Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

ancah 17.06.2007 23:45:16

Consuela:eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

Unde ai citit despre cele casatorii acceptate de religia ortodoxa?

Erzbet:am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie

Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze. Ori maturizare inseamna tocmai sa rezisti la astfel de probleme, sa inveti sa le rezolvi si sa duci traiul inainte, caci nu stii ce intorsatura fericita te asteapta dupa solutionarea acestor disensiuni. Ceea ce nu te doboara, te intareste. Dragostea mai dispare, cauza lipsei de respect suntem de multe ori noi insine. Depasind problemele, noi crestem si ne fortificam personalitatea. Ai impresia ca in urmatoarea casnicie dragostea si respectul nu pot disparea? Si inca cum.

lilia 18.06.2007 00:49:41

Citat:

În prealabil postat de krabu
Sunt prea tanar pentru a ma baga si eu in seama. Totusi la maniera generala cred ca pot ajuta si eu putin.

1. Exista viata de apoi si sotia credincioasa mantuieste sotul necredincios. Adica tu, Lilia si cu sotul tau sunteti un trup. Tu esti mai implinita iar el nu, "trupul" vostru este sanatos la tine iar la el beteag. Insa! Insa in viata de apoi ori va mantuiti amandoi ori nu. Si sa stii ca acolo el si cu tine nu veti mai fi betegi. El va sti atunci. Te va cunoaste. Tu vei straluci. El va straluci si el, dar numai cu ajutoul stralucirii tale. Fara tine ar fi intunecat. Se pare ca femeia duce greul. Ea il creste si pe copil ia il mantuieste si pe barbat.

2. Cand nu stii ce sa faci, urmaza`ti constiinta. Nu te lua dupa parerile noastre ale forumistilor. Tot ceea ce este aici este un fel de carnaval.

3. Trebuie sa iti cauti un duhovnic cu care sa vorbesti despre acest lucru. Tu ai parte acum de un atac. Sotul tau, cum spuneam mai sus este beteag, este calarit de un duh de betie. Datorita neplacerilor aduse de acest duh in familia ta acum tu esti atacata de alt duh. Adulter. Sa stii ca este foarte greu sa faci fata singura la aceasta batalie. Acum este post. Batalia este mai mare. Te rog sa nu faci nimic pana dupa post. Du`te si vorbeste cu un preot. La o manastire. Sa stii ca dracul fuge de cruce si rugaciune. DAR! Trebuie sa`l vezi (simti) si sa te rogi ca sa nu fii biruita. Nu trebuie sa te rogi ca sa alegi bine (ramai sau incerci sa vezi cum e)! Te rogi sa nu fii ispitita. Te rogi sa nu cazi.

4. Casatoria este o taina. Nu o lasa. Ea te mantuie.

5. Adulterul este un pacat. In trecut se lasa cu sange! Desi este bagatelizat el este un pacat. Ia gandestete cum ar fi o viata in care familia nu ar mai exista. Ti`ar placea sa`ti vezi copilul intr`o asa lume?

6. Asculta ce spune mama ta. Viata este grea. Nu inseamna ca vei merge spre bine. Consecinta pacatului va fi o viata cu mult, mult mai grea decat ai tu acum. Cei ce spun ca trebuie sa lasi sunt oameni in general necasatoriti, fara copii, fara responsabilitati. Ei nu stiu privirea copilului catre mama. Ei vorbesc doar prin egosimul lor. Daca mama ta il lasa pe tatal tau? Daca bunica ta il lasa pe bunicul tau?

7. Pana in acest moment, desi vrajmasul iti picteaza viata ca un esec, tu de fapt nu ai esuat . Esti la carma unei corabii in furtuna. Dar nu ai esuat! Vrajmasul va bate din toate partile. Dar nu ai esuat! Pana nu trece furtuna nu te duce spre liman, pentru ca asta va fi o esuare sigura in stancile de sub apa pe care nu le vezi!!! Stai pana trece si apoi cand iese soarele vei vedea unde duci barca voastra.

Doamne ajuta!

Toata tineretea lui a trait-o printre sticle si pahare, simtindu-se in al noualea cer, iar acum cauta mantuire prin mine?
Nu se pune... Nu sunt Dumnezeu sa pot accepta asa ceva... Sa faca efortul sa se mantuiasca singur sa ceara ajutor Lui Dumnezeu, daca nu acum cand ii este bine, macar la limita de situatie cum am facut si eu... Dar se pare ca nu v-a veni acest timp niciodata...

lilia 18.06.2007 00:59:16

Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

În prealabil postat de lilia
Dumnezeu ma pune la incercare, dar viata mea este insasi o incercare...ceva de genul: nu conteaza cum traieste, hai sa vedem daca face fatza. Se pare ca fac fatza, dar vai de viata aia cu incercari!! Cred ca si de-asta sunt un pic egoista pe mine acum. Daca tot nu am rupt casnicia cand a trebuit, acum nu as mai vrea fericire tocmai ca o pedeapsa ca nu am aceptat-o cand a trebuit. Din cauza asta sunt in dilema cu mine insami referitor la barbatul care ma doreste. Pe buna dreptate ca ma simpatizeaza si ar vrea sa fie cu mine...dar se pare ca daca nu e sa fiu fericita ca asa e destinul nu voi fi si voi renunta pentru ca mi-e mila de sot- of, of! ce multe as mai scrie, dar nu o mai fac ca tot nu am curajul sa rup casnicia...

este o situatie reala sau este un soi de de povestire "anti-divort"?

povestire anti-divort? de ce crezi asta?

lilia 18.06.2007 01:08:53

Citat:

În prealabil postat de romandragut
imi pare rau ca iti pun credibilitatea la incercare. acum o saptamana ai pus primul mesaj in care erai extrem de suparata si cautai sfaturi. banuiesc ca dupa 20 de ani de suferinta nu ai realizat ca esti de fapt fericita si ca situatie este de fapt una avantajoasa. ti-ai cumparat raiul.

daca este adevarat, atunci acesta este "forumul facator de minuni".

Am vrut de f multe ori sa divortez, am dus "lupte" cu parintii mei in care tatal meu accepta divortul, insa mama nu. Am plans si am tot oftat de situatia in care ma aflam...Ceva m-a tinut sa nu se intample si nu o sa inteleg niciodata de ce?

lilia 18.06.2007 02:17:00

Citat:

În prealabil postat de consuela
eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

pt lilia: crezi ca daca divortezi (din motiv de adultere repetate si betie fara leac), si te casatoresti cu tipul de care spui ca vrea sa fie cu tine , sa presupunem ca e crestin si respecta ca si tine, D-zeu te trimite in iad? Eu cred ca daca nu faci pasul asta ajungi in iadul prostiei!
L-ai intrebat pe copilul tau daca ar fi de acord cu un tata normal in loc de afemeiatul- betiv? ar fi cazul sa i-l si prezinti sa vezi ce spune. Eu cred ca pe omul asta nou ti l-a trimis D-zeu pt ca e meritul tau, nu pot sa inteleg de ce nu profiti de acest avantaj. Sotul tau are sanse foarte mari sa intre intr-un iad foarte adanc si asa e si corect, pt astia s-a creat iadul!

Deja am ajuns in iadul prostiei, pentru ca am aceptat situatia...
M-am tot gandit ca voi aparea altfel in fata copilului prezentandu-ma cu barbatul urmator.

In ce priveste copilul...cu siguranta nu ar fi vrut sa am alta familie, tatal alta, iar el sa fie pe drumuri intre mine si taica-sau. Nu am putut sa-i fac suferinta asta, asa am gandit eu printre multe altele...
Insa, copilul meu, daca v-a fi pus intr-o situatie de genul acesta, cu toate pacatele pe care le voi lua asupra mea, pe el nu il voi lasa sa sufere cata viata voi trai. Nu ma voi ierta nicicand daca l-as lasa sa se complaca in minciuna, m-ar durea sufletul sa il vad nefericit.

consuela 18.06.2007 09:09:31

lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.

lilia 18.06.2007 10:09:06

Citat:

În prealabil postat de consuela
lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.

Consuela, merita asa ceva...crede-ma ca as fi divortat de mii de ori. A lucrat intr-un domeniu in care avea mare influenta, cu toate argumentele mele nu as fi castigat nimic, nici macar copilul...Si apoi, cred ca ma distrugea fapta asta. Din 2 rele am ales varianta in care sunt acum. Deja sufletul meu e ranit pana aproape la limita maxima din cauza neputintei pe care am avut-o de a schimba situatia. Nu a fost persoana care sa doarma pe drum, dar a stiut sa vina acasa...
Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa...

Ioana_D 18.06.2007 11:02:42

Citat:

În prealabil postat de lilia
Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa...

Vrei sa spui prin asta ca incerci sa-ti faci singura dreptate, sa te razbuni intr-un fel pe sotul tau?
Daca da, sincer mi se pare ca te lasi orbita de tot ce ai indurat pana acum. Ce ai facut tu pana acum, din ce ai povestit pe forum si din cat am citit eu, este un exemplu, adica sa rabzi toate fara sa iti inseli sotul e de admirat, asa ca nu distruge tot ceea ce ai realizat pana acum, nu te lasa orbita de durerea acumulata in toti acesti ani...orice decizie ai lua in legatura cu divortul, macar sa nu il urasti pe sotul tau si sa nu incerci sa-i platesti cu aceeasi moneda, nu asta vrea Dumnezeu de la noi, ci de 70 de ori cate 7 daca ne greseste cineva intr-o zi sa-l iertam...sa nu uitam ca spunem chiar noi in rugaciunea "Tatal nostru" "si iarta-ne noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri" asa ca singuri ne condamnam la neiertare din partea Lui Dumnezeu daca noi nu iertam celor ce ne gresesc...gandeste-te la asta, sa nu ne pacalim si sa ne lasam condusi de durere, ci sa punem inainte DRAGOSTEA si IERTAREA.

Doamne ajuta!
Ioana :)

erzbet 18.06.2007 11:31:20

"Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze"

Nu am spus ca daca apar probleme ce implica iubirea si respectul familia se dizolva, am spus cand dispar complet, iar asta presupune un drum lung si chinuitor ca nu dispar de pe o zi pe alta. Ce inseamna o relatie ce nu are la baza raspectul? Jigniri, batai etc. Iar o familie fara iubire nu se numeste familie. Mi se pare o dovada de maturitate sa ai curajul sa renunti la o relatie in care nu mai exista acest fundament.
Sunt de acord ca ceea ce nu te doboara te face mai puternic dar cand efectiv relatia este compromisa, dupa ce s-a incercat tot posibilul, de ce sa nu se desparta?(indiferent din vina cui este, poate chiar din vina ambilor soti)

macs 18.06.2007 12:17:16

da, ce nu te doboara te face mai puternic, DAR pentru asta trebuie sa te lupti sa nu te lasi doborat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:13:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.