Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Adriana3 03.08.2011 13:10:35

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385477)
la anglicani? sunt convins ca esti foarte bine :24:
multa iubire

Eh, se pare ca spiritul clar-vazator iti joaca feste :))

"Intr-una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica" care a fost, este si va ramane Una ;)

the_Listener 03.08.2011 14:35:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 385483)
Eh, se pare ca spiritul clar-vazator iti joaca feste :))

"Intr-una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica" care a fost, este si va ramane Una ;)

la tine nu e nevoie de nici o clarviziune ... e evident si pentru un orb care asculta .... :69:
nu exista ecumenism in adevar .... catolica? sa fim seriosi ... tu iara nu stii ce vorbesti ... ti-am spus ca esti sectara ...:5:
multa iubire
ps cind catolicii vor renunta la timpenii ca purgatoriu , infaibilitatea papei etc etc etc si se vor intoarce la ortodoxie discutam de sfinta Soborniceasca si apostoleasca biserica .ORTODOXA ...
multa iubire

ioanna 03.08.2011 14:36:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385460)
Ba, a "legitimat o zi anume" - sâmbăta, ziua a 7-a. Facerea 20,8-11

Nu a legitimat ziua de sambata, a spus ziua a 7-a! Stiti dumneavoastra mai bine in care zi a inceput Dumnezeu procesul creatiei din moment ce aceasta nu ne-a fost revelata? omul a ales de la sine putere in momentul in care si-a intocmit un calendar sa inceapa numerotarea zilelor cu ziua de duminica, pe care a ales-o in mod conventional ziua 1. Dumnezeu n-a spus niciodata Duminica=ziua 1, nici n-a "botezat" cu denumiri zilele, evreii au facaut-o, iar noi am preluat denumirile si numerotarea din calendarul lor, atata tot.

the_Listener 03.08.2011 14:38:49

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 385514)
Nu a legitimat ziua de sambata, a spus ziua a 7-a! Stiti dumneavoastra mai bine in care zi a inceput Dumnezeu procesul creatiei din moment ce aceasta nu ne-a fost revelata? omul a ales de la sine putere in momentul in care si-a intocmit un calendar sa inceapa numerotarea zilelor cu ziua de duminica, pe care a ales-o in mod conventional ziua 1. Dumnezeu n-a spus niciodata Duminica=ziua 1, nici macara n-a "botezat" cu denumiri zilele.

corect si subscriu .... va veni si cu alte vrajeli sectare:4: ... te las sa te descurci si cind incearca lucruri viclene si nu raspunzi tu , voi interveni ... :5:
multa iubire

ioanna 03.08.2011 14:54:50

The Listener,
Catolica =Soborniceasca=Universala :) „ Catolic” provine din limba greaca (katoliki) si inseamna universal. "Katoliki" tradus in limba slavona e "soboroia" de unde provine si denumirea "soborniceasca" in limba romana, deci are acelasi inteles de universal. In afirmatia crezului "catolic" nu se refera la cultul romano-catolic in sine, ci la universalitatea bisericii, la sacramentul ei de mantuire ce e universal, nu are un caracter restrans dependent de un anumit timp istoric. (la fel si termenul de soborniceasca).

osutafaraunu 03.08.2011 16:01:53

Citat:

Nu a legitimat ziua de sambata, a spus ziua a 7-a! Stiti dumneavoastra mai bine in care zi a inceput Dumnezeu procesul creatiei din moment ce aceasta nu ne-a fost revelata?

Eu nu știu mai bine, dar Dumnezeu cu siguranță da! Dacă El a numit prima zi a Creației "ziua întâia" a săptămânii, logic a 7-a nu poate fi decât ultima, adică sâmbăta. De fapt, în limba ebraică "odihnă" și "șapte" au aceeași rădăcină, iar sabbath este ziua pe care noi europenii o numim sâmbătă. Vreți ceva mai clar decât atât?

Citat:

omul a ales de la sine putere in momentul in care si-a intocmit un calendar sa inceapa numerotarea zilelor cu ziua de duminica, pe care a ales-o in mod conventional ziua 1. Dumnezeu n-a spus niciodata Duminica=ziua 1, nici n-a "botezat" cu denumiri zilele, evreii au facaut-o, iar noi am preluat denumirile si numerotarea din calendarul lor, atata tot.

Exact, noi am preluat de la evrei această numerotare, iar ei au preluat-o direct din Revelația Divină. Și atunci întreb din nou: cine ne dă dreptul să schimbăm această numerotație divină, făcând din sâmbătă ziua a 6-a, și din duminică ziua a 7-a, ba chiar a 8-a (!!) după unele elucubrații patristice?

P.S. Apreciez faptul că ați păstrat tăcerea la cele 3 întrebări capitale din postare.

osutafaraunu 03.08.2011 16:03:05

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385515)
corect si subscriu .... va veni si cu alte vrajeli sectare:4: ... te las sa te descurci si cind incearca lucruri viclene si nu raspunzi tu , voi interveni ... :5:
multa iubire

Lasă mătăluță subscrierea și mai bine răspunde la cele 3 întrebări esențiale la care n-a avut curajul să răspundă doamna.

NeInocentiu 03.08.2011 16:16:29

Pentru osutafaraunu:
In Geneza, cap. 6, verset 3 se vorbeste despre hulirea Duhului Sfant ?

osutafaraunu 03.08.2011 16:22:58

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 385574)
Pentru osutafaraunu:
In Geneza, cap. 6, verset 3 se vorbeste despre hulirea Duhului Sfant ?

În înțelegerea mea, vorbește despre faptul că timpul de har pentru antediluvieni urma să expire după 120 de ani. Era perioada despre care vorbește Sf. apostol Petru în 1 Petru 3,18-20, perioadă în care Duhul [Sfânt] care L-a înviat pe Hristos a predicat pocăința sufletelor înșelate de diavol în închisoarea păcatului.

Adriana3 03.08.2011 17:08:17

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385513)
la tine nu e nevoie de nici o clarviziune ... e evident si pentru un orb care asculta .... :69:
nu exista ecumenism in adevar .... catolica? sa fim seriosi ... tu iara nu stii ce vorbesti ... ti-am spus ca esti sectara ...:5:
multa iubire
ps cind catolicii vor renunta la timpenii ca purgatoriu , infaibilitatea papei etc etc etc si se vor intoarce la ortodoxie discutam de sfinta Soborniceasca si apostoleasca biserica .ORTODOXA ...
multa iubire

Stiu foarte bine ce vorbesc, in Bisericile Ortodoxe in care merg aici (greceasca si ruseasca) se zice catolica. N-au ei treaba cu ce fac sau nu catolicii din moment ce sunt ortodocsi ;)

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:53:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.