![]() |
Citat:
"Sirul de minciuni" reprezinta o psihoza a dvs. Poate fi periculoasa daca nu va tratati. |
Citat:
Exact domnule vasinec, să revenim la Sfânta Scriptură și la versetele care v-au rămas de explicat: Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White. Tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică: Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca legământ veșnic[/COLOR].” Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=#ff0000]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta asemenea celor zece porunci! Și de ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche? Citat:
Mi-ai aruncat aici un citat din Vechiul Testament. Îți dau și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți. Să vedem ce mai spunea legea veche: [COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/COLOR] Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]”[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. Citat:
Citat:
Marcu 12.31 "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă." Romani 13.9 "Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Iar privința poruncii a patra, a zilei de odihnă iată ce spune Scriptura: Evrei 4.7-8 "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." |
Citat:
11. Si Dumnezeu facea, prin mainile lui Pavel, minuni nemaiintalnite. 12. Incat si peste cei ce erau bolnavi se puneau stergare sau sorturi purtate de Pavel, si bolile se departau de ei, iar duhurile cele rele ieseau din ei. (Fapte 19 15. Incat scoteau pe cei bolnavi in ulite si-i puneau pe paturi si pe targi, ca venind Petru, macar umbra lui sa umbreasca pe vreunul dintre ei. 16. Si se aduna si multimea din cetatile dimprejurul Ierusalimului, aducand bolnavi si bantuiti de duhuri necurate, si toti se vindecau. 17. Si sculandu-se arhiereul si toti cei impreuna cu el - cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizma. 18. Si au pus mana pe apostoli si i-au bagat in temnita obsteasca.(Fapte 5 36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poala hainei Lui; si cati se atingeau se vindecau. (Mat 14,36 13. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau. (Marcu 6 4. Pentru ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumire; 5. Caci se sfinteste prin cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune. (1 Tim 4 In Biserica Ortodoxa inca se fac minuni si vindecari prin Sfintele Taine de care voi nu aveti habar. |
Citat:
[SIZE=4](Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE] [SIZE=4]Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/SIZE] [SIZE=4]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această i[/COLOR][COLOR=Red]nvatatura? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). [/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
Invataturi si practici specifice vechiului legamant, facut cu poporul evreu, sunt taierea imprejur, slujbele de la sanctuar, legea jertfei si a preotiei (cele doua sunt legate), etc. Poate ca dvs. ar trebui sa explicati de ce mai pastrati unele practici vechi testamentare, care au fost valabile pana la rastignirea Mantuitorului. Va rog, sa refolmulati intrebarile, fara sa ne "incarcati" (din surse numai de dvs. stiute - adica scorniri de ale dvs.) cu ceea ce nu ne este caracteristic. |
Citat:
In ceea ce priveste versetul din Evrei 4:8. Intr-o postare anterioara, chiar dvs. ati demonstrat ca este gresita traducerea in care se vorbeste despre "o alta zi de odihna". Redau, prin copiere, postarea dvs. (Inceputul postarii dvs) Redau versetele de la Evrei 4.8 așa cum au fost scrise de sf. Pavel și mai jos câteva traduceri între care și cele mai folosite și corecte traduceri occidentale: [COLOR=black]Evrei 4.8ΠΡΟΣΕΒΡΑΙΟΥΣ 4.8 [/COLOR] [COLOR=black]Ει γ[/COLOR][COLOR=black]ὰ[/COLOR][COLOR=black]ρ α[/COLOR][COLOR=black]ὐ[/COLOR][COLOR=black]το[/COLOR][COLOR=black]ὺ[/COLOR][COLOR=black]ς [/COLOR][COLOR=black]᾿[/COLOR][COLOR=black]Ιησο[/COLOR][COLOR=black]ῦ[/COLOR][COLOR=black]ς κατέπαυσεν,Ο[/COLOR][COLOR=black]ὐ[/COLOR][COLOR=black]κ αν περ[/COLOR][COLOR=black]ὶ[/COLOR][COLOR=black] άλλης [/COLOR][COLOR=black]ἐ[/COLOR][COLOR=black]λάλει μετ[/COLOR][COLOR=black]ὰ[/COLOR][COLOR=black] τα[/COLOR][COLOR=black]ῦ[/COLOR][COLOR=black]ταημέρας.[/COLOR] [COLOR=black]transliterat:[/COLOR] [COLOR=black]ei gar autous iēsous katepausen ouk an peri allēs elalei meta tauta ēmeras [/COLOR] [COLOR=black]Biblia Vulgata:[/COLOR] [COLOR=black]nam si eis Iesus requiem praestitisset numquam de alio loqueretur [COLOR=red]posthac[/COLOR] [COLOR=red]die [/COLOR][/COLOR] [COLOR=black]International Standard Version 2008:[/COLOR] [COLOR=black]For if Joshua had given them rest, he would not have spoken later about [/COLOR][COLOR=red]another day[/COLOR][COLOR=red].[/COLOR] [COLOR=black]King James Version:[/COLOR] [COLOR=black]For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken [/COLOR][COLOR=red]of another day[/COLOR][COLOR=black][COLOR=red].[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=black]Darby Bible[/COLOR] [COLOR=black]Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela [/COLOR][COLOR=red]d'un autre jour[/COLOR][COLOR=red].[/COLOR] [COLOR=black]Sensul e clar în toate traducerile pentru cine vrea să vadă.[/COLOR] [COLOR=black](Sfarsitul postarii dvs.)[/COLOR] [COLOR=black]Dvs. ati demonstrat foarte clar, ca traducerea corecta, din Evrei 4:8, este urmatoarea: "Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu, dupa aceea, de o alta zi." (Si punct. Restul este adaugire ortodoxa). Era vorba de odihna de care trebuia sa se bucure poporul evreu, condus de Iosua. Odihna pe care "au ratat-o" din cauza neascultarii lor (vedeti Evrei 3:7 pana la Evrei 4:11). De aceea, Dumnezeu a hotarat o alta zi "cand vom intra in odihna Lui". Pana atunci, ramane sa ne bucuram de odihna de ziua a saptea, dupa exemplul lui Dumnezeu.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Demonstratia dvs. s-a bazat pe traduceri facute de pazitori ai zilei intaia a saptamanii (duminica). Numai ca acestia nu au avut "curajul" sa falsifice Sfanta Scriptura, pentru a le iesi teologia. O dau si ei cotita cum stiu, dar nu modifica Sfanta Scriptura.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]In final, cum ramane? Cum este cu cele Zece Porunci? Mai sunt valabile asa cum le-a scris Insusi Dumnezeu, pe piatra sau au fost modificate?[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Cum stam cu traducerea versetului din Evrei 4:8? Ca una demonstrati cu claritate, intr-o postare anterioara si alta ziceti dupa aceea (diferenta de doar cateva zile intre cele doua postari ale dvs.) Poate reusiti sa fiti mai coerent in explicatii. Incercati metoda sinceritatii. [/COLOR] |
Citat:
Vroiam sa spun ca "sunteti foarte confuz". |
Citat:
În prealabil postat de vasinec http://www.crestinortodox.ro/forumac...s/viewpost.gif D-le Ovidiu, nu sunteti foarte confuz. Citat:
ca doar ne-o zis par pr Arsenie Boca: "nu intra mă in cuib de viespi" unuia ce voia sa se roage mereu cu Moliftele sf Vasile... dar iata ca asha ecumenism trebuie sa facem, asha ca shi Sf Vasile cel Mare... asha ca el. "nici abuzul nici refuzul" (am auzit pe tv de la monahul cel orb) "bobul lui se transforma in taciune iar el se crede grau nedreptatzit" "oxigen, glicogen, ... sa-tzi fereshti capul de frig shi de prostie" n-ash vrea sa te intreb ce demonstreaza ultimul tau post, dar au venit shi-n tzara noastra de-au cerut pamant shi apa, shi cum venira se facura totzi o apa shi-un pamant... asha ca las pe Tzepesh, pe Doamne, ca sa-i desparta in smintitzi shi in mishei, in confuzi shi neconfuzi cum spui dumneata, ca nu cumva sa ma apuc sa dau foc la pushcarie shi la casa de nebuni de unde au fost scoshi bolnavii shi pacatoshii ca sa fie mai mult loc... pentru ca sunt multzi a dracului... deci itzi multzumesc pentru aprecieri, ca e asha cum zic eu dupa cum este scris: Sabatul cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, coroborata cu porunca imparatului Constantin shi maica sa Elena, conform cu predania sf Ap Petru shi Pavel pentru credincioshi, bisericoshi shi tot creshtinul iubitor de Sfanta Treime. deci mai clar de atat nu itzi pot sintetiza, deci ma iarta. |
Citat:
Arătați-mi atunci domnule Vasinec unde ne îndeamnă Mântuitorul și apostolii în Noul Testament să ținem practica zeciuielii și interdicția de a consuma carne de porc, două cerințe atât de dragi sectei adventiste ca și cinstirea sâmbetei. Citat:
Foarte bine domnule Vasinec. Dar să vedem și alte învățături din Noul Testament care au fost ținute de evrei până la Hristos: Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]p[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]zi[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i zilele Mele de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește" Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i c[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] „este lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. [COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 "S[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] p[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]zi[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i TOATE legile Mele [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i TOATE rânduielile Mele [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i s[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] le plini[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru". [/COLOR] De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. |
Citat:
Problema dvs. este ca nu ati inteles ce inseamna zecimea (sau zeciuiala). Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru tot ceea ce castigam. Sa-i multumim ca ne-a dat puterea sa ne castigam painea cea de toate zilele. Si cand dai, din recunostinta, a zecea parte pentru Dumnezeu, celelalte noua parti sunt binecuvantate. Atata eu cat si sotia mea (pe cand nu-mi era sotie si nici cu Dumnezeu nu prea aveam treaba niciunul) am dus-o destul de greu. Eram pe fundul sacului sau indatorati mai tot timpul. De cand ne-am apropiat de Dumnezeu si am inceput sa-i fim recunoscatori (in mica noastra masura), inclusiv prin darea zecimii, binecuvantarile se vad. Am avut probleme si cheltuieli destul de mari. Dar asta nu ne-a impiedicat sa ne pastram credinta. Problemele continua, dar Dumnezeu ne binecuvanteaza tot mai mult, inclusiv in cele materiale. "Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana In Casa Mea; puneti-Ma, astfel, la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu voi deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug si binecuvantare"(Maleahi 3:10). Puneti-L pe Dumnezeu la incercare. Un alt aspect. Eu am fost mult timp membru in biserica adventista, fara sa dau zecimea. Nu esti obligat sa dai. Tot ce faci trebuie sa faci din credinta. In schimb beneficiezi in mod gratuit de toate serviciile: botez, cununie, inmormantare, etc. Mai mult, daca ai probleme, esti ajutat fara sa te intrebe cineva cum stai cu zecimea. Asta este o problema intre tine si Dumnezeu. |
Citat:
poi domnule vasiniec, dumneata ai talmacit literal dar n-ai talmacit bine ca litera zice altceva decat subliniezi dumneata ca facetzi voi dupa ea, ca daca atzi face dupa ea ar fi bine, dar voi nu facetzi asha, ca acolo este scris ca cele mari de la Dumnezeu sa le facetzi iar cele mici ca zeciuiala din marar shi din altele mici sa nu le lasatzi, deci era vorba o inversare a valorilor de la Dumnezeu greshit practicata, traita... pe cand dumneata vorbeshti de un belshug material in conformitate cu zeciuiala data, poi asta inseamna ca voi facetzi decat zeciuiala shi asta e un fel de impozit, de banca shi primitzi indarat cu dobanda... foarte bine, nimic rau in asta dar la sufletul vostru din ce primitzi de la Dumnezeu, din dreptate din mila din altele cand o sa datzi ca mie niciodata nu mi-ai dat dreptate deshi ti-am aratat de mi de ori cu se tzine sabatul cel Nou fara a-l impune altora, ca nu e voie dupa cum ne invatza sf Ap. Pavel, sa nu facem dupa cum ar vrea unii ca sa se laude apoi ei cu trupurile noastre... deci sa nu schimbam predaniile oricat ar vrea unii din ashtia... poi vezi ca in al doilea citat este vorba de un contract bilateral cu Dumnezeu, deci zice punetzi-Ma la incercare dar cum? pazind randuielile, deci avand credintza in Mine shi nu luindu-le asha ca pe un contract mort, caci va darui mila prin deschiderea zagazurilor Cerului.... deci daca atzi dat zeciuiala cum marturiseshti, de la satana atzi primit belshugul in cazul tau particular. Eu asha cred... banui shi cred shi sunt rau cu tine... sper sa ma iertzi, zic shi eu ca sunt rau dar shi acuma am citit citatul in locul tau ca sa nu zici ca ai shtiut ca nu shtitzi cum nici eu nu shtiu, dar ne spune Biserica shi mai ales m-ai suparat pentru ca niciodata nu mi-ai dat dreptate, deci n-ai ascultat dupa cum ai dat citatul deshi tzi-am scris special pentru tine, ca fost ortodox... cum e cu Sabatul cel nou shi cum se tzine el de la Dumnezeu, fara a le cere altora... |
Citat:
Despre porc, se spune: "Sa nu mancati porcul... sa-l priviti ca necurat"(Levitic 11:7). Credeti ca aceasta porunca era fara rost. Nu vi se pare ca are si o aplicatie medicala, valabila pentru toate timpurile si locurile. In Noul Testament: Apostolul Petru sta trei ani de zile la picioarele Mantuitorului. Stim ca Apostolul Petru nu a consumat niciodata din animalele "necurate". "Nicidecum Doamne, a raspuns Petru, caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat"(Faptele Apostolilor 10:14). Si nici dupa aceea nu a mancat ceva "spurcat sau necurat" (sa nu incercati iarasi sa demonstrati cu cateva versete care urmeaza, ca Dumnezeu a curatit animalele - cititi in context Fapte cap. 10-in intregime si 11-pana la vers.18). Dupa aceasta intamplare, din Fapte cap. 10, in care Apostolul Petru declara ca "niciodata nu a mancat ceva spurcat sau necurat", ce credeti? Domnul Iisus Hristos, care a fost Invatator si exemplu pentru apostoli, a mancat sau nu porc (considerat necurat)? |
Citat:
ne arata Hristos ca unii oameni erau mai sus ca shi animalele caci dracii scoshi din om au voit sa intre in porci dar nu le-a convenit, deci ei mintzeau ca oamenii indracitzi erau mai jos ca shi porcii, dar au dorit sa demonstreze ca porcii erau necuratzi shi de aia s-au aruncat in mare, ma gandesc... spune tu daca nu e asha... dar Domnul ne asigura ca unii oameni erau shi sunt mai jost ca animalele caci ii arata sf Petru ca a curatzat nu oameni ci animale, deci oamenii aceia nu sunt animale spurcate ci mai jos ca shi animalele spurcate astfel ca daca le-a Curatzat Dumnezeu, orice om ar fi fost el sunt bune pentru jertfa, ca spune injunghie shi mananca, pentru Jertfa potrivita Vechiului Testement, deci lui Petru i-a dat Preotzie shi peste VT.... deci de aici rezulta foarte clar ca porcul daca il mananca pacatosul, nu are cum sa fie mai spurcat decat este, caci animalele spurcate erau pe acea fatza de masa care s-a aratat de trei ori.... astfel ca stimate Vasiniec degeba va feritzi de porci, ca doar cei sfintzitzi, cei curatzi, care sunt deasupra creatziei pot sa faca nazuri shi sa manance doar mancare curata.... ca doar pe aceia eventual i-ar spurca daca n-ar fi Harul cu ei care ar curatzi toate cate le ating.... Deci tzi-am demonstrat ca shi pacatoshii shi sfintzii daca manaca porc nu greshesc, ci noi greshim daca mancam porc in timp ce fratele nostru se opreshte de la porc.... caci suntem datori ca sa nu-l ranim in conshtiintza lui fatza de Dumnezeu, shi ca trebuie sa mancam unde mergem tot ce ne este pus inainte daca nu cumva cineva ne spune ca sunt jertfe idoleshti, adica lacomiilor shi necredintzelor shi atunci trebuie sa ne oprim ca sa nu ne ranim conshtiintza noastra dar shi pe a celui care ne-a informat... astfel ca Domnul Vasiniec.... nu mai umbla pe la noi cu vredniciile sfintzishorilor care doar se pretind ei ca ar fi.... doar ca sa se laude cu trupurile altora, ca atunci pentru ce ar trebui sa tzinem sambetele? e liber sa le tzina cine vor, dar de ce noi care tzine Sabatul cel Nou? de sambata seara pana luni Dimnineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua intai, caci Binele Dumnezeu l-a lucrat shi sambata shi Duminica shi in fiecare zi shi s-a odihnit, dar in vechime a sfintzit ziua a 7-a, dar acum daca le-a facut noi pe toata shi le va face, itzi potzi inchipui shi dumneata ca ziua aia a 7-a noi creshtinii n-o mai tzinem, dar n-ar fi greshit s-o tzinem shi noi, shi n-ar fi greshit sa tzinem duminica shi n-ar fi greshit sa nu tzinem niciuna ci doar sarbatorile care ni le randuie biserica.... dar cine vrea sa tzina, sa tzina cum shtie el, dar noi tzinem dupa randuiala de sus, doar Sabatul cel nou, adica Sfanta Duminica din porunca sfintzilor Imparati Constantin shi maica sa Elena.... conform cu predaniile sf Ap Petru shi Pavel. deci acum sper ca ne dai pace.... dar poate ca nu... cine poate shti. |
Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea pe care o facuse"(Facerea 2:3) Zi binecuvantata si sfintita, de la facerea pamantului, cand toate erau bune si pacatul nu intrase in lume. "Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau. [COLOR=royalblue]Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau[/COLOR]: sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. [COLOR=royalblue]Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul Ziua de odihna si a sfintit-o."[/COLOR](Iesirea 20:8-11). Porunca a patra, scrisa pe piatra, de doua ori (un rand de pietre le-a spart Moise), de Insusi Dumnezeu. "Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata"(Marcu 2:27), spune Domnul Iisus. Pentru om, nu doar pentru evreu. "Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in sinogoga"(Luca 4:16). Spune Sfanta Scriptura: "dupa obiceiul Sau", nu dupa obiceiul evreilor sau al locului. "Dezlega ziua sambetei"(Ioan 5:18). Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua a saptea de toate regulile fariseilor si i-a redat frumusetea de la inceput. Pentru ce aceasta preocupare? Nu avea altceva de facut? A "dezlegat" nu a "desfiintat". A "dezlegat" pentru ca El "este Domn chiar si al sambetei"(Marcu 2:28). Domnul Iisus Hristos nu este Domn a ceva ce se desfiinteaza. N-ar mai avea valoare sa spunem ca este Domn al nostru. Sfintii Apostoli si crestinii din primul secol au pazit ziua a saptea ( o spune istoria si Sfanta Scriptura). Este singura zi despre care se spune ca a fost "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu". |
Citat:
Iar banii din zecime, nu prea cred ca fac purici pe la vre-o banca. Nu suntem finantati de stat si avem destule "cheltuieli". De unele, poate ati beneficiat si dvs., dar nu stiti. |
oricat te-ai vaicari, fiecare tzine sabatul sau atunci cand vrea el shi nu gresheshte dupa cum spune sf Ap Petru shi Pavel, iar de sus, de la Dumnezeu prin CLD s-a dat Sabatul cel Nou de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai... dar dumneata eshti liber sa crezi shi sa tzi cum voieshti shi cum va invatza pe voi.... deci chiar daca avetzi impresia ca greshitzi iata ca sf Ap Pavel spune ca nu greshitzi... daca tzinetzi sambata pentru Dumnezeu shi nici sa va feritzi de a manca doar carne de porc... deci ce mai e de discutat?...
itzi doresc zeciuiala placuta.... |
Citat:
|
Citat:
Draga Iustin, poi acea femeie n-a greshit in ce a primit de la nalucirile ei, de la ingeri, dar n-avea cum sa intzeleaga, ci doar aia e greshit cum au schimbat ei shi cum au hotarat ca oameni ca ingerul nu le-a spus cum trebuie sa tzie Sabatul ci a confirmat ca inceputul Sabatului e bine seara, dar nu le-a spus cand se tzine Sabatul cel Nou de la Dumnezeu dat, deci degeaba a vrut sa intzeleaga shi degeaba au hotarat ei fals fatza de viziunile ei caci era corect sa tzina cand vroiau ei pana cana a spus Hristos-Duhul cum se tzine sabatul cel nou, caci a doua venire este prin Hristos-Duhul cum scrie la Apocalipsa... deci nu sunt mincinoshi ci doar ca fac cum faceau fariseii ori evreii incercand sa impuna altora cercuirea in carne, ori tzinerea zilelor ori alte lucruri conforme cu VT ori cu Legea shi proorocii.... lucru care nu este necesar Neamurilor, ci ele ar trebui sa urmeze pe sfintzi shi predaniile acestora.... deci draga Iustin nu acuza pe Helen Wite de minciuna caci ea a avut viziuni ingereshti asha ca shi multzi sfintzi creshtini, shi tot asha ca shi romanul l-a care s-a dus Sf Petru... ca doar Dumnezeu daruieshte cui pofteshte shi nu cui am vrea noi musai numai la unii care-i credem noi drept buni.... deci n-are rost discutzia asta ca poate ca shi noi procedam la fel in loc sa urmam ce spune trambitza 3 pr prooroc Arsenie Boca : "nici abuzul, nici refuzul" "bobul lui se transforma in cenushe iar el se crede grau nedreptatzit" sau sa ascultam de trambitza a doua de moshul Dumnezeu shi sa pastram Taina vorbei celei mari... cum a pastrat-o Petrache Lupu.... ori sa pricepem ca oastea Domnului nu sunt legionarii ci aia care a fondat-o Iosif Trifa shi care deshi e cazuta s-ar putea reintegra la ortodoxie... pe ici pe colo, pe unde mai sunt ostashi... deci mie mi se pare ca fondatorii acelei secte, nu gresheau prin viziunile respective ci poate prin felul lor lipsit de lumina, dar pentru asta nimeni nu poate fi acuzat.... deci vina e comuna a noastra cu a lor, cel putzin a mea, ca doar cam abuzam shi refuzam mereu iar taina vorbei celei mari e pe toate gardurile, iar ostashi nu mai suntem niciunii.... |
Citat:
|
"Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata"(Marcu 2:27), spune Domnul Iisus. Pentru om, nu doar pentru evreu.
"Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in sinogoga"(Luca 4:16). Spune Sfanta Scriptura: "dupa obiceiul Sau", nu dupa obiceiul evreilor sau al locului. "Dezlega ziua sambetei"(Ioan 5:18). Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua a saptea de toate regulile fariseilor si i-a redat frumusetea de la inceput. Pentru ce aceasta preocupare? Nu avea altceva de facut? A "dezlegat" nu a "desfiintat". A "dezlegat" pentru ca El "este Domn chiar si al sambetei"(Marcu 2:28). Domnul Iisus Hristos nu este Domn a ceva ce se desfiinteaza. N-ar mai avea valoare sa spunem ca este Domn al nostru.Sensul dat de tine e total eronat. Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata" inseamna ca sambata a fost pusa de dumnezeu ca ajutor omului, nu sa-l impovareze cu o multime de restrictii pe care oricum voi nu le respectati asa cum ar trebui, iar nu omul sa ajunga rob al acestor restrictii. Asta e sensul logic. Dupa obiceiul Sau ar fi putut intra in oricare zi a saptamanii in sinagoga dar nu gasea pe nimeni, iar de duminica nici nu putea fi vorba atunci. 18. Deci pentru aceasta cautau mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai pentru ca dezlega sambata, 21. Nimeni nu coase la haina veche petic dintr-o bucata de stofa noua, iar de nu, peticul nou va trage din haina veche si se va face o ruptura si mai rea. 22. Nimeni, iarasi, nu pune vin nou in burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile si vinul se vara si burdufurile se strica; incat vinul nou trebuie sa fie in burdufuri noi. 23. Si pe cand mergea El intr-o sambata prin semanaturi, ucenicii Lui, in drumul lor, au inceput sa smulga spice. 24. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sambata ce nu se cuvine? 25. Si Iisus le-a raspuns: Au niciodata n-ati citit ce a facut David, cand a avut nevoie si a flamanzit, el si cei ce erau cu el? 26. Cum a intrat in casa lui Dumnezeu, in zilele lui Abiatar arhiereul, si a mancat painile punerii inainte, pe care nu se cuvenea sa le manance decat numai preotii, si a dat si celor ce erau cu el? 27. Si le zicea lor: Sambata a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sambata. 28. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei. Haina si burduful vechi sunt legea cea veche. Burduful si vinul nou sunt legea si legamantul cel nou care au nevoie sa fie impreuna. Sfarsitul legii e Hristos spune Sf Pavel si se poate spune ca decalogul a fost desfiintat prin legea iubirii de Dumnezeu si de aproape care daca iubeste nu mai poate face cele rele. A dezlega sambata inseamna a face cele neingaduite de lege sa faci in aceasta zi, inseamna a o desfiinta. El "este Domn chiar si al sambetei" inseamna ca El care a pus sambata, o poate si schimba dupa bunul lui plac. |
Sensul dat de tine e total eronat.
Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata" inseamna ca sambata a fost pusa de dumnezeu ca ajutor omului, nu sa-l impovareze cu o multime de restrictii pe care oricum voi nu le respectati asa cum ar trebui, iar nu omul sa ajunga rob al acestor restrictii. Asta e sensul logic. Dupa obiceiul Sau ar fi putut intra in oricare zi a saptamanii in sinagoga dar nu gasea pe nimeni, iar de duminica nici nu putea fi vorba atunci. |
Citat:
Domnul Iisus Hristos dezleaga sambata de regulile si prejudecatile absurde ale fariseilor. Dar nu spune nicaieri ca desfiinteaza ziua "binecuvantata si sfntita de Dumnezeu". Deci, sa pazim si noi sambata intocmai ca David, nu sa o defiintam. |
[quote=Iustin32;109537 se poate spune ca decalogul a fost desfiintat [/quote]
Cred ca ati spus totul. Deci, dupa dvs., cele Zece Porunci au fost desfiintate. Apoi vorbiti despre iubirea de Dumnezeu. Sfanta Scriptura ne spune ca, cine zice ca-L iubeste pe Dumnezeu dar nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos. |
Citat:
De ce nu a schimbat Domnul Iisus Hristos pazirea sambetei (ziua a saptea) cu pazirea duminicii (ziua intaia)? Ca sa poata sa o schimbe oamenii cu de la ei putere? |
Sensul dat de tine e total eronat. Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata" inseamna ca sambata a fost pusa de Dumnezeu ca ajutor omului, nu sa-l impovareze cu o multime de restrictii pe care oricum voi nu le respectati asa cum ar trebui, iar nu omul sa ajunga rob al acestor restrictii. Asta e sensul logic.
Haina si burduful vechi sunt legea cea veche. Burduful si vinul nou sunt legea si legamantul cel nou care au nevoie sa fie impreuna. Sfarsitul legii e Hristos spune Sf Pavel si se poate spune ca decalogul a fost desfiintat prin legea iubirii de Dumnezeu si de aproape care daca iubeste nu mai poate face cele rele. A dezlega sambata inseamna a face cele neingaduite de lege sa faci in aceasta zi, inseamna a o desfiinta. El "este Domn chiar si al sambetei" inseamna ca El care a pus sambata, o poate si schimba dupa bunul lui plac. ,,Porunca noua va dau: sa va iubiti unul pe altul asa cum Eu v-am iubit,, (pana la a-si da viata) La ce mai folosesc poruncile decalogului daca dragostea implineste tot? Daca il iubesti pe Dumnezeu mai mult decat pe tine insuti iar pentru aproapele esti gata sa-ti dai viata, mai poti fura, omora sau dori cele ale aproapelui? |
Domnilor, ne ratacim de pomana la satana,
poi Dumnezeu s-a odihnit in fiecare zi dupa Lucrarea Sa dupa cum ne arata CLD, dupa Creatzia de fiecare zi din cele 7 zile de acum 7500 de ani, deci omul daca vrea sa tzina vre-o zi de odihna o poate alege pe oricare cu atat mai mult cu cat ziua de odihna e pentru om shi nu omul pentru ziua de Odihna cum ai citat dumneata, shi iata ca shi asculta pe Dumnezeu caci s-a Odihnit Dumnezeu mereu dupa ce a Lucrat. Dar de sus de la CLD se arata ca Sabatul cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, dar asha sa o tzina fara sa oblige pe altul sa o tzina ca asha o tzine el... deci se respecta ce a zis Domnul acum 2000 shi ceva de ani caci a dezlegat shi nu a desfintzat, tzinerea Sabatului nic cel vechi shi nici cel nou de pe Pamantul Cel Nou. Adica de la noi de prin Manastiri. Ca asta inseamna sa nu fim judecatzi pentru sambete shi pentru mancare sau pentru cercuirea ori necercuirea in carne caci mantuirea inseamna omul cel Nou, intru Hristos, om care are burdufurile pregatite, innoite, cand il umple iarashi Harul, prin curgerea de sus... devenind un fiu al Omului, shi astfel frate ori fiu al Domnului Nostru Hristos. Dar VT nu s-a desfintzat cum credem noi, ci VT am impresia ca este Valabil intruca sf a primit shi Arhierie dupa VT, caci altfel nu i s-ar fi zis "junghie shi mananca" dar nu este necesara sfintzilor shi neamurilor... dar nici desfintzata, ci doar DEZLEGATA... adica neobligatorie.... Caci Carmuirea nu se mai face dupa Lege ci dupa Legea Harului caci asha a zis sf ap Pavel: "Prin Lege, am murit fatza de Lege ca sa vietzuiesc Lui Hristos" iar sf. Ap. Petru spune: "am murit fatza de pacat" deci iata ce am priceput de la CLD: legea shi proorocii sunt pentru cei faradelege, pentru cei rai, pentru tot omul razvratit shi potrivnic shi uracios indiferent de unde ar fi, shi pentru extratereshtri daca vretzi, iar Legea cea Noua este pentru fii imparatziei, dar shi pentru tot omul care voieshte sa vina catre Hristos, deci pentru tot omul este, pentru vietzuirea credincioshilor in ea, pentru oamenii noi intru Hristos... care au primit sa Vietzuiasca in Har, dar pentru asta trebuie sa aiba shi burdufuri noi, mereu meru, caci altfel Harul innoitor in burdufuri peticite shi vechi nu va sta cum ar trebui pentru ca burdufurile se vor rupe nerezistand, ci doar daca au fost inoite shi ele de catre credincios... deci nu va mai suparatzi unii pe altzii doar pentru ca va odihnitzi in alte zile... ca sunt unii care se odihnesc aproape toate zilele... shi nu greshesc fatza ce discutam noi.... dar Sabatul Cel Nou, pe Pamantul cel Nou, cel pentru Creshtinii romani shi israel-ul romanesc, caci roman shi fiu a lui Israel fost Iacov este creshtinul ori de ce neam ar fi shi Sabatul cel Nou se tzine in Cer, asha banuiesc, de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai. |
Citat:
|
31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.
32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. (Ieremia 31 ,, 8. Ci Dumnezeu ii mustra si le zice: "Iata vin zile, zice Domnul, cand voi face, cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, testament nou,...13. Si zicand: "Nou", Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire. ,,(Evrei 8,8-13), trebuia sa se schimbe si ziua de odihna, pentru a se deosebi crestinii de iudei. Daca si sarbatorirea Pastelui crestin se amana daca pica o data cu Pastele evreilor, tocmai pentru a se deosebi de evrei, cu atat mai mult ziua saptamanala de odihna care nu mai e importanta ca zi de odihna data de Dumnezeu evreilor ,,ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului,, ci ca Zi a Domnului care prin invierea Sa in aceasta zi ne-A scos din robia cu mult mai mare a pacatului, mortii si a iadului. Iata ce spune Sfantul Ignatie care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150: [COLOR=Red],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1)[/COLOR] Unde era Imparatul Constantin cel Mare atunci? Cum puteau crestinii sa schimbe de capul lor ziua de odihna, (sau sa accepte de la Constantin impotriva invataturilor ierarhiei bisericesti) cand ei si-au dat viata cu sutele de mii doar ca nu au vrut sa-l cinsteasca pe imparat ca pe un zeu, aruncand doar de forma tamaie pe altarul dedicat lui (vezi Actele martirice)? E total neadevarata si lipsita de logica invatatura voastra. http://www.crestinortodox.ro/forumac...tons/quote.gif |
Citat:
Poate vreti sa aratati ca: - Dumnezeu, in vechime, a facut unele legaminte cu poporul evreu, si pe care apoi le-a inoit (schimbat), fara participarea imparatului Constantin cel Mare; - imparatul Constantin cel Mare, a schimbat o porunca divina (porunca a patra), fara participarea lui Dumnezeu; Este un fel de "reciprocitate" intre Dumnezeu si Constantin cel Mare. Iar noi il urmam pe Constantin cel Mare. Constantin cel Mare, in locul zilei a saptea, ziua hotarata de Dumnezeu, a pus ziua intaia, care pe atunci (in sec. IV), era o sarbatoare pagana (ziua soarelui). Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole |
Citat:
Cititi in cartea profetului Daniel, la cap. 3, si vedeti cum s-au comportat cei trei prieteni ai profetului (inchinarea la chipul de aur din valea Dura). Se puteau apleca si ei, o data cu ceilalti (puteu sa o faca de forma), dar au preferat sa fie aruncati in cuptorul cu foc (stiau ca asta vor pati). In felul celor trei prieteni s-au comportat si adevaratii crestini, in timpul prigonirii romane. Crestinismul nu este o religie a compromisului, cand este vorba de inchinare adevarata. |
Asta am zis si eu ca martiri nu acceptau nici de forma sa duca jertfa imparatulu, ci preferau moartea, deci cum ar fi acceptat schimbarea dogmelor sau a zilei de odihna fara temeiuri biblice si patristice? Oare au fost vorbe in vant cuvintele lui Hristos: Iata cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor? Daca credeti in cuvantul Domnului, unde e acesta credinta daca nu credeti in toate cuvintele Lui?
|
Citat:
Este alegerea omului daca vrea sa ramana tare in credinta (si atunci Domnul Iisus Hristos este cu el) sau cedeaza la inselatorii. Schimbarea zilei de odihna aleasa de Dumnezeu (ziua a saptea) cu o sarbatoare pagana (ziua soarelui - ziua intaia a saptamanii), s-a facut treptat. Imparatul Constantin cel Mare doar a contribuit la aceasta schimbare/inselatorie. Iata istoria acestei schimbari in acest articol: http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm Veti afla lucruri interesante. |
Noi preferam sa credem ce spune Sfantul Ignatie care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150:
[COLOR=Red],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1) Acest cuvant nu mai lasa loc de interpretari asa cum se intampla cu Biblia care ti-am mai spus nu poate fi interpretata dupa mintea fiecaruia dupa cum spune clar Sfantul Apostol Petru:[/COLOR] 20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; 21. Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant. (2Petru 1,20-21) Poti tu sa ai pretentia ca faci parte dintre oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu si esti purtat de Duhul Sfant cand esti plin de mandrie de care habar n-ai ca suferi? |
Citat:
Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului." De ce nu preferati sa credeti in ce spune Sfantul Atanasie? 2. Iar noi, ca sa fim siguri ca nu gresim, preferam sa urmam exemplul Mantuitorului si sa pazim ziua a saptea. Daca va intreaba Domnul Iisus Hristos, la judecata, de ce ati pazit prima zi a saptamanii, ce o sa-i spuneti? Eu astept linistit o astfel de intrebare (in imaginatia mea). Am sa-I raspund: "Doamne, am cautat sa fac la fel ca Tine". |
Citat:
Cand caut explicatii la un om, nu pot sti cat de duhovnicesti sunt acestea, indiferent de persoana care le da (insusi Apostolul Pavel a fost verificat cu Sfanta Scriptura - Faptele Apostolilor 17:11). Cand le caut in Sfanta Scriptura sunt sigur ca acestea au Duhul Sfant. Cuvantul lui Dumnezeu este viu. |
Citat:
|
-Sabatul cel Nou: de sambata seara pana luni dimineatza
-ba sambata pt ca -ba sf Duminica, -ba sambata pt ca -ba sambata pt ca -ba sf Duminica, -ba sambata pt ca -ba sambata pt ca -ba sf Duminica, -ba sambata pt ca -ba sambata pt ca -ba sf Duminica, -ba sambata pt ca -ba sambata pt ca -ba sf Duminica, -ba sambata pt ca -shi cu carnea de porc la fel poi ce nu pricepi ca nu mai este voie sa va judece nimeni pentru sambete sau mancare? caci nu mai se tzin in mod obligatoriu zilele... cine tzine Sabatul cel nou, ferice de el, ca el se va folosi... dar unul care sta in concediu 2 saptamani? shi tzine zilnic un fel de Sabat gresheshti? sau unul care tzine o luna? sau un pensionar care tzine toate zilele cate i-a mai ramas? deci nu va pacalitzi cu Marian (vasinec) care nu-shi respecta nici numele dar apoi pe sfintzi ori pe parintzi, ca doar colegul asta de forum nici nu are de gand sa observe ca e un fel de spahiu sau ienicer dintre foshtii ortodocshi, ori comunist ori iehovist ori baptist, ori ce eshti dumneata "frate" amagit? Poi daca nu te condamna (judeca) nimeni pentru sambete shi carnea de porc pentru ce nu eshti multzumit shi ce vrei? Tzine asha ca eu nu ma supar, dar nu spune dulcelui amar shi amarului dulce shi nici negrului alb shi inviers... doar pentru ca tu nu ai nevoie de argumente ci de cineshtie ce ca sa crezi... poate de falsele minuni shi amagiri shi infricoshari ale lui antichrist... numa ca ala o sa faca sa crezi in el shi nu in Adevaratul Hristos... Iar de la mancare, neascultare shi desfranare se umple iadul, ne spune CLD, deci cine ramane sa tzina pana la sfarshit cate ceva ala se va folosi shi credintza lui il va Mantui... |
Invierea Domnului. El Se arata Mariei Magdalena, apoi ucenicilor si la opt zile, dupa aceea, lui Toma. 1. Iar in ziua intaia a saptamanii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de-dimineata, fiind inca intuneric, si a vazut piatra ridicata de pe mormant.
... 19. Si fiind seara, in ziua aceea, intaia a saptamanii (duminica), si usile fiind incuiate, unde erau adunati ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus si a stat in mijloc si le-a zis: Pace voua! ... 26. Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua! ... deci de aici se poate observa ca erau dezlegate zilele de Sabat deic sambata ori duminica ori dupa opt zile adica luni in calendarul nostru era la fel de bune pentru Rugaciuni shi sfintziri.... dar Sabatul cel Nou, pe Pamantul cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, adica a fost o seara shi a fost o dimineatza, Ziua Intai, adica sf Duminca dupa porunca data prin Imparatul Constantin, shi data de sus din Cer de la CLD... daca cineva voieshte sa pazeasca Sabatul n-are decat sa-l pazeasca... nu este obligator dar este dat de CLD pentru cine vrea sa urmeze Cerului... caci in Cer asha se tzine.... |
Citat:
Ascultarea este mai buna decat jertfa si supunerea mai buna decat grasimea berbecilor. 23. Caci nesupunerea este un pacat la fel cu vrajitoria si impotrivirea este la fel cu inchinarea la idoli. (1Regi 15,22-23) 17. Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l [COLOR=Red]Bisericii[/COLOR]; [COLOR=Red]iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. [/COLOR] 18. Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer. [COLOR=Red]De ce nu spune ,,spune-l Bibliei,, sa asculte de ea, ci Bisericii? Nici voi nu ati tinut sambata de la inceput, ci dupa mai mult timp.[/COLOR] Eu nu ma rusinez sa dau citate din cuvintele Sfintilor sau al parintilor nostri duhovnicesti dupa cum ne indeamna Sf Pavel : 2. Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii. (2 Tim 2,2 ...asa cum tu te rusinezi sa dai citate din mincinoasa invatatura a celei care a intemeiat secta ta, recunoscand prin aceasta ca e mincinoasa si falsa. Ti-am postat o multime din aberatiile ei pe de care mereu te-ai lepadat de parca nu ea, Ellen White ar fi ,,profetesa,, voastra pe baza carei invataturi si profetii mincinoase existati ca secta? Te legi mereu de invataturile Sfintilor nostri, facand la randul tau selectie intre Sfintii Apostoli si Sfintii de dupa ei, dar uiti de invataturile aberante ale ,,sfantei voastra profetese,, de parca nici nu ati fi ,,urmasii ei spirituali,,. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:34:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.