Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

DragosP 23.05.2012 15:59:02

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446780)
Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.

Idei puține dar fixe tată!

MihaiG 23.05.2012 16:02:46

Citat:

Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.

Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?

galaditul 23.05.2012 16:03:19

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 446779)
Vad ca ati inteles esenta ,nu va ramane decat sa va intoarceti la credinta in care ati fost botezat de parinti.

Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.

Referitor la intelegerea esentei: aceasta vine din cercetarea Scripturii sub calauzirea Duhului Sfant.

MihaiG 23.05.2012 16:06:37

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446787)
Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.

O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.

galaditul 23.05.2012 16:09:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446786)
Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?

Si totusi, nu aveti consemnata nici o fapta sau invatatura a vreunui Sfant Apostol referitor la cinstirea Maicii Domnului? Asa ceva as dori sa-mi aratati si sa-mi explicati. Nu este cazul sa ma plimbati pe dupa cires. Caci, mi-ati redat o intamplare cu Maria si ingerul si o intamplare cu Maria si Elisabeta.

P.S. Scriptura nu-i atribuie niciodata rolul de arhanghel, lui Gabriel. Se spune "ingerul Gabriel".

delia31 23.05.2012 16:11:38

Citat:

Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general? :39::106:

galaditul 23.05.2012 16:16:25

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446788)
O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.

Cum am participat? Fara sa cunosc nimic, fara sa cred nimic si fara sa marturisesc nimic?
Am participat la propriul botez fara sa indeplinesc conditiile (auzirea, credinta si marturisirea credintei) lasate de Mantuitorul pentru botezul crestin?

Unde mai pui ca nu eram capabil sa pricep ceva, la data "botezului". Interesanta este afirmatia dvs.: cand am inceput sa inteleg a aparut nenorocirea. Frumoasa pledoarie pentru ignortanta.

galaditul 23.05.2012 16:20:12

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446791)
Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general? :39::106:

Blasfemie. L-ati desfiintat pe Domnul Iisus Hristos. El este singura legatura intre Dumnezeu si om. O spune Sfanta Scriptura.

P.S. Incercati ceva clar. Trebuie sa gasiti in Sfanta Scriptura, un singur exemplu de cinstire a Maicii Domnului, de catre un apostol. Gasiti acel exemplu si explicati-l.

MihaiG 23.05.2012 16:23:08

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446791)

Nu este suficient. Pentru dânsul, ceea ce nu este scris mot-a-mot în Scriptură nu există sau nu e bun. Cu excepția situațiilor când a spus așa EW.

Chiar nu vă dați seama că discutăm cu o persoană care refuză, nu doar să încerce să înțeleagă, ci chiar să asculte, cu unul care face intenționat pe surdul ?

galaditul 23.05.2012 16:25:28

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 446785)
Idei puține dar fixe tată!

Am mai multe idei. Dar, deocamdata, sunt "obsedat" (spre bucuria dvs.) de aceasta, cu faptele si invataturile Sfintilor Apostoli.

De ce sunteti rai cu mine si nu ma scapati de aceasta obsesie? Dati-mi o singura fapta sau invatatura a vreunui apostol, referitoare la cinstirea Maicii Domnului, si gata. Am scapat (si eu si dvs.).

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:05:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.