![]() |
[SIZE=3]’’A simti,a iubi,a suferi,a se devota va fi intotdeuna textul femeilor’’ (Honore de Balzac)[/SIZE]
[SIZE=3]’’Toti oameni au nevoie de dragoste si sunt vrednici de ea’’(Liviu Rebreanu) ’’Ratiunea femei este iubirea ei.’’(Frederic Von Schiller) [COLOR=black]’’Totul are in orice timp contrariul sau in sine’’ (Heraclid)[/COLOR] [COLOR=black]’’Cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este de a sta langa el si a stii ca nu-l vei putea avea niciodata.’’ [COLOR=black]’’Nu iti petrece timpul cu cine nu e dispus sa si-l petreaca cu tine.’’[/COLOR] [/COLOR][/SIZE] |
[SIZE=3]’’Poate ca DUMNEZEU va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita,pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit,sa stii sa fii recunoscator.’’
[/SIZE] |
Citate preferate
Citat:
|
[SIZE=3]’’Vor exista mereu oameni care te vor rani,asa ca trebuie sa-ti pastrezi incredere si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere a doua oara.’’[/SIZE]
[SIZE=3]’’Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti tu.’’ [COLOR=black]’’Nu te agita atata lucrurile cele mai bune se intampla atunci cand te astepti mai putin.’’[/COLOR][/SIZE] |
[COLOR=black]’’Daca vreodata ai de ales intre suflet si frumusete.Alege sufletul caci intrece orice frumusete."[/COLOR]
[COLOR=black]’’Spune totdeauna ceea ce esti si daca acest lucru nu e de ajuns pentru cineva,atunci acel cineva nu e de ajuns pentru tine.’’ ’’Nu iubi o frumusete caci te poate insela,ci iubeste un suflet nobil,caci te poate mangaia.’’ [/COLOR][COLOR=black]’’Invata sa alungi lacrimile cu un zambet,chiar atunci cand te doare invata sa iubesti,sa ierti si atunci vei putea fii fericit.’’ [/COLOR] |
[COLOR=#008000]Este o nebunie... :79: |
Ziua de maine-Grigorie de Nazians
:53:[COLOR=red]O,Crist,mi-am irosit ziua de ieri.M-a prins mania...m-a furat de-a-ntregul.De-ar fi sa dea lumini ziua de maine...O,Domnul nu-L uita!Priveste-L tinta.Doar ai jurat spre mantuire sa te-ndemni.:53::33:[/COLOR]
|
Din frumusetile vietuirii crestine
" Milostenia strabate cerul si acopera multime de pacate. "
" Ziua de ieri n-are nici un pret ca a trecut. Scumpa si frumoasa e ziua de astazi. Cea de maine nu se stie, poate fi viata sau moarte. " " Smerenia inalta pe om la cer, iar mandria coboara pe om la iad. " " Cheia Raiului se compune din trei parti si anume: milostenia, rugaciunea si dreptatea. " " Nu incepe lucru tau mai inainte de a-i da lui Dumnezeu slava. " " De multe ori, pentru tinerii in zilele de astazi, fara experienta, sfatul batranilor sunt ca latratul cainilor. " " Toti care au trecut pragul mormantului si au ramas in pacate asteapta salvare de la Biserica Luptatoare, prin rudele care fac parastase, liturghii si platesc sarindare pentru sufletele lor. " |
Din intelepciunea popoarelor
[COLOR=red]CUGETARI ENGLEZE Cel ce are dorint dar nu trece la fapte ,cloceste miasme.[He who desires but acts not,breds pestilence.]-William Blake. Ca umbrele,Dorintele mai mari ni-s,cand viata-i la apus.[Like our shadows,Our wishes lengthen as our sun declines.]-Edward Young.:105:[/COLOR]
|
[SIZE=3][COLOR=green]"Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa." :79:[/COLOR][/SIZE] |
Nicolae Steinhardt - Jurnalul Fericirii
"Un singur lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mantuiasca fara consimtamantul nostru."
"Mai amețitoare vorbe nu s-au rostit niciodată, afară de: Cred, Doamne, ajută necredinței mele. Despre care îmi spun că dacă din toată Biblia n-ar rămâne decât ele, ar fi de ajuns pentru a dovedi esența divină a creștinismului." "Biruinta nu-i obligatorie, obligatorie este lupta." "Sa avem mintea aspra si inima blanda." |
Crampeie de viata - parintele Epifanie Teodoropulos
" Inima mea are numai intrari. Iesiri nu are. Cine intra inlauntru, ramane acolo. Orice ar face eu il iubesc la fel precum l-am iubit atunci cand a intrat prima data in inimamea. Ma rog pentru el si pentru mantuirea sa. "
" Sa rugam pe Dumnezeu sa ne dea putere sa ne aducem aminte de faptele bune pe care ni le fac altii si de faptele rele pe care le facem noi altora, si sa uitam faptele bune pe care le-am facut noi celorlalti si faptele rele pe care ni le fac aceia. " " Pentru cel smerit nu ma tem. Sa faca pacatele cele mai grele si mai murdare. Dumnezeu, la sfarsit, il va milui. Smerenia nu se pierde niciodata. " " Bogatia, slava, frumusetea sunt desertaciuni, deoarece raman aici. Milostenia insa, ingaduinta si, in general, virtutiile, nu sunt desertaciuni, deoarece te insotesc si in cealalta viata. " " - Parinte, ce trebuie sa cerem in rugaciunea noastra inainte de marturisire? - Sa cereti aducerea aminte a pacatelor, indrazneala sa le marturisiti si pocainta. " |
[SIZE=3][COLOR=green]"Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra, altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor, nu vom mai fi niciodata aceiasi."[/COLOR][/SIZE] |
[COLOR=green][SIZE=3]"Romania este o tara pe care cu cit o cunosti mai bine, cu atit o intelegi mai putin."[/SIZE] :79:[/COLOR] |
[COLOR=green]"Se spune că a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sincerități îl are întotdeauna celălalt, nu tu. Ești considerat sincer nu "când nu ascunzi nimic" celuilalt, ci când nu ascunzi ceea ce așteaptă de la tine să ascunzi. Este poate paradoxal, dar așa e; sinceritatea ta nu se verifică prin tine, ci prin celălalt. Ești considerat sincer numai atunci când spui ceea ce vrea și ceea ce asteaptă altul de la tine să spui". :57: |
[SIZE=3][COLOR=green]“Misiunea mea este să îmi omor timpul, a lui - să mă omoare pe mine. |
Fructul linistii este rugaciunea
Fructul rugaciunii este credinta. (Mother Teresa de Calcuta) |
Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi. - James Dean
|
Spicuiri din Filocalie despre avutie
●''Dupa cum hainele mai mari decat masura impiedica la miscare pe cel ce se lupta, asa si dorinta avutiei peste masura impiedica sufletele sa lupte sau sa se mantuiasca'' (Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1)
●''Avutia insa este povatuitor orb si sfetnic fara minte si cel ce intrebuinteaza bogatia rau si pentru desfatare isi pierde sufletul pe care l-a adus la nesimtire'' (Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1) ●''Aceasta este avutia sufletului care nu poate fi furata: sa placi lui Dumnezeu prin unele ca acestea, si sa nu judeci pe nimeni sau sa zici: cutare este rau si a pacatuit; ci mai bine este sa-ti cauti de pacatele tale si sa privesti in tine purtarea ta, de este placuta lui Dumnezeu. Caci ce ne priveste daca altul este rau?''(Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1) ●''Sa incepem asadar a ne desface de cele de aici. Sa lepadam avutiile, banii si toate cele ce scufunda gandul si-l pogoara sub apa. Sa aruncam sarcina, ca sa se ridice putin corabia. Cuprinsi de furtuna, sa aruncam si multe dintre unelte, ca astfel carmaciul, adica mintea, sa se poata izbavi impreuna cu gandurile cu care calatoreste. Cei ce plutesc pe mare, cand sunt cuprinsi de furtuna, dispretuiesc castigul lor si arunca cu insesi mainile lor povara in mare, socotind avutia mai prejos de viata.'' (Nil Ascetul, Filocalia 1) ●''Caci precum haina masurata pe trup este si spre trebuinta si spre podoaba, iar cea care flutura in toate partile si se impleticeste printre picioare si se taraie pe pamant, pe langa ca este urata, se mai face si piedica la orice lucru, la fel agoniseala, care intrece trebuinta trupului, este si piedica la orice lucru, este si piedica spre virtute si este si obiect de batjocura celor ce pot patrunde firea lucrurilor.''(Nil Ascetul, Filocalia 1) |
"Iertarea nu are nimic de a face cu meritul cuiva de-a fi iertat – este un act de dragoste, nu de dreptate."
Peter Horrobin |
" Secretul fericirii ! "
Dupa ce l-a creat pe om, Dumnezeu a chemat ingerii sa-i consulte in privinta fericirii oamenilor.
I-a intrebat : unde sa acundem secretul fericirii pentru ca omul sa nu-l gaseasca? Un inger a spus : sa-l ascundem adanc in pamant Nu se poate a raspuns Dumnezeu, omul va sapa si-l va gasi. Alt inger a spus : sa-l ascundem in adancul marii. Omul va gasi solutii sa se scufunde si-l va descoperi. Al treilea inger a spus : sa-l ascundem in varful celui mai inalt munte. Si acolo omul poate ajunge, a spus Dumnezeu. In cazul acesta nicaieri pe pamant sau in apa nu poate fi ascuns pentru ca omul il va gasi. Atunci il vom ascunde in interiorul omului, in adancul sufletului sau, a spus Dumnezeu. De atunci omul mereu sapa, se scufunda, se catara, se zbate sa gaseasca secretul fericirii, fara sa realizeze ca acesta se afla chiar in fiinta sa. Omule, cauta toate frumusetile in tine, acolo este secretul fericirii ! |
Oricum...
[COLOR=#008000]Oamenii sunt adesea irationali, ilogici si egoisti; [/COLOR][COLOR=#008000]oricum, iarta-i. |
[SIZE=3][COLOR=green]Desteptul promite si prostul trage nadejde...:57:[/COLOR][/SIZE] |
Singuratatea fara Dumnezeu este nebunie curata - Emil Cioran.
|
invata de la apa sa ai statornic drum,invata de la flacari ca toate-s numai scrum,invata de la umbra sa treci si sa veghezi,invata de la stanca cum neclintit sa sezi,invata de la soare cum trebuie s-apui,invata de la pietre cat trebuie sa spui,invata de la vantul ce-adie pe poteci,cum trebuie prin lume de linistit sa treci,invata de la toate,ca toate-ti sunt surori,cum treci frumos prin viata,cum poti frumos sa mori,invata de la vierme ca nimeni nu-i uitat,invata de la nufar sa fii mereu curat,invata de la flacari,ce-avem de ars in noi,invata de la ape,sa nu dai inapoi,invata de la umbra sa fii smerit ca ea,invata de la stanca,sa-nduri furtuna grea,invata de la soare,ca vremea sa-ti cunosti,invata de la stele ca-n cer sunt multe osti,,invata de la greier,cand singur esti sa canti,invata de la luna sa nu te inspaimanti,invata de la vulturi cand umerii ti-s grei,si du-te la furnica si vezi povara ei,invata de la floaresa fii gingas ca ea,invata de la miel sa ai blandetea sa,invata de la pasari sa fii mereu in zbor,invata de la toate,ca totu-i trecator...ia seama fiu al jertfei prin lumea-n care treci,sa-nveti din tot ce piere cum sa traiesti in veci.
|
MANIA-N OAMENII CEI BUNI, SE NASTE MOARTA, SE TOPESTE
IN CEI DESTEPTI, UN CEAS TRAIESTE TREI ANI IN PROSTII CEI DIN GLOATA IAR IN SMINTITI SI IN MISEI, VIATA TOATA G. Cosbuc |
"O viata fara tristeti este un semn limpede ca Domnul Si-a intors fata de la om si ca acesta nu a placut Domnului , chiar daca pe dinafara poate parea evlavios si virtuos."Episcopul Ignatie Briancianinov
|
nu cel care are putin este sarac,ci acela care doreste mai mult nu spune 'o sa cred cand o sa vad' ,spune,'o sa vad cand o sa cred indeajuns'
|
vorbele fiului meu de 8 ani
La intrebarea: “de ce zici ca Dumnezeu e bun daca da rau oamenilor?”,dupa o mica explicatie in care ii spun ca Dumnezeu nu da rau oamenilor , ci permite sa se intample pt. ca omul sa aleaga (Dumnzeu fiind nu numai bun , ci si drept), David imi raspunde: “Inteleg acum, Dumnzeu care e Creatorul nostru permite ceva rau ca sa vada ce alege creatura lui, alege binele sau raul, il alege pe Dumnezeu sau alege raul.
|
|
Citat:
[COLOR=green]Isteț puștiul. Copiii trebuie provocați, trebuie puși să judece, nu să li se "servească" de-a gata. Trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege singuri. Doar așa li se va dezvolta personalitatea.[/COLOR] :57: |
Scuze
Vreau sa-mi cer iertare pentru exprimarile nepoliticoase care cred ca te-au suparat.
Andrei |
Copilul e ca o plastilina usor de modelat. Daca de mic, nu este invatat in spiritul crestin-ortodox, cu rugaciune si post, ratacirea se va alege de acesta. Cum sa li se dea posibilitatea de a alege? Uite asa, diavolul isi baga coada, si ne departeaza de cele drepte si placute Domnului.
|
Un cuvant din Pateric pe care l-am indragit:
1.Zis-a avva Alonie: de nu va zice omul intru inima sa ca e singur si Dumnezeu suntem in lume, nu va avea odihna. 2.Zis-a iarasi, de nu as fi stricat tot, n-as fi putut sa ma zidesc; adica, de n-as fi lasat tot ce mi se pare bun din vointa mea, n-as fi putut sa dobandesc faptele bune. 3.Zis-a iarasi: de va voi omul, de dimineata pana seara ajunge in masura dumnezeiasca. |
Citat:
|
Citat:
Mare este Puterea Ta, Doamne! Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! Un Post binecuvantat! |
Citat:
|
Multi sunt copiii Tai cei rataciti, Doamne!
Scrisul de un verde crud, sa se coaca intr-un fruct frumos, placut Domnului. Amin. |
Citat:
[COLOR=green]Da, am inteles, ai niste interese aici ca nu se poate sa-ti schimbi atitudinea de la o saptamana la alta. [/COLOR] |
Dumnezeu poate sa schimbe viata unui om in cateva clipe, nu saptamani. Iar cand o face, cu cat e mai ratacit omul, cu atat e mai puternica lumina Sa. O persoana care are doar schelet de ratiune, nu poate sa se bucure de viata, daca nu poate SIMTI. Numai cei smintiti pot crede ca Atotputernicul poate fi aflat cu puterea creierului omenesc.
De curand am avut norocul sa intalnesc pe cineva, iar viata mi s-a schimbat complet. Ma simt sub un bec, care ma lumineaza usor, iar pe zi ce trece, aceasta lumina creste in intensitate. Vorbele sunt prea slabe pentru a descrie ce SIMTE omul, dragostea, iubirea aproapelui, si iubirea catre Tatal Ceresc. Daca inainte credeam ca prin ratiune pot ajunge sa cunosc atat de mult, acum mi-am dat seama ca ratiunea se comporta ca oasele, iar iubirea, simtirea divina, e precum carnea irigata de sange. Cum sa fii om doar cu scheletul? Sunt goluri pe care doar descoperindu-te, gasind menirea ta pe pamant, voia Domnului, cele sfinte si bune, le poti umple. Dumnezeu are un plan pentru fiecare, iar noi daca actionam impotriva, nu facem decat sa ne chinuim. El pe toti ne vrea inapoi, sa ne ridicam din pacat, si sa ajungem iar fara de pata. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:25:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.