Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioanna 17.03.2013 20:14:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 510581)
Am observat ca ei nu inteleg bine ce e icoana, la fel cum nu inteleg ce e Sfanta Traditie.

Daca ar fi inteles n-ar mai fi trecut la cultul adventist :)

iuliu46 17.03.2013 20:19:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510579)
Un om cu minte face diferenta intre teorie si practica, iar alienarea unora nu-i face sa "anatemizeze" teoria, care in fond e buna. Omul acela nu vine cu texte de genul "icoana= incalcarea poruncii II", cum fac altii, e luminat si nu condamna inainte de a intelege.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 510581)
Am observat ca ei nu inteleg bine ce e icoana, la fel cum nu inteleg ce e Sfanta Traditie.

Problema nu e ca nu inteleg ei, problema e ca nu inteleg nici multi dintre ai nostri si uneori am impresia ca nici nu sunt ajutati sa inteleaga pentru ca merge "treaba" mai bine asa.
Spunea cineva ca doar cei caldicei pleaca din BO. Problema e ca vedem ca sunt si multi reci, care ar trebui sa-i invete pe altii cum sa fie calzi.

celestial_pottery 17.03.2013 20:35:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510460)
Totusi e bine de vazut ca nu vor imparati 1000 de ani ci 1000 de ani il vor intreba pe Dumnezeu unde e Maricica.:4:

Nu, Lenuta. Pardon, Lenuta e in Rai...Rai Uno, Rai Due, etc.

NeInocentiu 17.03.2013 20:40:03

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510579)
Intrebare pusa de dragul de a intreba.

M-ar interesa raspunsurile colegilor adventisti.

centesimusoctavus 17.03.2013 20:59:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510574)
Am discutat odata cu un adventist mai luminat la minte despre icoane, adventist nascut si crescut intr-o familie adventista si am ajuns la concluzia ca el condamna caderea in idolatrie, nu icoana- ca mijloc teologic.

Aveți cumva impresia că noi ăștia mai întunecați de pe forum condamnăm altceva? Am sfătuit noi vreodată să aruncați pe foc icoanele, ori să rașchetați pereții bisericilor?

ioanna 17.03.2013 21:04:35

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510605)
Aveți cumva impresia că noi ăștia mai întunecați de pe forum condamnăm altceva?

Nu e doar impresia, e o certitudine.

centesimusoctavus 17.03.2013 21:09:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510607)
Nu e doar impresia, e o certitudine.

Dacă astfel arată toate "certitudinile" dvs. religioase, e grav!

ioanna 17.03.2013 21:10:51

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510611)
Dacă astfel arată toate "certitudinile" dvs. religioase, e grav!

Mai grava mi se pare amnezia d-voastra. Eu n-am uitat ce ati spus despre icoana sau despre reprezentarea lui Hristos. Imi pare rau, nu e vina mea ca mentalitatea d-voastra e mult mai inchistata decat a unui adventist nascut intr-o familie adventista.

O seara placuta.

centesimusoctavus 17.03.2013 21:13:08

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510612)
Mai grava mi se pare amnezia d-voastra. Eu n-am uitat ce ati spus despre icoana sau despre reprezentarea lui Hristos.

Amnezie? Am spus despre închinarea la/prin/în fața icoanei, ori despre icoană ca și creație artistică? Aduceți-vă vă rog aminte, înainte de a mă acuza de amnezie!

beniamin777 17.03.2013 21:14:24

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 510575)
Cum ar trebui vazut gestul depunerii de coroane de flori la monumentele eroilor necunoscuti ? Ca un gest frumos de cinstire a memoriei celor care s-au jertfit pentru noi sau ca o aprobare a unor criminali ?

Off topic:
Raspund din punctul meu de vedere.
1. Eu nu impartasesc cultul mortilor. Cei care s-au jertfit vor fi rasplatiti de Domnul, la inviere.
2. Facand abstractie de credinta mea: nu-i judec pe oameni. Gestul este frumos, avand in vedere ceea ce cred cei care depun coroane.
3. Nu-i pot numi criminali pe cei care au fost invatati ca a ucide, in anumite conditii, nu este o crima. Adevaratii criminali sunt "invatatorii".

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:09:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.