Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Este crestineste sa iei chirie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16381)

MihaiG 22.04.2013 22:04:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 516088)
Daca esti genul inert, plangacios, invinuiesti pe altii mai degraba decat sa te critici pe tine, atunci da, singura solutie este sa pleci in strainatate, la munca de jos de obicei, castigi mai multi bani, poate realizezi ceva (material), devii si catolic pana la urma si crezi ca asa l-ai prins pe Dumnezeu de picior, etc.

Este absolut fascinant modul in care obsesia D-vs impotriva Bisericii lui Cristos reuseste sa transpara in orice fel de discutie, chiar si una despre care un om normal ar spune ca n-are nici in clin nici in maneca cu diferendele de natura confesionala. Dar, cum spune proverbul, cine are in cap un ciocan sfarseste prin a vedea pretutindeni numai cuie.....

Yasmina 23.04.2013 00:06:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 516085)
Sunt unii carora nu le plac cersetorii.
Au un dispret profund fata de cersetori.
Eu inteleg cersetorii.
Ii inteleg chiar si pe cei care fumeaza sau duhnesc a bautura.
Merita si aia o masa.
Inteleg si pe cei care au un acoperis deasupra capului dar traiesc cu mancarea de pe o zi pe alta sau chiar mai putin.

Dar nu ii inteleg pe cei asa zisi "din clasa de mijloc", care au totusi niste mijloace de trai, e drept poate nu se descurca asa bine cum ar dori, dar nu fac nimic sa schimbe situatia, nici din ceea ce tine de administrarea finantelor, nici o fapta crestineasca, dar in schimb se astepta ca altii sa fie mai crestini decat ei si indirect cersesc si blameaza atunci cand nu primesc.

Exemplele si comentariile pot continua la infinit.
Unii cred ca a trai crestineste este sa fii prostul comunitatii,sa te lasi fraierit de toti smecherasii care sunt in cautare de victime.
Altii sunt de parere milostenia se poate face oriunde,in oricare dintre conditii fara a ne urma judecata sau facultatile mintale.

Ajutorul,milostenia pt saraci sunt lucruri diferite,chiar extreme fata de subiectul de fata.Am observant ca mereu se discuta despre extreme pt a impresiona auditoriul.
Observ ca foarte putini doresc sa admita ca si cei care inchiriaza urmaresc sa-si asigure existenta si nu sa se imbogateasca.Ori mostenirea unei case,a unui inel cu briliante sau a unei bratari de platina este o adevarata vaca de muls pt o familie din asa zisa clasa medie,care nici nu traieste nici nu moare(de foame).

Prin extensie nu ar fi crestineste sa se vanda nimic nimic pe piata,sa existe servicii sau afaceri.

Ar fi culmea,sa mostenesc un inel cu un diamant cu 5 carate si nu-l vand la pretul pe care bijutierul mi-l indica;umbland sa fac milostenie unei domnite care isi doreste lux pe convingerile mele religioase si nu isi cumpara cu banii pe care ii are un inel cu zirconiu.

Yasmina 23.04.2013 00:27:18

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 516107)
@ Alin: Sfantul Ioan Gura de Aur ii numeste saraci nu cersetori. Iata ce spune despre acestia:

"De aceea stau saracii inaintea usilor bisericii, ca astfel nimeni sa nu intre inaintea Domnului desert, ca sa intre o data cu milostenia.

Intri ca sa fii miluit; miluieste tu mai intai.

Fa-ti mai intai datornic pe Dumnezeu, si dupa aceea cere si tu; imprumuta-L, si dupa aceea cere, ca sa iei inapoi imprumutul cu procente. Dumnezeu o voieste aceasta si nu se da in laturi.

Daca tu ceri impreuna cu milostenia, vei dobandi; daca vei cere, zic, astfel, vei primi si procente. Asa, va rog, sa faceti.

Nu prin ridicarea mainilor suntem auziti. Intinde-ti mainile tale nu spre cer, ci spre mainile saracilor.

Dar ce spune Scriptura? Ajutati pe cel apasat, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva! (Isaia 1, 17) Astfel vom putea fi auziti, chiar de am avea mainile in jos, chiar de n-am grai nimic, chiar de n-am cere."

Problema este ca suntem asaltati cu alte cazuri mai grave in societate:someri,oameni fara educatie/pregatire/meserie,copii aruncati,oameni ramasi pe drumuri,batrani pe care nu-I mai doreste nimeni si nu mai pot munci,copii cu boli grave,rude handicapate etc,etc,etc.
Slava Domnului ca material de milostenie avem in fiecare zi prin preajma

Iar drama prieteniei dvs nici nu imi pare o drama ci doar o simpla greseala de administrare a resurselor.O persoana cu job,detinatoare a unei ocupatii solide(nu doar vanzatoare de butic)-este o persoana fericita si situata mult deasupra nivelului majoritatii.
In rest,chirie sau rata la casa trebuie sa platim toti,cu mic cu mare.

tabitha 23.04.2013 01:13:41

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 516211)
Am observant ca mereu se discuta despre extreme pt a impresiona auditoriul.

Da, bună observația ta. Și nu e valabilă numai pentru topicul de față, ci și pentru altele. Aviz amatorilor. :103:

Yasmina 23.04.2013 02:24:47

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 516214)
Da, bună observația ta. Și nu e valabilă numai pentru topicul de față, ci și pentru altele. Aviz amatorilor. :103:

Da,Mirela.
Aceasta observatie este general valabila pt mai toate topicele.
Incercam sa dezbatem problema chiriei in mod realist insa apar comentarii care ne indeamna la milostenia saracilor,vaduvelor,orfanilor...

AlinB 23.04.2013 02:40:56

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 516203)
Este absolut fascinant modul in care obsesia D-vs impotriva Bisericii lui Cristos reuseste sa transpara in orice fel de discutie, chiar si una despre care un om normal ar spune ca n-are nici in clin nici in maneca cu diferendele de natura confesionala. Dar, cum spune proverbul, cine are in cap un ciocan sfarseste prin a vedea pretutindeni numai cuie.....

Am indoieli serioase vizavi de ceea ce pt. dvs pare a fi o certitudine.
Imi puteti permite, va rog frumos?

Pelerin spre Rasarit 23.04.2013 08:24:26

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 516223)
Incercam sa dezbatem problema chiriei in mod realist insa apar comentarii care ne indeamna la milostenia saracilor,vaduvelor,orfanilor...

Este cea mai trista fraza realista pe care am citit-o de ceva vreme pe acest forum.

Yasmina 23.04.2013 08:47:00

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 516230)
Este cea mai trista fraza realista pe care am citit-o de ceva vreme pe acest forum.

Trista??
Discutam cu userul mirela.t cum se deturneaza subiectele de discutii catre extreme.Discutam despre chirie si unii ne sugereaza sa avem milostenie de saraci,vaduve si orfani.Este vreunul din aceste cazuri ale persoanei in cauza,cea cu chiria?Nu cred.Atunci despre ce discutam?

Ce anume este trist aici?Deturnarea discutiei?

DragosP 23.04.2013 08:50:22

Tristă e replica. Mă gândesc...

Pelerin spre Rasarit 23.04.2013 09:11:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 516232)
Tristă e replica. Mă gândesc...

Noi am ajuns foarte tristi Dragos,un fel de Anania si Safira moderni si plini de realism,numai ca am schimbat putin metoda,venim nu cu un profit ascuns ci cu unul repartizat si calculat.Vaduva saraca,din spusele Mantuitorului,ramine o amintire,o idealista ce isi arunca ultimii gologani pt un Templu ce urma a fi distrus de romani.Yasmina sa nu iti faci griji,Dumnezeu nu te obliga nici pe tine sa-ti vinzi inelul cu diamant la un pret derizoriu si nici pe mine sa-mi inchiriez proprietatile fara profitul linistii noptilor mele de mort caruia ii merge vorba ca ar fi viu.Stie ca tristetea tanarului bogat este marea noastea iubire.EL doar ia putinul nostru sufletesc,al meu,al tau,al tuturor,si raul din noi,prin cai de EL stiute,precum in povestea lui Iosif,si il transforma in binele pe care l-a randuit EL,si ii multumesc pt asta.Pe unii dintre noi nu ne pedepseste lovindu-ne cu plagile Egiptului,doar ne lasa cum suntem si sincer nu stiu ce este mai rau.Nu te supara,eu am mari dubii ca as fi in toate mintile si prin urmare vorbesc sa ma aflu in treaba,astept si eu,un paralizat al neputintei, tulburarea apei de catre un inger.Sunt locuri libere langa mine cate vreti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:30:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.