Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

vsovivi 03.02.2010 11:27:58

Mulțumesc MM, și se pare că sufletul pucioșilor insuflat de Duhul, de Cuvântul lui Dumnezeu, știe distinge și primi Lumina care luminează în întuneric, și întunericul n-a cuprins-O, căci ei stiu să adune grâul din neghina generalizărilor New Agiste, din păgânismul generalizat al gLumii moderne, căci cele două exemple și Enya, date de tine sunt foarte simbolice și perfect adevărate... pentru scripturi...

Primul exemplu reprezintă sufletul vechiului testament, turbanul dreptului, spiritul războinic (cu păcatul și ispita), smerit și ascultător de Dumnezeu, iar apoi, exemplul al doilea reprezintă spiritul regelui creștin, unsul Domnului, regele Mihai I asemenea lui David... care se luptă cu eretele și cu fiarele roșii și albe satanicești și cu vrăjitoarele desfrânărilor... deci mirifice... extaziante... pline de sensuri simbolice și de Adevăr... sunt melodiile pucioșilor.

Așa că sunt foarte frumoase melodiile date ca exemple dacă îmi plac până și mie căruia nu-i place nimic absolut pe gLume... și practic încă odată a ieșit la lumină, ca uleiul deasupra apei, că ei Îl au pe Domnul cu ei și în sânul lor și nu cei ce îi critică pe ei și le bagă de vină și se străduie mereu să le arate paiele din ochișor când defapt ei, ăia care critică, ar trebui să-și cerceteze oqlulhul lor cel drept ca să-și scoată din el bârnoqluhul telescopic pentru că altfel ce folos ai tu sau sufletul tău dacă lumina care este în tine este sau devine întuneric, atunci cu atât mai mult întunericului... deci ispispita dacă te biruiește și intri în ea, atunci mai bine scoate de la tine mădularul acela, ca să n-aibă putere că altfel te umpli de putoareoareoare și ai să ajungi în gheenă... deci mai bine intri în Viață fără puterea și simțirea unui mădular sau mai multe, le scoți de la tine, decât să fi dus împreună cu ele în necazul cel mare, și să te ridice ele sculă sculată, potrivnică... în ziua aceea... căci cine nu primește pe Cuvântul lui Dumnezeu or să se pecetluiască siguri cu pecetea lui antichrist, dacă nu sunt cumva deja pecetluiți ca să se ridice împotriva Mielului și a cortului lui Dumnezeu cu oamenii, cu poporul Lui... hulind și călcând în picioare, în copite, în potcoave, cu BOCAncii... tot ce le iese în cale... la socoteala lor...

iar despre Enya ce să zic? ea e 'little fire' , după nume tradus ar fi: micuța flacără violetă, a focului... ce a dăruit lumii și oamenilor probabil din credința ei așa ceva:

Enya: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 ,

pentru AndruscaCIM și Xosroviduxt :
ce e ciudat la cum scriu și vorbesc? dar voi cu cine vă asemănați? și nu uita că cine se aseamănă se adună... dar nu se aseamănă doar așa că zic unii că seamănă că voi ziceți mereu că ei seamănă cu tot ce e mai rău crezând că voi firește semănați cu tot ce e mai bun... poi dacă voi sunteți drepți atunci de ce judecați strîmb? și dacă sunteți buni de ce osândiți și 'scuipați' și 'înjurați' mereu, tăcând defapt? că până acum nu ați adus nici un argument de luat în seamă, serios, decât ați lovit cu piciorul în țepușe batjocurind la nesfârșit (nu la voi mă refer ci la unii, se știu ei)... și mai mult decât atât, iată că v-ați și lămurit (acuma mă refer la voi)... deci am impresia că mă și mințiți în față că ziceți că erați nelămuriți și acum v-ați lămurit dar defapt voi erați demult lămuriți și ați pus întrebările astea doar ca să ispitiți, ca să vă găsiți motive, să vă remotivați interesele... așa cum fac și eu mereu, amăgesc și ispispispitesc și amărăsc pe Domnul mereu și apoi mă mai și pitesc că de acolo vine ispipitesc că mă pitesc ca să stau pitulit după preș ori altădată mă ascund în cireș ca să mă dau mare că iată că acuma unii zic și întreabă de ce avocățesc pentru pucioși asemenea cu puii de vipere sau de năpârpârcă... poi nu v-am mai spus că eu nu sunt de la Pucioasa și nu am întâlnit niciodată un pucios? eu sunt un mare păcătos mirean din poBOR dar n-am cum să tăgădui și să nu recunosc pe Domnul nostru Iisus Hristos și pe Dumnezeu în izvorul Cel limpede, în Cuvântul lui Dumnezeu, ce curge din gura Lui, deci îi cred și sper că o să țiu măcar un lucru ce îl cere Domnul prin ei... și de aia cred căci citind te lămurești, deci citind și lovind minciunile și nascoceurile tale de piatră, iar peste care va cădea ea pe acela îl va sfărâma... nu e amenințare dar făra sfărâmarea și zdrobirea și frângerea inimii nu are cum fi pocăință cu roade vrednice de ea... dar mai înainte să mă pun la punct mă pecetluiesc cu sf. Cruce... așa cum ne-a învățat părintele Papacioc într-un filmuleț căci a zis : 'și o clipă poate fi un timp, și un suspin o rugăciune'... și acolo este Biserica unde este Adevărul și acolo unde este Adevărul, acolo este Una Bisercă... deci până nu vine dracu cu iataganul ca să-mi ia gâtul dintr-o lovitură sau o să mă prăjească la foc mic în păcură, pâna atunci nu mi-e frică și n-am interese ca să ascund ceva... dar dacă mă apucă frica și eu trădez și leapăd nu de 3 ori ca Petru ci zilnic de o mie de ori... căci este scris : ''oridecâteori unuia dintre acești micuți ai mei una n-ați făcut Mie nu Mi-ați făcut''... deci trebuie smerenie ca să nu tradezi Dragostea căci lăudăroșenia și mândria deja e gata în toată îngâmfătoria mâncâtoriei lepădăturii... așa că ce să mai trădez dacă sunt gata smintit intru Sine, cu inima învârtoșată ca să se sulimenizeze spre pofte... spre viermele ce mIscă spre pofte...

deci eu m-am lămurit că pucioșilor le vorbește sigur Dumnezeu doar citind din texte pe sărite și fiind întărit de Duhul... de Har și de Adevăr, și de aia v-am zis și vouă ca să vă dau din bucuria mea, din bucuria celui sigur, celui ce s-a lămurit și care are ca fundament scripturile (pe ici pe colo, că am citit din an în Paști și din Paște în Crăciun deci nici măcar n-am citit decât firmituri de scripturi, dar n-ai cum să nu constați Adevărul decât dacă nu-L vrei), căci legea și proorocii prin Moise s-a dat dar Harul și Adevărul prin Iisus Hristos, Care era înainte de om, întru Tatăl, și Tatăl întru Sine căci înainte de om au fost și Mielul și fratele său mai mic sau mai mare Porumbelul... deci iată că Domnul s-a smerit până și atunci la Botez că deși era mai mare s-a făcut pe Sine mai mic... exact ca o creatură mai mititică decât Adam-Omul... și poate de aia-și zicea Fiul Omului, căci pentru om, mielul și porumbelul ar fi trebuit să fie ca niște prieteni și niște copii căci Dumnezeu a creat lucrurile mai mici la început și pe alea mai Mari mai apoi... și omul nu trebuia să vadă în ei, în Miel și în Porumbel doar carne, carne, carne, toată ziua carne înaintea ochilor lor ăia interiori cu gîndul numai și numai la ispită, cu pragmatism, cinic... la ispita brunetă sau aia blondă... sau la Eithne Patricia Ní Bhraonáin :

8 și 9

și 10 și 11 și 12 ... și 50 ... și 100 ... ci ei trebuia să aștepte... cu dor și fără păcate... dar au uitat porunca și s-au luat după povești, povești vânătorești.

(Smaointe se poate traduce gânduri, idei, înțelegeri; Thought and thinking are mental forms and processes, respectively ("thought" is both). Thinking allows beings to model the world and to represent it according to their objectives, plans, ends and desires. Words referring to similar concepts and processes include cognition, sentience, consciousness, idea, and imagination. că am găsit pe net că așa se traduce)

și 111 , 112 , 113... ,

2010...

vsovivi 03.02.2010 15:05:46

2011 , 2012 , 2013(Natalie Grace)2014 , 2015, 2016...

Xosroviduxt 03.02.2010 15:18:29

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 207591)

pentru AndruscaCIM și Xosroviduxt :
ce e ciudat la cum scriu și vorbesc? dar voi cu cine vă asemănați? și nu uita că cine se aseamănă se adună... dar nu se aseamănă doar așa că zic unii că seamănă că voi ziceți mereu că ei seamănă cu tot ce e mai rău crezând că voi firește semănați cu tot ce e mai bun... poi dacă voi sunteți drepți atunci de ce judecați strîmb? și dacă sunteți buni de ce osândiți și 'scuipați' și 'înjurați' mereu, tăcând defapt? că până acum nu ați adus nici un argument de luat în seamă, serios, decât ați lovit cu piciorul în țepușe batjocurind la nesfârșit (nu la voi mă refer ci la unii, se știu ei)... și mai mult decât atât, iată că v-ați și lămurit (acuma mă refer la voi)... deci am impresia că mă și mințiți în față că ziceți că erați nelămuriți și acum v-ați lămurit dar defapt voi erați demult lămuriți și ați pus întrebările astea doar ca să ispitiți, ca să vă găsiți motive, să vă remotivați interesele... așa cum fac și eu mereu, amăgesc și ispispispitesc și amărăsc pe Domnul mereu și apoi mă mai și pitesc că de acolo vine ispipitesc că mă pitesc ca să stau pitulit după preș ori altădată mă ascund în cireș ca să mă dau mare că iată că acuma unii zic și întreabă de ce avocățesc pentru pucioși asemenea cu puii de vipere sau de năpârpârcă... poi nu v-am mai spus că eu nu sunt de la Pucioasa și nu am întâlnit niciodată un pucios? eu sunt un mare păcătos mirean din poBOR dar n-am cum să tăgădui și să nu recunosc pe Domnul nostru Iisus Hristos și pe Dumnezeu în izvorul Cel limpede, în Cuvântul lui Dumnezeu, ce curge din gura Lui, deci îi cred și sper că o să țiu măcar un lucru ce îl cere Domnul prin ei... și de aia cred căci citind te lămurești, deci citind și lovind minciunile și nascoceurile tale de piatră, iar peste care va cădea ea pe acela îl va sfărâma... nu e amenințare dar făra sfărâmarea și zdrobirea și frângerea inimii nu are cum fi pocăință cu roade vrednice de ea... dar mai înainte să mă pun la punct mă pecetluiesc cu sf. Cruce... așa cum ne-a învățat părintele Papacioc într-un filmuleț căci a zis : 'și o clipă poate fi un timp, și un suspin o rugăciune'... și acolo este Biserica unde este Adevărul și acolo unde este Adevărul, acolo este Una Bisercă... deci până nu vine dracu cu iataganul ca să-mi ia gâtul dintr-o lovitură sau o să mă prăjească la foc mic în păcură, pâna atunci nu mi-e frică și n-am interese ca să ascund ceva... dar dacă mă apucă frica și eu trădez și leapăd nu de 3 ori ca Petru ci zilnic de o mie de ori... căci este scris : ''oridecâteori unuia dintre acești micuți ai mei una n-ați făcut Mie nu Mi-ați făcut''... deci trebuie smerenie ca să nu tradezi Dragostea căci lăudăroșenia și mândria deja e gata în toată îngâmfătoria mâncâtoriei lepădăturii... așa că ce să mai trădez dacă sunt gata smintit intru Sine, cu inima învârtoșată ca să se sulimenizeze spre pofte... spre viermele ce mIscă spre pofte...

deci eu m-am lămurit că pucioșilor le vorbește sigur Dumnezeu doar citind din texte pe sărite și fiind întărit de Duhul... de Har și de Adevăr, și de aia v-am zis și vouă ca să vă dau din bucuria mea, din bucuria celui sigur, celui ce s-a lămurit și care are ca fundament scripturile (pe ici pe colo, că am citit din an în Paști și din Paște în Crăciun deci nici măcar n-am citit decât firmituri de scripturi, dar n-ai cum să nu constați Adevărul decât dacă nu-L vrei), căci legea și proorocii prin Moise s-a dat dar Harul și Adevărul prin Iisus Hristos, Care era înainte de om, întru Tatăl, și Tatăl întru Sine căci înainte de om au fost și Mielul și fratele său mai mic sau mai mare Porumbelul... deci iată că Domnul s-a smerit până și atunci la Botez că deși era mai mare s-a făcut pe Sine mai mic... exact ca o creatură mai mititică decât Adam-Omul... și poate de aia-și zicea Fiul Omului, căci pentru om, mielul și porumbelul ar fi trebuit să fie ca niște prieteni și niște copii căci Dumnezeu a creat lucrurile mai mici la început și pe alea mai Mari mai apoi... și omul nu trebuia să vadă în ei, în Miel și în Porumbel doar carne, carne, carne, toată ziua carne înaintea ochilor lor ăia interiori cu gîndul numai și numai la ispită, cu pragmatism, cinic... la ispita brunetă sau aia blondă... sau la Eithne Patricia Ní Bhraonáin :

8 și 9

și 10 și 11 și 12 ... și 50 ... și 100 ... ci ei trebuia să aștepte... cu dor și fără păcate... dar au uitat porunca și s-au luat după povești, povești vânătorești.

(Smaointe se poate traduce gânduri, idei, înțelegeri; Thought and thinking are mental forms and processes, respectively ("thought" is both). Thinking allows beings to model the world and to represent it according to their objectives, plans, ends and desires. Words referring to similar concepts and processes include cognition, sentience, consciousness, idea, and imagination. că am găsit pe net că așa se traduce)

și 111 , 112 , 113... ,

2010...

Of,dar eu n-am zis că melodiile nu sunt drăguțe,ba din contră.Am spus doar că mă așteptam la altceva din partea lor,ceva la fel de original cum sunt și...învățăturile lor.
Numai că...Enya și Era pot asculta și eu :(
Chiar aveam nelămuriri cu privire la muzica lor,nici nu m-am gândit "să ispitesc" așa cum spuneți dumneavoastră,dar văzând comunitatea NIP că are straie așa de frumoase(chiar îmi plac foarte mult) am asociat portul lor cu o muzică specială.

P.S.n-am făcut nicio referire la modul de scriere al utilizatorilor.

vsovivi 03.02.2010 16:41:33

Citat:

În prealabil postat de Xosroviduxt (Post 207665)
Of,dar eu n-am zis că melodiile nu sunt drăguțe,ba din contră.Am spus doar că mă așteptam la altceva din partea lor,ceva la fel de original cum sunt și...învățăturile lor.
Numai că...Enya și Era pot asculta și eu :(
Chiar aveam nelămuriri cu privire la muzica lor,nici nu m-am gândit "să ispitesc" așa cum spuneți dumneavoastră,dar văzând comunitatea NIP că are straie așa de frumoase(chiar îmi plac foarte mult) am asociat portul lor cu o muzică specială.

P.S.n-am făcut nicio referire la modul de scriere al utilizatorilor.

poi ce ai vrea mai original decât Domnul că doar El este la originea tuturor lucrurilor văzute și nevăzute... deci dacă nu te așteptai la așa ceva ci la altceva, asta este tocmai dovada cea mai bună că Cel ce este, este original... căci nu te așteptai...

și asociază portul lor cu muzica lui Gh. Zamfir, sau cu muzica tradiționala românească... mai special de atât nu avem de unde... că doar suntem săraci... noi rumânii... poBOR-ul... că restul s-au mai și căpătuit fie furând de la noi, de la poporul sărac (nu mă includ, că eu am de toate), fie slujind la străini... că la noi nu mai era de muncă... de nevoie... de aia au răbdat sau au plecat...

și dacă nu la mine ai făcut referire atunci mă iartă că am înțeles prost că mă batjocurești, lovind și în cei ce m-au învățat să scriu și să citesc, crezând eu că e vorba și de pucioșii sărmani... dar degeaba știi să scrii și să citești dacă n-ai tălmaci... TaTălmaciu Cel Mare de sus, prin Hristos, prin Har și Adevăr... că n-ai să pricepi nimic ci doar ai să te mândrești crezând că ai priceput sau că ai ajuns, vezi Doamne, înțelept... iar înțelepciunea UNA este căci restul, toată înțelepciunea de sub soare nu e altceva decât o deșertăciune a deșertăciunilor și o vânare de vânt... căci așa a scris păr. prooroc Arsenie BOCA, trâmbița nr. 3 : ''Bobul lui se preschimbă în tăciune iar el se crede grâu nedreptățit''... iar Trâmbița nr. 2 ne-a învățat așa : ''Păstrează taina vorbei celei Mari''... vorba cea mare... ca să se întoarcă la Moșul... Moșul Dumnezeu... de la buturugi... ca să ajungi cândva asemenea cu fata Moșului și nu carecumva să te iei după fata babei, baborniței... că doar se știe cine e băbuța cea vicleană... ''măi animalule''... și ce a pățit ea... ce i-a ieșit din lada de zestre luată cu japca de la sf. Vineri.

Deci a zis pantera blondă (păr. Papacioc) : ''acolo unde se mărturisește Adevărul acolo este Biserica și acolo unde este Biserica, acolo se mărturisește Adevărul'' și Acela vă va face slobozi, dar nu oricum ci să fi gata să mori pentru El cum a pățit-o unii de prin închisori, și nu așa ca mine doar pentru slavă de la oameni iar mărturisirea nu se face doar bătând din gură... că gură aveau și fariseii și saducheii... și erau dulci la limbă exact așa ca niște puișori... pui de vipere sau de năpârpârci... care de frică își leapădă coada... și codița e lungă așa ca o camilă, dar are ca norocul picioare scurte... iar fraier e numai ăla care o ia el în spate, din responsabilitate, și astfel ajunge el un creștin cu codiță... cu codiță de năpârpârcuțcuță... și venin de VIPeră... că așa te mușcă de rău creștinul modern exact ca vipera cu corn... aia specifică munților Carpați... că doar cu ce altceva să ne mândrim și noi ?

AndruscaCIM 03.02.2010 17:28:34

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 207694)
poi ce ai vrea mai original decât Domnul că doar El este la originea tuturor lucrurilor văzute și nevăzute... deci dacă nu te așteptai la așa ceva ci la altceva, asta este tocmai dovada cea mai bună că Cel ce este, este original... căci nu te așteptai...

și asociază portul lor cu muzica lui Gh. Zamfir, sau cu muzica tradiționala românească... mai special de atât nu avem de unde... că doar suntem săraci... noi rumânii... poBOR-ul... că restul s-au mai și căpătuit fie furând de la noi, de la poporul sărac (nu mă includ, că eu am de toate), fie slujind la străini... că la noi nu mai era de muncă... de nevoie... de aia au răbdat sau au plecat...

și dacă nu la mine ai făcut referire atunci mă iartă că am înțeles prost că mă batjocurești, lovind și în cei ce m-au învățat să scriu și să citesc, crezând eu că e vorba și de pucioșii sărmani... dar degeaba știi să scrii și să citești dacă n-ai tălmaci... TaTălmaciu Cel Mare de sus, prin Hristos, prin Har și Adevăr... că n-ai să pricepi nimic ci doar ai să te mândrești crezând că ai priceput sau că ai ajuns, vezi Doamne, înțelept... iar înțelepciunea UNA este căci restul, toată înțelepciunea de sub soare nu e altceva decât o deșertăciune a deșertăciunilor și o vânare de vânt... căci așa a scris păr. prooroc Arsenie BOCA, trâmbița nr. 3 : ''Bobul lui se preschimbă în tăciune iar el se crede grâu nedreptățit''... iar Trâmbița nr. 2 ne-a învățat așa : ''Păstrează taina vorbei celei Mari''... vorba cea mare... ca să se întoarcă la Moșul... Moșul Dumnezeu... de la buturugi... ca să ajungi cândva asemenea cu fata Moșului și nu carecumva să te iei după fata babei, baborniței... că doar se știe cine e băbuța cea vicleană... ''măi animalule''... și ce a pățit ea... ce i-a ieșit din lada de zestre luată cu japca de la sf. Vineri.

Deci a zis pantera blondă (păr. Papacioc) : ''acolo unde se mărturisește Adevărul acolo este Biserica și acolo unde este Biserica, acolo se mărturisește Adevărul'' și Acela vă va face slobozi, dar nu oricum ci să fi gata să mori pentru El cum a pățit-o unii de prin închisori, și nu așa ca mine doar pentru slavă de la oameni iar mărturisirea nu se face doar bătând din gură... că gură aveau și fariseii și saducheii... și erau dulci la limbă exact așa ca niște puișori... pui de vipere sau de năpârpârci... care de frică își leapădă coada... și codița e lungă așa ca o camilă, dar are ca norocul picioare scurte... iar fraier e numai ăla care o ia el în spate, din responsabilitate, și astfel ajunge el un creștin cu codiță... cu codiță de năpârpârcuțcuță... și venin de VIPeră... că așa te mușcă de rău creștinul modern exact ca vipera cu corn... aia specifică munților Carpați... că doar cu ce altceva să ne mândrim și noi ?

Da, eu am facut referire la modul cum scrii...mai exact la vocabularul si figurile de stil folosite...care sunt originale, ce-i drept...dar ciudate in orice caz!!!:23:

Eu te-am intrebat destul de clar daca asa vorbesc puciosii...pentru ca sunt curioasa, cine iti alimenteaza acest stil de exprimare si daca "profetiile" se fac tot in acest stil....

Iti selectez cateva "expresii" folosite de tine...codita de naparparcutcuta?????? Ce inseamna prostia asta mai exact?

Codita lunga asa ca o camila, dar are picioare scurte ca norocul...iar fraier e numai ala care o ia el in spinare
?????

vsovivi 03.02.2010 17:45:30

2017 , 2018 , 2020 , 2021, 2022 ... 1024 ... și iar și iar exact așa cum a dat link-urile astea MM simbolizând clipurile, cred eu, VT cu lupta dreaptă împotriva ispitei și a păcatului, iar al doilea pe unsul Domnului, regele Mihai I, unsul Domnului asemenea lui David... care a fost mârșvit de toată gLumea asta... dar și de noi românii, căci am ascultat mai bine de baborniță decât de Adevăr...

și AndruscaCim dragă, poi se vede că tu nu ascultai pe vremuri șopârlița liberă... altfel ai fi priceput... expresiile referitoare la năpârpârci... că eu, departe de a fi original, iar expresiile credeam că știi Cui aparțin... dar iată că numai eu sunt și modest... :)

deci "Domnul este ascuns în poruncile Sale. Și cei ce-L caută pe El, Îl găsesc pe măsura împlinirii lor." Sfântul Marcu Ascetul

mariamargareta 04.02.2010 14:23:34

Citat din Vsovi:
...și să te ridice ele sculă sculată, potrivnică...
Ți-am mai atras atenția cel puțin odată să-ți controlezi limbajul, ca să fii mai atent cu ce-ți iese din gură, spurcăciuni potrivnice ortodoxiei și bunei cuviințe. Dar, ori ești tare de urechi, ori la cerbice.

vsovivi 04.02.2010 16:21:03

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 208180)
Citat din Vsovi:
...și să te ridice ele sculă sculată, potrivnică...
Ți-am mai atras atenția cel puțin odată să-ți controlezi limbajul, ca să fii mai atent cu ce-ți iese din gură, spurcăciuni potrivnice ortodoxiei și bunei cuviințe. Dar, ori ești tare de urechi, ori la cerbice.

scule = unelte în orice dicționar, iar exprimarea mea luată din textele sfinte este că sigur o să devi cîndva dacă nu te păzești un fel de topor sau furcă sau sapă cu care dă dracul în cap omului bun... sau chiar Domnului... așa ca în Ion blestemul iubirii, blestemul pământului de Rebreanu, din film, că și ăla se gândea așa ca și tine, să se căpătuiască cu una și să se satisfacă cu alta...

Deci dragă mariamargareta indiscreta, pentru ce iar insinuezi că eu sunt de vină pentru ideile tale, pentru faptul că visezi tu iar la lucruri mari? și oare așa îmi atragi atenșia? tu, mie, atenția? sau crezi că dacă ai să cauți în textul meu paiele uscate... vei găsi ceva să-mi reproșezi? poi ce speri dumneata că ai să găsești? poi orice speri matale referitor la mine am impresia că cam speri degeaba...

și ce scule sculate crezi că ai să găsești?:

pieptenele? sau tirbușonul? sau pixul? sau cu ce sculă ai dori dumneata să-mi dai la cap după ce o găsești în textul meu sau... al lui Dumnezeu?

poi nu vezi că am cam chelit, de beutură m-am lăsat iar cu pixul? poi mi s-a terminat pasta și am ajuns ca ea... ca pasta.

Dar am impresia că până la urmă tu totuși ai să găsești totuși ceva, exact ceea ce cauți, adică bum-e-rangul, că pe ăla mulți îl găsesc, și cu ăla repede aruncă cei mulți în sus spre Cuvântul lui Dumnezeu, căci i-a ridicat necuratul, scule sculate... dar se pocnesc singuri în căpățână, căci li se întorce exact în ceafă deoarece Domnul se ferește din calea sculelor celor ce și-au confecționat sau au furat unelte și strategii de dărâmare a fratelui lor... mai mare, mai smerit și mai bun (nu mă refer la mine păcătosul și păgubosul și cobea cea rea, ci la fratele lor... ăla bun).

uite și ce zice dicționarul, așa că te rog să-ți alegi sensul potrivit pentru tine:

Citat:

SCÚLĂ, scule, s.f. 1. Piesă folosită pentru prelucrarea unor materiale solide, în scopul schimbării formei, a dimensiunilor și a proprietății acestora; unealtă, instrument. ♦ Parte activă a unei scule (1), care acționează nemijlocit asupra materialului de prelucrat. Pânza de oțel constituie scula ferăstrăului. ♦ Fig. Persoană, acțiune, fapt de care se servește cineva pentru atingerea unui scop; instrument. 2. (Înv.; la pl.) Obiecte de preț; giuvaere, bijuterii. – Et. nec.

SCÚLĂ s. v. armă, bijuterie, categorie, fel, gen, giuvaer, odor, podoabă, soi, specie, speță, tip.

scúlă s. f., g.-d. art. scúlei; pl. scúle

SCÚL//Ă ~e f. 1) mai ales la pl. Obiect fabricat și acționat manual în vederea executării unei operații de muncă; unealtă; instrument. 2) Parte activă a unei mașini-unelte care vine în contact direct cu materialul ce se prelucrează. 3) fig. Persoană care se distinge prin ceva (în bine sau în rău). Bună ~ mai ești!. [G.-D. sculei] /Orig. nec.

scúlă (-le), s.f. – 1. Bijuterie, giuvaier. – 2. (Pl.) Lucruri, obiecte, catrafuse. – 3. Instrument, unealtă, ustensilă. – 4. Organ sexual masculin. Origine incertă. Pare a fi ngr. σϰόλη „festiv”, cf. ngr. σϰουλαρίϰι „cercei”. Legătura cu gr. σϰῦλον, eol. *σϰύλλον „deposedare” (Diculescu, Elementele, 469), sau cu scul (Scriban) nu este convingătoare.

a se da mare sculă de basculă expr. v. a se da mare.

SCULÁ, scol, vb. I. 1. Refl. și tranz. A (se) trezi din somn, a (se) deștepta. ♢ Expr. (Refl.) A se scula din morți = a învia. ♦ A (se) ridica (din pat) după o boală; a (se) vindeca, a (se) însănătoși. 2. Refl. și tranz. A (se) ridica în picioare, a (se) ridica de jos. 3. Refl. (Pop.) A se ridica să plece; p. ext. a începe o acțiune, a se apuca de o treabă. 4. Tranz. Fig. A mobiliza, a aduna (în vederea unei acțiuni). ♦ Tranz. și refl. A (se) răscula. ♦ Refl. (Înv.) A porni la război, a se ridica (cu armele) împotriva cuiva. – Probabil lat. *excubulare.

A SE SCULÁ mă scol intranz. 1) A trece de la o stare de somn la cea de veghe; a se trezi; a se deștepta. ~ la ora șapte.~ din morți a învia. 2) A lua poziție verticală; a se ridica în picioare. ~ de pe scaun.~ din pat (sau după o boală) a se însănătoși. /<ngr. excubulare

SCULÁT adj. 1. deștept, treaz. (Deși dimineață, toți erau ~ți.) 2. ridicat. (Stă ~, nu jos.)

SCULÁT adj., s. v. răsculat, răzvrătit, rebel, revoltat.

SCULÁT s. 1. v. trezire. 2. v. ridicare.

SCULÁT s. v. înviere, sculare.
deci și în final ca și concluziune, dragă MM, "Este mai bine să îmi plec urechea ascultătoare, decât să mișc limba neștiutoare." (oareoareoareputoareoare... asta am adăugat eu spre rușinea mea) Sfantul Grigorie de Nazianz

mariamargareta 04.02.2010 22:34:17

Nu mai face pe prostul, Vsovi. Nu de bijuterii, giuvaeruri, catrafuse, unelte sau pânze de ferăstrău era vorba, pentru că astea sunt mereu adormiteși niciodată sculate.
Două lucruri am vrut să-ți spun:
1. să nu mai vorbești ci gura plină, nu e civilizat. Cântărește-ți cuvintele.
2. Să nu mai proferezi vulgarități pe un forum serios. Ieși prea mult în evidență și asta nu e umilință.

mariamargareta 04.02.2010 22:35:27

Rectific: "...cu gura plină..."

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:38:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.