Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Invit crestinii la discutie cu un ateu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15812)

Dumitru73 06.12.2012 17:21:44

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 486491)
las-o balta!! Petre Tutea a suferit pentru credinta si Hristos!! si implicit pentru poporul sau (la o adica putea s-o "stearga" in strainatate la umbra.... plopului fara sot)!!!

nu te mai da rotund!

a suferit în primul rând pentru trecutul legionar.
și nu mă dau rotund.

Dumitru73 06.12.2012 17:23:07

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 486505)
Nu am la indemana raspunsul si nu am de gand sa-l caut. Iti zic sigur ca in confruntarile atei vs crestini sunt si atei care pierd. Nu ti se pare ridicol ca ateii sa castige intotdeauna?

Spune-mi si mie unde as putea gasi link-ul cu dezbaterea pe care o am in minte? :))

cu siguranță nimeni nu are toate răspunsurile.

UNNOOM 06.12.2012 20:03:18

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 486549)
Adauga niste instabilitate politica si niste barbari, si o sa vezi ca in cateva sute de ani am uita(sau nu ne-ar pasa efectiv) si noi total cum sa facem laptopuri si smartphoneuri.

Mai greu asta! Stiinta in trecut sa dezvoltat in diferite locuri de pe glob oarecum izolate intre ele comparativ cu zilele noastre. Exista o singura mare Biblioteca... acum sunt mari biblioteci in toata lumea....

Cercetare stiintifica facem pe tot globul...

Doar impactul cu un asteroid sau cu o cometa... ar putea face ceva de felul asta!

Patrie si Credinta 06.12.2012 20:21:05

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 486647)
Mai greu asta! Stiinta in trecut sa dezvoltat in diferite locuri de pe glob oarecum izolate intre ele comparativ cu zilele noastre. Exista o singura mare Biblioteca... acum sunt mari biblioteci in toata lumea....

Cercetare stiintifica facem pe tot globul...

Doar impactul cu un asteroid sau cu o cometa... ar putea face ceva de felul asta!

barbarii erau o metafora pt orice lucru care ne-ar face din nou sa ajungem la un nivel in care lucrurile ''de finete'' ar fii mai putin importante decat supravietuirea sau mentinerea coeziunii statale.

UNNOOM 06.12.2012 20:22:48

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 486651)
barbarii erau o metafora pt orice lucru care ne-ar face din nou sa ajungem la un nivel in care lucrurile ''de finete'' ar fii mai putin importante decat supravietuirea sau mentinerea coeziunii statale.

Singura chestie care ar putea "salbatici" civilizatia ar fi tehnologia si "circul"! Unii nu mai sunt interesati de invatatura... stau la TV si pe jocuri!

leonte 06.12.2012 20:40:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 486438)
minimizezi rolul savanților din vechime, fără să le recunoști importanta.

până la Renaștere creștinismul a fost frână pentru știință, nu imbold.

Cu siguranta esti un om cult si inteligent, deci vei intelege si vei primi cu bucurie rugamintea mea: NU mai pune semn de echivalenta intre crestinism (mesajul Evangheliei pus in parcitca) si biserica (indiferent de obedienta) al carei scop este si astazi obtinerea de profit prin monopolul predicilor si cartilor religioase.

Daca biserica si crestinismul ar fi unul si acelasi lucru, atunci 80% dintre preoti ar fi vazatori cu duhul si numai 20 % impostori si parveniti, iar tu ai fi fost coplesit de un adevar evident : crestinismul chiar nu e mitologie (nu pot spune acelasi lucru si depre... molifta postului).

antoniap 06.12.2012 22:22:18

Citat:

În prealabil postat de leonte (Post 486658)
(nu pot spune acelasi lucru si depre... molifta postului).

Pai eu m-as bucura sa se faca aceasta molifta in toate parohiile. Caci la mine nu se face, dar aud ca in alte parohii se face. Nu poate fi ceva rau. O rugaciune in casa si vizitarea cu aceasta ocazie a batranilor si a invalizilor care nu pot merge singuri la biserica si spovedirea lor nu poate fi ceva rau.

leonte 07.12.2012 10:27:53

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 486673)
Pai eu m-as bucura sa se faca aceasta molifta in toate parohiile. Caci la mine nu se face, dar aud ca in alte parohii se face. Nu poate fi ceva rau. O rugaciune in casa si vizitarea cu aceasta ocazie a batranilor si a invalizilor care nu pot merge singuri la biserica si spovedirea lor nu poate fi ceva rau.

Cu siguranta nu este nimic rau. Ba, dimpotriva! Este o traditie foarte frumoasa, la fel ca si colindatorii. Este un bun pretex pentru pastorul unei parohii sa isi viziteze enoriasii, sa mai schimbe cate o vorba cu fiecare in privat, sa le dea un cuvant de folos potrivit necazurilor si incercarilor fiecarei familii.
Orice pretext de manifestare a dragostei de aproapele, este o fapta buna. Dar cati o privesc astfel in zilele noastre?

Eugen7 07.12.2012 10:59:56

Recomand urmatoarele lucrari de filozofie:

LECOURT Dominique, Dicționar de istoria și filozofia științelor, trad. (coord) Laurențiu Zoicas, București: Polirom, 2009.
MATSOUKAS Nikolaos, Istoria filozofiei bizantine, trad. Pr.Prof. Constantin Coman, Nicușor Deciu, București: Bizantină, 2011.
MORESCHINI Claudio, Istoria filosofiei patristice. București: Polirom, 2009.
PHILON din Alexandria, Comentariu Alegoric al Legilor Sfinte după Lucrarea de Șase Zile, trad. Zenaida Anamaira Luca. București: Paidea, 2002.
PHILON din Alexandria, Viața lui Moise, trad. Ioan Acsan. București: Hasefer, 2003.
PLATON, Dialoguri, trad. Cezar Papacostea. București: Univers enciclopedic gold, 2010.
PLATON, Phaidon sau Despre suflet, trad. Petru Creția. București: Humanitas, 2011.
XENOFON, Apologia lui Socrate, trad. Ștefan Bezdechi. București: Antet, 2010.

UNNOOM 07.12.2012 11:08:25

Multumim pentru cartile recomandate!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:27:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.