Mirean |
10.08.2007 16:03:38 |
Citat:
În prealabil postat de dillema
Hai ca m-ai lamurit...Doctorul daca nu ii dai plata plus spaga nici nu se uita la tine. Si de cand un doctor are dreptul sa impuna taxe plus spaga iar preotul si bietii calugari din manastiri care se roaga pentru omenire fara sa iti zica tie facand tam-tam cum ai vrea matale. Chiar crezi ca acele casete si cruci vandute la tarabe le ajuta atat de mult incat sa sustina o manastire? Glumesti cred! Si crezi ca e de ajuns sa iti dea tie si la tot omul (are vine la manastire sa isi petreaca sejurul) sa dea si un blid de mancare pe spinarea lor? Ca doar ei muncesc acele putine pamanturi care tot ni le bagi in ochi. Vai de capul lor cum o duc, ca apoi sa ajute si saraci, copii orfani, drumeti osteniti! Sa va fie rusine! Oamenii aia mucesc pe branci si nu au weekend ca voi. Si daca pun taxa bine fac...si ar trebui sa o faca, altfel v-ati bate joc de ei cum ati facut-o si pana acum. Tot oameni sunt si au darurile, harurile si ispitele lor. Daca un doctor ti-ar cere o suma i-ai da chiar mai mult sa il multumesti. Preotul si cei din manastire au tot aceeasi menire si trebuie sa le rasplatesti fara tocmeala. De nu iti convine chiar sa nu te duci la manastire, cu asa ganduri nici nu ar trebui sa mai bantui pe acolo degeaba. Si iti repet D-zeu e ala care judeca si nu matale. Iudeii plateau la templu 10% din avutul lor plus sacrificii de animale la fiecare eveniment religios. Citeste in Biblie si ai sa te luminezi ca apostolii stimulau credinciosii sa faca donatii. Crestinii adevarati s-au stins demult, acum a ramas doar numele.
Cum un doctor iti cere plata si spaga, dupa cum primarul iti cere taxa si pana pentru fumul de la casa, dupa cum statul va fura din buzunare in vazul tuturor...nu mai comenta la cateva mii de lei de milostenie pentru manastiri sau serviciile preotilor. Ce va mananca pe voi e ca nu puteti suporta ca cineva sa aiba o situatie mai buna ca voi...si mai ales preotul. Crezi ca asteapta el alea cateva mii care le dati din an in Pasti? Crezi ca el a facut bani din zgarcenia voastra? Ma dezgusta modul de a gandi al unora
|
Soro, am vizitat recent o serie de biserici copte (Egipt). Interesant...desi e saracie lucie lumanarile sunt gratis...
Evident, exista si o cutie e milei. Goala.
Asa ca nu-i mai plange pe "cuviosii" de la noi...
Si pe mine ma dezgusta modul de gandi al unora.
S-apoi cate ii trebuie unui calugar? A luat votul saraciei, nu?
Si nu-i vorba sa nu-i dai. Iii dai cat poti. Dar de unde nesimtirea asta de cere si a pune taxe. Adica daca nu dau, nu se roaga si pentru mine. Daca saracul nu are, nu se roaga nimeni pentru el?
Pe la manstiri nu se petrec sejururi...La cele la care am fost eu, unde se statea, de obicei, 3 zile (e drept, am stat mai mult), pelerinii munceau alaturi de calugari.
Poate tu mergi la manastiri de cinci stele...
"Oamenii aia mucesc pe branci si nu au weekend ca voi" - zici tu. Sunt pagani soro, nu respecta duminica? Soro, au ALES calea calugariei, NU au fost OBLIGATI. Asa ca trebuie sa isi asume, nu sa perceapa taxe pentru confort....sa se multumeasca cu ce li se da...
|