Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Cine a facut sistemul solar si de ce? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16985)

DragosP 06.01.2014 15:47:00

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 546560)
Dacă ziua și noaptea le ai în funcție de perioada de întuneric și lumină date de rotația pământului în jurul soarelui,

și dacă soarele a fost făcut după pământ, în a patra "zi",

atunci ce fel de "zile" mai sunt cele de dinainte de facerea soarelui?

Așa cum le-a vrut Dumnezeu.

iuliu46 06.01.2014 16:43:59

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 546562)
Așa cum le-a vrut Dumnezeu.

Ce fel de lumina e aia fara soare ? samd. :71:
Ca ar fi putut si el sa strige :"Opreste-te pamant din miscarea de rotatie si tu luna din miscarea ta de rotatie care este sincronizata cu miscarea de rotatie a pamantului si din miscarea ta de revolutie" . Asa trebuia sa arate Biblia daca era inspirata divin si in acord cu sec XXI. :71:

iuliu46 06.01.2014 16:46:53

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 546553)
Tot din punct de vedere uman, oamenii Bibliei susțin că acolo în Biblie, în revelație este punctul de vedere al lui Dumnezeu. Dacă heliocentrismul fizic este adevărat, înseamnă că în Biblie s-a strecurat o eroare. Cine o fi strecurat-o?

Pai spune-ne tu, dezvota-ti teoria mai departe.

AlinB 06.01.2014 17:22:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 546567)
Ce fel de lumina e aia fara soare ? samd. :71:
Ca ar fi putut si el sa strige :"Opreste-te pamant din miscarea de rotatie si tu luna din miscarea ta de rotatie care este sincronizata cu miscarea de rotatie a pamantului si din miscarea ta de revolutie" . Asa trebuia sa arate Biblia daca era inspirata divin si in acord cu sec XXI. :71:

..si cu teoriile din capul tau despre cum ar trebui sa arate inspiratia divina.

Ceea ce face sa creasca exponential dificultatea problemei.

Lucian008 06.01.2014 19:32:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 546568)
Pai spune-ne tu, dezvota-ti teoria mai departe.

Eeeee, ne pierdem vremea aiurea. Ce sa discutam cu un mincinos si un troll care cauta doar cearta. Ignora atat postarile unde i-am raspuns si mai pune intrebarile o data sau foloseste argumentele pe care i le-am demontat ca poate mai gaseste un "partener de contrazis". Nu are bunul simt sa ne spuna care este credinta lui.

iuliu46 06.01.2014 19:34:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546582)
..si cu teoriile din capul tau despre cum ar trebui sa arate inspiratia divina.

Ceea ce face sa creasca exponential dificultatea problemei.

Pai de fapt se crede si astazi ca soarele se invarte in jurul pamantului dar exista un dark sun care face ca lucrurile sa para invers.

Lucian008 06.01.2014 19:34:37

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 546547)
Am notat; o trecem la "perle".

O trecem la perle dupa ce demonstram ca este o perla. Cum pentru mine afirmatiile nu au valoare intrinseca eu am si argumentat de ce este asa. Tu nu doar ca nu ai demonstrat ca argumentul meu este invalid, dar nici macar nu l-ai citat.

iuliu46 06.01.2014 20:11:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546599)
O trecem la perle dupa ce demonstram ca este o perla. Cum pentru mine afirmatiile nu au valoare intrinseca eu am si argumentat de ce este asa. Tu nu doar ca nu ai demonstrat ca argumentul meu este invalid, dar nici macar nu l-ai citat.

Pai asa zic aia ca la noi e aport de energie de la soare. De aia si merge evolutia. De exemplu poti sa faci un experiment ca sa grabesti procesul, detonezi o bomba nucleara. O sa vezi ca in cativa ani in zona respectiva o sa apara mutanti...dovada ca evolutia functioneaza daca adaugi energie. :71:

Fani71 06.01.2014 20:40:12

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 546553)
Acest lucru nu este adevărat. Geocentrismul fizic reiese foarte clar din textele biblice, după cum prea bine ne arată Facere 1, 14-19 și Iosua 10, 12-14.

Nu este vorba de un tratat, în felul în care înțelegem în ziua de azi ce este un tratat de știință sau teologie. Dar nici nu trebuie să fie un tratat, este suficient să fie o carte inspirată de Dumnezeu care se proununță asupra lui Dumnezeu, adică face teologie și de pe poziție de reper fundamental; care se pronunță asupra facerii și susține concepții geocentriste; care se pronunță asupra istoriei creației; care se pronunță asupra istoriei omului în general, asupra istoriei poporului israelit, asupra uriașilor din vechime, deci face în felul său istorie, considerată ca fiind scrisă sun inspirația divină. Despre felul în care sunt precizate indicațiile temporale prin cărțile Regilor, prin cărțile profetice, despre felul în care este consemnată istoria poporului israelit ce să mai vorbim; nu este tratat de istorie, modern vorbind, dar tratează istorie, și încă într-un mod considerat inspirat de Dumnezeu.

Nu este important din punctul dumneavoastră de vedere, pentru că dumneavoastră probabil nu credeți că textele biblice sunt inspirate de Dumnezeu. Dacă ați crede cu adevărat în inspirația divină (eu cred, dar văd că există și texte dubioase) atunci ați acorda atenție fiecărui amănunt.

Dacă oamenii le considerau adevărate și din punct de vedere fizic, atunci cred că nu mai are rost să discutăm dacă evreii considerau așa ceva și referitor la textele lor biblice.

Tot din punct de vedere uman, oamenii Bibliei susțin că acolo în Biblie, în revelație este punctul de vedere al lui Dumnezeu. Dacă heliocentrismul fizic este adevărat, înseamnă că în Biblie s-a strecurat o eroare. Cine o fi strecurat-o?

Bineinteles ca cred ca Biblia este inspirata de Sfantul Duh.
Biblia nu vorbeste de evenimente in felul in care zici tu ca ar trebui sa vorbeasca, si nici n-ar fi folositor daca ar face-o, altul este scopul ei.

Acum, hai sa dam alt exemplu: foloseste sa ne uitam la, si mai mult sa ne rugam in fata lui Hristos cum este reprezentat in icoana? Ca doar fiecare icoana e putin altfel, daca masori trasaturile nu sunt chiar aceleasi, nu seamana unul cu altul in intregime.
De ce Dumnezeu nu le-a dat apostolilor, cu marea Sa putere, un aparat de fotografiat si nu ne-a transmis poze perfecte cu El, ca sa stim cum arata exact?
Ei nu: icoanele sunt, pentru ortodocsi, asemanatoare in alt fel, in chip profund. Ele il arata pe Hristos asa cum il putem vedea prin ochii credintei, si ne ajuta sa Il vedem asa cum era El ca om, intr-un mod mai corect decat ar fi facut-o pozele. Pentru ca incearca sa redea realitatea chipului iluminat de Duh, sa ne faca sa vedem dincolo de aparente.
Asa cum, atunci cand iubim o persoana si ea ne iubeste, apare in spatele chiplui 'fotografiabil' un alt chip, greu de prins in poze.

Felul Scripturii de a vorbi de evenimente este iconic, de fapt. Ne face sa vedem esenta lucrurilor, esenta mesajului lui Dumnezeu, nu istoria fotografica.

iuliu46 06.01.2014 21:44:23

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 546619)
Bineinteles ca cred ca Biblia este inspirata de Sfantul Duh.
Biblia nu vorbeste de evenimente in felul in care zici tu ca ar trebui sa vorbeasca, si nici n-ar fi folositor daca ar face-o, altul este scopul ei.

Acum, hai sa dam alt exemplu: foloseste sa ne uitam la, si mai mult sa ne rugam in fata lui Hristos cum este reprezentat in icoana? Ca doar fiecare icoana e putin altfel, daca masori trasaturile nu sunt chiar aceleasi, nu seamana unul cu altul in intregime.
De ce Dumnezeu nu le-a dat apostolilor, cu marea Sa putere, un aparat de fotografiat si nu ne-a transmis poze perfecte cu El, ca sa stim cum arata exact?
Ei nu: icoanele sunt, pentru ortodocsi, asemanatoare in alt fel, in chip profund. Ele il arata pe Hristos asa cum il putem vedea prin ochii credintei, si ne ajuta sa Il vedem asa cum era El ca om, intr-un mod mai corect decat ar fi facut-o pozele. Pentru ca incearca sa redea realitatea chipului iluminat de Duh, sa ne faca sa vedem dincolo de aparente.
Asa cum, atunci cand iubim o persoana si ea ne iubeste, apare in spatele chiplui 'fotografiabil' un alt chip, greu de prins in poze.

Felul Scripturii de a vorbi de evenimente este iconic, de fapt. Ne face sa vedem esenta lucrurilor, esenta mesajului lui Dumnezeu, nu istoria fotografica.

Plus ca exista oricand Geocentrismul v1.1 , asa ca ...:71:
Am gasit ceva, o sa scriu pe topicurile despre stiinta, deocamdata nu stiu daca e vorba despre vechiul geocentrism dar e interesant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.