Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ateu,daca nu esti,privind in jur devii: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2076)

dillema 06.08.2007 23:00:08

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
dILEMA TE ROG NU GENERALIZA NU STROPI CU NOROI toata tagma medicala pt unii ,care intr-adevar muncesc mult si tre sa fie bine pregatiti profesional pt a face operatii grele ,iar aceasta educatie medicala continua se face CONTRA COST ,iar cu banii primiti de la onor statul roman,nu ar putea sa se mai perfectoineze nici un medic ci s-ar plafona ca venitul nu le permite decit ev .intretinerea familiei. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL ,deci situatia nici nu suporta comparatie!

Draga mea..lucrez in sanatate ...:)))nimic nu e secret pentru mine si am fost pe mana medicilor. Nu am improscat nuc noroi...citeste mai bine mesajul. iar legat de spaga ...asa e. Medicii sunt foarte bine platiti in comparatie cu alte slujbe, dar daca nu le dai si spaga nici macar nu se uita la tine. Sunt cadru medical si am fost si pacient. Pana cand nu am adus spaga doctorului (care a voit-o el..ca de am salar mare ca asistenta gandea el) m-ar fi lasat SA MOR. Sunt si doctori care isi respecta juramantul de doctori...dar mai putin din pacate, si daca nu ai sari asa arsa, te-as fi crezut...dar daca tot te-ai simtit ofensata inseamna ca adevarul e la mijloc:))))

dillema 06.08.2007 23:04:18

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

dILEMA TE ROG NU GENERALIZA NU STROPI CU NOROI toata tagma medicala pt unii ,care intr-adevar muncesc mult si tre sa fie bine pregatiti profesional pt a face operatii grele ,iar aceasta educatie medicala continua se face CONTRA COST ,iar cu banii primiti de la onor statul roman,nu ar putea sa se mai perfectoineze nici un medic ci s-ar plafona ca venitul nu le permite decit ev .intretinerea familiei. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL ,deci situatia nici nu suporta comparatie!

Draga mea..lucrez in sanatate ...:)))nimic nu e secret pentru mine si am fost pe mana medicilor. Nu am improscat nuc noroi...citeste mai bine mesajul. iar legat de spaga ...asa e. Medicii sunt foarte bine platiti in comparatie cu alte slujbe, dar daca nu le dai si spaga nici macar nu se uita la tine. Sunt cadru medical si am fost si pacient. Pana cand nu am adus spaga doctorului (care a voit-o el..ca de am salar mare ca asistenta gandea el) m-ar fi lasat SA MOR. Sunt si doctori care isi respecta juramantul de doctori...dar mai putin din pacate, si daca nu ai sari asa arsa, te-as fi crezut...dar daca tot te-ai simtit ofensata inseamna ca adevarul e la mijloc:))))

Si daca tot vorbeam de preoti si preturile fixe la pomelnice...preotul are aceleasi obligatii si drepturi. De ce un preot s-ar ruga gratuit si ti-ar da sfaturi si ierta pacate (intr-un cuvant te scuteste de banii care ii cheltui in spitalele de psihiatrie si iti restabileste legatura cu D-zeu), iar un doctor pe langa ca primeste salar fix (negociat de el cu spital sau stat), primeste si spaga pentru serviciul care il presteaza? Stii cate femei au murit in salile de nastere pentru ca nu au avut spaga sa dea pentru cezariana?

dillema 06.08.2007 23:06:44

Citat:

. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL

Mohul nu munceste pentru sine ci munceste pentru comunitate si oamenii saraci. Mohahul depune juramant precum si doctorul depune juramant sa insanatoseasca oameni chiar si fara bani. Ceea ce nu este cazul la noi...avem prea putine exemple pozitive in sanatate..sa nu fie cu suparare

dillema 06.08.2007 23:10:26

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
nu m-ati inteles,nu vreau sa am statutul celor cu jepp si vila cu piscina,vreau liniste,sa nu ne mai exploateze nimeni,sotul meu e exploatat ,i se opreste plata si fireste ca-mi creaza o stare de nemultumire acest fapt,nu-mi place mahalaua asa cum a anumit-o Cristi,insa cei care fac nrdreptati trebuie sa inceteze...ca incep sa am mania persecutiei!:)Sincer,daca as primi plocoane de la parinti,mosteniri,nu as refuza cum nu am refuzat nici pana acum ,dar nu as indemna sa bage mana in banii care revin Bisericii,mi-e frica sincer de Dumnezeu,Dillema draga eu am doi copii...pentru sufletul meu si pentru al lor mi-e frica,daca vrei fireste sa crezi ceea ce-ti spun ....:)si nu sunt vreo habotnica,dimpotriva sunt la polul opus(zic eu)atata vreme cat am preocupari lumesti..relaxeaza-te si tu un pic!

Daca esti atat de nelinistita pentru sotul tau...ia si tu o slujba. Sunt cursuri de calificare, mici joburi. Nimeni nu o duce pe roze in tara nu iti fie teama. Asta e curentul societatii si fiecare generatie e o generatie de sacrificiu. ma uit la parintii mei cat de mult muncesc. Lucreaza si pamantul de la tara (primit de la bunicamea) si au serviciu si in oras plus fratele meu lucreaza si sora mea....si abia reusesc sa isi duca traiul...sa nu vorbesc de trai decent ca habar nu au ce inseamna. Dar se pare ca ne-am indepartat de la subiect

urzicuta 07.08.2007 00:26:44

dillema,eu am o slujba ,sunt in vacanta acum ca si copiii mei,stau acasa cu ei..am mai lucrat part-time pe la diverse ONG-uri,cand mi-a permis timpul .aloc mai mult timp copiiilor mei in vacanta,asa consider eu cA E MAI BIne.si in plus e tare bine sa te odihnesti,sa lucrezi doar noua luni pe an.Cat despre bani nu m-ai inteles bine ma multumesc cu cat am ,fara ipocrizie.Eu nu sunt o carierista,sunt un om modest,ai putea interpreta tu lenes,comod....

dillema 07.08.2007 02:10:05

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
dillema,eu am o slujba ,sunt in vacanta acum ca si copiii mei,stau acasa cu ei..am mai lucrat part-time pe la diverse ONG-uri,cand mi-a permis timpul .aloc mai mult timp copiiilor mei in vacanta,asa consider eu cA E MAI BIne.si in plus e tare bine sa te odihnesti,sa lucrezi doar noua luni pe an.Cat despre bani nu m-ai inteles bine ma multumesc cu cat am ,fara ipocrizie.Eu nu sunt o carierista,sunt un om modest,ai putea interpreta tu lenes,comod....

Deci sa inteleg ca nu ai nimic cu preotii ca unii sunt saraci si altii sunt bogati...Domamne ajuta atunci:))))

urzicuta 07.08.2007 02:13:23

Uneori vorbesc si eu ...ca un om simplu fara prea multa carte...;)

07.08.2007 08:35:01

Pentru Mihaela initiatoarea acestui topic

Eu nu stiu daca voi putea urca vreodata la Tine,
Tu însa, Doamne, cobori când vrei: macar în treacat.
Vino, Te astept în camaruta la mine...
... Cum n-am pe nimeni, nici zavor, nici lacat,
Pune straja Ta la usa si la fereastra,
Sa nu intre peste noi nici bine, nici rau
Care sa tulbure petrecerea noastra,
O zi întreaga, Doamne, sa fiu numai al Tau.:):rolleyes:

antiecumenism 07.08.2007 10:20:59

Citat:

În prealabil postat de jenica
Antiecumenist, mai lasa frate mesajele astea lungi si vb lui Cristian :rolleyes: :"fara continut"....scrie 3 vorbe dar DIN INIMA. Mihaela si-a expus punctul ei de vedere, bun.. rau ..e al ei, e PERSONAL!! tu nu gasesti nimic demn de scris aici din inima ta??:D:p
sincer eu as vrea sa spun TIME OUT la acest subiect!! Si sa discutam despre rabdare, iubire, iertare dar nu e voia mea e voia voastra...daca veti mai continua sau nu...:D:rolleyes:

Eu cred ca acest mesaj de mai sus are un continut profund.Savantul Paulescu fiind un practicant crestin.

Mirean 10.08.2007 16:03:38

Citat:

În prealabil postat de dillema
Hai ca m-ai lamurit...Doctorul daca nu ii dai plata plus spaga nici nu se uita la tine. Si de cand un doctor are dreptul sa impuna taxe plus spaga iar preotul si bietii calugari din manastiri care se roaga pentru omenire fara sa iti zica tie facand tam-tam cum ai vrea matale. Chiar crezi ca acele casete si cruci vandute la tarabe le ajuta atat de mult incat sa sustina o manastire? Glumesti cred! Si crezi ca e de ajuns sa iti dea tie si la tot omul (are vine la manastire sa isi petreaca sejurul) sa dea si un blid de mancare pe spinarea lor? Ca doar ei muncesc acele putine pamanturi care tot ni le bagi in ochi. Vai de capul lor cum o duc, ca apoi sa ajute si saraci, copii orfani, drumeti osteniti! Sa va fie rusine! Oamenii aia mucesc pe branci si nu au weekend ca voi. Si daca pun taxa bine fac...si ar trebui sa o faca, altfel v-ati bate joc de ei cum ati facut-o si pana acum. Tot oameni sunt si au darurile, harurile si ispitele lor. Daca un doctor ti-ar cere o suma i-ai da chiar mai mult sa il multumesti. Preotul si cei din manastire au tot aceeasi menire si trebuie sa le rasplatesti fara tocmeala. De nu iti convine chiar sa nu te duci la manastire, cu asa ganduri nici nu ar trebui sa mai bantui pe acolo degeaba. Si iti repet D-zeu e ala care judeca si nu matale. Iudeii plateau la templu 10% din avutul lor plus sacrificii de animale la fiecare eveniment religios. Citeste in Biblie si ai sa te luminezi ca apostolii stimulau credinciosii sa faca donatii. Crestinii adevarati s-au stins demult, acum a ramas doar numele.
Cum un doctor iti cere plata si spaga, dupa cum primarul iti cere taxa si pana pentru fumul de la casa, dupa cum statul va fura din buzunare in vazul tuturor...nu mai comenta la cateva mii de lei de milostenie pentru manastiri sau serviciile preotilor. Ce va mananca pe voi e ca nu puteti suporta ca cineva sa aiba o situatie mai buna ca voi...si mai ales preotul. Crezi ca asteapta el alea cateva mii care le dati din an in Pasti? Crezi ca el a facut bani din zgarcenia voastra? Ma dezgusta modul de a gandi al unora

Soro, am vizitat recent o serie de biserici copte (Egipt). Interesant...desi e saracie lucie lumanarile sunt gratis...

Evident, exista si o cutie e milei. Goala.

Asa ca nu-i mai plange pe "cuviosii" de la noi...

Si pe mine ma dezgusta modul de gandi al unora.

S-apoi cate ii trebuie unui calugar? A luat votul saraciei, nu?

Si nu-i vorba sa nu-i dai. Iii dai cat poti. Dar de unde nesimtirea asta de cere si a pune taxe. Adica daca nu dau, nu se roaga si pentru mine. Daca saracul nu are, nu se roaga nimeni pentru el?

Pe la manstiri nu se petrec sejururi...La cele la care am fost eu, unde se statea, de obicei, 3 zile (e drept, am stat mai mult), pelerinii munceau alaturi de calugari.

Poate tu mergi la manastiri de cinci stele...

"Oamenii aia mucesc pe branci si nu au weekend ca voi" - zici tu. Sunt pagani soro, nu respecta duminica? Soro, au ALES calea calugariei, NU au fost OBLIGATI. Asa ca trebuie sa isi asume, nu sa perceapa taxe pentru confort....sa se multumeasca cu ce li se da...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:20:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.