![]() |
Citat:
Nu pentru asta a venit Isus ? Ca sa ne scape de pacatul originar. |
Citat:
Acest subiect este foarte important, pentru ca e esenta mantuirii noastre. Ganditi-va ca daca Adam nu musca din mar, Biblia nu ar fi existat. Tot restul Bibiliei are ca punct de plecare versetul 3-22. Isus pentru acel verset a fost trimis pe Pamant, nu ? Sa ne redea viata vesnica, care ne-a fost luata in 3-22. |
Iisus a venit,s-a intrupat si s-a facut om ca noi pentru a ne da modelul de viata crestina necesar pentru a ne desavarsi si a ne mantui.Prin apostolii sai,ce i-au propovaduit si aparat cuvantul,acest model de viata sta scris in Biblie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Marius, Ancah
Adam a ajuns ca Dumnezeu dupa ce a muscat din mar. Inainte avea chipul Lui. Daca contestati aceste dou propozitii, contestati Biblia, prin versetele de la 1-1 pana la 3-24 din Geneza. Nu e loc de interpretare aici. |
mq,
te rog ia-ti un pic de timp si citeste adresa indicata de mine pe topicul "ce inseamna cunoasterea binelui si a raului " si ai sa-ti schimbi parerea ! Tine cont ca un Dumnezeu nu se ascunde dupa tufe cum a facut Adam . |
Citat:
Totusi, am o nelamurire in legatura cu tine. Se pare ca esti constienta ca nu e bine sa dam interpretari proprii la spusele Bibilie. Atunci de ce dai tot felul de intelesuri pe care nu le sugereaza Biblia legate de acest subiect. De ex: "A vrut sa devina Dumnezeu fara El si nu i-a mers . E clar ,nu ? ". Nu putem spune ce a vrut sau ce nu a vrut sa faca Adam prin muscatura marului. Stim doar ca a fost pacalit de sarpe s-o faca. Daca ai observat in toate mesajele mele nu ies din cuvantul Bibliei (nu dau nici o interpretare chiar daca cuvantul Bibliei este metaforic). Si exista motive foarte serioase sa nu interpretezi. Daca vrei o sa ti le spun, tin mai mult de matematica. |
Sa stii ca pareri proprii in legatura cu Biblia nu prea am , nu pot sa-mi permit .
De obicei ma ghidez dupa Sfintii Parinti care au "tradus-o" conform credintei noastre . Daca e vreo gresala o corectez oricind ,daca nu ,iti spun unde am gasit ideea , dar trebuie sa caut . Cred ca pe Adam nu l-a interesat atit de mult marul ,ci "gindul" ca ar putea fi ca Dumnezeu (mandria). Si asta am citit undeva si am fost de acord cu ea . |
Citat:
Adam l-a crezut pe sarpe pentru ca nu stia ca sarpele este rau (inca nu avea cunostinta binelui si a raului). Dar a gresit ca a pus sfatul sarpelui mai presus de sfatul lui Dummnezeu. Mandria si alte rationamente au venit dupa muscatura. Cartile sfintilor sunt in general centrate pe Isus si Evanghelii. Probabil ca mesajul principal al Genezei este ca Adam a vrut sa se creada Dumnezeu dupa ce a muscat, cum spui si tu, dar restul Bibliei si Isus ne spune ca nu avem cum, este imposibil pentru om sa obtina asta. Atunci, daca este imposibil, te intreb, de ce i-a luat viata vesnica ? (Sa nu raspunzi ca i-a luat viata vesnica pentru ca nu a ascultat, ca nu e asa. Pentru asta a primit alte pedepse. Viata vesnica i-a fost luata pt. ca "a ajuns ca NOI") |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:35:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.