![]() |
|
ugăciune Câtre Preasfânta Născătoare de DUMNEZEU
a Nomofilaxului Ioan Diaconul Evghenicos, frate al lui Marcu Efeseanul Maică a lui DUMNEZEU Preacurată , pentru că decât Numirea aceasta , nu pot să aflu și să-ți aduc Tie alta mai bună , mai aleasă și mai Dumnezeiască , Maică a lui DUMNEZEU , Pururea Fecioară , Curată și cu totul Curată și Preacurată , atât cu Mintea , cât și cu Cuvântul , cu Duhul și cu Trupul . Ceea ce pe Cuvântul și DUMNEZEU Cel Curat și Preacurat , pe Domnul nostru Iisus Hristos , din Preacuratele Tale Sângerări , fără de materie Fiind și fără de trup , L-ai Intrupat și cu Adevărat omenesc Trup L-ai Imprumutat , prin Covârșirea Faptei Bune , Infricoșător și mai Presus de cuvânt Lăcaș Te-ai Făcut al Celui ce pentru noi , oamenii , și pentru a noastră Mântuire , Bine a Voit a Pleca Cerurile și a Se Pogorî către ticăloșia noastră . Născătoare de DUMNEZEU cu totul Fără Prihană , Cea Preacurataă și Neîntinată , atât cu Purtarea , cât și cu Viața și cu Cuvântul , și mai Neprihănită decât toată Zidirea cea curată , Gândită sau Simțită . Născătoare de DUMNEZEU cu totul Neîntinată . Născătoare de DUMNEZEU cu totul Lăudată , Cea cu Nume de Doamnă , cu multe Nume și cu Mari Nume Numită , Toată Luminată , Toată Sfântă , Toată cu Daruri Dăruită . Mireasă Nenuntită și Maică a lui DUMNEZEU Fecioară , mai Desfătată decât Cerurile , mai Strălucită decât soarele , mai Cinstită decât toate zidirile , mai Sfântă decât Heruvimii , mai Slăvită decât Serafimii , Stăpână a Ingerilor , Doamnă a Lumii , Bună și cu totul Bună și Lăcaș Preabun al lui DUMNEZEU Celui Singur Bun și Preabun . Primește ca O Milostivă , cu Dragoste , această mică și smerită mulțumire , făcută după putere , Ceea ce Ești Inchinată totdeauna de Toată Zidirea și Ai Stăpânire peste toate . Primește cu Blândețe rugăciunea de rob , Ceea ce , Fiind de O Rudenie cu oamenii , Stii cu deadinsul neputința firii omenești și Ești Iubitoare a tuturor , Purtându-le de grijă și Cercetăndu-i , Preamilostivo . Ascultă-mâ pe mine , Preadulce Stăpâna mea . Preasfântă de DUMNEZEU Născătoare , de DUMNEZEU Impodobită și cu Daruri de DUMNEZEU Dăruită , Cea Care din fire , Asemenea lui DUMNEZEU , Ai Blândețe , Seninătate , Bunăvoință și Bunătate , Impărăteasă Care cu Strălucire Stai Pururea de-a Dreapta lui DUMNEZU Celui Blând și Bun , Care Ești Impodobită cu haina de aur a Sfintelor Fapte Bune și cu multe feluri de Daruri ale Sfântului Duh . Ceea ce peste toate Domnești și pretutindeni Ajungi și toate le Poți , ca O Maică a Atotputernicului DUMNEZEU , și pe toți cei din nevoi îi Mângâi și de ispite îi Slobozești și necazurile le Ușurezi , Ușurează , rogu-mă, și sarcina cea grea a păcatelor mele , a păcătosului și netrebnicului robului Tău , pentru care ispitele cele lumești vin asupră-mi , și toate fărădelegile mele Spală-le prin vărsarea lacrimilor mele . Ceea ce L-Ai Născut pe Mielul lui DUMNEZEU , Cel ce Ridică păcatul Lumii , Ridică împietrirea minții mele celei iubitoare de păcat . Dă sufletului meu umilință și ochilor mei izvoare de lacrimi și plâns făcător de bucurie . Izbăvește-mă , Stăpâna mea Preasfântă , de smintelile celui viclean și de nesuferitele ispite lumești întru care din tânără vârstă am căzut , și inima mea , care de nenumărate scârbe și necazuri și primejdii este de-a pururea stăpânită , o Mângâie și o Vindecă , Mângâierea Cea Dulce a Lumii , Nădejdea celor deznădăjduiți . Ajutorul celor neajutorați și frica de Dumnezeu și Dragostea Lui într-însa sălășluind-o , și de toată împresurarea și mâhnirea pe dânsa izbăvind-o , cu Mila Ta cea Bogată Indulcește-o . Până când , Stăpâna mea Preabuna , strig și sunt părăsit , glăsuiesc și nu sunt auzit ? Dar cu dreptate sunt trecut cu vederea , Maică a lui DUMNEZEU Preacurată , pentru că din pricina aplecării către cele rele și a deprinderii biruit fiind totdeauna de vrăjmașul , începătorul răutății , supus sub mâna lui mă fac . Deci Oprește cu Rugăciunile Tale nebunia vrăjmașului asupra mea , Sfărâmă cu Puterea Ta măiestriile lui cele potrivnice . Viforul , întreita învă luire și întunericul Prefămi-le în Liniște și Pace și Lumină , pretutindenea Fiindu-mi de față și totdeauna Străjuindu-mă și toată mintea mea și cuvântul și fapta către ceea ce se cuvine Indreaptă-le, cu totul Sfințindu-mă și Luminându-mă și pe toate ale mele către Fapta Bună Povățuindu-le . Iar Voia Cea Bună și Preasfântă a Fiului Tău și DUMNEZEULUI meu a o păzi și a o face cu osârdie Silește-mă , Indemnându-mă către Implinirea Poruncilor , iar celor vii care întăresc voința mea cea trândavă ca , Mântuit fiind , Stăpâna mea de DUMNEZEU Născătoare , și Impărăției Cerurilor prin Tine Invrednicindu-mă , să Te Slăvesc pe Tine Cea Slăvită și prea Binecuvântată în vecii vecilor . Amin , amin , amin ! |
Rugăciune scurtă către Maica Domnului a Sfântului Serafim de Sarov:
Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura și neindoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijlocește, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă…Preacurată. |
|
RUGĂCIUNE CĂTRE PREA SFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU LA VREME DE NECAZ ȘI ÎNTRISTARE
alcătuită de episcopul Nicolae Velimirovici Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, Intru-tot Sfântă Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său. Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică și împrăștie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar și rugăciunea, Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău. Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. 0, nădejde și apărarea tuturor credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Amin. Prea Sfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Prea Binecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbește precum valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmărește ziua și mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură. Grăbește, Prea slăvită Maică și mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârșită și este cel mai mare vrăjmaș al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forțe diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu ești gata să-l eliberezi din legăturile iadului. Slobozește-mă și pe mine. Privește cum satana vrea să mă facă să mă împiedic și să-mi zdrobească credința, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ție, ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin. |
Multumesc, frate Cristian, pentru aceasta minunata rugaciune. Mare doctorie!
P.S. Bre, da' ai o farmacie de milioane!...:) |
Citat:
|
https://lh5.googleusercontent.com/-u...-noastre-1.jpg
Tu ești nădejdea tuturor marginilor pământului Preasfântă Fecioară Născătoare de Dumnezeu, mângâierea mea! Nu te îngrețoșa de mine păcătosul care-ți aduc rugaciuni din buzele mele necurate și te rog, stinge văpaia patimilor mele și rourează prin pocăință viforul sufletului și trupului meu. Tămăduiește și ușurează Stăpână toată boala și toată neputința și liniștește viforul relelor năpaste. Preacurată, spală întinăciunea cugetului meu, Preabună, liniștește suferința și zdrobirea inimii mele, că tu ești călăuzitoarea neamului omenesc și în necazuri, grabnică liniștitoare. Dă-mi, Preacurată, ca pentru ale tale milostiviri și eu nevrednicul, până la suflarea mea cea mai de pe urmă să pot slăvi numele tău, Preabinecuvântată. Amin! |
|
https://lh5.googleusercontent.com/-j...perovskaya.jpg
O! Prealuminată, Preacurată, Preasfântă Fecioară Maria, luminează-ne, ocrotește-ne de cei vicleni și răi, întărește-ne în credință, vindecă-ne de toate bolile noastre, ajută-ne ca să ne mântuim sufletele, noi și toți cei care cu dragoste sfântă cântă Slavă Lui Dumnezeu! Preasfântă Fecioară Maria, Preacurată Maică a Domnului Iisus Hristos, Preabinecuvântată Apărătoare a noastră contra dușmanilor văzuți și nevăzuți, uită-Te spre robii Lui Dumnezeu, de pe acest pământ românesc, cercetează-ne, luminează-ne mintea, inima, sufletul. Lumineazăne viața noastră și calea către Împărăția Lui Dumnezeu. Luminează-ne cugetele noastre și toate drumurile vieții! Ajută-ne și îndrumă-ne pe calea cea bună, cea minunată și binecuvântată de Fiul Tău, Domnul Iisus Hristos, cât și de Preabunul Dumnezeu. Ascultă rugămințile tuturor robilor Tăi și ale mele, că sunt păcătos, dar am nădejdea că mă vei ajuta, așa cum știi, cum poți sau cum vrei. Noi slăvim pe Tatăl Ceresc, pe Fiul Tău, pe Duhul Sfânt, Te lăudăm pe Tine și pe Toate Sfintele Puteri Cerești și Îngerești, pe toți Sfinții, acum și pururea și în vecii vecilor. Maică Sfântă Îți mulțumim pentru că ești scară la Cer pentru rugăciunile noastre și că ne ajuți în toate! Amin! |
O, Măicuță Precurată
http://www.crestinortodox.ro/comunit...4980/95350.jpg O , Măicuță Precurată, Dacă Tu n-ai mijloci Sus la Fiul Tău cu lacrimi Oare cîți s-ar mântui ? Dacă Tu Măicuță sfântă Pentru noi n'ai suspina, Dacă n'ai cere Tu milă , Domnul cât ne-ar mai răbda ? Dacă glasurile noastre Tu nu le-ai fi auzit , Dacă nu cereai Tu milă , Oare câți am fi pierit ? Că ne-am adâncit în rele Și nu știm să ne rugăm, Că și-n sfintele biserici , Noi pe Domnul-l supărăm . Dar când Tu sfântă Fecioară , Te rogi grabnic pentru noi, Fiul Tău cu drag Te-ascultă Și ne scoate din nevoi . Că-n iubirea ce Ți-o poartă Nu te poate refuza Fiul Tău și Domnul nostru Și'mplinește ruga Ta. Pentru'aceasta noi creștinii Maică sfântă-Ți mulțumim Și cu inima curată, Î-Ți cântăm și Te slăvim . Nicolae Mirean |
http://www.crestinortodox.ro/comunit...424/102289.jpg
O, Podoaba cetelor îngerești și Lumina celor ce călătoresc în pământul mântuirii, Vasul cel preafrumos plin de mirul tuturor darurilor Duhului, Oglinda sufletelor umilite, Veșmântul celor iubitori de feciorie, Buna Povățuitoare a maicilor, Biruința sihaștrilor, Dorul mucenicilor, Nădejdea neclintită a păcătoșilor, Preasfântă Fecioară și Maica Cuvântului, adapă-ne pe noi cei însetați de mântuire din izvorul minunilor Tale și cu starea Ta de față înaintea tronului Treimii mijlocește iertarea păcatelor noastre. Nu avem nici o picătură de umilință în vasul sufletelor noastre și cu totul ne-am cufundat în adâncul nelegiuirilor. Nu avem gând de întoarcere și în mormântul lenevirii ne-am așezat. Am lepădat mila Domnului și cu mulțime de păcate ne-am împovărat. Pentru aceasta, te rugăm, Preacurată Maică a Domnului, să ne fii apărătoare nebiruită la judecată și mai înainte de a sosi ceasul înfricoșător al morții să ne solești pocăință. Ca Una Ce ai născut pe Cel de pe scaunul heruvimilor, pe noi, cei pierduți în temnița păcatelor, ne slobozește, apropiindu-Te cu cheia rugăciunii Tale. Nu ne părăsi în vremea primejdiilor, ci ca Una Ce ești Izvor al milostivirii credincioșilor, adapă-ne cu picăturile îndurărilor Tale. Surpă toate ispitele vrăjmașilor nevăzuți cu mâna Ta cea puternică, ca Una Ce ai ținut în brațele Tale pe Cel Ce cu mâna Sa a zidit toată făptura și așează pe cerul minților credincioșilor stele de gânduri dumnezeiești. Înțelepțește-ne pe noi ca în toată vremea să Îți aducem jertfe de rugăciuni și mai ales să-Ți împletim cununa laudelor, ca să dobândim și noi cununa mântuire și viața cea veșnică spre slava lui Dumnezeu în veci. Amin. |
https://lh4.googleusercontent.com/-U...h275-no/md.jpg
O, Maică Prealăudată, Cerească Imparateasă și Stăpână, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce ai născut pe Cuvântul mai Sfânt decât toți Sfinții! Primind prinosul nostru de acum, potolește întristările noastre și ne izbăvește de toate necazurile, nevoile, tristețele și ne scapă de osânda cea veșnică și chinul care va să fie, și ne învrednicește a ne sălășlui în veșnicile corturi ale Raiului pe noi, robii tăi care strigăm: Aliluia! |
Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-te! Ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pre Mantuitorul sufletelor noastre.
Din Patericul Maicii Domnului (1) – “BUCURA-TE, CEEA CE ESTI PLINA DE HAR, MARIE…” - http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/...-de-har-marie/ (...) diavolul nu numai ca nu poate rosti aceasta cantare, dar si numai auzirea ei il alunga. (...) In cetatea vechii Rome traia un crestin care se numea Ioan, un om foarte evlavios si foarte bogat. Acest crestin avea o minte atat de greoaie, incat nu putea sa invete carte si de aceea nu stia nici o rugaciune asa cum stiau ceilalti crestini. Dupa o vreme acesta a mers la o manastire, a dat toata averea sa acolo si s-a facut monah, rugandu-i pe frati sa-l invete carte. Toti incercau sa-i talcuiasca Psalmii si sa-l invete diferite rugaciuni, dar el nu putea sa invete nimic. Mintea lui era ca un bolovan de care nu se prindea nimic. Atunci un monah incercat, dupa ce i-a citit diferite rugaciuni, l-a intrebat care dintre toate cele pe care le-a auzit i-au placut mai mult si pe care ar vrea sa o invete. Acela i-a raspuns bucuros: – Imi place foarte mult: “Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara…“ Auzind acestea, fratii s-au straduit cu multa osteneala sa-l invete pe acel monah cantarea Arhanghelului Gavriil… Dupa ce a invatat-o, a primit atata bucurie in inima, de parca aflase o comoara pretioasa. In fiecare clipa avea aceasta cantare pe buze, iar fratii il auzeau mereu rostind: “Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Ceea ce esti plina de Har…“. Intotdeauna se ruga Maicii Domnului cu aceasta cantare, caci ii aducea in suflet multa dulceata si veselie. Calugarii din manastire l-au poreclit “Bucura-te, Marie”, ceea ce il bucura foarte mult, deoarece considera un lucru de mare cinste sa poarte numele Pururea Fecioarei Maria. Cand a murit acest fericit, l-au ingropat intr-un loc deosebit, deoarece trupul sau raspandea buna mireasma. Iar aceasta mireasma, pe zi ce trecea devenea tot mai puternica, lucru care ii facea pe monahi sa se minuneze. Dupa noua zile, cand monahii au mers sa-i faca dupa randuiala Trisaghionul, dupa ce au facut rugaciunea, s-a intamplat o minune care i-a lasat muti de uimire: din mormantul acelui monah rasarise un crin pe ale carui petale era scris cu litere de aur: “Bucura-te, Ceea ce esti plina de Har, Marie “. Crinul raspandea o mireasma deosebita si foarte puternica, care nu semana cu mireasma nici unei flori pamantesti. Atunci egumenul a spus monahilor: – Din acest fapt minunat ne-am putut da seama ca fratele nostru care a adormit a avut o viata sfanta si o deosebita evlavie catre Maica Domnului. Dar cred ca ar fi bine sa vedem si de unde iese radacina acestui crin. Dupa ce au sapat mormantul, au vazut cu totii ca radacina iesea din gura monahului. Apoi egumenul a poruncit sa deschida si pieptul monahului si au vazut ca radacina iesea din inima sa, in care era pictata icoana Maicii Domnului. Atunci monahii au luat crinul si sfintele moaste pe care le-au pastrat cu mare cinste in manastire”. |
https://lh6.googleusercontent.com/-M...978dae6408.jpg
Cu ce cununi de lauda vom incununa pe Maica lui Dumnezeu, Care s-a aratat scaun cerescului Imparat, care se roaga pentru noi catre Milostivul Dumnezeu si ne izbaveste din faradelegile noastre ? Deci catre dansa sa strigam : Bucura-te, Preacurata, ca prin tine a fost cu noi Domnul puterilor, roaga-te cu deadinsul sa se mantuiasca sufletele noastre. Cu ce podoabe de cantari vom lauda pe Maica lui Dumnezeu, pe ceea ce s-a invrednicit a fi imparateasa a toate, care s-a aratat mai inalta decat cerurile si mai sfanta decat toti sfintii ? Deci, catre dansa sa strigam : Roaga-te, Preacurata, cu toti sfintii, sa se mantuiasca sufletele noastre. Cu ce flori duhovnicesti vom incununa pe Maica lui Dumnezeu, care s-a aratat scara cereasca, prin care am aflat lesne suire catre Dumnezeu ? Deci, toti sa ne adunam si sa o laudam strigand : Bucura-te, Preacurata, prin care am aflat har, bucura-te, ca prin tine s-a dat bucuria, bucura-te nadejdea sufletelor noastre, prin care noi toti ne mantuim. Cu ce mangaietoare cantari vom incununa pe Maica lui Dumnezeu, pe care o lauda ingerii din ceruri cu cantari, fara incetare strigand : Bucura-te marirea noastra, bucura-te mantuirea pamantenilor, bucura-te ceea ce esti scaun Imparatului nostru ? Deci si noi pacatosii, sa strigam : roaga-te, Preacurata, catre Cel pe care L-ai nascut fara stricaciune, sa mantuiasca sufletele noastre. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. Veniti toti pamantenii sa facem praznuire Maicii lui Dumnezeu, cea care ne izbaveste pe noi din mainile diavolului, cel ce uraste binele, precum a izbavit pe femeia care se ruga ei si a inviat-o de si-a spovedit pacatul. Vezi, dar, suflete al meu, pentru ce te lenevesti si nu strigi catre Maica lui Dumnezeu : Doamna atotstapanitoare, ceea ce ai nascut cu nespusa minune pe Domnul cel iubitor de oameni, pe Acela roaga-L sa ne miluiasca pe noi. |
Preacurată Maică, Pururea Fecioară,
Sufletul din mine nu-l lăsa să piară, Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus, Mila Ta cea mare, mila lui Iisus! Îngeri împrejuru-mi fă-i să se adune, Să-mi arate calea către cele bune, Să-mi îndrepte pașii spre cărarea milei, La-nceputul nopții, la-nceputul zilei! Să alunge toate duhurile rele, Ce pândesc în drumul viețuirii mele, Bietului meu suflet să-i dea viață nouă, Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă! Frânt de umilință, cu adânci suspine, Sufletul la Tine vine să se-nchine: Mila Ta din ceruri peste el coboară, Maică Preacurată, pururea Fecioară! am ascultat o de vreo cateva ori la radio dobrogea ..o spunea parintele Teofil Paraianu la sfarsitul convorbirilor duhovnicesti....pana ce am memorat o . mi se pare o rugaciune foarte folositoare si frumoasa :) |
Intr-adevar!
Multumesc frumos, Carmen...:) |
Citat:
|
O rugaciune tare draga sufletului meu..Sper sa nu se fi postat deja, in paginile pe care le-am "rasfoit" nu aparea..asa ca:
Ceea ce singura esti bucuria celor scarbiti si Partinitoare celor ce se nedreptatesc. Mangaierea celor ce plang si ajutor celor neajutorati. Cercetarea celor neputinciosi si acoperamant si sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor inviforati, toiag orbilor, povatuitoare celor rataciti si scapare tare celor din nevoi, Nascatoare a lui Dumnezeu cu totul fara prihana. Ia aminte la rugaciunea mea cea smerita, pe care o aduc tie din adancul inimii si ma izbaveste de viforul cel rau al gandurilor. Izbaveste- ma din somnul cel greu, care mi s-a pricinuit mie din lenevire si departeaza de la mine nepasarea si lenevirea. Ajuta-ma ca sa ma izbavesc de obiceiul cel rau al pacatelor ca sa scap de tiranisirea cea amara a diavolilor. Si te rog Stapana, dupa cum stii, mantuieste-ma pe mine nevrednicul robul tau, cel ce spre tine dupa Dumnezeu mi-am pus nadejdea mantuirii mele. Invredniceste-ma Preacurata ca sa fac cu osardie poruncile Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa pazesc intotdeauna asezamintele cele mantuitoare. Si ma invredniceste ca sa cuget intotdeauna cu minte luminata si sa intampin slavosloviile lui cele bine primite. Ca spre tine ceea ce ne daruieste toate bunatatile si ne esti grabnic ajutatoare, nadajduind aduc acesta cerere. Deci sa nu cad din nadejdea care o am catre tine prea curata, nici sa ma intorc smerit si rusinat; Ci sa aflu prin tine de Dumnezeu daruita Stapana, degraba implinirea cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutatoare nebiruita a noastra a pacatosilor care implinesti toate cererile noastre bune, sa te laud si sa te preamaresc pe tine; Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin. Este una din rugaciunile care se citeste ca incheiere la Paraclisul Maicii Domnului! Sf Fecioara Maria si Domnul nostru Iisus Hristos sa ne ajute pe toti! |
Din rugăciunile Sfântului și marelui Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului
https://lh6.googleusercontent.com/-L...19e_siecle.jpg
“Fecioară Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, primește această mărturisire a greșelilor mele celor multe și grele și o du Fiului tău și Dumnezeu, rugându-te Lui, ca să fie milostiv mie, păcătosului. Că de mulțimea fărădelegilor mele sunt oprit a căuta spre Dânsul pentru ca să cer iertare. Pentru aceasta, pe tine te rog să fii pentru mine înainte solitoare și mijlocitoare. Că multe și mari daruri dobândind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu, dar uitându-le pe toate, nemulțumitor m-am arătat eu, care am trăit ca dobitoacele și m-am asemănat lor. Căci sunt sărac de fapte bune, dar bogat de păcate, plin de rușine și osândit de Dumnezeu, făcându-mă de plângere îngerilor, de râs și de bucurie diavolilor și urâciune oamenilor, din pricina păcatelor mele. Multe și mari sunt păcatele mele, dar la ajutorul tău alerg, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, eu cel ce în dezmierdări am cheltuit bogăția mea sufletească, cel ce sunt slugă lacomă, vas al gândurilor celor rele și deșarte, vistieria celor necurate și spurcate și lipsit de toată fapta cea bună. Miluiește-mă pe mine cel smerit, milostivește-te spre mine cel neputincios. Multă îndrăzneală ai la cel ce S-a născut din tine și nimeni nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu; că toate le poți, ca ceea ce ești mai presus de toate zidirile, că din toate câte voiești nimic nu este ție cu neputință. Deci, nu trece cu vederea lacrimile mele și nu te întoarce de la suspinul meu; nu lepăda durerea inimii mele, și nu rușina nădejdea mea cea către tine; ci, cu rugăciunile tale cele de Maică, roagă-te Fiului tău pentru iertarea păcatelor mele. Învrednicește-mă pe mine ticălosul și nevrednicul robul tău, ca să-mi iau frumusețea cea din început. Ajută-mă ca să mă izbăvesc de patimi și de păcate și să mă îmbrac cu dreptate și cu fapte bune; să mă izbăvesc de spurcatele pofte trupești și să mă îmbrac în sfințenia curăției celei sufletești, să mor lumii și să viez faptei cele bune. Călătorind eu, fii cu mine; pe marea vieții acesteia înotând, ajută-mă; când priveghez, mă întărește, când sunt în necaz, mă mângâie; când sunt împuținat în credință, mă îmbărbătează, când sunt bolnav, vindecare îmi dăruiește; când sunt nedreptățit, mă izbăvește; când sunt în primejdie de moarte, degrabă apucând, mă scoate, și vrăjmașilor mei celor văzuți și nevăzuți în toată vremea înfricoșat mă arată, ca să cunoască toți, care cu nedreptate mă necăjesc, că eu sunt robul tău. Așa, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ascultă smerita mea rugăciune și nu mă rușina în nădejdea mea cea către tine, ceea ce ești după Dumnezeu, nădejdea tuturor creștinilor. Trufia și mândria cea deșartă din mintea mea o șterge. Nălucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene și bântuielile cele de ziuă ale gândurilor celor necurate, din mintea mea le împuținează și mă ajută ca fără împiedicare să merg pe calea cea fericită și poruncită de Dumnezeu. Dă-mi vreme de pocăință, și de moartea cea de năprasnă mă izbăvește, iar la sfârșitul vieții mele, fii lângă mine, ușurând durerea cea nesuferită. Atunci să mă ușurezi de strâmtoarea cea cumplită și să mă izbăvești de chipul cel înfricoșat al diavolului și de cercetarea cea amară pentru toate, a vameșilor celor din văzduh, a stăpânitorilor întunericului, și zapisele păcatelor mele cele multe să le rupi cu dumnezeiasca ta putere. Cu Dumnezeu mă împrietenește și stării Lui de-a dreapta celei fericite la judecată mă arată și bunătățile cele veșnice a le moșteni mă învrednicește. Această rugăciune aduc ție, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, lumina ochilor mei celor întunecați, mângâierea sufletului meu, folositoarea și nădejdea mea cea după Dumnezeu, pe care cu blândețe primind-o, curățește-mă de toată întinăciunea trupească și sufletească și mă învrednicește în veacul de acum fără de osândă să mă împărtășesc cu preasfântul și prea curatul Trup și Sânge al Fiului și Dumnezeului tău, iar în veacul ce va să fie, cu cina cea cerească a desfătării raiului mă veselește. Ca, acele bunătăți dobândindu-le eu nevrednicul, să slăvesc în vecii vecilor preacinstitul și de mare cuviință numele Fiului și Dumnezeului tău, Cel ce primește pe toți cei ce se pocăiesc din tot sufletul, pentru tine, ceea ce te-ai făcut mijlocitoare și chezășie tuturor păcătoșilor care aleargă către tine cu credință. Că prin tine, prealăudată și preabună Stăpână, se mântuiește tot neamul creștinesc, care laudă și preamărește pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea Preasfântă și de o ființă, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.” |
O, întru tot cântată Stăpână, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, izvorul cel nedeșertat al îndurărilor, noianul cel necurmat al iubirii de oameni, adâncul cel nemăsurat al bunătății, nădejdea și mântuirea tuturor creștinilor, la tine ridicăm ochii sufletelor și ai trupurilor noastre, către tine tindem mâinile noastre cele slabe și din adâncul inimii strigăm ție: Caută spre noi dintru înălțimea ta cea sfântă, vezi credința și umilința sufletului nostru, ascultă rugăciunea noastră care o facem către tine din inima noastră cea împietrită, depărtează de la noi toate nevoile, toată răutatea și toată întristarea ce vine asupra noastră, întru această vremelnică viață. Vindecă toate bolile și neputințele noastre cele sufletești și trupești, dăruiește-ne sănătate și ne izbăvește de veșnica muncă prin rugăciunile tale, ca să cântăm neîncetat: Aliluia
|
O, Apărătoare a neamului creștinesc, Maica Celui ce ține toate cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele și darurile Lui ca să nu ne înfricoșăm noi de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ. Păzește adevărata și sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică și locașul acesta de dezbinări și eresuri și pune început de pocăință poporului nostru. Întoarce țara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinței nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor și să înflorească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviință și curățenie, păziți de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame și de molimă; de moarte năprasnică, de robiile și dezbinările din familie; viața călugărească o întărește și ne mântuiește pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ.
Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluiește și ne mântuiește pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare și să ne învrednicească a fi părtași Împărăției Sale, precum El Însuși a zis: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ. Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea și închinăciunea - Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. |
Fiecare mana de ajutor pe care ne-o intinde, Maica Domnului ne repeta neincetat nemuritoarea ei chemare: “Oameni buni, faceti tot ce v-a zis El sa faceti!”. E ca si cum ar zice: fiti aproape de Dumnezeu, fiti aproape unii de altii! in aceasta se cuprinde toata Evanghelia. Alta cale de mantuire, alta cale de indumnezeire nu exista.
O, Maica Prea Curata, ajuta-ne sa implinim cuvantul Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin! |
Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mama Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate iconele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuța pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grijă Ta de Mama Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă- mă Măicuța pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, că să ne ajute să trecem din viață această la viață veșnică! Îți mulțumesc Măicuța că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuța pentru grijă Ta de Mama, pentru iubirea Ta sfânta și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin.
|
RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI LA ÎNCEPUTUL POSTULUI ADORMIRII SALE
Astăzi, ne stă înainte nevoință duhovnicească de taină spre câștigarea iertării greșelilor noastre și spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutății și să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste și de cei ce ne urăsc pe noi. Astăzi, să curățim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre și să încetăm a mai judeca și osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiți în focul cel veșnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci și să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufletești și trupești. Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilință veșmântul sufletului și să plângem pentru căderea noastră și pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulțimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării. Pe Tine, Maică a lui Dumnezeu, Te punem solitoare pocăinței și mântuirii noastre, ca pe Una Ce ai îndrăzneală tare către Cel pe Care în brațele Tale ca pe un prunc L-ai ținut, ca să scoți lumea ceea ce zăcea în vicleșug din adâncul păcatului și să o aduci la nevinovăția pruncilor. Cu lapte ai hrănit pe Cel poartă de grijă de cei flămânzi și cu căldura dragostei Tale de Maică L-ai acoperit. Deci, nu ne părăsi nici pe noi, fiii Tăi cei căzuți și pierduți în negura greșelilor, ci ne strălucește lumina pocăinței mai înainte de apusul vieții noastre pământești. Cu lacrimi ai adăpat pământul, văzând răstignit pe Cruce pe Rodul Cel Preacurat al pântecelui Tău. Cu lacrimile Tale întoarce-ne pe noi cei împovărați de păcat la calea adevărului lui hristos, ca să nu fim prinși de fiarele cele înțelegătoare ale patimilor și aruncați în adâncul cel mai de jos al păcatelor. Precum ai săltat de bucurie la învierea Fiului Tău, roagă-te să se facă bucurie în cer și pentru noi, întorcându-ne la pocăință prin stăruința Ta de iertare a noastră la tronul Stăpânului. Mâinile noastre le întărește la rugăciune, gândurile le curățește, sufletele le îmbracă cu smerită cugetare și de toate primejdiile ne izbăvește degrab. Ca un paznic de veselie este credincioșilor postul cel așezat în cinstea Adormirii Tale. Trezește-ne pe noi la lucrarea faptelor bune, adormind patimile noastre cele nenumărate și întărindu-ne spre căutarea mântuirii, ca să slăvim cu glasuri neîncetate ale inimii pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt în veci. Amin. |
S-O IUBIM PE MAICA DOMNULUI :)
S-o iubim pe Maica Domnului și nicio durere nu va copleși această dragoste! S-o cinstim pe Maica Domnului și fiecare clipă a vieții noastre va fi împodobită cu nădejde! Să-i mulțumim Maicii Domnului pentru demnitatea de a ne numi fii ai Ei și cu adevărat să ne învrednicim a fi! Să ne închinăm Maicii Domnului, înaintea Căreia se pleacă tot cerul și pământul întreg! S-o bucurăm pe Maica Domnului, împlinind poruncile Fiului Ei iubit și dorind mai mult cele cerești! |
Celei alese dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu, Imparatesei, celei ce te sui de la pamant la cer, cantare cu cucernicie, pentru preacinstita ta Adormire, aducem tie Nascatoare de Dumnezeu. Iar tu, ca ceea ce ai biruinta peste moarte, de toate intamplarile aducatoare de moarte ne pazeste pe noi, ca sa-ti cantam tie: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, care intru Adormirea ta, nu ne lasi pe noi!
|
O RUGĂCIUNE PENTRU FIECARE :
Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său. Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică și împrăștie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar și rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău. Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde și apărarea tututror credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Prea Sfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Prea Binecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbește precum valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmărește ziua și mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură. Grăbește, Prea slăvită Maică și mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârșită și este cel mai mare vrăjmaș al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forțe diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu ești gata să-l eliberezi din legăturile iadului. Slobozește-mă și pe mine. Privește cum satana vrea să mă facă să mă împiedic și să-mi zdrobească credința, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ție, ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin. |
Bucură-te, că te-ai suit la cele de sus, înconjurată de toate căpeteniile îngerești și i-ai aruncat lui Toma omoforul tău în văzduh, ca o adeverire spre mărturie;
Văzând mulțimile îngerești harul măririi în slăvitul Tron ceresc, dăruit Maicii lui Dumnezeu celei cinstite cu șederea de-a dreapta Fiului ei și Dumnezeu, i s-au închinat ei Scaunele și Puterile, au înconjurat-o Începătoriile și Căpeteniile, i s-au plecat înfricoșați: Heruvimii, Serafimii și Domniile împreună cu Arhanghelii și Îngerii, care smeriți preamăreau cântând: Aliluia! |
Cand avem necazuri, cand suntem bolnavi cand suntem in grele incercari, haideti sa ne rugam, sa cerem ajutor de la Maicuta Domnului. Sfanta fecioara este o buna mijlocitoare catre Dumnezeu si ori de cate ori ii cerem ajutorul, rugaciunile noastre nu raman neascultate.
Maicuta Domului vine grabnic in intampinarea noastra, noi trebuie doar sa nu ne pierdem increderea si sa deznadajduim. Ceea ce singura esti bucuria celor scarbiti si Partinitoare celor ce se nedreptatesc. Mangaierea celor ce plang si ajutor celor neajutorati. Cercetarea celor neputinciosi si acoperamant si sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor inviforati, toiag orbilor, povatuitoare celor rataciti si scapare tare celor din nevoi, Nascatoare a lui Dumnezeu cu totul fara prihana. Ia aminte la rugaciunea mea cea smerita, pe care o aduc tie din adancul inimii si ma izbaveste de viforul cel rau al gandurilor. Izbaveste- ma din somnul cel greu, care mi s-a pricinuit mie din lenevire si departeaza de la mine nepasarea si lenevirea. Ajuta-ma ca sa ma izbavesc de obiceiul cel rau al pacatelor ca sa scap de tiranisirea cea amara a diavolilor. Si te rog Stapana, dupa cum stii, mantuieste-ma pe mine nevrednicul robul tau, cel ce spre tine dupa Dumnezeu mi-am pus nadejdea mantuirii mele. Invredniceste-ma Preacurata ca sa fac cu osardie poruncile Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa pazesc intotdeauna asezamintele cele mantuitoare. Si ma invredniceste ca sa cuget intotdeauna cu minte luminata si sa intampin slavosloviile lui cele bine primite. Ca spre tine ceea ce ne daruieste toate bunatatile si ne esti grabnic ajutatoare, nadajduind aduc acesta cerere. Deci sa nu cad din nadejdea care o am catre tine prea curata, nici sa ma intorc smerit si rusinat; Ci sa aflu prin tine de Dumnezeu daruita Stapana, degraba implinirea cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutatoare nebiruita a noastra a pacatosilor care implinesti toate cererile noastre bune, sa te laud si sa te preamaresc pe tine; Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin. |
PreaSfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare , Pururea Fecioara Maria :
Bucura-Te, Maica milostiva fata de noi toti inaintea lui Hristos; Bucura-Te, locas al Duhului Sfant; Bucura-Te, Aratarea Dragostei lui Dumnezeu fata de oameni; Bucura-Te, Inaltarea neamului omenesc; Bucura-Te, Palat Luminos al lui Dumnezeu Cuvantul; Bucura-Te, Ceea ce Esti Mai Mare decat Sfanta Sfintelor; Bucura-Te, Ceea ce Ai Nascut pe Mielul lui Dumnezeu; Bucura-Te, Ceea ce Ne-ai crescut spicul vietii; Bucura-Te, Pastratoare de aur a mancarii celei nepieritoare; Bucura-Te, Hranitoarea Hranitorului lumii; Bucura-Te, ce prin mijlocirea Ta nadajduim a ne mantui; Bucura-Te, Care prin Rugaciunile Tale asteptam a primi mostenirea cereasca; Bucura-Te, Prea Buna si Grabnic ajutatoare - Ceea ce rugaciunile noastre toate spre bine le implinesti ! |
Preasfinta Stapina de Dumnezeu Nascatoare spre tie imi indrept gindul,inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:
Pina cind Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamint? Pina cind vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atit de puternice bietilor oameni? Pina cind vor pingari si vor necinsti trupurile,sufletele si vietile lor?Inselindu-i ca sa nu cunoasca adevarul,sa nu indeplineacsa poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat:Tatal,Fiul si Duhul Sfint? Ridica-te Stapina Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului tau iubit Isus Hristos ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie indreptindu-ne pe cararile mintuirii,ca sa dam mereu marire lui Dumnezue.Roaga-te Fecioara pentru Sfinta Biserica pentru propavaduirea evangheliei pe intreg pamintul,pentru poporul acesta,conducatorii lui,rudele mele,pentru vaduve,pentru orfani,bogati,saraci, necajiti, bolnavi,pentru cei prigoniti,pentru credinta,pentru salvarea celor care au ratacit la secte,pentru cei raposati.Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre,sa iubim Biserica,sa ne spovedim adesea,sa renuntam la pacate,vicii si necredinta.Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blindului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele ite ranite atit de mult de vrajmas. Roaga-te Maicuta Sfinta si pentru aceste nevoi ale mele(rostesti necazurile care le ai dorintele pe care sa ti le implineasca Maica Domnului) Slava Tatului si Fiului si Sfintului Duh in vecii vecilor.Amin. |
Lăudată să fii Preabuna Maică a Domnului Iisus Hristos;
Lăudată să fii Preacurată și Pururea Fecioară; Lăudată să fii Preacinstită; Lăudată să fii Preabinecuvântată; Lăudată să fii Prealuminată; Lăudată să fii Preastrălucită; Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria! Lăudat și slăvit să fie Domnul Dumnezeu, lăudate să fie Puterile Cerești și Îngerești, și lăudați să fie Sfinții Părinți, iar Ție, Celei ce ai fost și ești Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu și Mântuitorul Nostru, Îți zicem: Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria! Rugăciune Preamarită, PreaLăudată, și Preafrumoasă Fecioară Maria și Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Binecuvântată să fii, cu toți Cei din Sfântul Tău Sobor și de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor, care-L slăvesc pe Dumnezeu, întotdeauna acum și pururea și-n vecii vecilor Amin! |
VENIȚI CU TOȚII DIMPREUNĂ - MĂNĂSTIREA DIACONEȘTI
https://youtu.be/_Tvsa0oLP-E |
https://lh5.googleusercontent.com/-_...omnului-02.jpg
Nașterea Ta a strălucit bucurie celor ținuți în legătura întristării, Și până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naște rămânând Fecioară curată, Și pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit și Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre și șterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârșirile noastre și așterne vălul uitării peste nedreptățile noastre. Corabie a milostivirii Te știm, Care porți pe Cei încărcați de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciți, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor ești, înconjurată de trâmbițele biruinței, adică de Sfinții Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiești. Întărește și cetatea inimii noastre, apărându-o de săgețile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Pe noi, cei căzuți pe cale din pricina împiedicării de pietrele patimilor ne ridică, Preabinecuvântată, ușurând drumul nostru prin adăparea din dulceața cuvintelor dumnezeiești. Potopul patimilor tulbură neîncetat mintea noastră, nelăsându-ne a vedea întru limpezime voia cea dumnezeiască. Pentru aceasta, Te rugăm să oprești valurile ispitelor și să ne îndreptezi pe noi spre limanul cunoștinței de Dumnezeu. Eva prin gustarea din pomul neascultării, s-a făcut fiică a morții, trăgând în groapa iadului tot neamul omenesc. Dar Tu, Te-ai făcut prin curăția Ta Maică Celui Ce a ridicat blestemul nostru, deci scoate-ne și pe noi din osânda în care am căzut prin neîmplinirea poruncilor dumnezeiești. Icoană a Bisericii ești, arătând gândului nostru măsura desăvârșirii, deci clintește și inima noastră împietrită spre lucrarea la zidirea sufletului nostru cu pietrele virtuților dumnezeiești. Pe noi, cei ce zăcem în pământul patimilor, pustiiți de viforul multor ispite, ne pomenește la tronul Celui Preaînalt, ca să ne răsară nouă lumina mântuirii. Și Însăți ne învață a lăuda pe Tatăl Atotțiitorul, pe Fiul Său Cel Binecuvântat și pe Duhul Cel iubitor de oameni, Treimea Cea De o Ființă și Nedespărțită, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. |
O, Preasfântă, Preacurată și preanevinovată dumnezeiască Pruncă și Fecioară Maria, care te-ai născut din părinți drepți și fără prihană, spre bucuria și mântuirea a toată lumea. O, Preasfântă Fecioară, floarea firii omenești, preafrumoasă și preaînțeleaptă, care din tulpină uscată și neroditoare ai răsărit și care, prin a ta naștere, întristarea prea fericiților tăi părinți și a toată lumea o ai risipit; nu ne lăsa pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care întru întristări și scârbe ne aflăm din cauza păcatelor noastre. O, roadă preasfințită a rugăciunii și a înfrânării, ascultă rugăciunea neputincioșilor robilor tăi și cu darul preasfintelor tale rugăciuni, ajută-ne nouă și ne învață a ne ruga lui Dumnezeu din inimă, fără de răspândire și fără de formă. Pe tine, chemarea lui Adam celui căzut, te rugăm să mijlocești pentru noi către Dumnezeu ca să ne cheme cu darul Său, la adevărata pocăință. Pe tine, Maica bucuriei, te rugăm, veselește cu darul tău sufletele noastre cele mâhnite și cuprinse de întristare. Tu, Maica luminii, mijlocește la Preabunul Dumnezeu pentru luminarea minților și a inimilor noastre. Tu, raiule cuvântător, ajută-ne cu darul rugăciunilor tale, să ne curățim de întinăciunea păcatelor noastre ca să ajungem la dumnezeiescul rai. Tu, palatul cel însuflețit al Cuvântului, ajută-ne nouă să vedem palatul Noului Sion, cel din ceruri. Tu, Mireasa cea Preasfântă și cu totul fără de prihană a lui Dumnezeu, ajută-ne ca să vedem și noi, cei neputincioși, Ierusalimul cel ceresc, pe Mireasa Mielului și Maica celor întâi născuți. Tu, căruța luminii, du-ne pe noi la lumina bucuriei care de-a pururea este strălucitoare celor drepți și sfinți, pentru împărăția lui Dumnezeu. Tu, norul cel în chipul porfirei cu raze de aur, umbrește-ne pe noi de acea fierbințeală a poftelor trupești și de aprinderea mâniei și a iuțimii.
Pe tine, ceea ce ești starea fulgerului dumnezeirii și raza cea strălucită a Soarelui celui de gând, te rugăm, luminează-ne cu darul tău ca să nu uităm că și noi suntem biserici ale lui Dumnezeu și să nu întristăm cu păcatele noastre Duhul lui Dumnezeu care locuiește în noi. Tu, noian al darurilor celor duhovnicești, ajută-ne să dobândim și noi nevrednicii, darul lui Dumnezeu în veacul de acum și în cel viitor. Tu, sălaș al Duhului Sfânt, mijlocește cu darul tău la Dumnezeu, ca inimă curată să zidească în noi și cu duh drept să înnoiască cele dinlăuntru ale noastre. Pe tine, Maica îndurării și a mângâierii, te rugăm cu adâncă umilință a inimii, să stai lângă noi în ceasul cel mai de pe urmă al vieții noastre ca să ne ajuți și să ne mângâi sufletele în vremea despărțirii de acest trup stricăcios și de veacul acesta trecător. Pe tine, porumbiță înțelegătoare cu aripi de aur și cu străluciri de fulger, te rugăm din toată inima să călătorești cu noi până ce vom trece toate vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului și toată puterea întunericului celui de sub cer. Pe tine, ușa vieții, a luminii și a bucuriei, te rugăm să ne ajuți să intrăm pe porțile cele sfinte ale împărăției cerurilor și să ajungem, cu darul prea sfintelor și prea puternicelor tale rugăciuni, la lumina veseliei celei neasemănate și neapropiate. Pe tine, Împărăteasa cerului și a pământului, care pururea stai de-a dreapta Sfintei Treimi și care ai născut pe Ziditorul Serafimilor și i-ai întrecut întru cinstire pe Heruvimi, te rugăm, noi păcătoșii și nevredniciii robii tăi, să stai aproape de sufletele noastre în ziua cea mare și înfricoșătoare a Judecății de apoi și să îmblânzești mânia cea sfântă și dreaptă a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ca să miluiască și să mântuiască sufletele noastre. Amin! https://lh3.googleusercontent.com/-0...rei-ierahi.jpg |
La praznicul Nasterii Maicii Domnului :)
La multi ani! De Sfanta Maria, zi sfanta, sa se rasfranga asupra voastra bunatatea si dragostea ce izvorasc dintr-o inima mare si iubitoare. Fie ca Sfanta Maria sa va ocrotesca, sa va calauzeasca pasii si sa va lumineze calea! RUGĂCIUNE LA NAȘTEREA MAICII DOMNULUI Nașterea Ta a strălucit bucurie celor ținuți în legătura întristării, Și până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naște rămânând Fecioară curată, Și pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit și Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre și șterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârșirile noastre și așterne vălul uitării peste nedreptățile noastre. Corabie a milostivirii Te știm, Care porți pe Cei încărcați de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciți, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor ești, înconjurată de trâmbițele biruinței, adică de Sfinții Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiești. Întărește și cetatea inimii noastre, apărându-o de săgețile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Pe noi, cei căzuți pe cale din pricina împiedicării de pietrele patimilor ne ridică, Preabinecuvântată, ușurând drumul nostru prin adăparea din dulceața cuvintelor dumnezeiești. Potopul patimilor tulbură neîncetat mintea noastră, nelăsându-ne a vedea întru limpezime voia cea dumnezeiască. Pentru aceasta, Te rugăm să oprești valurile ispitelor și să ne îndreptezi pe noi spre limanul cunoștinței de Dumnezeu. Eva prin gustarea din pomul neascultării, s-a făcut fiică a morții, trăgând în groapa iadului tot neamul omenesc. Dar Tu, Te-ai făcut prin curăția Ta Maică Celui Ce a ridicat blestemul nostru, deci scoate-ne și pe noi din osânda în care am căzut prin neîmplinirea poruncilor dumnezeiești. Icoană a Bisericii ești, arătând gândului nostru măsura desăvârșirii, deci clintește și inima noastră împietrită spre lucrarea la zidirea sufletului nostru cu pietrele virtuților dumnezeiești. Pe noi, cei ce zăcem în pământul patimilor, pustiiți de viforul multor ispite, ne pomenește la tronul Celui Preaînalt, ca să ne răsară nouă lumina mântuirii. Și Însăți ne învață a lăuda pe Tatăl Atotțiitorul, pe Fiul Său Cel Binecuvântat și pe Duhul Cel iubitor de oameni, Treimea Cea De o Ființă și Nedespărțită, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. |
Nădejdea tuturor marginilor pământului, Preacurată Fecioară, Doamnă de Dumnezeu Născătoare, Mângâierea noastră! Nu te îngrețoșa de noi, păcătoșii, că spre mi*lostivirea ta nădăjduim: stinge văpaia păcatu*lui, cea aprinsă în noi, și înrourează cu pocăin*ța inimile noastre cele uscate; curățește mintea noastră de gândurile păcătoase; primește rugă*ciunile aduse ție din inimă cu suspinuri. Fii mij*locitoare pentru noi înaintea Fiului tău și Dumnezeu, și abate mânia Lui cu rugăciunile tale de Maică. Tămăduiește rănile noastre sufletești și trupești, Doamnă de Dumnezeu Născătoare: alină bolile sufletelor și trupurilor, potolește vi*forul bântuirilor vrăjmașului, înlătură povara păcatelor noastre, și nu ne lăsa pe noi să pierim până în sfârșit, și alină inimile noastre zdrobite, ca să te slăvim până la suflarea noastră cea de pe urmă. Amin.
|
Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului
Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mamă Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate iconele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuță pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă- mă Măicuță pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică! Îți mulțumesc Măicuță că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuță pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin! |
Preasfantul Tau acoperamant sa ne fie noua aparare , bucurie si nadejde in toate zilele noastre pe acest pamant !
Maicuta Domnului sa va fie ocrotitoare voua si celor apropiati , acum si pururea si-n vecii vecilor. AMIN !+ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:19:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.