Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12201)

Dumitru73 02.03.2011 21:31:38

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343856)
Pentru un creștin timpul e foarte prețios, dar de ce să sufere ateul c-a pierdut timpul? Viața merge înainte, Dumnezeu nu-i cere socoteală pentru timpul pierdut. Oricum nu-i timp pierdut, în cel mai rău caz, religia e cel mai bun tratament psihiatric sau psihologic. Mi-a plăcut ce a zis N. Steinhardt și sunt de acord cu el, dacă s-ar dovedi că Iisus nu există, aș prefera să rămân cu Iisus, decât cu Adevărul. :1:

chiar crezi ca ateilor nu le pasa de cum trece timpul pe langa ei?

camy_d 02.03.2011 21:33:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 343869)
chiar crezi ca ateilor nu le pasa de cum trece timpul pe langa ei?

Ce valoare are viața pentru ateu (deci și timpul)? Nu-mi amintesc să fi fost vreunul care să fi găsit sensul vieții.

daniil96 02.03.2011 21:40:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 343853)
muuult mai mare decat la un crestin.

timpul ... foarte important

toata teoria evolutiei se bazeaza pe milioanele de ani de evolutie

desi atei cred ca este demonstrata stiintific ... se cam inseala :25:

si stiinta pe care se bazeaza ei ... s-a cam schimbat ... dar a uitat sa ii anunte

Dumitru73 02.03.2011 21:41:56

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343865)
Cred că m-am prins de ce timpul e valoros la ateu, deși nu înțeleg prea bine aceasta. Tot la fel, nu înțeleg de ce ateului îi e mai frică de moarte, deși crede că nu va fi tras la răspundere pentru ce-a făcut în viață. Dar profesoara de religie mi-a spus că ateului îi e frică că „Dacă totuși există Dumnezeu?”. Trag concluzia că și timpul e mai prețios, cu cât timpul trece mai mult, cu atât clipa morții se apropie mai tare.

orice om are teama in fata mortii, mai mult sau mai putin.
dar asta nu prea are relevanta. crestinii se tem si in fata vietii ...

iar profesoara ... va place sa va amahiti singuri.

calator prin ploaie 02.03.2011 21:42:36

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343865)
Cred că m-am prins de ce timpul e valoros la ateu, deși nu înțeleg prea bine aceasta. Tot la fel, nu înțeleg de ce ateului îi e mai frică de moarte, deși crede că nu va fi tras la răspundere pentru ce-a făcut în viață. Dar profesoara de religie mi-a spus că ateului îi e frică că „Dacă totuși există Dumnezeu?”. Trag concluzia că și timpul e mai prețios, cu cât timpul trece mai mult, cu atât clipa morții se apropie mai tare.

Teribil ce-mi place sa va citesc mereu "incrucisarile" cu spade netaioase....Si-mi vine asa...un gand sugubatz , de primavara....care zice din franceza ca....doi(el si ea) care se tachineaza.........stiti voi urmarea ca sunteti copii destepti....Va imbratisez cu drag pe aman2 !

razvan_andrei 02.03.2011 21:44:16

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343871)
Ce valoare are viața pentru ateu (deci și timpul)? Nu-mi amintesc să fi fost vreunul care să fi găsit sensul vieții.

Viata are sens (indiferent ca esti crestin, ateu, musulman etc) doar daca este finita.

Dumitru73 02.03.2011 21:47:36

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343871)

asta este frumusetea vietii unui ateu.
el gaseste in fiecare zi un nou sens si un nou motiv de a trai.
viata este tot ce are, singura avere.
eu incerc sa ma descurc cu ce am si cu ce pot sa fac. nu astept vreo kostenire de la un ipotetic unchi din America ;)

Dumitru73 02.03.2011 21:52:11

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 343876)
timpul ... foarte important

toata teoria evolutiei se bazeaza pe milioanele de ani de evolutie

desi atei cred ca este demonstrata stiintific ... se cam inseala :25:

si stiinta pe care se bazeaza ei ... s-a cam schimbat ... dar a uitat sa ii anunte

asta este un basm pe vi-l spuneti din cand in cand, asa ca ultim argument.
care e stiinta aia de care zici?

Pippo_ 02.03.2011 22:32:30

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 343884)
Viata are sens (indiferent ca esti crestin, ateu, musulman etc) doar daca este finita.

Poate doar pentru o trista si nefericita viata de rutina sa-i vezi sensul doar daca este finita... Ce te faci daca viata te invata in fiecare zi ceva nou si placut, iar cunoasterea tinde spre infinit? Eternitatea in fericita infinitate pare tot fara sens?

razvan_andrei 02.03.2011 23:09:47

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 343907)
Poate doar pentru o trista si nefericita viata de rutina sa-i vezi sensul doar daca este finita... Ce te faci daca viata te invata in fiecare zi ceva nou si placut, iar cunoasterea tinde spre infinit? Eternitatea in fericita infinitate pare tot fara sens?

Da. Tocmai in asta consta frumusetea vietii. Gandeste-te la cea mai fericita clipa pe care ai avut-o pana acum: daca ar fi fost infinita, ar mai fi fost la fel de incantatoare si plina de bucurie?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:44:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.