Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

cristiboss56 18.09.2013 21:05:34

Ev. Marcu 3, 20-27

În vremea aceea, când a venit Iisus acasă, mulțimea s-a adunat din nou, încât ei nu puteau nici pâine să mănânce. Deci auzind despre acestea, rudele lui Iisus au venit să-L prindă, pentru că ziceau că nu-și mai are toate mințile. Iar cărturarii, care veniseră din Ierusalim, ziceau că are în El pe Beelzebul și că scoate afară pe diavoli cu domnul diavolilor. Iisus însă, chemându-i, le-a răspuns în pilde: cum poate Satana să scoată afară pe Satana? Dacă o împărăție se va dezbina în sine, acea împărăție nu mai poate dăinui. Și dacă o casă se va dezbina în sine, casa aceea nu mai poate să se țină. Tot așa, dacă Satana s-a sculat însuși asupra sa, atunci s-a dezbinat și nu poate să stea, căci i-a venit sfârșitul. Nimeni nu poate, intrând în casa celui tare, să jefuiască lucrurile, dacă nu va lega întâi pe cel tare; numai atunci va putea jefui casa lui.

cristiboss56 20.09.2013 18:30:04

Ap. II Corinteni 11, 5-21
Fraților, socotesc că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei mai de frunte dintre apostoli. Și chiar dacă sunt neiscusit în cuvânt, nu însă în cunoștință, ci v-am dovedit-o în totul față de voi toți. Sau am făcut păcat că v-am propovăduit în dar Evanghelia lui Dumnezeu, smerindu-mă pe mine însumi, pentru ca voi să vă înălțați? Alte Biserici am prădat, luând plată ca să vă slujesc pe voi. Și de față fiind la voi și în lipsuri aflându-mă, n-am făcut supărare nimănui. Căci în cele ce mi-au lipsit, m-au îndestulat frații veniți din Macedonia. Și în toate m-am păzit și mă voi păzi, să nu vă fiu povară. Este în mine adevărul lui Hristos, că lauda aceasta nu-mi va fi îngrădită în ținuturile Ahaei. Pentru ce? Pentru că nu vă iubesc? Dumnezeu știe! Dar ceea ce fac, voi face și în viitor, ca să tai pricina celor ce poftesc pricină, pentru a se afla ca și noi în ceea ce se laudă. Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor. Iarăși zic: Să nu mă socotească cineva că sunt fără minte, iar de nu, primiți-mă măcar ca pe un fără-de-minte, ca să mă laud și eu puțin. Ceea ce grăiesc, nu după Domnul grăiesc, ci ca în neînțelepție, în această stare de laudă. Deoarece mulți se laudă după trup, mă voi lăuda și eu. Pentru că voi, înțelepți fiind, îngăduiți bucuros pe cei neînțelepți. Căci de vă robește cineva, de vă mănâncă cineva, de vă ia ce e al vostru, de vă privește cineva cu mândrie, de vă lovește cineva peste obraz - răbdați. Spre necinste o spun, că noi ne-am arătat slabi.

cristiboss56 21.09.2013 21:55:41

Ev. Luca 5, 1-11

Pescuirea minunata - Duminica a XVIII-a dupa Rusalii

În vremea aceea ședea Iisus lângă lacul Ghenizaretului și a văzut două corăbii oprite lângă țărm, iar pescarii ieșiseră din ele și-și spălau mrejele. Intrând în corabia care era a lui Simon, l-a rugat s-o depărteze puțin de la uscat; apoi, șezând în corabie, învăța din ea mulțimile. Iar când a terminat de vorbit, i-a zis lui Simon: depărteaz-o la adânc și aruncați mrejele voastre, ca să pescuiți. Atunci, răspunzând Simon, I-a zis: Învățătorule, toată noaptea ne-am ostenit și nimic n-am prins; dar, la porunca Ta, voi arunca mreaja. Și, făcând ei așa, au prins mulțime mare de pește, încât li se rupeau mrejele. Deci au făcut semn tovarășilor, care erau în cealaltă corabie, ca să vină să le ajute. Și au venit și au umplut amândouă corăbiile, de erau gata să se scufunde. Iar Simon Petru, văzând aceasta, a căzut la picioarele lui Iisus și I-a zis: du-Te de la mine, Doamne, căci sunt om păcătos; pentru că îl cuprinsese spaimă pe el și pe toți cei care erau cu el, din pricina pescuitului atâtor pești pe care îi prinseseră; tot așa și pe Iacob și pe Ioan, fiii lui Zevedeu, care erau tovarășii lui Simon. Atunci Iisus a zis către Simon: nu-ți fie frică; de acum înainte vei fi pescar de oameni. Și, trăgând corăbiile la uscat, au lăsat totul și au mers după Dânsul.

cristiboss56 26.09.2013 21:02:13

Ap. Galateni 1, 1-3; 20-24; 2, 1-5

Pavel, apostol nu de la oameni, nici prin vreun om, ci prin Iisus Hristos și prin Dumnezeu-Tatăl, Care L-a înviat pe El din morți și toți frații care sunt împreună cu mine, Bisericilor Galatiei: har vouă și pace de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul nostru Iisus Hristos.
Dar cele ce vă scriu, iată (spun) înaintea lui Dumnezeu, că nu vă mint. După aceea am venit în ținuturile Siriei și ale Ciliciei. Și după față eram necunoscut Bisericilor lui Hristos celor din Iudeea, ci numai auziseră că cel ce ne prigonea pe noi odinioară acum binevestește credința pe care altădată o nimicea; și slăveau pe Dumnezeu în mine.
Apoi, după paisprezece ani, m-am suit iarăși la Ierusalim cu Barnaba, luând cu mine și pe Tit. M-am suit, potrivit unei descoperiri, și le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc la neamuri, îndeosebi celor mai de seamă, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar. Dar nici Tit, care era cu mine și care era elin, n-a fost silit să se taie împrejur, din cauza fraților mincinoși, care veniseră, furișându-se, să iscodească libertatea noastră, pe care o avem în Hristos Iisus, ca să ne robească, cărora nici măcar un ceas nu ne-am plecat cu supunere, pentru ca adevărul Evangheliei să rămână neclintit la voi.

cristiboss56 27.09.2013 19:45:29

Ev. Marcu 5, 22-24; 35-43; 6-1

În vremea aceea a venit la Iisus unul din mai marii sinagogii, cu numele Iair și văzându-L a căzut la picioarele Lui și L-a rugat stăruitor, zicându-I: fiica mea este pe moarte; vino de-Ți pune mâinile peste ea, ca să scape și să trăiască. Și a mers Iisus împreună cu el și după Dânsul a mers mult popor,care Îl împresura.
Pe când El încă vorbea, au venit de la casa mai marelui sinagogii, spunându-i: fiica ta a murit; de ce mai ostenești pe Învățătorul? Dar Iisus, îndată ce a auzit cuvântul care s-a grăit, a zis câtre mai-marele sinagogii: nu te teme! Crede numai. Și n-a lăsat pe nimeni să meargă după Dânsul, decât numai pe Petru și pe Iacob și pe Ioan, fratele lui Iacob. Și, ajungând la casa mai marelui sinagogii, au văzut tulburarea și pe cei ce plângeau și se tânguiau mult. Și, intrând înăuntru, le-a zis: de vă tulburați și plângeți? Copila n-a murit, ci doarme. Dar ei râdeau de Dânsul. Iar El, scoțând pe toți afară, a luat cu Sine pe tatăl copilei, pe mama ei și pe cei ce erau cu Dânsul, și au intrat unde zăcea copila. Și apucând mâna copilei, i-a zis: talita cumi, care se tâlcuiește: copilă, ție îți zic: scoală-te. Iar copila s-a sculat în clipa aceea și umbla, căci era de doisprezece ani. Și s-au minunat cei de față cu uimire adâncă. Dar Dânsul le-a poruncit cu stăruință, ca nimeni să nu afle de aceasta. Apoi le-a zis să-i dea copilei să mănânce.
După ce a ieșit de acolo, s-a dus în orașul Său, iar ucenicii au mers după Dânsul.

cristiboss56 29.09.2013 20:23:58

Ev. Luca 6, 31-36

Zis-a Domnul: precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți și voi lor tot așa. Pentru că dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce mulțumire puteți avea? Doar și păcătoșii iubesc pe cei care-i iubesc pe dânșii. Și, dacă faceți bine celor care vă fac vouă bine, ce mulțumire puteți avea? Doar și păcătoșii același lucru fac. Și, dacă împrumutați pe cineva de la care nădăjduiți să luați, ce mulțumire puteți avea? Doar și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai. Voi însă iubiți pe vrăjmașii voștri, să faceți binele, și să dați cu împrumut fără să nădăjduiți nimic în schimb, și atunci răsplata voastră va fi multă, și voi veți fi fiii Celui prea Înalt; pentru că El este bun și cu cei nemulțumitori și cu cei răi. Așadar fiți milostivi, precum și Tatăl vostru milostiv este.

cristiboss56 30.09.2013 21:20:42

Ap. Galateni 2, 11-16
Fraților, când Chefa a venit în Antiohia, pe față i-am stat împotrivă, căci era vrednic de înfruntare. Căci înainte de a veni unii de la Iacov, el mânca cu cei dintre neamuri; dar când au venit ei, se ferea și se osebea, temându-se de cei din tăierea împrejur și, împreună cu el, s-au fățărnicit și ceilalți iudei, încât și Barnaba a fost atras în fățărnicia lor. Dar când am văzut că ei nu calcă drept, după adevărul Evangheliei, am zis lui Chefa, înaintea tuturor: Dacă tu, care ești iudeu, trăiești ca neamurile și nu ca iudeii, de ce silești pe păgâni să trăiască ca iudeii? Noi suntem din fire iudei, iar nu păcătoși dintre neamuri. Știind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptă din credința în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii nimeni nu se va îndrepta.

cristiboss56 01.10.2013 18:55:55

Ap. Galateni 2, 21; 3, 1-7
Fraților, nu lepăd harul lui Dumnezeu; căci dacă dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit în zadar.
O, galateni fără de minte, cine v-a ademenit pe voi să nu vă încredeți adevărului, pe voi, în ochii cărora a fost zugrăvit Iisus Hristos răstignit? Numai aceasta voiesc să aflu de la voi: din faptele Legii primit-ați voi Duhul, sau din ascultarea credinței? Atât de fără de minte sunteți? După ce ați început în Duh, sfârșiți acum în trup? Ați pătimit atâtea în zadar? - dacă a fost în zadar, cu adevărat. Deci Cel care vă dă vouă Duhul și săvârșește minuni la voi, le face, oare, din faptele Legii, sau din ascultarea credinței? Precum și Avraam a crezut în Dumnezeu și i s-a socotit lui ca dreptate. Să știți, deci, că cei ce sunt din credință, aceștia sunt fii ai lui Avraam.

cristiboss56 03.10.2013 23:11:02

Ev. Marcu 6, 30-45

În vremea aceea s-au adunat la Iisus apostolii și I-au spus Lui toate câte au făcut și câte au învățat. Atunci El le-a zis: veniți voi deoparte, în loc singuratic, și odihniți-vă puțin; pentru că erau mulți care veneau și se duceau, încât nu mai aveau timp nici să mănânce. Și au plecat numai ei, cu corabia, spre un loc singuratic. Dar mulțimile i-au văzut plecând și mulți, cunoscându-i, au alergat pe jos de prin toate orașele, și au sosit înaintea lor, în locul unde se duceau ei. Deci, ieșind din corabie, Iisus a văzut mult popor și i s-a făcut milă de ei, pentru că erau ca oile fără păstor, și a început El să-i învețe multe. Dar, vremea fiind târzie, s-au apropiat ucenicii Săi și I-au zis: locul este pustiu și vremea este târzie. Dă-le drumul să se ducă prin orașele și prin satele dimprejur, ca să-și cumpere pâine, căci n-au ce să mănânce. Iar El, răspunzând, le-a zis: dați-le voi să mănânce. Atunci ei L-au întrebat: să ne ducem să cumpărăm pâine de două sute de dinari și să le dăm să mănânce? El însă i-a întrebat: câte pâini aveți? Duceți-vă și vedeți! Iar ei, știind, I-au răspuns Lui: cinci pâini și doi pești. Atunci El le-a poruncit să-i așeze pe toți în rânduri, ca la masă, pe iarbă verde. Și au șezut cete, cete, câte o sută și câte cincizeci. Apoi luând cele cinci pâini și cei doi pești, și-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat și a frânt pâinile și le-a dat ucenicilor Săi, ca să le pună înaintea lor. Asemenea și cei doi pești i-au împărțit la toți. Au mâncat toți și s-au săturat; și au luat douăsprezece coșuri pline cu fărâmituri de pâine și cu ce a rămas din pești. Iar cei care mâncaseră pâinile erau ca la cinci mii de bărbați. După aceea a îndemnat pe ucenicii Săi să intre îndată în corabie și să meargă înaintea Sa, de cealaltă parte, spre Betsaida, până ce El va da drumul mulțimii.

cristiboss56 04.10.2013 23:57:48

Ap. Galateni 4, 8-21

Fraților, necunoscând pe Dumnezeu, slujeați celor ce din fire nu sunt dumnezei. Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte? Țineți zile și luni și timpuri și ani? Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi în zadar. Fiți, vă rog, fraților, precum sunt eu, că și eu am fost precum sunteți voi. Nu mi-ați făcut nici un rău. Dar știți că din cauza unei slăbiciuni a trupului, am binevestit vouă mai întâi, și voi nu ați disprețuit încercarea mea, ce era în trupul meu, nici nu v-ați scârbit, ci m-ați primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe Hristos Iisus. Unde este deci fericirea voastră? Căci vă mărturisesc că, de ar fi fost cu putință, v-ați fi scos ochii voștri și mi i-ați fi dat mie. Am ajuns deci vrăjmașul vostru spunându-vă adevărul? Aceia vă râvnesc, dar nu cu gând bun; ci vor să vă despartă (de mine), ca să-i iubiți pe ei. Dar e bine să râvniți totdeauna binele, și nu numai atunci când eu sunt de față la voi. O, copiii mei, pentru care sufăr iarăși durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în voi! Aș vrea acum să mă găsesc la voi și glasul să mi-l schimb, căci nu știu ce să cred despre voi! Spuneți-mi voi, care vreți să fiți sub Lege, nu auziți Legea?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:40:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.