catalin2 |
21.10.2014 13:42:19 |
Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
(Post 569897)
Tu ai venit cu aceasta idee, (evolutia presupune mutatii genomice) tu ar trebui sa furnizezi referinte pentru ea.
|
Eu am explicat de mai multe ori, singura problema e ca tu nu intelegi pentru ca inca aduni cunostintele necesare. Asadar, mutatiile genomice presupun schimbarea numarului de cromozomi, ca sa se ajunga de la o pereche de cromozomi la 23 de perechi e nevoie si de schimabarea numarului de cromozomi. Altfel e doar o schimbare in interiorul speciei, cum sunt rasele.
Citat:
(Post 569897)
Modificarea (in plus sau in minus) a numarului de cromozomi este ceva ce se intampla, si specia supravietuieste, dar nu are nici un rol esential in evolutie. Exista o feriga cu 630 de perechi de cromozomi, inseamna ca a suferit mai multe mutatii si este mai evoluata? Aiurea, evolutia se intampla in ciuda mutatiilor genomice si nu datorita acestora.
|
Cum am mai scris, hibrizii pot fi realizati la plante, care au o structura mai simpla. La animale, nu desi s-a incercat si in laborator. Deja mutatia cromozomiala duce la boli grave (dar si mutatia majoritatii genelor, doar unele sunt pozitive), la animale modificarea numarului cromozomilor duce la moarte (exceptie facand dublarea unui cromozom, cum am mai scris).
Pentru ca am vazut ca nu ai inteles exact ce sunt cromozomii si genele, mai multe gene formeaza un cromozom, iar cromozomii formeaza genomul.
Mutatiile genice duc cel mult la formarea unor rase. Adica indivizi care au cateva gene modificate.
Citat:
(Post 569897)
Daca extermini toate speciile de caini existente si lasi doar chihuahua si mastiful, si pe astea le lasi libere in natura, atunci o sa vezi ca nu iti trebuie multe generatii ca sa ai specii net diferite (daca supravietuiesc). Dar atunci ai avea o dovada vie de macroevolutie si vad ca asta te sperie de moarte.
|
Nu, asta nu e o dovada, e doar o povestire SF., cum sunt toate povestirile evolutioniste. Adica o poveste scoasa din imaginatie, care nu are nicio dovada si nici suport real.
|