Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Ei m-au mintit toata viata (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18045)

DragosP 24.08.2015 22:54:57

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 598856)
DragosP, daca tie ti-ar porunci maine Dumnezeu sa-ti omori copilul cu cutitul de taiat paine ,care ar fi reactia ta ?

Avraam ce-a făcut? :39:
Desigur, eu nu-s nici măcar cât jegul de sub unghia mică de la chișioru' lui, drept pentru care prolly aș chierde cuțitu'...

Pelerin spre Rasarit 24.08.2015 23:10:10

Nu s-a pus nici un moment problema ca Isaac sa moara efectiv, daca citim cu atentie textul. In plus Dumnezeu nu a ales sa-L incerce pe Avraam inutil, intreaga scena este o prefigurare a Mantuitorului.In plus, daca cineva se va uita cu atentia la textul in ebraica biblica va avea o posibila surpriza la un anumit pasaj, din povestea lui Avraam si Isaac.

AlinB 24.08.2015 23:19:54

Daca voi crestinii Noului Testament l-ati fi aflat pe Dumnezeu, probabil l-ati vedea cu alti ochi pe Avraam.
Dar doctrina umanista, atee, e mai simplu de urmat.
Calea cea larga..

catalin2 25.08.2015 10:45:02

Numai mie mi se pare ca cei doi useri eterodocsi au ajuns sa injure Divinitatea?

catalin2 25.08.2015 10:53:39

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 598847)
Avraam a trait dupa Potop.
Pe urma, termenul de "patriatrh" in sens biblic e rezervat lui Avraam si urmasilor lui pana la cei doisprezece, adica nu exista "patriarhi antediluvieni".

Tot patriarhi sunt numiti si cei de dinainte de Potop.

catalin2 25.08.2015 11:05:01

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 598845)
si de asemenea, ca incepeti sa va scuzati si sa gasiti circumstante atenuante ( pe care, de altfel, i le refuzati lui Haeckel) - "e o eroare, e o discutie informala, e rezultatul durerii, vaiii.."

Se pare ca nu ai citit mesajele, unde a fost vorba de o eroare la Haeckel? El a desenat in mod intentionat gresit, ca sa se potriveasca desenul cu teoria lui. Deci o frauda. Apoi, cand oamenii de stiinta au spus ca desenele sunt eronate, el a admis, partial, spunand ca e vina celui ce desenase. Dar cel ce desenase era chiar el (sau, cel putin, el daduse copia).

GMihai 25.08.2015 11:05:33

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 598878)
Nu s-a pus nici un moment problema ca Isaac sa moara efectiv, daca citim cu atentie textul.

Din punctul de vedere al lui Avraam s-a pus.

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 598878)
In plus, daca cineva se va uita cu atentia la textul in ebraica biblica va avea o posibila surpriza la un anumit pasaj, din povestea lui Avraam si Isaac.

Ei, aici ne sunteți dator cu niște clarificări :) ebraica mea este, după cum spun englezii, puțin ruginită, iar exemplarul din Tora nu-l mai găsesc :)

catalin2 25.08.2015 11:33:45

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 598845)
Deci argumentul D-vs. ar fi ca escrocii lor sunt mai buni escroci decat escrocii nostrii ?!

Avand in vedere faptul ca in cazul lui Haeckel ati spus ca e vorba de o eroare, am o indoiala ca distingeti exact diferenta intre escrocherie si eroare. Avand in vedere ca sunteti si avocat asta e o mare problema (mai ales pentru cei inculpati).
O frauda sau escrocherie este diferita de o eroare sau presupunere gresita. In cazul evolutionismului am auzit de fraude, dar in creationism pana acum nu am citit. Desigur, au fost si erori, presupuneri gresite, aiureli, etc.

catalin2 25.08.2015 11:53:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 598395)
Si unde este partea contra? Nu cred ca topicul ar trebui detrunat spre discutii contradictorii pe alte chestiuni, e mai frumos sa ramana asa cum este, clar si la obiect si fara scuze (inutile de altfel) din "partea cealalta".

Daca ai citit doar prima propozitie, urmatoarea continea si rapsunsul: "Pentru ca s-a dovedit ca cea mia cunscuta fosila evolutionista, Archaeopteryx, a fost tot un dinozaur cu pene, nu o specie de tranzitie."

Pelerin spre Rasarit 25.08.2015 11:55:48

Salut Mihai, promit un raspuns in detaliu, diseara, pt ambele tale obs.Acum nu am cum, muncesc pt faraon :) Numai bine din partea mea, Domnul sa te calauzeasca

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:17:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.