Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

vasinec 17.01.2009 21:44:12

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 110064)
Dar tu cu ce-ti dovedesti afirmatia ca Moise era viu si cu trupul? Unde scrie in Biblie ca Hristos l-a inviat? E doar o parere.

Corect. Este parerea mea. Am argumentat-o in postarea din 14.01.2009 ora 15:05:16, de pe topicul acesta. Nu ma mai repet.

Convingerea mea este ca Domnul Iisus Hristos nu sta de vorba cu cei morti. Saul a facut faradelegea sa stea de vorba cu un mort, cu Samuel (1 Samuel 28:7-16). A fost pedepsit cu moartea pentru aceasta (1 Cronici 10:13,14). Domnul Iisus Hristos nu putea face o faradelege.

A sta de vorba cu sufletele celor morti (neinviati) este de domeniul spiritismului. Sunteti cumva un adept al acestui curent?

vasinec 17.01.2009 22:09:22

Citat:

Iata unde scrie de suflete sau duhuri:
„Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar [COLOR=red]VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR], care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. 1 Petru 3.18
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau [COLOR=red]duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR]

Cred ca ati inteles gresit cele spuse de Sfantul Apostol Petru. Domnul Iisus Hristos a propovaduit, prin Duhul Sau, celor din vremea lui Noe, inainte de a avea loc potopul (cand "se pregatea corabia"). Doar opt persoane au ascultat si s-au mantuit.

Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, la fel se va intampla si la revenirea Domnului Iisus Hristos (Corabia Noastra).
"Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop..." (Evanghelia dupa Matei cap. 24:37,38).

Si astazi, la fel ca in zilele lui Noe, Duhul ne propovaduieste, iar noi trebuie sa ne grabim sa urcam in Corabie (credinta in jertfa Mantuitorului). Dupa aceea (dupa venirea lui Hristos), va fi prea tarziu, la fel cum a fost si pentru cei ce nu au crezut in vremea lui Noe si doar opt suflete s-au mantuit.

vasinec 17.01.2009 22:25:40

Citat:

1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta [COLOR=red]S-A BINEVESTIT MORȚILOR,[/COLOR] CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.

Cand se spune ca "s-a binevestit mortilor", se intelege ca si cei care au murit au fost invatati, cand erau inca in viata. Altfel, judecata ar fi nedreapta.

"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare [COLOR=royalblue]sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup[/COLOR]"(2 Corinteni 5:10).

In aceasta viata trupeasca, Dumnezeu ne vorbeste, pe indestulate, in diferite feluri. Nimeni nu se poate scuza ca nu a stiut si sa mai aiba pretentia sa i se vorbeasca, dupa ce a murit.
"Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca" (Faptele Apostolilor 17:30).

vasinec 17.01.2009 22:40:36

Citat:

4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”.
[COLOR=red]Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?[/COLOR]

Nu oasele Sfantului au facut minuni, ci Dumnezeu. Numai Dumnezeu are invierea.

petrut-angel 17.01.2009 22:48:38

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110078)
Nu oasele Sfantului au facut minuni, ci Dumnezeu. Numai Dumnezeu are invierea.

Dumnezeu a facut minunea , prin oasele Sfantului .

vasinec 17.01.2009 23:09:18

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 110080)
Dumnezeu a facut minunea , prin oasele Sfantului .

Asa este. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu imparte meritul cu aceste oase. Minunile lui Dumnezeu se fac si fara a fi nevoie de oasele unui Sfant. De altfe, in Sfanta Scriptura, minunea cu oasele, este singura de acest fel.

petrut-angel 18.01.2009 14:32:18

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110087)
Asa este. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu imparte meritul cu aceste oase. Minunile lui Dumnezeu se fac si fara a fi nevoie de oasele unui Sfant. De altfe, in Sfanta Scriptura, minunea cu oasele, este singura de acest fel.

Intr-adevar minunile lui Dumnezeu se pot face si fara a fi nevoie de oasele unui Sfant.Insa El poate face minuni prin ORICE LUCRU DORESTE SI IN ORICE MOD, IAR ASTA NU EXCLUDE SI SF.MOASTE !!! Faptul ca minunea cu oasele este singura de acest fel din Sf. Scriptura,nu inseamna ca astfel de minuni nu se mai pot intampla !

Iustin32 18.01.2009 18:53:18

[SIZE=4]Și am văzut scaune, și au șezut pe ele, și judecată li s-a dat lor, și pe [COLOR=Red]sufletele[/COLOR] celor tăiați pentru mărturia lui Iisus, și pentru cuvântul lui Dumnezeu, și care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au luat semnul pe fruntea lor, și pe mîna lor; (Apocalipsa 20:4-6)

Daca asa talcuiesti tu despre duhurile tinute in inchisoare, dar [COLOR=Red],,sufletele [/COLOR]c[/SIZE][SIZE=4]elor tăiați pentru mărturia lui Iisus, și pentru cuvântul lui Dumnezeu,, cum le mai talcuiesti atotstiutorule?
[/SIZE]

vasinec 19.01.2009 12:13:51

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 110221)
[SIZE=4]Și am văzut scaune, și au șezut pe ele, și judecată li s-a dat lor, și pe [COLOR=red]sufletele[/COLOR] celor tăiați pentru mărturia lui Iisus, și pentru cuvântul lui Dumnezeu, și care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au luat semnul pe fruntea lor, și pe mîna lor; (Apocalipsa 20:4-6)[/SIZE]

[SIZE=4]Daca asa talcuiesti tu despre duhurile tinute in inchisoare, dar [COLOR=red],,sufletele [/COLOR]c[/SIZE][SIZE=4]elor tăiați pentru mărturia lui Iisus, și pentru cuvântul lui Dumnezeu,, cum le mai talcuiesti atotstiutorule?[/SIZE]

In acele versete se vorbeste despre niste suflete. Ce vreti sa comentez? Cert este ca acele suflete nu aveau comuniune cu Domnul Iisus Hristos, pana nu a avut loc o [SIZE=3]inviere. [/SIZE][SIZE=2]Am observat, ca tare va mai feriti de cuvantul acesta: INVIERE.[/SIZE]

Citatul pe care l-ati dat nu este din Apocalipsa 20:4-6, ci din Apocalipsa 20:4. Si nici macar versetul 4 nu l-ati dat pe tot. Sfarsitul versetului se refera la inviere, iar dvs. vreti ca mortii sa fie in comuniune cu Dumnezeu, fara sa fie nevoie de INVIERE. Sfanta Scriptura ne spune cu totul altceva.

Dar, sa redau ultima parte a versetului din Apocalipsa 20:4, pe care dvs. ati evita-o:
"Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani (sau mii de ani)".

Acum, cred ca trebuie ca dvs. sa spuneti ce ati inteles din Apocalipsa 20:4. (nu uitati de "INVIERE").

vasinec 19.01.2009 12:24:54

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 110193)
Intr-adevar minunile lui Dumnezeu se pot face si fara a fi nevoie de oasele unui Sfant.Insa El poate face minuni prin ORICE LUCRU DORESTE SI IN ORICE MOD, IAR ASTA NU EXCLUDE SI SF.MOASTE !!! Faptul ca minunea cu oasele este singura de acest fel din Sf. Scriptura,nu inseamna ca astfel de minuni nu se mai pot intampla !

Asa este. Numai ca trebuie sa stii cand este voia lui Dumnezeu sa mai faca astfel de minuni. Nu-L poti obliga pe Dumnezeu, pentru ca a facut o data un lucru, sa-L repete ori de cate ori vrei. Mai ales, in cazul unei minuni pe care a facut-o o singura data, acum cca. 3000 de ani (ma refer la faptul ca Sfanta Scriptura, nu mai pomeneste despre o astfel de minune). Curios este faptul ca in vremurile noastre, astfel de minuni, "cauta" sa se intample foarte des. O fi voia lui Dumnezeu?

strajeru 19.01.2009 14:59:05

1. Și în Vechiul Testament trupurilor celor drepți și sfinți li se dădea deosebită cinste. (Vezi: Fac. 50, 1–14; Ieș. 13, 19; IV Regi 23, 18; Sir. 49, 11 ș.a.).
2. Trupurile sfinților sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16–17).
3. Dumnezeu se proslăvește și în trupul și în sufletul celor sfinți, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19–20).
4. Trupurile celor sfinți sunt vase de cinste ale lui Dumnezeu, sfințite, potrivite pentru tot lucrul bun (II Tim. 2, 21).
5. Trupurile unor sfinți, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ș.a. (Matei 27, 52–53).
6. Trupurile sfinților, uneori, încă fiind ei în viață, făceau minuni (Fapte 19, 11–12; 5, 15).
7. Trupul Sfântului Prooroc Elisei la un an de zile după moartea sa a înviat un mort (IV Regi 13, 20–21; Sir. 48, 14–15).
8. În Testamentul Nou, trupurile creștinilor morți nu mai sunt spurcate, căci ele sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 6, 19–20; 3, 16–17 ș.a.).
9. În multe biserici creștine și azi se găsesc sfinte moaște ale sfinților care se păstrează neputrezite de sute sau chiar mii de ani și prin care Dumnezeu lucrează nenumărate minuni cu cei credincioși.
10. Practica Bisericii – de la început și până azi – a păstrat această tradiție sfântă de a ne închina la sfintele moaște ale sfinților.
11. Și îngerii cinstesc trupurile oamenilor sfinți (Iuda 5, 9).
12. Chiar și hainele oamenilor sfinți – care au acoperit trupurile lor – au făcut minuni, cum au fost, de pildă, cojocul lui Ilie Proorocul (IV Regi 2, 14) sau mahramele Apostolului Pavel (Fapte 19, 11–13).

Ti-am mai spus stimabile,din pricina proastei talcuiri a Scripturii a-ti ajuns sa nu va inchinati la icoane,la moastele sfintilor si nici sa nu le cinstiti.Ti-am aratat destul de clar ca nu ai acest drept,insa tu o tii pe a ta.
Mai uita-te odata la argumentele despre interzicerea talcuirii Scripturii dupa capul tau si ai sa vezi ca d-acolo este cauza tuturor ratacirilor tale si ale sectei din care faci parte si ale protestantismului in general.

ovidiu-s 19.01.2009 19:00:12

Iata unde scrie de suflete sau duhuri:
„Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar [COLOR=#ff0000]VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR], care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. 1 Petru 3.18
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau [COLOR=#ff0000]duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR]
Replica:
Citat:

În prealabil postat de vasinec
Cred ca ati inteles gresit cele spuse de Sfantul Apostol Petru. Domnul Iisus Hristos a propovaduit, prin Duhul Sau, celor din vremea lui Noe, inainte de a avea loc potopul (cand "se pregatea corabia"). Doar opt persoane au ascultat si s-au mantuit.

acesta e "raspunsul" tau in privind legitimitatea doctrinei adventiste legat de acest verset? Spune foarte limpede ca e vorba de ce s-a întamplat cu Hristos in timpul mortii sale: "Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu,[COLOR=#ff0000] omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR],” . Apoi se face precizarea ca e vorba de niste oameni care au trait candva demult, in vremea lui Noe. Nu despre Noe e vorba , ci despre Hristos. De ce tot incerci sa justifice prostiile Ellenei White? Am reluat acesat postare ca nu cumva sa spui ca ai raspuns la aceste versete.

Iustin32 19.01.2009 19:01:04

Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai (Ps 150,1)

Precum Dumnezeu Tatal se proslaveste prin Fiul, tot asa Fiul ii proslaveste si se proslaveste prin Sfintii Sai:
21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.
(Ioan 20

22. [COLOR=Red]Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor[/COLOR], ca sa fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime, si sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
(Ioan 17

35. Iar cei ce se vor invrednici sa dobandeasca veacul acela si invierea cea din morti, nici nu se insoara, nici nu se marita.
36. [COLOR=Red]Caci nici sa moara nu mai pot, caci sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii. [/COLOR]
37.[COLOR=Red] Iar ca mortii inviaza a aratat chiar Moise la rug, cand numeste Domn pe Dumnezeul lui Avraam, si Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov.
38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al [SIZE=4]viilor[/SIZE], [SIZE=4]caci toti traiesc in El[/SIZE]. (Luca 20
[/COLOR]

petrut-angel 20.01.2009 11:14:32

In Sheol,mortii sunt pe deplin constienti !!!

Conform cu Isaia 14:9-17 si Iezechiel 32:21 mortii sunt deplin constienti in Sheol.

vasinec 21.01.2009 09:47:24

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 110422)
acesta e "raspunsul" tau?

Am reluat acesat postare ca nu cumva sa spui ca ai raspuns la aceste versete.

Acesta este raspunsul meu (si punct, fara insinuarile cu care continuati in postarea dvs.).

Considerati ca am raspuns la aceste versete, asa cum am stiut. Alt raspuns nu am. Nu mai reluati postarea (stiu ca o spun degeaba).

Redau raspunsul, care este al meu, nu al altcuiva (nici macar al obsesiei dvs. care se numeste Ellen White):

Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, la fel se va intampla si la revenirea Domnului Iisus Hristos (Corabia Noastra).
"Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop..." (Evanghelia dupa Matei cap. 24:37,38).

Si astazi, la fel ca in zilele lui Noe, Duhul ne propovaduieste, iar noi trebuie sa ne grabim sa urcam in Corabie (credinta in jertfa Mantuitorului). Dupa aceea (dupa venirea lui Hristos), va fi prea tarziu, la fel cum a fost si pentru cei ce nu au crezut in vremea lui Noe si doar opt suflete s-au mantuit.

vasinec 21.01.2009 10:05:53

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 110512)
Conform cu Isaia 14:9-17 si Iezechiel 32:21 mortii sunt deplin constienti in Sheol.

Cred ca v-ati grabit sa trageti o concluzie. Versetele postate de dvs., citite in context, sunt greu de inteles. Eu cred, ca acele versete au un inteles simbolic, metaforic. Este dificil sa le intelegi literar ( eu, cel putin nu am reusit sa le deslusesc).

Pentru intelegere corecta, puneti langa versetele dvs. si urmatoarele, care sunt mai lamuritoare:

1. "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)

2. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)

3. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)

4. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)

5. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)

6. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)

Stiind ca Biblia nu se contrazice pe ea insasi, ci se explica, luati in "calcul" si versetele acestea.

vasinec 21.01.2009 10:52:55

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 110390)
2. Trupurile sfinților sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16–17).
3. Dumnezeu se proslăvește și în trupul și în sufletul celor sfinți, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19–20).
.

Nu este frumos ca restrangeti sau denaturati invataturile Sfintei Scripturi, pentru a folosi unei anumite teologii. Nu trebuie sa "modelati" invataturile Sfintei Scripturi pentru a se potrivi invataturilor dvs. Ci invers. Invataturile dvs. ar trebui sa se modeleze dupa invataturile Scripturii.

Am luat ca exemplu, doar doua puncte ale dvs. Daca postati versetele, era mai bine decat sa postati "talcuirile". Versetele din 1 Corinteni cap 3 si cap 6, vorbesc despre noi si se adreseaza noua:

"Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu: caci Templul lui Dumnezeu este sfant: si asa sunteti si voi"(1 Corinteni 3:16,17)
"Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:19,20).

Aceste versete ne indeamna la curatie trupeasca. In viata mea, au avut o influenta importanta. Intelegand ca Dumnezeu pretuieste trupul meu, si-l numeste Templu, nu am mai putut "sa-mi bat joc de mine" (mai exact, de trupul meu). Am renuntat la tigari, alcool si alte obiceiuri nesanatoase sau murdare.

Dvs. ati redus si chiar deformat intelesul versetelor. Daca oamenii ar cauta direct la Sfanta Scriptura, multe s-ar schimba in bine.

vasinec 21.01.2009 11:00:08

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 110390)
5. Trupurile unor sfinți, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ș.a. (Matei 27, 52–53).
.

Ce spune Sfanta Scriptura si ce "talmaciti" dvs!

Redau versetele:
"Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor care murisera, au inviat. Ei au iesit din morminte, dupa invierea lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora"(Matei 27:52,53).

Eu am inteles ca aici este vorba despre o INVIERE (tare va mai feriti de cuvantul acesta). Dvs. vorbiti despre minuni facute de morti.

mihai07 21.01.2009 12:23:33

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110662)
Cred ca v-ati grabit sa trageti o concluzie. Versetele postate de dvs., citite in context, sunt greu de inteles. Eu cred, ca acele versete au un inteles simbolic, metaforic. Este dificil sa le intelegi literar ( eu, cel putin nu am reusit sa le deslusesc).

Pentru intelegere corecta, puneti langa versetele dvs. si urmatoarele, care sunt mai lamuritoare:

1. "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)

2. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)

3. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)

4. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)

5. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)

6. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)

Stiind ca Biblia nu se contrazice pe ea insasi, ci se explica, luati in "calcul" si versetele acestea.

vasinec ti s-au mai explicat aceste versete...vad ca iei totul ad-literam...aceste verste se refera la cei care se afla in iad. Sunt ca niste morti aflati in groapa. In iad sunt fara Dumnezeu si nu mai au parte de binefacerile Lui, ci sunt chinuiti vesnic de patimile pe care le-au avut cat au fost in trup.

vasinec 21.01.2009 13:24:23

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110691)
vasinec ti s-au mai explicat aceste versete...vad ca iei totul ad-literam...aceste verste se refera la cei care se afla in iad. Sunt ca niste morti aflati in groapa. In iad sunt fara Dumnezeu si nu mai au parte de binefacerile Lui, ci sunt chinuiti vesnic de patimile pe care le-au avut cat au fost in trup.

Unde scrie, in acele versete, ceva de genul: "iad", "chin vesnic", "patimi"? Nici vorba, sau macar aluzie, la asa ceva.
Nu deformati invataturile Sfantei Scripturi cu adaugirile dvs.

"Explicatiile" despre care vorbiti, nu sunt decat o insulta la adresa celor care cugeta. Trebuie sa fii "ingaramadit" rau sau credul ca sa crezi asa ceva.

mihai07 21.01.2009 13:31:52

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110706)
Unde scrie, in acele versete, ceva de genul: "iad", "chin vesnic", "patimi"? Nici vorba, sau macar aluzie, la asa ceva.
Nu deformati invataturile Sfantei Scripturi cu adaugirile dvs.

"Explicatiile" despre care vorbiti, nu sunt decat o insulta la adresa celor care cugeta. Trebuie sa fii "ingaramadit" rau sau credul ca sa crezi asa ceva.

iti multumesc domnule vasinec pentru jignirile aduse. asta denota ce fel de oameni formeaza secta adventista, si alte secte asemenea.
mai bine lasa-ne pe noi si du-te la secta ta(care are la baza nu mai minciuni si totusi te bati cu pumnul in piept ca sunteti cei mai aproape de adevar) unde sunteti toti luminati de duhuri

vasinec 21.01.2009 13:47:16

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110707)
iti multumesc domnule vasinec pentru jignirile aduse.

Imi cer scuze daca v-am jignit. Dar, eu banuiesc ca nici dvs. nu credeti in explicatiile pe care le dati. Sunteti un fidel partizan al bisericii din care faceti parte. De aceea acceptati cu usurinta anumite teorii. Dar, nu stiu in ce masura le credeti.

mihai07 21.01.2009 13:51:40

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110716)
Imi cer scuze daca v-am jignit. Dar, eu banuiesc ca nici dvs. nu credeti in explicatiile pe care le dati. Sunteti un fidel partizan al bisericii din care faceti parte. De aceea acceptati cu usurinta anumite teorii. Dar, nu stiu in ce masura le credeti.

ba eu cred in explicatiile mele ca doar de asta le dau...si cred ca sufletul dupa moarte merge in rai sau iad (o spune clar Sf. Scriptura) nu ca sta intr-o stare de inconstienta pana la a2-a venire. ti-mai zis eu ...nu mai talcui scirpturile dupa mintea ta.

vasinec 21.01.2009 14:03:29

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110717)
ba eu cred in explicatiile mele ca doar de asta le dau...si cred ca sufletul dupa moarte merge in rai sau iad (o spune clar Sf. Scriptura) nu ca sta intr-o stare de inconstienta pana la a2-a venire. ti-mai zis eu ...nu mai talcui scirpturile dupa mintea ta.

Daca dvs. credeti in explicatiile pe care le dati, va priveste. Dar, nu bagati si Sfanta Scriptura la mijloc. Nu se spune nicaieri ca, dupa moarte, sufletele merg in rai sau in iad. Pentru asta este nevoie, mai intai, de o inviere si o judecata. Pentru dvs., mai sunt necesare INVIEREA (cuvant care va deranjeaza) si judecata? Daca sunt, ce rost mai au? Daca toti se duc unde merita, imediat dupa moarte?

Si va mai contraziceti si cu Sfantul Iustin Martirul:
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.

mihai07 21.01.2009 14:12:01

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110721)
Daca dvs. credeti in explicatiile pe care le dati, va priveste. Dar, nu bagati si Sfanta Scriptura la mijloc. Nu se spune nicaieri ca, dupa moarte, sufletele merg in rai sau in iad. Pentru asta este nevoie, mai intai, de o inviere si o judecata. Pentru dvs., mai sunt necesare INVIEREA (cuvant care va deranjeaza) si judecata? Daca sunt, ce rost mai au? Daca toti se duc unde merita, imediat dupa moarte?

Si va mai contraziceti si cu Sfantul Iustin Martirul:
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.

vezi ca iar interpretezi gresit? e vorba despre cei care se cred mantuiti din viata asta si care cred ca vor merge in rai...ti-as sugera sa citeste toate operele Sf. Iustina Martirul in principal cele 2 apologii

vasinec 21.01.2009 14:14:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110724)
vezi ca iar interpretezi gresit?

Nu interpretez deloc. Nu am ce interpreta. Sfantul Iustin Martirul se exprima pe inteles.

mihai07 21.01.2009 14:16:41

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110727)
Nu interpretez deloc. Nu am ce interpreta. Sfantul Iustin Martirul se exprima pe inteles.

inseamna ca nu ai inteles ce spune Sf. Iustin, sau mai degraba nu vrei sa intelegi (e si asta o problema). Una este ceea ce spune Sf.Iustin si alta ce intelegi tu.

vasinec 21.01.2009 14:26:41

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110724)
vezi ca iar interpretezi gresit? e vorba despre cei care se cred mantuiti din viata asta si care cred ca vor merge in rai...

Daca ar fi cum ziceti dvs., Sfantul Iustin nu s-ar mai referi la persoane care "neaga invierea mortilor". Dvs., teoretic, nu negati invierea mortilor, dar practic nu-i dati nici o importanta (ceea ce este tot un fel de negare).

Ca sa fie cum ziceti dvs., cam asa ar trebui sa sune spusele Sfantului:
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, SI SUSTIN,, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".

Am taiat putin din spusele Sfantului Iustin Martirul, ca sa iasa "talcuirea" dvs.

mihai07 21.01.2009 14:32:10

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110734)
Daca ar fi cum ziceti dvs., Sfantul Iustin nu s-ar mai referi la persoane care "neaga invierea mortilor". Dvs., teoretic, nu negati invierea mortilor, dar practic nu-i dati nici o importanta (ceea ce este tot un fel de negare).

Ca sa fie cum ziceti dvs., cam asa ar trebui sa sune spusele Sfantului:
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, SI SUSTIN,, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".

Am taiat putin din spusele Sfantului Iustin Martirul, ca sa iasa "talcuirea" dvs.

eu cred ca tu te crezi Mafalda de stii tu ce gandesc eu. De unde stii tu daca acord sau nu importanta invierii mortilor? Chiar asa atotstiutor te crezi.
Ai interpretat acest pasaj al Sfantului Iustin asa cum interpretezi si Sf. Scriptura.

vasinec 21.01.2009 17:05:31

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 110735)
eu cred ca tu te crezi Mafalda de stii tu ce gandesc eu. De unde stii tu daca acord sau nu importanta invierii mortilor? .

De unde stiu? De pe acest forum.
Sustineti, dvs. si ceilalti, ca omul cand moare, sufletului se duce, in stare constienta, in rai sau in iad. In plus, sustineti (mai mult domnii Ovidiu-s si Iustin) ca sufletul omului care a murit, are simtaminte si trairi trupesti. Deci, practic nu ar mai fi nimic de adaugat sau de facut. Daca sufletul constient, cu simtaminte trupesti, se duce in rai sau in iad, cand omul moare, ce rost mai are revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor, judecata si rasplatirea fiecaruia?

Pentru ce sa mai invie mortii? Raspundeti, va rog, la aceasta intrebare.

mihai07 21.01.2009 17:27:24

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110757)
De unde stiu? De pe acest forum.
Sustineti, dvs. si ceilalti, ca omul cand moare, sufletului se duce, in stare constienta, in rai sau in iad. In plus, sustineti (mai mult domnii Ovidiu-s si Iustin) ca sufletul omului care a murit, are simtaminte si trairi trupesti. Deci, practic nu ar mai fi nimic de adaugat sau de facut. Daca sufletul constient, cu simtaminte trupesti, se duce in rai sau in iad, cand omul moare, ce rost mai are revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor, judecata si rasplatirea fiecaruia?

Pentru ce sa mai invie mortii? Raspundeti, va rog, la aceasta intrebare.

la adoua venire a Mantuitorului, dupa judecata de obste va avea loc invirea trupurilor si unirea lor cu sufletele.
Iar cei care în vremea învierii obstesti vor fi în viată pământească, vor fi si ei schimbati încât si trupurile lor vor deveni duhovnicesti si nemuritoare, ca ale celor înviati.

Iustin32 21.01.2009 19:43:06

[COLOR=Red]38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al [SIZE=4]viilor[/SIZE], [SIZE=4]caci toti traiesc in El[/SIZE]. (Luca 20[/COLOR]

vasinec 21.01.2009 20:40:12

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 110778)
[COLOR=red]38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al [SIZE=4]viilor[/SIZE], [SIZE=4]caci toti traiesc in El[/SIZE]. (Luca 20[/COLOR]

In Evanghelia dupa Luca, in cap. 20:27-38 (de unde ati dat versetul), Domnul Iisus Hristos vorbeste despre INVIERE (cred ca v-ati dori sa lipseasca acest cuvant din Sfanta Scriptura). Nu vorbeste despre morti care de fapt sunt vii, cum v-ar place dvs.

Iustin32 21.01.2009 22:10:12

[SIZE=3][COLOR=black]Sfânta Scripturã si Sfintii Pãrinti, vorbind despre viata viitoare, despre [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]cea feri[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]citã si cea chinuitã, nu precizeazã totdeauna dacã vorbesc despre cea care urmeazã imediat dupã moarte sau despre cea de dupã judecata din urmã. Totusi atât Sfânta Scriptura, cât si scrisul duhovnicesc rãsãritean vorbesc atât de o viata fericita si de una chinuitã, care încep imediat dupã moarte pe baza unei judecati, cat si de cea fericitã sau de cea chinuitã care urmeazã dupã judecata din urmã. Pentru viata corespunzãtoare faptelor din trup de dupã moartea fiecãrui om, a se vedea între altele în Sfânta Scripturã:
Filip. 1, 23
[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] 23. Sunt strans din doua parti: [COLOR=Red]doresc sa ma despart de trup [/COLOR]si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi [COLOR=Red]sa zabovesc in trup[/COLOR].[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]; 2 C[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]or. 5, 10[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] 8. Avem incredere si voim mai bine [COLOR=Red]sa plecam din trup[/COLOR] si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui.

Pe acestea cum le talcuiesti atotstiutorule sfant si intelept?

[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]

vasinec 21.01.2009 23:04:25

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 110801)
[SIZE=3] Sunt strans din doua parti: [COLOR=red]doresc sa ma despart de trup [/COLOR]si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine; [/SIZE]
[SIZE=3]24. Dar este mai de folos pentru voi [COLOR=red]sa zabovesc in trup[/COLOR].[/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]; 2 C[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]or. 5, 10[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] 8. Avem incredere si voim mai bine [COLOR=red]sa plecam din trup[/COLOR] si sa petrecem la Domnul. [/SIZE]
[SIZE=3]9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. [/SIZE]

Un verset mai sus, Apostolul Pavel, ne spune:
Nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata"(2 Corinteni 5:4).
Apostolul Pavel isi manifesta in multe randuri dorinta si nadejdea ca va primi un trup nesupus putrezirii. Nu se referea la moarte, ci la mostenirea vietii vesnice.
In alt loc, spune:
"Mortii vor invia nesupusi putrezirii iar noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire"(1 Corinteni 15:53,54).
"Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti cu totii impreuna, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:17).

Dupa cum se vede, din ceea ce am scris ingrosat (si din alte versete), o caracteristica a Apostolului Pavel era aceea ca avea nadejdea ca Domnul va reveni in timpul vietii sale pamantesti. Apostolul Pavel era un "adventist". Nu il interesa subiectul mortii (care nu este decat un somn de-o clipa) ci al invierii (sau al schimbarii in neputrezire, pentru cei vii) si mostenirii vietii vesnice, alaturi de Domnul.

Anca-Miha 22.01.2009 05:42:57

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110790)
(cred ca v-ati dori sa lipseasca acest cuvant din Sfanta Scriptura).

Vasinec, oare chiar nu realizezi ca nu ai manifestari de dragoste frateasca scriind aceste cuvinte?!?

Dealtfel, oare nu crezi ca Sf. Apostol Pavel dobandise deja in momentul vorbirii viata vesnica prin calitatea sa de Apostol si ca avea deja trupul cel nestricacios? Sau il coboram si pe Sf.Apostol la nivelul celor botezati, dar neindumnezeiti din zilele noastre?!? (caci pe atunci, spre deosebire de azi, cel botezat era si sfant prin dispozitia lui permanenta de a-si da viata pentru Hristos, calendarul fiind plin de numele acestora)?!?
Este cat se poate de clar, ca Ap. Pavel vorbeste despre despartirea sa de trup, adica moarte fizica, pentru a se uni in Cer cu Hristos. Amana insa momentul acestei morti, din dragoste fata de credinciosii, care mai aveau inca mare nevoie de prezenta lui langa ei.

vasinec 22.01.2009 08:51:51

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 110839)
Vasinec, oare chiar nu realizezi ca nu ai manifestari de dragoste frateasca scriind aceste cuvinte?!?

Dealtfel, oare nu crezi ca Sf. Apostol Pavel dobandise deja in momentul vorbirii viata vesnica prin calitatea sa de Apostol si ca avea deja trupul cel nestricacios?

Este cat se poate de clar, ca Ap. Pavel vorbeste despre despartirea sa de trup, adica moarte fizica, pentru a se uni in Cer cu Hristos. Amana insa momentul acestei morti, din dragoste fata de credinciosii, care mai aveau inca mare nevoie de prezenta lui langa ei.

Sunteti confuza in afirmatii. Mai intai, spuneti ca Apostolul Pavel avea deja "trupul cel nestricacios" (dobandit prin calitatea de apostol). Apoi spuneti ca Apostolul Pavel "vorbeste despre despartirea sa de trup, adica moartea fizica".
Sfanta Scriptura (prin Apostolul Pavel) ne spune, in capitolul in discutie:
"Nu dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca, ce este muritor in noi, sa fie inghitit de viata" (2 Corinteni 5:4).

In ultimele doua fraze din postarea dvs., vorbiti cu insitenta despre moarte. Daca cititi epistola Sfantului Apostol (2 Corinteni 5:1-10, fragmentul in discutie), nu veti gasi nici o referire la moarte. Apostolul Pavel a adus evanghelia (Vestea Buna). Unul din subiectele sale de baza, din toate epistolele, este invierea si mostenirea vietii vesnice. Problema mortii o ignora. De altfel, avand in vedere ca moartea intaia este un somn de o clipa (nu ai constienta timpului in moarte), ce importanta ar avea sa discuti despre ea. Nici nu ai avea ce spune.

Iustin32 23.01.2009 16:01:40

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 110808)
Un verset mai sus, Apostolul Pavel, ne spune:
Nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata"(2 Corinteni 5:4).
Apostolul Pavel isi manifesta in multe randuri dorinta si nadejdea ca va primi un trup nesupus putrezirii. Nu se referea la moarte, ci la mostenirea vietii vesnice.
In alt loc, spune:
"Mortii vor invia nesupusi putrezirii iar noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire"(1 Corinteni 15:53,54).
"Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti cu totii impreuna, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:17).

Dupa cum se vede, din ceea ce am scris ingrosat (si din alte versete), o caracteristica a Apostolului Pavel era aceea ca avea nadejdea ca Domnul va reveni in timpul vietii sale pamantesti. Apostolul Pavel era un "adventist". Nu il interesa subiectul mortii (care nu este decat un somn de-o clipa) ci al invierii (sau al schimbarii in neputrezire, pentru cei vii) si mostenirii vietii vesnice, alaturi de Domnul.

Esti fenomenal. Pe toate le sucesti in mod dracesc de parca ti-a pus diavolul arhicon o patura pe cap de nu mai vezi adevarul.

9. Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, [COLOR=Red]sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR]
10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei. Apoc 6

Iata aici sufletele constiente. Pe acesta cum il mai sucesti atotstiutorule care habar n-ai de Biblie?

vasinec 25.01.2009 11:36:30

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 111088)
Esti fenomenal. Pe toate le sucesti in mod dracesc de parca ti-a pus diavolul arhicon o patura pe cap de nu mai vezi adevarul.

9. Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, [COLOR=red]sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR]
10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei. Apoc 6

Iata aici sufletele constiente. Pe acesta cum il mai sucesti atotstiutorule care habar n-ai de Biblie?

Daca ar fi vorba de suflete constiente, cum spuneti dvs., inseamna ca Biblia se contrazice pe ea insasi.
"Cei morti nu stiu nimic" (Eclesiastul 9:5)
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Eclesiastul 9:10)
"Cel ce moare, nu-si mai aduce aminte de Tine" (Psalm 6:5), etc.

Ca sa intelegeti corect versetele postate de dvs., am sa va mai dau un verset foarte asemanator. Este vorba despre momentul in care Dumnezeu ii cere socoteala lui Cain pentru uciderea lui Abel.

"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine"(Facerea 4:10) Cum poate sa strige sangele? La fel cum strigau si acele suflete de sub altar. Daca-mi demonstrati ca sangele lui Abel era constient, atunci incep sa va cred ca si sufletele celor de sub altar erau constiente, si nu era nimic simbolic nici in relatarea din Facerea nici in cea din Apocalipsa. Si totusi, nici atunci nu v-as crede pentru ca se intra in conflict cu alte versete din Biblie.

D-le Iustin, noi sustinem doua idei diferite. Dvs. credeti in nemurirea sufletului si vietuirea sa constienta in timpul mortii, iar eu cred in INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE. De ce spuneti ca mi-a pus diavolul patura-n cap si nu mai vad adevarul? Vi se pare chiar asa diavoleasca aceasta credinta a mea?

Nu vi se pare ca teoria nemuriri sufletului si slujbele care se tin pentru morti fac casa buna cu spiritismul, care este o mare inselaciune a diavolului?

Iustin32 25.01.2009 15:03:25

"Cei morti nu stiu nimic" (Eclesiastul 9:5)
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Eclesiastul 9:10)
"Cel ce moare, nu-si mai aduce aminte de Tine" (Psalm 6:5), etc.

Te-ai gandit vreo data, atotstiutorule, la intelesul duhovnicesc al acestor versete? Cei morti duhovniceste nu stiu nimic despre Dumnezeu si viata vesnica dupa cuvantul Mantuitorului: ,,Lasa-i pe cei morti sa-si ingroape pe mortii lor, iar tu urmeaza Mie!,,

Tot asa si versetul "In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Eclesiastul 9:10) se talcuieste in concordanta cu ce a spus Hristos: ,,Lucrati cat este lumina, caci vine noaptea si nimeni nu mai poate lucra!,, Adica ,, cu frica si cutremur lucrati la mantuirea voastra,, caci dupa moarte nu se mai poate lucra si nu mai folosesc nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciunea cea lumeasca!

Iar ultimul
"Cel ce moare, nu-si mai aduce aminte de Tine" (Psalm 6:5), etc. E normal ca cei ce mor duhovniceste incarcati cu iubirea de avere, de marire si de placerile lumii acesteia, nu-si mai aduc aminte de Dumnezeu, de moarte si de judecata dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel:
27. Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata, (Evrei 9,27)
10. Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau. (2 Cor 5,10)
Iata cum numeste aici trupul un instrument prin care lucreaza adevaratul sine, sufletul nemuritor fara de care trupul este mort (Iacob 2,26)

"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine"(Facerea 4:10) Cum poate sa strige sangele?
Dar atotstiutorule, de ce nu ti-ai adus aminte de faptul ca Dumnezeu i-A poruncit lui Noe sa nu manance sangele animalelor ,,caci in el se afla viata ei,, (Fac 9,4) iar Dumnezeu nu este mincinos, ci e atotstiutor si omniprezent.

Nu vi se pare ca teoria nemuriri sufletului si slujbele care se tin pentru morti fac casa buna cu spiritismul, care este o mare inselaciune a diavolului?Iata cuvantul Scripturii ce spune despre ,,rugaciunea dreptilor care mult poate inaintea lui Dumnezeu,,(Iacov 5,16) pentru cei adormiti :
6. Domnul omoara si invie; El coboara la locuinta mortilor si iarasi scoate. (1Regi 2,6)
4. Doamne atottiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugaciunea celor ce au murit ai lui Israel, si a fiilor celor care au pacatuit inaintea Ta, care n-au ascultat glasul Tau, Dumnezeul lor, si s-au lipit de noi relele.
5. Nu-ti aduce aminte de nedreptatile parintilor nostri, ci adu-ti aminte de mana Ta si de numele Tau in vremea aceasta. (Baruh 3,4-5)

,,Drept aceea, sfant si cucernic gand a fost, ca a adus jertfa de curatie pentru cei morti, ca sa se slobozeasca de pacat.,,(2Macabei 12,46)

Da credinta voastra e demonica caci e din tatal minciunii:
1. Dar Duhul graieste lamurit ca, in vremurile cele de apoi, unii se vor departa de la credinta, [COLOR=Red]luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor, [/COLOR]
2. Prin fatarnicia unor mincinosi, care sunt infierati in cugetul lor.
3. Acestia opresc de la casatorie si[COLOR=Red] de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a facut, spre gustare cu multumire, pentru cei credinciosi si pentru cei ce au cunoscut adevarul,
4. Pentru ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumire;
5. Caci se sfinteste prin cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune. [/COLOR]
[COLOR=Red]
(1Tim 4,1-5)[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.