Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

danyel 06.08.2010 11:09:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 275497)
Nu era vorba nici de eficienta, nici de cui revin responsabilitatile. Bineinteles ca si astea sunt probleme majore.
Dar aici era vorba de faptul ca ne doare foarte tare ca un preot de tara trebuie sa traiasca din 800-900 lei, dar nu ne doare ca acei sateni pe care ii pastoreste sunt lipsiti de dreptul la educatie si ingrijire medicala.
Mi se pare foarte grav ca mentalitatea colectiva ar opta pentru construirea unei noi biserici in locul unui dispensar, a unei scoli sau a unei gradinite.

Nu ii doare pe nimeni de preoti, fi fara grija
eu sunt constient ca si tine de problemele societatii, dar ceea ce am facut eu prin mesajul respectiv a fost sa arat ca mentalitatea potrivit careia TOTI preotii traiesc bine mersi din nunti si botezuri de mii de lei, nu este reala, desi se pare ca acesta mentalitate este incurajata, din pacate de oameni care au capacitatea sa faca o analiza si o ierarhizare a lucrurilor, dar nu o fac , pentru ca dupa cum am spus sunt mai degraba interesati de subiecte senzationale gen x preot are nustiu ce masina sau y preot a cerut 2000 de lei pe o cununie, pe care le extrapoleaza la intreaga tagma preoteasca

Dumitru73 06.08.2010 11:33:24

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 275498)
Nu ii doare pe nimeni de preoti, fi fara grija
eu sunt constient ca si tine de problemele societatii, dar ceea ce am facut eu prin mesajul respectiv a fost sa arat ca mentalitatea potrivit careia TOTI preotii traiesc bine mersi din nunti si botezuri de mii de lei, nu este reala, desi se pare ca acesta mentalitate este incurajata, din pacate de oameni care au capacitatea sa faca o analiza si o ierarhizare a lucrurilor, dar nu o fac , pentru ca dupa cum am spus sunt mai degraba interesati de subiecte senzationale gen x preot are nustiu ce masina sau y preot a cerut 2000 de lei pe o cununie, pe care le extrapoleaza la intreaga tagma preoteasca

Inteleg faptul ca un preot trebuie sa-si completeze veniturile cu o parte din incasarile bisericii.
Cu toate ca nici asta nu este 100% corect, pentru ca sunt bani neimpozitati.
Dar cand vezi reportajele facute cu camera ascunsa, in care preotii refuza sa boteze copii, pentru ca parintii nu au banii pe care acesta ii cere, trimitandu-i la bisericile de cartier, te apuca groaza. Reportajele respective erau facute la biserici cu nume grele din Bucuresti.
Vei spune, bineinteles, ca generalizez plecand de la cateva cazuri.
Poate gresesc. Dar nu cred ca cineva care a trecut printr-o cununie, botez sau inmormantare, nu s-a lovit de aceasta problema.

Pandion 06.08.2010 11:42:01

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 274689)
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale .
Ce parere aveti ?

Pai ce parere sa am, prea multe biserici in comparatie cu numarul de spitale. Macar de ar fi bisericile pline si spitalele goale, dar stim cu totii ca e invers din pacate.

danyel 06.08.2010 12:00:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 275508)
Inteleg faptul ca un preot trebuie sa-si completeze veniturile cu o parte din incasarile bisericii.
Cu toate ca nici asta nu este 100% corect, pentru ca sunt bani neimpozitati.
Dar cand vezi reportajele facute cu camera ascunsa, in care preotii refuza sa boteze copii, pentru ca parintii nu au banii pe care acesta ii cere, trimitandu-i la bisericile de cartier, te apuca groaza. Reportajele respective erau facute la biserici cu nume grele din Bucuresti.
Vei spune, bineinteles, ca generalizez plecand de la cateva cazuri.
Poate gresesc. Dar nu cred ca cineva care a trecut printr-o cununie, botez sau inmormantare, nu s-a lovit de aceasta problema.

Sunt ingrijoratoare astfel de cazuri si nu sunt incurajate deloc, dar asa cum ai spus, nu trebuie extrapolat, eu cand mi-am inmormantat bunica, nu am avut mari probleme, preotul mi-a cerut 30 de lei pentru care mi-a taiat chitanta
in cazul nuntilor si botezurilor, chestiile acestea nu le faci in fiecare zi, faptul ca platesti cateva sute de lei nu cred ca este un capat de lume
Dar nu sunt de acord cum nici Biserica nu este, ca un preot sa refuze oficierea unei slujbe pe motiv financiar, si totodata nu cred ca daca un preot refuza, nu se gaseste un alt preot mai inimos, sunt oameni si oameni, altii mai buni altii mai rai, preotii sunt tot dintre noi, cum suntem noi asa sunt si ei

mihele_m 06.08.2010 12:06:36

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 274689)
Ce parere aveti ?

Daca cifrele sunt exacte ,raportul Biserici ,Spitale este dezastruos . Poate se trage un semnal de alarama in acest sens ,Nu ar fi bine ?

Dumitru73 06.08.2010 12:20:09

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 275516)
Sunt ingrijoratoare astfel de cazuri si nu sunt incurajate deloc, dar asa cum ai spus, nu trebuie extrapolat, eu cand mi-am inmormantat bunica, nu am avut mari probleme, preotul mi-a cerut 30 de lei pentru care mi-a taiat chitanta
in cazul nuntilor si botezurilor, chestiile acestea nu le faci in fiecare zi, faptul ca platesti cateva sute de lei nu cred ca este un capat de lume
Dar nu sunt de acord cum nici Biserica nu este, ca un preot sa refuze oficierea unei slujbe pe motiv financiar, si totodata nu cred ca daca un preot refuza, nu se gaseste un alt preot mai inimos, sunt oameni si oameni, altii mai buni altii mai rai, preotii sunt tot dintre noi, cum suntem noi asa sunt si ei

Toate situatiile in care tu zici "treaca de la mine" sunt total anormale.
Asta este mentalitatea noastra balcanica, orientala sau cum o fi ea.

mihaila_alin 06.08.2010 12:42:00

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 275519)
Daca cifrele sunt exacte ,raportul Biserici ,Spitale este dezastruos . Poate se trage un semnal de alarama in acest sens ,Nu ar fi bine ?

si cui vrei sa tragi semnalul de alarma?smurdul este poate singura institutie care merge bine,cine a infintat-o?.
lasati bisericile in pacea Domnului si ocupati-va de altceva ce tine de competenta voastra!!!.iertati-ma.

gabriela8 06.08.2010 12:52:06

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 275519)

Eu zic sa ii tragi un semnal de alarma lui Dumnezeu! Nu vad cu ce va deranjeaza asa mult raportul cand vindecarea este de la Dumnezeu!

Dumitru73 06.08.2010 13:25:36

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 275532)
Eu zic sa ii tragi un semnal de alarma lui Dumnezeu! Nu vad cu ce va deranjeaza asa mult raportul cand vindecarea este de la Dumnezeu!

Tocmai asta e.
Vorbeam mai devreme de eficienta.
Ori nu prea se vede aceasta "vindecare" de care pomenesti.

gabriela8 06.08.2010 13:30:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 275543)
Tocmai asta e.
Vorbeam mai devreme de eficienta.
Ori nu prea se vede aceasta "vindecare" de care pomenesti.

In acest caz inseamna ca lipseste credinta! Dumnezeu ajuta prin oameni e drept insa daca omul respectiv nu este luminat de Dumnezeu de unde dar diagnosticul si tratamentul potrivit?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:34:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.