Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Barbatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14375)

AnnaKarenina90 13.01.2012 15:43:43

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 421832)
Barbatii normali (excludem din aceasta categorie don juanii, perversii si cei cu probleme psihice) inseala in general pentru ca nu primesc ce trebuie acasa atat sexual cat si afectiv.

Conceptia asta ma calca pe nervi! Daca te implici intr'o relatie, o faci cunoscand persoana cu care te legi, cu bune si rele. Daca ti se pare ca e destul de afectuoasa, ca iti ofera ceea ce ai nevoie, te legi. Daca nu, nu. Iar daca pe parcurs apar probleme, discuti, comunici, cauti solutii, te lupti si te zbati. Daca nu se poate si nu se poate, iesi din relatia care te face nefericit, care nu te implineste si abia apoi iti cauti altceva.

Ca asa nu merge: sotia mea nu ma satisface sexual, deci imi mai iau vreo 2-3 amante pe langa. Nu e ok nici invers, bineinteles, deci nu fac diferente intre sexe. Sunt destui barbati care inseala si nici femeile cu care o fac nu sunt mai breze, asa cum nu sunt nici femeile care insala si nici barbatii care se incurca cu doamne casatorite.

Nu mi se pare normal ca cineva sa gandeasca asa si sa caute scuze adulterului!

Lucian008 13.01.2012 15:54:24

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421834)
Conceptia asta ma calca pe nervi! Daca te implici intr'o relatie, o faci cunoscand persoana cu care te legi, cu bune si rele. Daca ti se pare ca e destul de afectuoasa, ca iti ofera ceea ce ai nevoie, te legi. Daca nu, nu. Iar daca pe parcurs apar probleme, discuti, comunici, cauti solutii, te lupti si te zbati. Daca nu se poate si nu se poate, iesi din relatia care te face nefericit, care nu te implineste si abia apoi iti cauti altceva.

Ca asa nu merge: sotia mea nu ma satisface sexual, deci imi mai iau vreo 2-3 amante pe langa. Nu e ok nici invers, bineinteles, deci nu fac diferente intre sexe. Sunt destui barbati care inseala si nici femeile cu care o fac nu sunt mai breze, asa cum nu sunt nici femeile care insala si nici barbatii care se incurca cu doamne casatorite.

Nu mi se pare normal ca cineva sa gandeasca asa si sa caute scuze adulterului!

Pai asta sunt: scuze. E usor sa il acuzi pe celalalt ca a gresit si tu nu ai nici o vina. Ori esti vinovat ca nu ai comunicat si nu ati ajuns la un consens, ori esti vinovat ca te-ai implicat intr-o relatie care ar fi trebuit sa fie ptr toata viata cu cineva pe care nu il cunosti si care nu iti e "suficient".

AnnaKarenina90 13.01.2012 15:56:33

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421837)
Pai asta sunt: scuze. E usor sa il acuzi pe celalalt ca a gresit si tu nu ai nici o vina. Ori esti vinovat ca nu ai comunicat si nu ati ajuns la un consens, ori esti vinovat ca te-ai implicat intr-o relatie care ar fi trebuit sa fie ptr toata viata cu cineva pe care nu il cunosti si care nu iti e "suficient".

Exact! Eu nu sunt de acord cu inselatul, sub nicio forma si cu nicio scuza. E una din putinele probleme in care pentru mine ori e alba ori e neagra.

Anna 13.01.2012 15:57:22

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421831)
Nu, pentru ca un copil e intr-adevar conlucrarea intre om si Dumnezeu chiar daca ne lasam in totalitate in voia Sa. Aici gresiti. Nu inseamna ca noi nu mai facem nimic, daca "lasam sa vina oricati copii or veni", ci ca implinim voia Lui Dumnezeu.

Pai si eu am zis acelasi lucru, ca e ok sa lasi sa vina cati copii or veni, dar numai in cazul in care vrei si tu asta! Dar nu inseamna ca daca nu vrei oricati Il superi pe Dumnezeu.

lore86 13.01.2012 18:41:01

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 421839)
Pai si eu am zis acelasi lucru, ca e ok sa lasi sa vina cati copii or veni, dar numai in cazul in care vrei si tu asta! Dar nu inseamna ca daca nu vrei oricati Il superi pe Dumnezeu.

Nu, dar daca te impotrivesti prin diferite mijloace de a avea copii il superi pe Dumnezeu.

AnnaKarenina90 13.01.2012 18:56:32

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 421856)
Nu, dar daca te impotrivesti prin diferite mijloace de a avea copii il superi pe Dumnezeu.

Si daca ii cresti in mizerie, ii tii flamanzi si desculti il bucuri pe Dumnezeu?

Lucian008 13.01.2012 19:17:12

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421857)
Si daca ii cresti in mizerie, ii tii flamanzi si desculti il bucuri pe Dumnezeu?

Il bucuri atunci cand ii cresti pentru mantuirea ta si a lor. Pana la urma "drumul spre Golgoda" e un urcus cu greutati si suferinte. Placerea nu face parte din "drumul spre Golgota", ci din drumul spre iad. Comoditatea la fel. Fiecare are crucea sa de dus si asumat.

Solveig 13.01.2012 19:26:26

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421858)
Il bucuri atunci cand ii cresti pentru mantuirea ta si a lor. Pana la urma "drumul spre Golgoda" e un urcus cu greutati si suferinte. Placerea nu face parte din "drumul spre Golgota", ci din drumul spre iad.

Nu e legat de tema topicului, dar pe mina ma intriga ideea asta a ortodocsilor ca viata asa trebuie sa fie, un chin, ca Domnul e musai sa ne dea greutati.
Poate ca e "obligat" uneori sa ne trimita incercari, ca altfel nu ne trezim, dar este multa bucurie chiar si in suferinta, daca e cu Domnul!
Eu cunosc ca Domnul e boier, risipitor, e nesfarsit de bun; si nu dupa pacatele noastre ne da noua. Nu ne-a zis El : Bucurati-va pururea?
Ca iata a venit prin Cruce BUCURIE la TOATA LUMEA!

AnnaKarenina90 13.01.2012 19:43:51

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421858)
Il bucuri atunci cand ii cresti pentru mantuirea ta si a lor. Pana la urma "drumul spre Golgoda" e un urcus cu greutati si suferinte. Placerea nu face parte din "drumul spre Golgota", ci din drumul spre iad. Comoditatea la fel. Fiecare are crucea sa de dus si asumat.

Si cu ce drept alegi tu, ca parinte, sa ii oferi unui copil crucea de a creste in saracie si lipsuri, sa il doara sufletul si sa nu inteleaga de ce altii au si el nu? Mi se pare culmea egoismului sa te mantuiesti tu pe spatele copiilor.

Anna 13.01.2012 19:47:22

Crucea trebuie sa o duc eu, nu sa o pregatesc altora

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:49:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.