezeu? dat prin Trambitze, prooroci shi BOR?

itzi doresc sa nu reusheshti, ca shtiu ca sunt slab shi asha merge credintza mea dupa cum bate vantul de la apus ori de la rasaritul-siberian-tibetan, asha cum ma nalucifariferizabilizeazaSF prin urechi shi ochii shi prin vazduhuri ca sa credem minciunile difuzoarelor... a propagandei... de toate felurile... caci credintza mea e firava... shi daca n-ar fi Dumnezeu m-ash prapadi la prima incordare musculara a poamelor goliciunilor...

deci sa nu reusheshti sa ma convingi itzi doresc! iar eu sa nu ma abat nici la stanga shi nici la dreapta...

"increderea pe cei din picioare, desnadejdea pe cei cazutzi, ii doboara" (sf Ioan Gura de Aur)
"mustrarea invinge, dar nu convinge" (Trambitza nr3)
"nici abuzul, nici refuzul" (Trambitza nr3)
"taina vorbei cele Mari" (Trambitza nr2)

iar intre acestea este gLumea cea larga a caldeenilor caldicei...

vsovi 23.02.2009 09:38:13

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 72430)
Cred ca isi are locul la secte nefiind recunoscut de catre BOR.
Foloseste mai mult decat Sfanta Scriptura o colectie de texte numite "Cuvantul lui Dumnezeu" de aproximativ 2000 de pagini.
Pretind ca Duhul Sfant le vorbeste in mod direct.
Dupa ce ma voi documenta un pic voi posta mai multe despre aceasta grupare.

Atentia mi-a fost atrasa de o carte numita "Quo Vadis Ecclesia" scrisa de un oarecare parinte Nicodim in care Vladimirestiul este prezentat ca nu stiu ce fenomen profetic.

Asemenea de injuriile adresate intreg Sfantului Sinod si de alte invataturi eretice prezente in aceasta carte.

deci nu este vorba despre nici o injurie a sinodului cum insinuezi iar acel Nicodim chiar daca a recunoscut Vladimireshtiul cum shi eu cred, nu shtiu ce calugar poate fi daca injura pe amimarii lui... dar in cartzile sfintei Cetatzi a Noului Ierusalim, nu sunt aduse injurii de nici un fel shi suntem indemnatzai sa nu parasim BOR shi sa nu ne lepadam credintza Milenara pentru tot felul de invatzaturi STRAINE... ortodoxiei...

"Cred ca isi are locul la secte nefiind recunoscut de catre BOR." (mihailt)

Deci locul ei nu este la secte, asha ca nu crezi bine... dar fiecare cum pricepe, iar daca va e frica sau va indoitzi shi suntetzi respingatori, dispretzuitori shi neshtiutori atunci ne spune CLD: "pashtetzi iarba pe care o cunoashtetzi"... dar fericit va fi cel ce primeshte Cuvantul Lui Dumnezeu, de la Adam pana in ziua de Astazi dar shi pana la sfarshit... caci cine va rabda pana la sfarshit, acela se va mantui...

mariamargareta 23.02.2009 09:52:32

Citat:

[COLOR=Blue]"...deci Maria-Margareta, in concluzie, [COLOR=Red]nu este vorba de nici o secta [/COLOR]iar parintzii Cleopa [COLOR=Red]shi Papacioc[/COLOR] tzi-am aratat din cuvintele lor, din ce este scris shi [COLOR=Red]declarat de ei[/COLOR] ca shtie o tzara intreaga shi nu la radio-shantz, ce inseamna pentru mine [COLOR=Red]cuvintele lor[/COLOR], ca [COLOR=Red]ei au marturisit cele 7 Trambitze[/COLOR]..."

[COLOR=Black]Măi Vsovi, părintele Cleopa nu mai e printre noi, dar părintele Arsenie mai este. De ce nu-l întrebi , înainte de a vorbi în numele lui?

[/COLOR][COLOR=Black]Am să-l întreb eu, atunci:[/COLOR]

[COLOR=DarkRed]Părinte Arsenie Papacioc, este aici un creștin, pe nume Vsovi, care zice că ține de B.O.R., și care zice despre sfinția voastră că ați fi mărturisit "cele 7 trâmbițe apocaliptice" în sensul stabilit de gruparea centrifugă sectară " Noul Ierusalm de la Pucioasa", adică o modalitate de a-și promova pe fondatoarea acestei secte, pe nume Virginia Tudorache (considerată de ei a fi cea de-a 6-a Trâmbiță apocaliptică. Este adevărat?
Și mai zice acest creștin că gruparea Noul Ierusalim de la Pucioasa "nu e sectă". Credeți că are dreptate?

[COLOR=Black]Sper ca vreun creștin, mai apropiat de părintele Arsenie, care urmărește acest Forum, să-i ducă părintelui acest mesaj cât mai repede cu putință, și să ne aducă și răspunsul, pentru a ne lămuri.[/COLOR]
[/COLOR][/COLOR]

mariamargareta 23.02.2009 11:46:40

Citat:
[COLOR=fuchsia]“…deci nu este vorba despre nici o injurie a sinodului cum insinuezi iar acel Nicodim chiar daca a recunoscut Vladimireshtiul cum shi eu cred, nu shtiu ce calugar poate fi daca injura pe amimarii lui... dar in cartzile sfintei Cetatzi a Noului Ierusalim, nu sunt aduse injurii de nici un fel shi suntem indemnatzai sa nu parasim BOR shi sa nu ne lepadam credintza Milenara pentru tot felul de invatzaturi STRAINE... ortodoxiei...”[/COLOR]

Vsovi, acest părinte Nicodim de spre care vorbești nu există. Este cea mai mare înșelătorie a liderilor pucioși, prin care ei vor să-și legitimeze unele poziții radicale față de B.O.R., fără a apărea vreunul dintre ei cu numele ca blasfemiator al bisericii. De aceea, s-au gândit că bine ar fi să scoată castanele fierbinți din foc cu mâna altuia.
Zis și făcut. Au inventat un “părinte Nicodim” care, chipurile, și-ar fi părăsit mănăstirea, dezgustat de viața monahicească degradată și apoi, entuziasmat de “sfințenia” pe care a văzut-o la pucioși, a început să scrie și să-i laude și să-i apere de toți dușmanii văzuți și nevăzuți. Pricoliciul Nicodim își putea permite să scrie orice, pentru că oricum nu l-ar fi putut nimeni trage la răspundere. Evident că el “a recunoscut” nu numai [COLOR=fuchsia]Vladimireshtiul[/COLOR], dar și toate celelalte “[COLOR=fuchsia]Trâmbitze apocaliptice[/COLOR]”, despre care a scris cum s-a priceput mai bine și mai elogios. Scrierile atribuite acestui Nicodim-fantomă au fost apoi adunate într-o carte de 641 de pagini, intitulată “Quo vadis, Ecclesia?, care a fost tipărită la tipografia SemnE (aceeași tipografie care a tipărit cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” – Ediția 2006) în luna martie , anul 2006. având codul ISBN: 973-97125-4-1. Pe prima filă este trecută editura: Ro-Emaus (aceeași care a editat cele două versiuni ale cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”), iar pe ultima filă sunt trecute modalitățile de contact:
roemaus@gmail.com
0745.488601
0742.594147
parinteleNicodim@gmail.com

Cele două numere de telefon puse la dispoziția publicului larg aparțin Victoriei Zidaru (primul) și lui Nicu Popp (al doilea).
În această carte sunt scrise multe, vrute și nevrute, iar ereziile nu lipsesc. Ea exprimă pe ocolite tot ceea ce liderii pucioși nu pot spune pe față, ca se nu se demaște într-un mod iremediabil. Ca de obicei, liderii pucioși stau în umbră, de unde manevrează ițele, folosindu-se de ciracii lor.
Pentru tine, care pretinzi că nu s-a adus nici o injurie Sinodului B.O.R. am să-ți reproduc două citate:
Primul citat este extras din capitolul intitulat [COLOR=red]“PRIMUL SINOD TÂLHĂRESC” (ianuarie 1993)[/COLOR]:
[COLOR=red]“Nici noi, românii, n-am fost scutiți de rușinea sinoadelor tâlhărești. Dumnezeu a profețit în Cuvântul Său că Sinodul B.O.R. va cădea în păcatul răzvrătirii și al blasfemiei: “O, sinedriule de acum, te-am mai ținut la cârma bisericii, dar te-am ținut ca să fii al lui Dumnezeu pe veci, și să nu te așezi împotrivă. Vrei să fii ca sinedriul care M-a pus pe cruce în Ierusalimul cel vechi?” (citat din cuvântul lui Dumnezeu, 12/25 februarie 1992)[/COLOR]
[COLOR=red] Primul Sinod Tâlhăresc a avut loc în ianuarie 1993, când a fost înscenată o acuzație falsă la adresa episcopului-vicar al Clujului, Irineu Bistrițeanul, menită să-l discrediteze, și apoi să-l împiedice, prin intimidări violente, să mai participe la planificata alegere pentru scaunul vacant de arhiepiscop al Clujului”.[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
Merită menționat că:
1. Acuzația nu era falsă, ci cât se poate de adevărată. Chiar episcopul Irineu mărturisea cu o zi-două înainte de Sinod că el nu se va lepăda de pucioși, chiar cu riscul caterisirii. Deci, era perfect conștient că asupra lui planează acuze grave, care pot atrage inclusiv caterisirea.
2. “Intimidările violente” nu erau chiar așa de violente. O mărturisește chiar falsul Nicodim, doar câteva rânduri mai încolo:
[COLOR=red]…Alții, mai venali, au mimat rugăminți fierbinți și implorări languroase ca să se lepede de “Fenomenul de la Pucioasa”[/COLOR]
De unde știe moroiul Nicodim că episcopii “[COLOR=red]au mimat[/COLOR]” și că implorările lor erau “[COLOR=red]languroase[/COLOR]”? A fost de față, fantomatic, la acest Sinod? Dar dacă rugămințile adresate lui Irineu, ca să se lepede de erezie, erau sincere?
Irineu n-a mai participat la alegeri din proprie inițiativă, deoarece el este un bărbat demn. Realizând că a greșit grav, nu putea să nu ia o atitudine rezervată în fața unei promovări pe care realiza singur că nu o mai merită. De aceea s-a retras cu demnitate din cursa pentru ascensiune ierarhică, realizând că ar fi cel puțin nepotrivit să ia o atitudine nepăsătoare sau sfidătoare.
Al doilea citat este extras din capitolul [COLOR=red]“AL DOILEA SINOD TÂLHĂRESC: ALȚI ACTORI, ACEEAȘI PIESĂ (noiembrie 2005)[/COLOR]:
[COLOR=red]“ Pentru unii a părut o enigmă faptul că timp de un an de zile, între decembrie 1991 (an în care se zidește biserica-mărturie de la Pucioasa) și ianuarie 1993 (dată la care Sinodul îl “demolează” pe arhiereul Irineu), biserica oficială nu a reacționat vizibil la noua provocare care i se făcea: chemarea la înnoire prin sfințire autentică, nu numai declarativă, de la amvon”[/COLOR]
Este vizibilă așadar poziția pucioșilor față de B.O.R. : ea nu mai posedă o sfințire autentică, ci una falsă, declarativă.
După cum este vizibilă și poziția nicodimilor pucioși: Sinodul B.O.R. s-a înrădăcinat în rele, devenind în mod sistematic un Sinod Tâlhăresc.

vsovi 23.02.2009 12:05:19

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 118398)
Citat:

[COLOR=blue]"...deci Maria-Margareta, in concluzie, [COLOR=red]nu este vorba de nici o secta [/COLOR]iar parintzii Cleopa [COLOR=red]shi Papacioc[/COLOR] tzi-am aratat din cuvintele lor, din ce este scris shi [COLOR=red]declarat de ei[/COLOR] ca shtie o tzara intreaga shi nu la radio-shantz, ce inseamna pentru mine [COLOR=red]cuvintele lor[/COLOR], ca [COLOR=red]ei au marturisit cele 7 Trambitze[/COLOR]..."

[COLOR=black]Măi Vsovi, părintele Cleopa nu mai e printre noi, dar părintele Arsenie mai este. De ce nu-l întrebi , înainte de a vorbi în numele lui?[/COLOR]

[COLOR=black]Am să-l întreb eu, atunci:[/COLOR]

[COLOR=darkred]Părinte Arsenie Papacioc, este aici un creștin, pe nume Vsovi, care zice că ține de B.O.R., și care zice despre sfinția voastră că ați fi mărturisit "cele 7 trâmbițe apocaliptice" în sensul stabilit de gruparea centrifugă sectară " Noul Ierusalm de la Pucioasa", adică o modalitate de a-și promova pe fondatoarea acestei secte, pe nume Virginia Tudorache (considerată de ei a fi cea de-a 6-a Trâmbiță apocaliptică. Este adevărat?[/COLOR]
[COLOR=darkred]Și mai zice acest creștin că gruparea Noul Ierusalim de la Pucioasa "nu e sectă". Credeți că are dreptate?[/COLOR]

[COLOR=darkred][COLOR=black]Sper ca vreun creștin, mai apropiat de părintele Arsenie, care urmărește acest Forum, să-i ducă părintelui acest mesaj cât mai repede cu putință, și să ne aducă și răspunsul, pentru a ne lămuri.[/COLOR]
[/COLOR][/COLOR]

poi draga Maria-Margareta, nu ca sa mintzi asha ca pe o barfa, ca ash fi sustzinut eu asta ca shi cum ash fi vorbit cu el candva sau ce shtiu eu din ce surse, de la radio shantz, ci

din ce este scris de Dansul, din ce este filmat, ca eu nu am vorbit shi nu am scris decat din ce am vazut shi auzit, din ce am citit aici cu tine... deci nu inventa despre mine minciuni ca sa-l pui pe parintele Arsenie sa dezminta sau sa confirme minciuna ca ash fi declarat eu despre el... ca fie pe mine fie pe el sa ne faci mincinoshi.... NU, categoric NU...

citeshte ce am scris eu, shi intreaba-l ce vrei, intreaba-l daca din ce am scris eu am mintzit cu ceva... shi nu ce vrei dumneata sa imi pui in gura mie... shi intreaba-l care-i parerea lui.... daca vrei, cine te opreshte... au am scris doar ca asta am intzeles din ce am vazut, ori am citit, foarte putzin de la duhovnicii noshtrii, de la batrani... shi anume ca ei au recunoscut cele 7 Trambitze ale Domnului.... asta am priceput shi tzi-am arata de ce am priceput asha... ca doar tzi-am explicat pe declaratziile lor...

deci nu intreba dumneata asha ca o barfa, ca sa demonstrezi minciuna pe care eu nu o confirm ca ash fi zis ce spui tu ca am zis despre ce crede domnia sa ori ba, e treaba lor, ci eu din ce au declarat ei tzi-am citit cum am priceput eu, adica am priceput ce ei au crezut in cele 7 Trambitze ale Domnului... care sunt aceia care mi i-ai aratat dumneata...

deci nu umbla dumneata cu barfa in numele meu, ca eu tzi-am aratat ce cred din ce este scris, din ce am vazut pe filme shi din felul lor de a se smeri shi marturisi...

deci daca nu ma crezi pe mine, n-ai decat dumneata sa intrebi in numele tau, dar nu folosindu-te de mine.... ca sa demonstrezi reutatzile necredintzei ce shtiu eu ale cui... shi sa-i pacaleshti astfel shi pe altzii care ar crede daca n-ar fi atatzia "binevoitori"... de partid shi de stat... cum ar veni...

deci draga Maria-Margareta, acum incepi sa contrapui marturiile? incepi sa confruntzi martorii? ei lucrat cumva in KGB seu eshti de la secu'? ori eshti shtirista la radio-shantz? Ce se intampla cu dumneata de continui sa te comportzi ca un falnic securist-activist-comunist? shtiu ca este o urma a trecutului, o reminishcentza ca sa luptzi cu Regele, cu agenturili, cu sectantzii, cu capitalishtii, dar dumneata nu pricepi ce a zis parintele Cleopa?

"eu sunt Moshul putregaiul mancav-ar Raiul" caci
"numai putregaiul cade din Biserica ortodoxa" (Trambitza nr3)

deci nu numai ca se smereshte ci confirma ca noi mergem spre prapastie, spre panecumenism shi CIE shi CMB, deci confirma Trambitzele Domnului... shi asta am sustzinut, iar Parintele Papcioc, confirma asemenea Trambitzele Domnului.... caci a scris mereu shi a marturisit despre asta...
Iar parintele Iustin Parvu shi confirmat de catre Preasfanta Fecioara, care plange din icoana cu lacrimi de mir, a confirmat ca astea sunt vremurile, shi aceea e calea... dar dumneata parca eshti de pe alta planeta!

vsovi 23.02.2009 12:45:31

Shi nu uita ca Moshul Putregaiul este asemenea lui Moshul-Dumnezeu ce s-a aratat lui Petrache Lupu... deci iata ca peundeva, pelanga faptul ca se smerea, el defapt recunoshtea Trambitzele 2 shi 3 iar despre 4,5 recunoashte shi Biserica Ortodoxa, iar despre 6 shi 7 se recunoashte BOR ca nefiind lamurita... shi din pricina masmediei care a facut valva spunand ca se face tulburare au hotarat (talhareshte sau nu, e treaba lor, eu ori pucioshii n-au de ce sa dea socoteala de ce spune parintele ori monahul Nicodim, eu n-am citit) eu nu sunt in masura sa judec sinodul, sau sa afirm intr-un fel ori altul... dar pot sa afirm ca este complet autentic shi de la Hristos-Dumnezeu acest "fenomen" monahicesc care nu este nicidecum o secta... iar cei ce nu cred, sa fie sanatoshi... e treaba lor... dar nu tot contrapune pe urs cu cerb zicand unuia ce a zis celalalt despre el, ca ar vrea sa-i ia imparatzia... ca nu faci altceva decat lucrul celui rau... ca o sculishoara/unealta ca cei doi sa se urasca de moarte... pentru circ, scandal, dezbinare... ori cineshtie ce interese... pana la urma cred ca sunt interesele CIE ori CMB ori cineshti ce interese....

"ma ajutzi" sa nu cred.... poi sa fi sanatoasa shi sa rogi pe cineva sa te ajute sa crezi... caci la judecata asta va fi prima intrebare:
"pentru ce n-ai crezut?"

deci draga Maria-Margareta, ma iarta ca tzi-am raspuns iar shi iar, dar dumneata nu pricepi ca nu eu sunt problema? nu de mine/noi trebuie sa te iei? nu eu sunt subiectul ca sa ma dovedeshti pe mine in vre-un fel, ci e vorba de altceva, de altCineva... despre asta este Subiectul shi despre trambitzele Sale proorocitoare... ca eu sunt un mirean pacatos din BOR care nu are nici o pretentzie, nici sa-l crezi nici sa nu-l crezi, ci faci asha cum pofteshti, dar eu am scris din bucurie shi din Adevar... din ce este scris, vazut shi auzit.... shi marturisit pana shi de tine... dar fireshte dumneata marturiseshti asha ca barfele, ca shtirile... caci nu te aratzi decat ca ai sustzine pe Anca-Estera din Targovishte... dar care este parerea ta? dumneata ce crezi shi "pentru ce M-ai parasit" asta nu marturiseshti? ce motive ai ca sa crezi ca ar fi rai shi mincinoshi? interpretarile rautacioase, hazlii shi ironic-hulitoare? asta e argumentul tau? demolarea Adevarului tzinut sub obroc de peste 60 de ani? asta este ceea ce urmareshti?

"Puterea cea sfanta este doar in lupta cea buna pentru Adevar" cam asha este lozinca de la TolkShoc ca ar fi zis sf Ap Pavel...

astfel ca ma iarta daca iarashi te-am suparat... sau te-am jignit pe nedrept, pentru ca eu cred shi dumneata nu pricepi cum de este posibil... dar nu este suficient doar sa crezi pentru ca shi dracii cred shi se cutremura...

mariamargareta 23.02.2009 13:34:11

Scrisoare deschisă către părintele Arsenie Papacioc

[COLOR=black]Da, Vsovi, ai dreptate, nu trebuia să-l întreb pe părintele Papacioc cu cuvintele mele, ci cu ale frăției tale.[/COLOR]
Mă voi strădui acum să rectific această enormă greșeală.

[COLOR=darkred]Părinte Arsenie Papacioc, este aici, pe Forumul Creștin Ortodox, un creștin pe nume Vsovi, care zice că ține de B.O.R., și care zice despre sfinția voastră următoarele (citez):[/COLOR]

[COLOR=blue]"... in concluzie, [/COLOR][COLOR=red]nu este vorba de nici o secta [/COLOR][COLOR=blue]iar parintzii Cleopa [/COLOR][COLOR=red]shi Papacioc[/COLOR][COLOR=blue] tzi-am aratat [/COLOR][COLOR=red]din cuvintele lor[/COLOR][COLOR=blue], din ce este scris shi [/COLOR][COLOR=red]declarat de ei[/COLOR][COLOR=blue] ca shtie o tzara intreaga shi nu la radio-shantz, ce inseamna pentru mine [/COLOR][COLOR=red]cuvintele lor[/COLOR][COLOR=blue], ca [/COLOR][COLOR=red]ei au marturisit cele 7 Trambitze[/COLOR][COLOR=blue]..."[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=#993300]Cu iertăciune pentru deranjul pe care vi-l fac, vă rog să mă lămuriți în legătură cu aceste afirmații de mai sus. Fac precizarea că expresia “[/COLOR][COLOR=red]cele 7 Trâmbitze[/COLOR][COLOR=#993300]” reproduce poziția apreciativă a grupării “Noul Ierusalim de la Pucioasa” față de unele personalități creștine ale istoriei, respectiv: preoții Iosif Trifa, Arsenie Boca și Ioan Iovan; monahia Veronica Barbu; mirenii Petrache Lupu de la Maglavid și Virginia Tudorache de la Pucioasa.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Blagosloviți și iertați,[/COLOR]
[COLOR=#993300]Maria Marga - 23 feb.2009 [/COLOR]
[COLOR=#993300] [/COLOR]
[COLOR=black]Sper ca vreun creștin, mai apropiat de părintele Arsenie, care urmărește acest Forum, să-i ducă părintelui acest mesaj cât mai repede cu putință, și să ne aducă și răspunsul, pentru a ne lămuri.[/COLOR]

vsovi 23.02.2009 14:00:09

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 118438)
[COLOR=black]Da, Vsovi, ai dreptate, nu trebuia să-l întreb pe părintele Papacioc cu cuvintele mele, ci cu ale frăției tale.[/COLOR]
Mă voi strădui acum să rectific această enormă greșeală.

[COLOR=darkred]Părinte Arsenie Papacioc, este aici, pe Forumul Creștin Ortodox, un creștin pe nume Vsovi, care zice că ține de B.O.R., și care zice despre sfinția voastră următoarele (citez):[/COLOR]

[COLOR=blue]"... in concluzie, [/COLOR][COLOR=red]nu este vorba de nici o secta [/COLOR][COLOR=blue]iar parintzii Cleopa [/COLOR][COLOR=red]shi Papacioc[/COLOR][COLOR=blue] tzi-am aratat [/COLOR][COLOR=red]din cuvintele lor[/COLOR][COLOR=blue], din ce este scris shi [/COLOR][COLOR=red]declarat de ei[/COLOR][COLOR=blue] ca shtie o tzara intreaga shi nu la radio-shantz, ce inseamna pentru mine [/COLOR][COLOR=red]cuvintele lor[/COLOR][COLOR=blue], ca [/COLOR][COLOR=red]ei au marturisit cele 7 Trambitze[/COLOR][COLOR=blue]..."[/COLOR]

[COLOR=#993300]Cu iertăciune pentru deranjul pe care vi-l fac, vă rog să mă lămuriți în legătură cu aceste afirmații de mai sus. Fac precizarea că expresia “[/COLOR][COLOR=red]cele 7 Trâmbitze[/COLOR][COLOR=#993300]” reproduce poziția apreciativă a grupării “Noul Ierusalim de la Pucioasa” față de unele personalități creștine ale istoriei, respectiv: preoții Iosif Trifa, Arsenie Boca și Ioan Iovan; monahia Veronica Barbu; mirenii Petrache Lupu de la Maglavid și Virginia Tudorache de la Pucioasa.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Blagosloviți și iertați,[/COLOR]
[COLOR=#993300]Maria Marga - 23 feb.2009 [/COLOR]

[COLOR=black]Sper ca vreun creștin, mai apropiat de părintele Arsenie, care urmărește acest Forum, să-i ducă părintelui acest mesaj cât mai repede cu putință, și să ne aducă și răspunsul, pentru a ne lămuri.[/COLOR]

asta da, eshti libera sa faci, sa citezi de la altzii shi sa ceri lamuriri la Duhovnicul tau, ori chiar la parintele Arsenie Papcioc despre ce marturiseshte dansul shi atunci te vei lamuri daca eu am intzeles bine ori am intzeles rau din ce am citit ori vazut pe filmuletze din declaratziile Acestor Mari Duhovnici ai neamului...

dar se pare ca dumneata nu intentzionezi sa te pui la punct, ori sa shtii parerea lor ori sa cautzi shi sa gaseshti Adevarul... ca pana shi aici vrei sa demonstrezi ca defapt nu sunt Trambitzele Domnului... ci este o inventzie, o minciuna, deci iarashi vrei sa ma demonstrezi drept mincinos... iar te iert... shi iar te lamuresc:

poi acolo unde se aduna multzimi de oameni, unde se trambitzeaza de la Dumnezeu shi se primeshte dar de SUS dar pentru oamenii din popor, acolo crede-ma ca se Trambitzeaza, astfel ca totzi aceshtia se pot socoti ca shi Trambitze ale Domnului caci:
-parintele Iosif Trifa a adunat multzime de oameni shi i-a imbarbatat prin ziarele sale shi prin atitudinea lui darza shi dreapta
-Petrache Lupu shi Moshul Dumnezeu au reintors masele la Dumnezeu
-Arsenie Boca era vizitat de mult popor pe timpurile fiarei roshii
-Veronica shi Ioan Iovan au avut suferintze shi au rabdat pushcaria shi au marturisit de la Dumnezeu shi au pus bazele a doua Manastiri-Cetatzi
-sf. Verginica a infruntat toata fiara psihiatriei shi securiste proorocind sfant de la Dumnezeu venind popor mult shi la ea, marturisind pe Rege
-Mihaela shi Nicushor inca mai proorocesc

iar parintele Gherontzie Puiu a ridicat Pietricica cea Alba pe Caraiman iar Monahul Iustin Parvu de la Petru Voda, ne-a aratat Calea, confirmata de Preasfanta nascatoare de Dumnezeu prin lacrimi de mir, deci lacrimi ce duc spre Cer, deci a intarit marturisirea parintelui ca fiind calea marturisirii pana la mucenicie, singura cale singura care o are creshtinul pentru vremurile de astazi... lupta cea buna cu patimile shi pacatul pe viatza shi pe moarte...

deci sunt sau nu sunt Trambitze? intarite de Dumnezeu! sau nici asta nu recunoshti...

ma iarta ca iarashi tzi-am raspuns... dar ma intreb de ce vrei mereu sa demonstrezi ca unii ori altzii te mint? dumneata nu pricepi ca discutzia cu buna credintza se bazeaza pe faptul ca trebuie sa porneshti de la premisa bunei intentzii, bunei credintze a interlocutorului... deci nu cauta mereu sa-l faci mincinos ca pana la urma cineva se va supara shi o vei patzi...

sigur ca poate sa fie inshelat, deci poate orishicine sa fie mincinos, dar acest lucru nu se demonstreaza ca la securitate, ca in beciurile inchizitziei, ca n-ar mai fi zis in linia partidului... deci

"Saule, Saule, pentru ce ma prigoneshti? au doara ai venit ca sa prinzi un purice sau un caine mort asha ca shi cum ai dori sa aduni prepelitze (carne) de pe dealuri" (citat prefabricat din cuvantul Domnului shi al Regelui David)

mariamargareta 23.02.2009 14:16:08

Vsovi nu vrea să-și dea socoteala...

Citat:
[COLOR=red]“…eu ori pucioshii n-au de ce sa dea socoteala de ce spune parintele ori monahul Nicodim…”[/COLOR]

Dar cine vrei să dea socoteală? Strigoiul Nicodim? Păi chiar dacă admitem că strigoiul ar fi scris prostiile acelea, el are voie să scrie orice bazaconie , dar nu să le și publice!!! Dacă le publică, se schimbă foaia. Or, cei care au publicat cartea, nu sunt nici strigoiul, nici monahul, nici Nikodimul, ci sunt pucioshii, sunt cei care-și lasă pe copertă numele editurii lor (Ro-Emaus), adresele de Email și telefoanele. Sunt înregistrați cu Editura lor la stat, au cerut număr de cod ISBN și l-au obținut, au acte de prestări servicii cu tipografia la care au apelat ca să le tipărească broșura, au drepturi de autor de pe care iau banii din vânzarea cărților, etc. Deci cei care au tipărit, administrat, diseminat, valorificat această carte au de dat socoteală și de ce e scris în ea. Acum e ușor de zis: Noi n-avem a da socoteală de nimic, căutați-l pe acest Nicodim, că el a scris-o! Adică: “caută acul în carul cu fân!”. Și nici Vsovi nu are de dat socoteală… dar mă întreb: atunci de ce mai aduci vorba de Nicodim, cum că i-a recunoscut pe cei de la Vladimireshti? Și ce dacă ia- recunoscut ? Are el vreo autoritate în acest sens? Repet, pentru cultura ta generală: acest Nicodim nici măcar nu există.[COLOR=#993300][/COLOR]
[COLOR=blue]

[/COLOR]

mariamargareta 23.02.2009 14:35:45

Fără îndoială că sunt trâmbitze, și fiecare a trâmbitzat în felul lui...Dar nu sunt cele șapte trâmbițe apocaliptice. Nu orice trombonist este trâmbiță apocaliptică. Trâmbițele apocaliptice sunt îngeri care pregătesc sfârșitul. Interpretarea lor diferă de la un cult la altul. Iată, spre exemplu , o interpretare liberă (cu care eu nu sunt neapărat de acord, deoarece abundă în speculații gratuite) care prezintă punctul de vedere al unei biserici paralele cu B.O.R.:

[COLOR=DarkRed]Înaintemergătorii lui Antihrist sau cele șapte trâmbițe apocaliptice
Tâlcuirea celor șapte trâmbițe, care sunt descrise în Apocalipsă (cap. 8), se oglindește în realitatea vieții pământești. Ele fac referire la evenimente ale trecutului sau altele, ce urmează a se împlini în viitor.
La prima trâmbiță este descrisă arderea unei treimi din pământ - copacii și iarba: „și a ars din pământ a treia parte, și a ars din copaci a treia parte, iar iarba verde a ars-o de tot" (Apoc. 8, 7) – după cum putem vedea incendiile datorate încălzirii globale. Incendiile de pădure din California, SUA, Alaska, Italia, Spania (din anul 2007), au avut influențe negative asupra atmosferei; numai incendiile din California au pompat în atmosferă aproape 8 milioane de tone de dioxid de carbon. Cantitatea emisă de incendii într-o singură săptămâna este echivalentul a unui sfert din emisiile pe o lună la nivelul întregului stat californian. Studiul experților estimează că incendiile din SUA și Alaska eliberează aproximativ 290 de milioane de tone metrice de dioxid de carbon pe an, echivalentul a 4% până la 6% din emisiile SUA, rezultate din arderea unor combustibili fosili precum cărbunele sau petrolul.
La a doua trâmbiță, este descrisă contaminarea unei treimi din mări, a peștilor din apă și a corăbiilor ce o străbat (Apoc. 8, 8-9, după cum putem vedea și astăzi: poluarea mărilor, moartea peștilor, și descompunerea navelor, ca urmare a crizei navale mondiale.
La a treia trâmbiță, este descrisă contaminarea a o treime din râuri și ape, din pricina stelei Absintos, precum și moartea multor oameni, ca urmare a acestei contaminări (contaminarea de la Cernobâl, care în ucraineană înseamnă Absintos): „și a treia parte din ape s-a facut ca pelinul” (Apoc. 8, 11).
La a patra trâmbiță, este descrisă micșorarea luminii soarelui, a lunii și a stelelor cu o treime (eclipse ale soarelui și ale lunii).
La a cincea trâmbiță, este descrisă încordarea suferinței și suferința unui înfricoșător război - cel de-al treilea război mondial, când oamenii vor chema moartea. Va fi o predispoziție spre sinucidere datorată telepatiei electronice, ce implică unde ELF și VLF (de frecvență extrem de joasă și foarte joasă), care vor tulbura gândirea oamenilor. Aceștia vor simți că ceva dinlăuntrul lor îi tulbură. Mulți, înșelându-se, vor socoti că Dumnezeu le vorbește. Această telepatie electronică va institui gândirea artificială a omului, care va fi difuză și controlată prin cipuri, prin care omului i se implantează în subconștient idei și sentimente străine, precum sinuciderea sau apostazia.
La a șasea trâmbiță, sunt descrise dezastrul și catastrofa războiului. Două sute de mii de ostași (calculatoare) vor lua parte la aceasta acțiune. Războiul nu va mai fi corp la corp, ci prin intermediul computerelor. Vor fi omorâți o treime din oameni. Acestea se vor petrece în timpul războiului nuclear, care va dura 5 luni. „De aceste trei plăgi: de focul și de fumul și de pucioasa, care iese din gura lor, a fost ucisă a treia parte din oameni" (Apoc. 9, 18). Va urma propovăduirea celor doi prooroci, Ilie și Enoh, timp de 42 de luni, după care va urma moartea acestora, apoi un cutremur mare, spaimă și pocăința multora (Apoc. 1-14).
La a șaptea trâmbiță, care prevestește calamități, tunete, cutremure, grindină nemaivăzută, va veni Antihrist, care va fi propovăduit drept dumnezeu, și va stăpâni toate statele. Rușii vor fi biruiți de restul statelor în al treilea război mondial. Antihrist se va instala în Ierusalim (în noul Templu, reconstruit de iudei pe locul Templului lui Solomon) și va împărți oamenilor bunuri materiale, vreme de trei ani și jumătate Oamenii se vor pecetlui pe frunte sau pe mâna dreaptă, pentru a-și procura cele necesare traiului: „încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adica numele fiarei" (Apoc. 13, 17). Dupa aceasta perioadă, Antihrist își va arăta fața satanică și va fi biruit de lumina slavei lui Dumnezeu. [COLOR=Blue](text copiat de pe http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php)[/COLOR][/COLOR][COLOR=Blue] [/COLOR]

[COLOR=Blue]Câte bordeie, atâtea obiceie...[/COLOR]

mariamargareta 23.02.2009 14:38:21

Precizare

Din grabă, am uitat să dau titlul potrivit pentru postarea precedentă. Ea se voia un răspuns la întrebarea frăției tale:
[COLOR=Blue]"...deci sunt sau nu sunt Trambitze? intarite de Dumnezeu! sau nici asta nu recunoshti... "[/COLOR]

vsovi 23.02.2009 14:49:48

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 118461)
Citat:
[COLOR=red]“…eu ori pucioshii n-au de ce sa dea socoteala de ce spune parintele ori monahul Nicodim…”[/COLOR]

Dar cine vrei să dea socoteală? Strigoiul Nicodim? Păi chiar dacă admitem că strigoiul ar fi scris prostiile acelea, el are voie să scrie orice bazaconie , dar nu să le și publice!!! Dacă le publică, se schimbă foaia. Or, cei care au publicat cartea, nu sunt nici strigoiul, nici monahul, nici Nikodimul, ci sunt pucioshii, sunt cei care-și lasă pe copertă numele editurii lor (Ro-Emaus), adresele de Email și telefoanele. Sunt înregistrați cu Editura lor la stat, au cerut număr de cod ISBN și l-au obținut, au acte de prestări servicii cu tipografia la care au apelat ca să le tipărească broșura, au drepturi de autor de pe care iau banii din vânzarea cărților, etc. Deci cei care au tipărit, administrat, diseminat, valorificat această carte au de dat socoteală și de ce e scris în ea. Acum e ușor de zis: Noi n-avem a da socoteală de nimic, căutați-l pe acest Nicodim, că el a scris-o! Adică: “caută acul în carul cu fân!”. Și nici Vsovi nu are de dat socoteală… dar mă întreb: atunci de ce mai aduci vorba de Nicodim, cum că i-a recunoscut pe cei de la Vladimireshti? Și ce dacă ia- recunoscut ? Are el vreo autoritate în acest sens? Repet, pentru cultura ta generală: acest Nicodim nici măcar nu există.

nu cumva ai de dat socoteala dumneata shi totzi comunishtii-capitalishit-atei?

poi ce am eu sau cel ce publica cu ce scrie cineva in cartea lui... dumneata se pare ca acum treci shi la prinderea vrajitoarelor shi arderea cartzilor... dar de ce nu incepi cu ce a scris lenin, ori stalin, de ce nu le ceri lor socoteala, la cei care au inventat constitutzii shi mai nou vor sa le aranjeze sa fie asha ca-n UE... deci de ce nu le ceri lor socoteala de minciuni, shi ma pui pe mine sau pe pucioshi sa dea socoteala de ce a scris acel Nocodim prin editura aceea... poi de ce nu-l cautzi pe Nicodim? de ce afirmi atat de nonshalant ca este un nume fictiv? dumneata crezi ca asha se tiparesc cartzi in care autorul este un strigoi? poi cauta shi te informeaza cine este acel Nicodim shi nu da vina ca ce scrie el acolo pe altzii sau sa ceri socoteala celor care nici n-au citit, care nu au habar de asha ceva, care nu shtie ce este scris in cartea aceea, shi daca este adevarat sau ba, ce a scris acel Nicodim in cartea lui...

Dar ce ma intereseaza pe mine daca exista sau nu acest Nicodim, shi ce vrei dumneata sa demonstrezi folosindu-te de el?... eu nu sustzineam daca e adevarat sau nu ce a scris el ci ce este scris in Cuvantul Lui Dumnezeu... atata cat am citit... putzin shi pe sarite... aia cred ca este Adevarat shi conform scripturii shi astfel shi pentru asta cred ca este in Duhul Proorociei... adica intru Hristos-Dumnezeu... dar fiecare este liber sa caute shi sa gaseasca...

chiar asha pe ce te bazezi ca acest Nicodim n-ar exista defapt? crezi ca o carte se scrie singura sau iarashi acuzi de mishelie pe nevinovatzi, pe cei saraci cu Duhul?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:53:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.