Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioanna 17.03.2013 19:49:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510565)
Mai ales Danel, Apocalipsa, Ecclesiastul cap 9 si porunca a IV a. :1:

Si porunca a II-a :) Daca Lenuta a condamnat "icoana", Doamne fereste ca adventistul sa faca minimul efort de a intelege, el crede orbeste ce spune Leana.

beniamin777 17.03.2013 19:50:50

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510554)
Este pacat sa te lepezi de Biserica lui Hristos. Asta ati facut aderand la o adunare care incearca sa traiesca dupa principiile biblice, insa rupti de Biserica, asemeni unei secte exclusiviste.

Cam incalcita treba. Eu am inteles ca Biserica lui Hristos este formata din cei care respecta invataturile lui Hristos (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura).

Conteza din ce confesiune fac parte? Eu stiu ca la judecata nu vom avea o eticheta pe frunte de "ortodox" sau "adventist". Vom fi judecati dupa faptele credintei noastre.

Apoi, Biserica lui Hristos este pe tot pamantul, nu doar in Balcani si Rusia (plus alte cateva puncte de pe glob).

ioanna 17.03.2013 19:52:07

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510567)
Cam incalcita treba. Eu am inteles ca ...

Eu v-am spus ce cred eu, ca v-ati lepadat de Biserica in favoarea unui secte exclusiviste. D-voastra puteti desigur sa credeti altceva, de aceea, asa cum am spus, raspundeti in fata Domnului. Intrabati retoric: conteaza din ce confesiune fac parte? Pai cultul din care ati ales sa faceti parte e foarte explicit in acest sens. Conteaza!

beniamin777 17.03.2013 19:55:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510565)
Mai ales Danel, Apocalipsa, Ecclesiastul cap 9 si porunca a IV a. :1:

Mai ales toata Scriptura.

P.S. Acum va las. Trebuie sa plec putin pe afara. Am un drum de facut cu bicicleta. Pe caldura asta. Ce fain de mine.

iuliu46 17.03.2013 19:57:32

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510566)
Si porunca a II-a :) Daca Lenuta a condamnat "icoana", Doamne fereste ca adventistul sa faca minimul efort de a intelege, el crede orbeste ce spune Leana.

Asta cu icoana e cam la toti np. Cand i-am aratat lui 100 (si ceva) icoanele alea evreiesti a facut infarct. :4:
Deci credinta adventista se bazeaza pe 2 carti foarte grele (Daniel si Apocalipsa), o carte care este inteleasa exact invers (Ecclesiastul) si porunca a IV a pentru care evreii vroiau sa-l omoare pe Iisus pentru ca o incalca. :71:

ioanna 17.03.2013 20:00:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510573)
Asta cu icoana e cam la toti np. Cand i-am aratat lui 100 (si ceva) icoanele alea evreiesti a facut infarct. :4:
Deci credinta adventista se bazeaza pe 2 carti foarte grele (Daniel si Apocalipsa), o carte care este inteleasa exact invers (Ecclesiastul) si porunca a IV a pentru care evreii vroiau sa-l omoare pe Iisus pentru ca o incalca. :71:

Am discutat odata cu un adventist mai luminat la minte despre icoane, adventist nascut si crescut intr-o familie adventista si am ajuns la concluzia ca el condamna caderea in idolatrie, nu icoana- ca mijloc teologic. Desigur, adventistii proveniti din ortodocsi, au alta mentalitate, mult mai inchistata, pentru ca ei n-au inteles "icoana", insa omul asta, privind din exterior,detasat, a inteles.

NeInocentiu 17.03.2013 20:02:02

Cum ar trebui vazut gestul depunerii de coroane de flori la monumentele eroilor necunoscuti ? Ca un gest frumos de cinstire a memoriei celor care s-au jertfit pentru noi sau ca o aprobare a unor criminali ?

iuliu46 17.03.2013 20:04:31

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510574)
Am discutat odata cu un adventist mai luminat la minte despre icoane, adventist nascut si crescut intr-o familie adventista si am ajuns la concluzia ca el condamna caderea in idolatrie, nu icoana- ca mijloc teologic. Desigur, adventistii proveniti din ortodocsi, au alta mentalitate, mult mai inchistata, pentru ca ei n-au inteles "icoana", insa omul asta, privind din exterior,detasat, a inteles.

Asta e adevarat si este unul din lucrurile extrem de urate care se intampla astazi in biserica. Icoane, moaste si "preoti cu har". In multe locuri sunt incurajate lucrurile astea.Si nu vine nici un semn de sus ca s-ar incerca schimbarea lucrurilor.

ioanna 17.03.2013 20:06:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510577)
Asta e adevarat si este unul din lucrurile extrem de urate care se intampla astazi in biserica. Icoane, moaste si "preoti cu har". In multe locuri sunt incurajate lucrurile astea.Si nu vine nici un semn de sus ca s-ar incerca schimbarea lucrurilor.

Un om cu minte face diferenta intre teorie si practica, iar alienarea unora nu-i face sa "anatemizeze" teoria, care in fond e buna. Omul acela nu vine cu texte de genul "icoana= incalcarea poruncii II", cum fac altii, e luminat si nu condamna inainte de a intelege.

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 510575)
Cum ar trebui vazut gestul depunerii de coroane de flori la monumentele eroilor necunoscuti ? Ca un gest frumos de cinstire a memoriei celor care s-au jertfit pentru noi sau ca o aprobare a unor criminali ?

Intrebare pusa de dragul de a intreba.

catalin2 17.03.2013 20:09:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510574)

Am observat ca ei nu inteleg bine ce e icoana, la fel cum nu inteleg ce e Sfanta Traditie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:03:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.