![]() |
Cand s-or rezolva TOATE problemele la oameni atunci putem sa ne ocupam si de animale,insa mai e muuult pana se va intampla asta!
|
"Botoșani: Preot despre uciderea cățeilor:”Este un păcat ce au făcut!“
Parohul Bisericii „Cuvioasa Parascheva" crede că cei care au comis fapta vor plăti în fața lui Dumnzeu dacă animalele puteau fi tratate. Preotul Gheorghe Diaconu recunoaște că porunca biblică „Să nu ucizi!" nu se referă la animalele dar crede că cei care au ordonat și au masacrat cățeii au păcătuit prin fapta lor. „ Și câinii sunt ființe date de Dumnzeu pe pământ. Nu avem dreptul să le ucidem doar pentru că le suntem superiori. Este un păcat ce au făcut!", a spus parohul Bisericii „Cuvioasa Parascheva care are în îngrijire cinci câini." (sursa: http://www.adevarul.ro/locale/botosa...479952164.html) |
Citat:
Sa omori daunatori de orice fel, insecte, sobolani, porci mistreti, lupi, etc. iarasi nu e pacat, nu? Dar ca sa omori un caine care a devenit practic un daunator ce te costa timp, bani, sanatatea si chiar viata, aia e pacat. Saracii oameni, unii au pierdut complet simtul realitatii si cred ca se pot juca cu morala cum poftesc. |
Citat:
Nu o ura deschisa, capabila sa o recunoasca, ci mocnita, ascunsa de multe ori cu mare abilitate chiar si fata de propria constiinta. Oamenii de genul asta m-ai degraba ar hrani si adaposti 10 caini decat chiar si un copil al strazii. Ar plange mai degraba moartea unui caine decat moartea unui om, victima a aceluiasi caine care daca ar fi murit la timp, n-ar fi facut victime. |
Citat:
|
ma bucur ca au scapat cainii...s-a facut dreptate....din pacate oamenii de multe ori fac mult mai mult rau....dau Domnul ocroteste nedreptatea...ma bucur, sa fie armonie peste tot...ca mai musca unele, treci cu "tatal nostru", pe langa ei si se linistesc.... sa ne uitam la oameni, ca fac destul de mult rau...si sa incercam sa fim mai buni...oricum Cerul e f. suparat pe oameni, din acesta cauza meritam sa trecem prin astfel de vremuri...cand vom fi mai buni vom avea si bucurii mai multe..
|
Citat:
Cum e philalex?...da-i incolo de oameni bine ca traiesc cainii! Eu as propune o lege in care sa dam dreptul oamenilor care vor, sa se casatoreasca cu cainii! |
Citat:
Este real ca in cazuri de genul,compania animalelor devine un refugiu,o fuga de sine si de realitate,insa va anunt ca am regasit situatii similare in multe alte domenii,precum si cel al religiei.Am fost uluita (pe vremea cand eram mai naiva si idealista,poate) sa constat ce manifestari ale violentei si urii si inca de ce proportii se pot intalni printre anumiti "buni crestini"...insa,asta nu m-a facut sa dau bir cu fugitii si sa ii etichetez pe toti la fel,chiar daca anumite persoane din aceasta categorie,au ajuns sa imi faca mult rau la un moment dat. Si asta pentru ca eu cred (si nu doar eu,ci si psihologii o spun) ca generalizarea este o eroare in orice domeniu ai aplica-o...pentru ca indiferent cum ar fi niste indivizi dintr-o anumita categorie,e clar ca e imposibil sa ii cunosti pe toti ca sa dai un verdict corect,prin urmare vei sfarsi prin a lipi etichete si a-ti judeca aproapele. |
Citat:
Ohhhhh,bine ai revenit printre noi Alin!! Se simtea lipsa unui dialog atotstiutor,superior,sarcarstic ,pe premize gresite. Nu au mai fost demult replici calomniatoare pe acest thread despre caini,dar ne bucuram ca ai aparut! Vai,psihologia a devenit asa,o indeletnicire des raspandita;te trezesti ca esti psihanalizat de bacanul din colt,de femeia de serviciu de pe scara si in general de toti oamenii care au macar 3 minute sa citeasca o scurta fituica despre personalitatea omului. Bati campii, si-i bati cu satisfactie ori de cate ori ai ocazia iar generalizarea asta propusa de o minte limitata nu ma socheaza,doar ma irita ca stiu cata nedreptate faci tuturor acelora care iubesc toate fiintele! Dar lasa,da-i tu inainte caci simt enorma iubire de semeni care vine dispre comentariile tale...este coplesitoare... |
Yasmina, AnnaKarenina90, ma bucur ca va simti..chit ca reactia voastra nu inseamna si pocainta, dar macar confirma ceea ce am afirmat mai sus.
Multumesc pentru ajutor. Heaven, Inca astept sa gasesc iubitorul ala de caini care sa puna oamenii inainte, adica sa vina respetivul cu o solutie realista la problema cainilor vagabonzi, care sa nu puna animalul inaintea omului. Majoritatea celor care s-au perindat pe aici si sunt cei mai activi in discutiile astea, demonstreaza exact ce am scris mai sus. Cei care nu se incadreaza in descrierea enuntata de mine (n-am pretentia ca e universala) sunt in cel mai fericit caz, naivi rupti de realitate. Momentan nu vad alta decat eutanasierea lor. Si asta se practica absolut peste tot, chiar si in cele cu legislatie foarte protectiva la adresa drepturilor animalelor. Noi suntem probabil singura exceptie tragica si paradoxala, poate cu exceptia Indiei care nu-si omoara vacile (probabil la caini au liber si i-au mancat deja pe cei in plus). Restul sunt paleative: a se vedea cazul mentionat cu Bacaul care desi intretine aproape 2000 caini (parca), avand spatiul necesar si mancarea asigurata din sponsorizare, dar majoritatea stau acum de exemplu sub cerul liber la -23 grade. La prima boala contagioasa, vor fi fara doar si poate eutanasiati toti, cum s-a intamplat si in Botosani (desi acolo a fost vorba doar de cca. 200). Asta binenteles daca primarul nu va simti nevoia sa mai dea un tun pre-electoral si va mai face un imprumut la banca ca sa-i salveze, chipurile. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:45:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.