danyel |
06.08.2010 12:00:50 |
Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
(Post 275508)
Inteleg faptul ca un preot trebuie sa-si completeze veniturile cu o parte din incasarile bisericii.
Cu toate ca nici asta nu este 100% corect, pentru ca sunt bani neimpozitati.
Dar cand vezi reportajele facute cu camera ascunsa, in care preotii refuza sa boteze copii, pentru ca parintii nu au banii pe care acesta ii cere, trimitandu-i la bisericile de cartier, te apuca groaza. Reportajele respective erau facute la biserici cu nume grele din Bucuresti.
Vei spune, bineinteles, ca generalizez plecand de la cateva cazuri.
Poate gresesc. Dar nu cred ca cineva care a trecut printr-o cununie, botez sau inmormantare, nu s-a lovit de aceasta problema.
|
Sunt ingrijoratoare astfel de cazuri si nu sunt incurajate deloc, dar asa cum ai spus, nu trebuie extrapolat, eu cand mi-am inmormantat bunica, nu am avut mari probleme, preotul mi-a cerut 30 de lei pentru care mi-a taiat chitanta
in cazul nuntilor si botezurilor, chestiile acestea nu le faci in fiecare zi, faptul ca platesti cateva sute de lei nu cred ca este un capat de lume
Dar nu sunt de acord cum nici Biserica nu este, ca un preot sa refuze oficierea unei slujbe pe motiv financiar, si totodata nu cred ca daca un preot refuza, nu se gaseste un alt preot mai inimos, sunt oameni si oameni, altii mai buni altii mai rai, preotii sunt tot dintre noi, cum suntem noi asa sunt si ei
|