Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Sarcina Violului- Dilema crestina sau rationala ... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17698)

Barsaumas 10.02.2015 14:26:48

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 580434)
Chestia asta, se intampla cand faceai Leap of faith din turn
si cadeai pe langa carul cu fan : desynchronized :65:

Buf! Pleosc. Un asasin mai putin.
Oaie, ai un umor excelent.
Raspunsul la problema pusa de asasinul din forum e simpla: sa nu ne inaltam cu mintea la cele divine. Cum e, de pilda, modul in care liberul arbitru uman interactioneaza cu pronia divina si cu insidiozitatea diabolica. Astea sunt taine. Un ateu nu are cum le intelege, iar un credincios nu are de ce le iscodi. Punct.

preamultadezbinare 12.02.2015 16:33:22

<<Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți...
Nu! moartea cu viața a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morți sunt cei muriți.>>

IMPARAT SI PROLETAR-MIHAI EMINESCU.NICIDECUM ION BARBU.

Referitor la problema suferintei si raului,treaba e clara:
1/"Omul este condamnat sa fie liber"(Sartre);
2/Libertatea presupune alegere;
3/Alegerea presupune doua variante:alb sau negru,adevar sau minciuna,bine sau rau.
4/Aici si acum,pe lumea asta,Dumnezeu nu se amesteca de fiecare data cand unuia ii da prin cap sa violeze sau sa omoare(desi stie ca o alta fiinta va suferi),pt.ca ar insemna sa-i ingradeasca libertatea celui care comite respectiva fapta.Nici n-ar mai avea sens sa vorbim despre o judecata viitoare(dupa moarte)-ce sa judeci?Ai putea judeca doar intentiile rele,ca fapte rele n-ar avea nimeni cum sa faca.Ar fi o lume de roboti.Probabil ca n-ar mai face nimeni raul,stiind ca numai ce i-a trecut prin cap intentia rea si Dumnezeu ii ia posibilitatea de actiune.Unde ar mai fi alegerea ta?Dumnezeu ar alege tot timpul pt.tine.
Putem doar spera ca,undeva,candva,o sa fie o judecata.

EzioAuditore 12.02.2015 21:09:00

Citat:

În prealabil postat de preamultadezbinare (Post 580863)
Putem doar spera ca,undeva,candva,o sa fie o judecata.

O! ... lume, malaxor al vietii timpuri
Cum dezbraci a noastre ganduri
Si le faci sa fie visuri ...
.

Cum sa judeci toata lumea?
Cand pacatul si virtutea
Au nascut ipocrizia ...

Toate sentimentele-n multime
Ca-n tarana sa se adune
Cu o negura achitate...

Si de-a mediului greseala
Pedepsesc un prostovan
Ce-i asa mare scofala?

stephgnr 12.02.2015 23:19:23

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 579910)
Dar care este acea cauza pentru care trebuie sa suferi un viol? ca eu nu o vad.

Părerea mea, pentru că se cer păreri aici, e că violul ți-l mai și cauți cu lumânarea... Adică se întâmplă extraordinar de rar, din ce am văzut/auzit eu ca fata violată să fie o sfântă, devreme acasă, care își vede de treburile ei, nu se plimbă prin locuri aiurea, mai pe scurt, nu provoacă. Deci nu-ți dă Dumnezeu violul ci tu îți creezi circumstanțe, și orice greșeală se plătește.

Citat:

Nu stiti asta 100%, presupuneti. Toti presupunem multe, nu inseamna ca sunt si adevarate.

Nu discută nimeni aici credința dvs. sau a altora. Părerea mea e că, având în vedere că sunteți pe un forum denumit „crestinortodox.ro” mai exact „Creștin Ortodox”, ar trebui să plecați de la premisa că pe aici lumea cam crede 100% că Dumnezeu există. Cine vine aici și nu crede, ori încearcă să creadă ori vrea să ia peste picior credința altora. Apropo, ca o paranteză, eu cred 100% că El există!

Citat:

Prefer oricand sa fiu catalogat cu ateii , pentru ca ei sunt sinceri, recunosc ca nu Il cunosc pe Dumnezeu. Nu sunt ipocriti ca altii.

De fapt, marea majoritate a ateilor sunt niște ipocriți care nu respectă drepturile altora de a avea propriile credințe. În aceeași ordine de idei, nu mă pot abține să nu spun că foare mulți dintre atei sunt niște persoane batjocoritoare care nu își limitează necredința la stilul lor de viață ci țin neapărat să râdă de credințele altora. Eu nu pot respecta așa ceva! Dar dvs. puteți fi catalogat drept orice doriți. Aici intervine liberul arbitru!
Toate bune!

abaaaabbbb63 12.02.2015 23:29:34

Citat:

În prealabil postat de stephgnr (Post 580884)
Părerea mea, pentru că se cer păreri aici, e că violul ți-l mai și cauți cu lumânarea... Adică se întâmplă extraordinar de rar, din ce am văzut/auzit eu ca fata violată să fie o sfântă, devreme acasă, care își vede de treburile ei, nu se plimbă prin locuri aiurea, mai pe scurt, nu provoacă. Deci nu-ți dă Dumnezeu violul ci tu îți creezi circumstanțe, și orice greșeală se plătește.

http://i.chatstickers.com/meme/facepalm-captain.png

Tocmai ai spus ca femeile sunt de vina pentru violuri? Wow... you went full muslim on this one mate.

Se justifica sa omori pe cineva daca s-a uitat urat la tine, eh? Pai doar te-a provocat.

stephgnr 12.02.2015 23:41:22

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 580886)
http://i.chatstickers.com/meme/facepalm-captain.png

Tocmai ai spus ca femeile sunt de vina pentru violuri? Wow... you went full muslim on this one mate.

Se justifica sa omori pe cineva daca s-a uitat urat la tine, eh? Pai doar te-a provocat.

1. Sunt femeie.
2. Nu am zis că se justifică, am zis că nu e vina lui Dumnezeu că te violează pe tine cineva.
3. Nu am zis că se justifică, am zis că paza bună păzește primejdia rea.
4. Încearcă să nu faci comparații idioate (legate de musulmani) la adresa mea, te rog. Nu te-am jignit pe tine cu nimic, doar mi-am exprimat părerea. Poti oferi un contra-argument pertinent fără să-ți dai un facepalm sau să aduci jigniri celorlalți. Până la urmă toți avem dreptul la liberă exprimare și la opinie, right? Deci, e rândul meu pentru un facepalm?!
5. Ca o explicație la ce am zis, ca să nu încep să fiu musulman pe aici, un prieten bărbat de al meu mi-a zis mai demult că „o fată deșteaptă nu o să fie niciodată violată!”. Stai tu ca un băiat/fată deștept/aptă ce ești și cugetă la asta! Tip: Cugetatul nu ține de religie ci de brain.

Toate bune!

abaaaabbbb63 12.02.2015 23:53:00

Citat:

În prealabil postat de stephgnr (Post 580887)
1. Sunt femeie.
2. Nu am zis că se justifică, am zis că nu e vina lui Dumnezeu că te violează pe tine cineva.
3. Nu am zis că se justifică, am zis că paza bună păzește primejdia rea.
4. Încearcă să nu faci comparații idioate (legate de musulmani) la adresa mea, te rog. Nu te-am jignit pe tine cu nimic, doar mi-am exprimat părerea. Poti oferi un contra-argument pertinent fără să-ți dai un facepalm sau să aduci jigniri celorlalți. Până la urmă toți avem dreptul la liberă exprimare și la opinie, right? Deci, e rândul meu pentru un facepalm?!
5. Ca o explicație la ce am zis, ca să nu încep să fiu musulman pe aici, un prieten bărbat de al meu mi-a zis mai demult că „o fată deșteaptă nu o să fie niciodată violată!”. Stai tu ca un băiat/fată deștept/aptă ce ești și cugetă la asta! Tip: Cugetatul nu ține de religie ci de brain.

Toate bune!

1. Foarte bine.
2. Nu este de vina pentru nimic.
3. Inclusiv daca s-ar plimba o femeie goala pe strada, nu poti sa spui ca "si-a facut-o cu mana ei". Violul este barbar in toate situatiile, iar o femeie in ipostaza de mai sus merita cel mult sa fie amendata de politie, dar nu sa fie violata.
4. Am zis asta pentru ca mi-ai amintit de asta:
http://www.thecommentator.com/articl...ghts_committee
5. Au fost destule fete "destepte" care au fost violate, din pacate. Violul nu isi gaseste cauza in victime.

stephgnr 13.02.2015 08:27:36

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 580888)
1. Foarte bine.
2. Nu este de vina pentru nimic.
3. Inclusiv daca s-ar plimba o femeie goala pe strada, nu poti sa spui ca "si-a facut-o cu mana ei". Violul este barbar in toate situatiile, iar o femeie in ipostaza de mai sus merita cel mult sa fie amendata de politie, dar nu sa fie violata.
4. Am zis asta pentru ca mi-ai amintit de asta:
http://www.thecommentator.com/articl...ghts_committee
5. Au fost destule fete "destepte" care au fost violate, din pacate. Violul nu isi gaseste cauza in victime.

La 3 și 5 te contrazic. Toate mucoasele se dau mari femei, umblă mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate, își pun tot felul de porcării prin ele ca să arate „mai bine”, se rup prin cluburi, au capul gol și reprezintă o țintă. Eu nu pot să vorbesc în numele unui bărbat că nu știu cum să procedez în situația asta, dar toți prietenii mei de sex masculin, când văd o arătare din asta, pe stradă sau oriunde, nu se gandesc la nimic în afară de a o avea pentru o seară. :)) În fond, e amuzant când te uiți la ele și le vezi așa mari dive. Parcă o cer cu lumânarea. Scuză-mă, asta e opinia mea. Și, Doamne ferește, nu-mi doresc ca nicio femeie să fie violată, dar eu, ca femeie, știu că nu pot să mă comport și să arăt ca și cum mi-aș dori cu ardoare un tip în seara asta și să am și puterea să-l aleg eu. NU așa merg lucrurile. Te ferești puțin! Dacă nu-mi port eu de grijă în lumea asta, atunci cine îmi poartă? Eu nu pot să justific un viol, dar, de cele mai multe ori, ambele părți sunt vinovate: femeile că o cer și bărbații că nu se pot abține. Dar eu nu mai plec de la premisa că oamenii sunt normali. Deja anormalitatea devine o formă de normal și eu nu mă pot adapta la așa ceva, și să mai și acord prezumția de nevinovăție acolo unde nu e cazul. Cât despre fetele alea deștepte de zici tu că au fost violate, nu au fost destul de deștepte... Îmi pare rău să o spun, dar dacă te bagi în cușca unui câine, nu te aștepta să nu te muște. Fă fetele să înțeleagă că nu ceea ce ai în exterior contează. Și eu nu-s vreo frustrată balenă, arăt foarte bine la corp, dar nu-mi iau blugi strâmți sau pantalonii scurți/fuste de-o palmă, nu mă fardez deloc, d-apoi ca să atrag băieți, nu stau cu bustul cât mai la vedere. Încerc să-mi văd de treaba mea, și să nu atrag atenția. Nu merg în cluburi noapte de noapte, nu merg acasă la bărbați, nu merg noaptea pe stradă. Sunt multe alte metode să te distrezi. E relativ simplu. Și încă o dată: NU am zis că femeile o merită ci am zis că o caută!
Cât despre 4, eu nu discut despre musulmani. Nu sunt niște indivizi care să merite un asemenea efort. Dragostea mea față de aproape se aplică la toți oamenii, nu contează {rasa, culoarea, naționalitatea} \ {țigani, musulmani}. Musulmanii trăiesc în înșelăciunea aia diavolească de religie, ei chiar cred că e bine ce fac și, pe lângă toate astea, mai fac și victime nevinovate pentru religia lor prostească. Așa ceva n-am cum să tolerez. Singurul lucru pe care l-aș face e să sun la 112 dacă îl văd pe jos, pe stradă.

Toate bune!

Pelerin spre Rasarit 13.02.2015 08:33:49

Citesti si te crucesti :(

CristianR 13.02.2015 08:47:35

Eu sunt de acord cu părerea lui Stephgr și mă bucur să văd că sunt femei care gândesc astfel. Chiar mă gândeam cândva să pun o întrebare care ar suna cam așa: O femeie în colanți este: a) îmbrăcată; b) dezbrăcată; c) nici una, nici alta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:17:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.