![]() |
Consuela:eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).
Unde ai citit despre cele casatorii acceptate de religia ortodoxa? Erzbet:am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze. Ori maturizare inseamna tocmai sa rezisti la astfel de probleme, sa inveti sa le rezolvi si sa duci traiul inainte, caci nu stii ce intorsatura fericita te asteapta dupa solutionarea acestor disensiuni. Ceea ce nu te doboara, te intareste. Dragostea mai dispare, cauza lipsei de respect suntem de multe ori noi insine. Depasind problemele, noi crestem si ne fortificam personalitatea. Ai impresia ca in urmatoarea casnicie dragostea si respectul nu pot disparea? Si inca cum. |
Citat:
Nu se pune... Nu sunt Dumnezeu sa pot accepta asa ceva... Sa faca efortul sa se mantuiasca singur sa ceara ajutor Lui Dumnezeu, daca nu acum cand ii este bine, macar la limita de situatie cum am facut si eu... Dar se pare ca nu v-a veni acest timp niciodata... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
M-am tot gandit ca voi aparea altfel in fata copilului prezentandu-ma cu barbatul urmator. In ce priveste copilul...cu siguranta nu ar fi vrut sa am alta familie, tatal alta, iar el sa fie pe drumuri intre mine si taica-sau. Nu am putut sa-i fac suferinta asta, asa am gandit eu printre multe altele... Insa, copilul meu, daca v-a fi pus intr-o situatie de genul acesta, cu toate pacatele pe care le voi lua asupra mea, pe el nu il voi lasa sa sufere cata viata voi trai. Nu ma voi ierta nicicand daca l-as lasa sa se complaca in minciuna, m-ar durea sufletul sa il vad nefericit. |
lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.
|
Citat:
Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa... |
Citat:
Daca da, sincer mi se pare ca te lasi orbita de tot ce ai indurat pana acum. Ce ai facut tu pana acum, din ce ai povestit pe forum si din cat am citit eu, este un exemplu, adica sa rabzi toate fara sa iti inseli sotul e de admirat, asa ca nu distruge tot ceea ce ai realizat pana acum, nu te lasa orbita de durerea acumulata in toti acesti ani...orice decizie ai lua in legatura cu divortul, macar sa nu il urasti pe sotul tau si sa nu incerci sa-i platesti cu aceeasi moneda, nu asta vrea Dumnezeu de la noi, ci de 70 de ori cate 7 daca ne greseste cineva intr-o zi sa-l iertam...sa nu uitam ca spunem chiar noi in rugaciunea "Tatal nostru" "si iarta-ne noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri" asa ca singuri ne condamnam la neiertare din partea Lui Dumnezeu daca noi nu iertam celor ce ne gresesc...gandeste-te la asta, sa nu ne pacalim si sa ne lasam condusi de durere, ci sa punem inainte DRAGOSTEA si IERTAREA. Doamne ajuta! Ioana :) |
"Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze"
Nu am spus ca daca apar probleme ce implica iubirea si respectul familia se dizolva, am spus cand dispar complet, iar asta presupune un drum lung si chinuitor ca nu dispar de pe o zi pe alta. Ce inseamna o relatie ce nu are la baza raspectul? Jigniri, batai etc. Iar o familie fara iubire nu se numeste familie. Mi se pare o dovada de maturitate sa ai curajul sa renunti la o relatie in care nu mai exista acest fundament. Sunt de acord ca ceea ce nu te doboara te face mai puternic dar cand efectiv relatia este compromisa, dupa ce s-a incercat tot posibilul, de ce sa nu se desparta?(indiferent din vina cui este, poate chiar din vina ambilor soti) |
da, ce nu te doboara te face mai puternic, DAR pentru asta trebuie sa te lupti sa nu te lasi doborat.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:13:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.