Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11641)

camy_d 31.12.2010 11:06:34

Dănuț7, eu te sfătuiesc să te duci la o librărie, la secția cărți religioase, să te uiți la titluri și să alegi cartea care ți se pare că ți-ar plăcea s-o citești. După ce ai terminat-o, faci la fel, cauți altă carte religioasă care ți se pare interesantă. Mai citește și niște articole de pe crestinortodox.ro. Cu timpul ai să-ți creezi niște legături și ai să înțelegi din ce în ce mai bine diferite probleme ale religiei.

cristiboss56 31.12.2010 12:07:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 317990)
Dănuț7, eu te sfătuiesc să te duci la o librărie, la secția cărți religioase, să te uiți la titluri și să alegi cartea care ți se pare că ți-ar plăcea s-o citești. După ce ai terminat-o, faci la fel, cauți altă carte religioasă care ți se pare interesantă. Mai citește și niște articole de pe crestinortodox.ro. Cu timpul ai să-ți creezi niște legături și ai să înțelegi din ce în ce mai bine diferite probleme ale religiei.

Mulți sar peste etapa cea mai importantă, sau o fac extrem de superficial , citirea, recitirea , Sfintei Scripturi ! Nu putem sări peste această etapă , căci altfel totul e o confuzie , și se crează o harababură în mintea noastră ! Urechiștii sau notiștii ? Asta-i întrebarea , căci nu este același lucru !

camy_d 31.12.2010 12:14:18

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318007)
Mulți sar peste etapa cea mai importantă, sau o fac extrem de superficial , citirea, recitirea , Sfintei Scripturi ! Nu putem sări peste această etapă , căci altfel totul e o confuzie , și se crează o harababură în mintea noastră ! Urechiștii sau notiștii ? Asta-i întrebarea , căci nu este același lucru !

Nu toată lumea poate citi Sf. Scriptură, e o carte grea, mai ales VT. Și lui Dănuț chiar nu i-aș recomanda să înceapă cu asta, îi lipsesc multe noțiuni.

cristiboss56 31.12.2010 12:52:43

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318011)
Nu toată lumea poate citi Sf. Scriptură, e o carte grea, mai ales VT. Și lui Dănuț chiar nu i-aș recomanda să înceapă cu asta, îi lipsesc multe noțiuni.

Te rog sa ma ierti , dar cu asta se incepe , iar la prima lecturare , multe nu se inteleg , dar prin revenire si maturizare , toate vor fi deslusite .

camy_d 31.12.2010 14:19:03

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318020)
Te rog sa ma ierti , dar cu asta se incepe , iar la prima lecturare , multe nu se inteleg , dar prin revenire si maturizare , toate vor fi deslusite .

Am tot căutat pe google și n-am găsit nimic care să te contrazică. Oricum, să înceapă cu Noul Testament, că Vechiul Testament e foarte greu de priceput, nici eu nu-l înțeleg, pe mulți i-ar putea sminti. Dar între timp să citească și alte cărți sfinte, că-l vor ajuta să înțeleagă învățăturile ortodoxe, eu personal datorez mult lecturilor religioase, m-au ajutat să pătrund logica ortodoxă.

Danut7 31.12.2010 14:31:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318011)

M-as bucura sa stiu ca ai citit de cel putin atatea ori Sfanta Scriptura de la cap la coada cat am citit-o eu.

cristiboss56 31.12.2010 15:53:29

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 318030)
M-as bucura sa stiu ca ai citit de cel putin atatea ori Sfanta Scriptura de la cap la coada cat am citit-o eu.

Chiar de sarbatori mi-am facut un autocadou si am comandat o ultima editie de lux cu marginile paginilor aurite a Noului Testament cu Psalmi , iar investitia nu a fost cine stie ce ( 38 , 5 lei incluzand si taxa de transport ) . Merita din plin ! Seara de seara de citim cate doua -trei pagini , nu cred ca este un efort deloc mare , si consider citirea Sfintei Scripturi , o rugaciune , caci prin citirea ei aducem Slava Dumnezeului nostru , si demonstram ca nu suntem indiferenti fata de El . Mult bine si liniste aduce in casa si sufletul omului citirea Sfintei Scripturi !

camy_d 31.12.2010 15:59:25

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 318030)

Bun, ai citit Sf. Scriptură, acum citește și alte cărți religioase, te vor ajuta s-o înțelegi.

camy_d 31.12.2010 16:00:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318069)
Chiar de sarbatori mi-am facut un autocadou si am comandat o ultima editie de lux cu marginile paginilor aurite a Noului Testament cu Psalmi , iar investitia nu a fost cine stie ce ( 38 , 5 lei incluzand si taxa de transport ) . Merita din plin ! Seara de seara de citim cate doua -trei pagini , nu cred ca este un efort deloc mare , si consider citirea Sfintei Scripturi , o rugaciune , caci prin citirea ei aducem Slava Dumnezeului nostru , si demonstram ca nu suntem indiferenti fata de El . Mult bine si liniste aduce in casa si sufletul omului citirea Sfintei Scripturi !

Eu am un NT cu explicații în subsolul paginii, foarte util.

cristiboss56 31.12.2010 16:31:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318077)
Eu am un NT cu explicații în subsolul paginii, foarte util.

Ma bucur mult ! Ai vazut , ca de cate ori l-am citi , descoperim ceva nou in el , si asta e valabil si pentru Psaltira ! Doamne ajuta !+

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:00:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.