Citat:
În prealabil postat de floricica
(Post 293508)
D-le trice, atunci cand intri pe un forum ortodox, chiar daca esti in sectiunea "secte si cult", nu e de bun simt sa vii si sa cataloghezi drept erezii ceea ce ortodocsii respecta cu sfintenie.
|
Doamnă, domnișoară, sau altă categorie (ne putem aștepta la orice), n-am catalogat "erezie" ceea ce ortodocșii respectă cu sfințenie, am atras doar atenția asupra formulării "
ea este Datatoarea de viata a celui ce a adus Viata pe pamant" care
poate fi considerată ca erezie (chiar și în Biserica Ortodoxă). Eu nu cred că poziția oficială a Bisericii Ortodoxe este aceea cum că sfânta Maria ar fi dat viață Dumnezeului Creator. Puteți fi de acord cu așa ceva?
Citat:
(Post 293508)
Eventual poti sa prezinti parerea BAZS din care faci parte.
|
Eu nu prezint părerea Bisericii AZȘ, ci poziția Scripturii. Or în această privință BAZȘ ca și toate bisericile inclusiv Biserica Ortodoxă au un crez comun: Hristos nu este creat, Lui nu i s-a "dat viață", El are viața în Sine - este Dumnezeu!
Citat:
(Post 293508)
Nu stiu daca in realitate ai avea curajul sa vii la mine in casa si sa-mi spui asemenea lucruri fiindca suturile si coada maturii ti-ar masura bine bulevardul spatelui.
|
Stați liniștită, dacă aveți o asemenea ospitalitate violentă nu o să vă calc pragul:33:
Citat:
(Post 293508)
Explicatia la citatul din biblia ortodoxa ti-a fost dat si explicat de "n" ori
|
În cazul meu,
n=0. Dar v-aș fi recunoscător să aud explicația dvs. asupra versetelor citate (Ioan 19,26-27), deși ele sunt cât se poate de clare. Hristos pe cruce nu a avut timp de filosofii, El s-a exprimat concis și pe înțeles, nu s-a mai exprimat în pilde.
Citat:
(Post 293508)
Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a avut o data un conflict cu saducheii-acestia erau o secta vestita pentru necredinta lor in viata viitoare si in nemurire (asa cum credeti si voi dealtfel).
|
Sunteți total dezinformată. Noi, spre deosebire de saduchei, credem în înviere (înviere ce aduce după sine și "viața viitoare" și "nemurirea").
Citat:
(Post 293508)
Domnul le-a zis::"Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu! Nu este Dumnezeu, dumnezeul mortilor, ci al viilor! Daca exista Dumnezeu, exista Dumnezeul celor vii cu sufletul"
|
Vă rog frumos, nu folosiți ghilimelele dacă (vorba de mai sus)
nu cunoașteți Scripturile, căci
vă rătăciți și-i mai
rătăciți și pe alții. Citați corect, ori nu mai puneți semnele citării. Mulțumesc.
Citat:
(Post 293508)
iar noi ortodocsii stim si credem ca sufletul este adevaratul lucru nemuritor.
|
Ei bravos! După ce filosofia platoniană a ridicat sufletul la o stare superioară ființei vii, dumneata îl cobori la nivelul unui lucru...:78:
Citat:
(Post 293508)
Si noi mai avem ceva ce voi nu vreti sa aveti: Sfanta Traditie
|
Ne-a ferit Dumnezeu...
Citat:
(Post 293508)
acolo gasim noi multe raspunsuri la intrebarile pe care ni le punem si la care voi nu gasiti raspunsuri in Sfanta Scriptura.
|
Dacă nu găsim (nu există) răspunsuri în Scriptură înseamnă că nu sunt vitale pentru mântuirea noastră, iar terenul speculațiilor este foarte alunecos.
Citat:
(Post 293508)
Dealtfel eu cred ca voi nu aveti nevoie nici de mijlocirea Domnului Iisus Hristos, este suficient sa fiti botezati "azesei" ca gata.....hop, sunteti mantuiti si izbaviti
|
Dar văd că sunteți bine dezinformată, ori rău informată - luați-o cum doriți.
Citat:
(Post 293508)
iar denumirea de BASZ tradeaza faptul ca piatra voastra de capatai este Vechiul Testament
|
Denumirea de adventist de ziua a șaptea (apropos: astăzi 1 Octombrie se împlinesc fix 150 de ani de la alegerea numelui bisericii noastre) trădează faptul că piatra noastră de temelie este Hristos- Piatra Unghiulară a Cărui a doua venire (
adventus) o așteptăm. Îl mai așteptați voi ortodocșii pe Hristos să vină, așa cum frumos vă zice Crezul?
P.S. Mă iertați că v-am făcut varză
reply-ul, dar era de-a dreptul... pur și simplu!:105: