![]() |
Eu cred ca drepatea si egalitatea e perfecta conform cu planul lui D-zeu .
Cine bate si mai ales grav indiferent daca e femeie sau barbat (procentul de barbati batausi e mult peste cel al femeilor batause) merita si puscarie si curent electric sa ii treaca istericalele. Daca unul tipa la altul si ii face capul varza celalalt (asa consider eu) are drepul la 2 varinate -si le spun pe alea care nu presupun impacare: 1. ii intoarce spatele si pleaca 2. tipa si ii face la fel capul varza. Nu are nici un drept sa o bata cat timp ea doar a tipat, maxumul drept pe care il are e sa tipe la fel! |
In primul rand, vreau sa spun "Salutare" tutror...e prima data cand intru pe acest forum. Se pare ca am nimerit intr-o discutie destul de aprinsa :) Nu am de gand sa comentez acum parerea nimanui, fiecare are dreptul la una si sa si-o exprime, deocamdata o sa ma rezum la a spune care e opinia mea.
Ei bine, cred si eu ca aceasta problema nu-si va gasi vreodata solutia, si asta pentru ca mandria e mare de fiecare parte...barbatii ar vrea sa aiba ei "suprematia", femeile ar vrea sa-i ajunga si de ce nu sa-i intreaca...lupta asta cred ca se va da pana la sfarsit si nici unul nu va iesi invingator, pentru ca nu e nevoie de un invingator, tot ce ar trebui sa facem e sa ascultam ceea ce ne-a spus Dumnezeu...numai ca noi oamenii avem slabiciunile noastre si ne e greu sa acceptam ca unul sau altul e mai presus decat noi, eu cred ca acesta e motivul pentru care se isca atatea probleme intre oameni in general, cu atat mai mult intre femei si barbati :) Acum sa-mi spun si eu, concret, parerea in legatura cu "ierarhia" dintre barbat si femeie. Un lucru e cert: prima data Dumnezeu l-a creat pe Adam, adica barbatul, cred ca sunteti cu totii de acord :) apoi a vazut Dumnezeu ca omul nu e bine sa fie singur si a facut "ajutor potrivit pentru el", adica femeia e ajutorul barbatului...si mai departe, femeia a fost facuta din coasta barbatului, deci "este luata din barbatul sau"...apoi urmeaza partea care mi se pare ca descrie cel mai frumos relatia dintre un barbat si o femeie "va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup"....deci, la inceput a fost un trup, din care a fost facuta si femeia, apoi cei doi vor deveni din nou un trup....bineinteles, e prezentat si intr-un sens metaforic, dar mie personal mi se pare minunat si eu cred ca aici Dumnezeu incearca sa sublinieze importanta relatiei dintre un barbat si o femeie, e ceva dumnezeiesc...atata timp cat lucrurile sunt facute in scop dumnezeiesc. Si acum sa ajung unde vroiam. Daca barbatul si femeia inteleg rolul unirii dintre ei, adica rolul casatoriei, atunci nici nu se mai pune problema care dintre ei e mai presus. Dupa cum ne spune si Dumnezeu, femeia e ajutor pentru barbat, si as indrazni sa completez faptul ca si barbatul e ajutor pentru femeie...adica prin casatorie barbatul si femeia trebuie sa fie sprijin unul altuia pe calea mantuirii, pentru ca scopul nostru final e mantuirea, nu? asa ca orice lucru pe care il facem trebuie sa-l facem spre mantuire, mai ales cand e vorba de ceva atat de serios cum e casatoria, ea fiind pentru toata viata, ca doar ce a unit Dumnezeu omul nu poate sa desparta (sunt intr-adevar mici exceptii pe care le-a spus si Dumnezeu, daca bine imi amintesc in caz de desfranare). Intre soti trebuie sa existe respect, adica barbatul e capul femeii, pentru ca asa a lasta Dumnezeu sa fie, dar tot Dumnezeu a mai spus si ca barbatul trebuie sa-si iubeasca femeia, iar in iubire intra si respectul...barbatul nu trebuie sa vada femia ca pe un obiect care trebuie sa i se supuna in totalitate, ci trebuie sa o iubeasca si sa o ocroteasca si mai ales sa o aprecieze pentru ca fara ea el nu ar putea sa-si arate dragostea si toate calitatile, iar femeia trebuie sa-l respecte pe barbat ca darul Lui Dumnezeu pentru ea...eu cred ca asa trebuie sa ne vedem partenerul de viata, ca darul primit de la Dumnezeu (asta daca l-am ales dupa criterii crestine). In legatura cu cazurile in care sotul e betiv, lucrurile, cred eu, sunt mai complicate...intai sa ne gandim de ce s-a ajuns in acea situatie...adica daca barbatul ar fi constient de scopul sau pe acest pamant si daca ar fi apropiat cu adevarat de Dumnezeu si de biserica, credeti ca ar mai ajunge in situatia asta?...da, pot fi niste ispite, dar atunci situatia se rezolva cu post si rugaciune, nu cu divort...ar mai fi problema copiilor, e trist intr-adevar ca niste copii sa fie nevoiti sa indure o astfel de situatie in casa, dar cred ca daca mama i-ar invata sa se roage si sa-si puna increderea in Dumnezeu si s-ar mobiliza toti in rugaciune si post, Dumnezeu l-ar intoarce pe acel tata la credinta tocmai pentru dragostea pe care copiii si sotia ar avea-o fata de tata/sot. Copiii sunt mult mai apropiati de Dumnezeu pentru ca au puritatea pe care o pierdem o data cu maturizarea, si chiar daca avem impresia ca ei nu inteleg unele lucruri, ei inteleg de fept mai mult decat ne inchipuim noi si au o credinta mult mai puternica...cand se roaga, o fac din tot sufletul si cu toata credinta, fara a se indoi si rugaciunile lor au mare putere...cel putin eu asta cred...acuma depinde si de educatia primita si daca parintii i-au invatat de mici frumusetea si puterea rugaciunii si sa fie apropiati de Dumnezeu. Ideea e ca daca in familie exista dragoste, atunci totul are rezolvare, pentru ca ce nu e cu putinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu, si chiar daca noi ca oameni nu putem rezolva problemele din familie ( probleme care apar inevitabil ) daca avem rabdare, dragoste unul fata de altul, si mai ales credinta in Dumnezeu, El rezolva toate problemele noastre. Asa e si cu "ierarhia" asta dintre barbat si femeie....eu cred ca nu ar trebui sa ne preocupam de care dintre noi ( femeia sau barbatul ) e mai presus, ci sa incercam sa ne aratam cat mai mult dragostea unul fata de altul....acuma sincer, cand vezi ca cel de langa tine iti ofera tot ce ai tu nevoie -dragoste, intelegere, respect, rabdare- te mai gandesti oare care dintre noi e mai mare? eu cred ca nu, din contra, tu singur(a) incerci sa i te supui si sa ii raspunzi cu aceeasi dragoste.... cel putin asa ar fi ideal, nu? :) E adevarat ca lucrurile nu sunt roz in viata si nu reusim totdeauna sa facem ceea ce trebuie si avem fiecare problemele si frustrarile noastre, ceea ce ne face sa gresim unii fata de altii, dar eu cred ca daca incercam sa ne straduim pe cat putem sa oferim mai multa iubire decat sa avem pretentii de la ceilalti, viata noastra ar fi mai frumoasa....cred ca par o idealista, dar daca nu speram macar, atunci nu o sa putem sa ne atingem visele. Eu sper ca nu v-am plictisit, am incercat sa fac asa un rezumat al parerilor mele, asa ca de prima data cand scriu :) Nu stiu daca m-am incadrat in totalitate in tema, imi cer scuze daca nu am facut asta, dar cred ca si problema cu cine e mai presus, barbatul sau femeia, la fel ca multe alte probleme dintre oameni, au aceleasi cauze, in pricipal mandria noastra care nu ne lasa sa acceptam ca cineva e mai presus decat noi. Oricum, accept comentarii si sper sa invatam unii de la altii, eu cred ca asta e rostul acestor discutii :) |
feminismul egal cu sex liber... hopa si mai arunca usurel un morcov intr-o cratita puse capacul si gasi reteta magnifica.
daca lucrurile ar fi atat de simple inseamna ca virgiia woolf sau simone de beauvoir ar fi fost niste femei usoare. cred ca lipsa de informatie sau imposibilitatea de relationa complexele aspecte ale originilor, cauzelor, evenimentelor istorice, ale filosofiilor care sunt denumite generic feminism duc la o interpretare simplista. |
Eu n-am vorbit aici de nici o suprematie,cum cred unii sau unele.Eu pur si simplu vreau sa le atrag atentia feministelor ca s-au departat de rolul lor de femei in lume,rol dat de insusi Dumnezeu nu de mine sau alt barbat.Din pacate s-a ajuns la excese in ambele sensuri,deoarece s-a interpretat in favoarea femeilor sau barbatilor.
|
adica prostituatele sunt cele mai feministe femei? (ca doar fac sex liber )
Deci rolul femeii dat de Dumenzeu e sa fie supusa de barbat? Cine e jupanaul cine e stapanul? |
nici vorba ala nu e liber, daca primeste bani e la cheremul aluia care o plateste. E antifeminism lucrul asta, femeile nu trebuie sa permita sa fie folosite ca obiecte si apoi sa se imbolnaveasca si sa isi distruga organismul ca nici cu toti banii jigodiilor poftitoare demne de iad care le cauta, nu se mai fac bine.
|
adica sa nu isi dea sanatatea pe bani; exista care fac acest lucru pentru servici de ex cum a fost si fata aia care a murit de epuizare profesionala. Nu degeaba se spune ca banul e ochiul drakului...
|
romandragut:"daca lucrurile ar fi atat de simple inseamna ca virgiia woolf sau simone de beauvoir ar fi fost niste femei usoare. "
Cand e vorba de morala, respectiv pacatele unei persoane, nu conteaza ce creatii literare a scris persoana respectiva. Sau ce glas a avut Edith iaf. Sau ce a pictat sau ce politician mare a fost. Cand vom da socoteala in fata lui Dumnezeu ne vom prezenta cu totii ca simpli oameni si nimic mai mult. |
Citat:
Iata ce scrie in I Petru 3,1:asemenea si voi femeilor, supuneti-va barbatilor vostri, asa incat, chiar daca unii care nu se pleaca cuvantului, sa fie castigati, fara propovaduire, prin purtarea femeilor lor. Iar barbatilor le vorbeste astfel: Voi, barbatilor, de asemenea, traiti intelepteste cu femeile voastre, ca fiind fapturi mai slabe si faceti-le parte de cinste, ca unora care, impreuna cu voi, sunt mostenitoare ale harului vietii, asa incat rugaciunile voastre sa nu fie impiedicate. |
Citat:
CAPITOLUL 13 Iisus spala picioarele ucenicilor Sai la Cina cea de Taina. Arata cine este vanzatorul. Porunca iubirii. Petru Il va tagadui. 12. Dupa ce le-a spalat picioarele si Si-a luat hainele, S-a asezat iar la masa si le-a zis: Intelegeti ce v-am facut Eu? 13. Voi Ma numiti pe Mine: Invatatorul si Domnul, si bine ziceti, caci sunt. 14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa ca sa spalati picioarele unii altora; 15. Ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi. 16. Adevarat, zic voua: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis pe el. citeste cu atentie si ai sa intelegi...Se pare ca tu citesti Biblia doar ca sa teafli in treaba...dar nu ai inteles nimic in acesti 25 de ani de cand frecvenezi Biserica nene |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:20:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.