![]() |
Tare imi sunteti dragi ! Atatea si atatea am invatat de la voi, sunteti parte din viata mea. Va iubesc pe toti si va urez din tot sufletul : LA MULTI ANI !
|
La Multi Ani cu sanatate
Sa va dea Domnul tot ce doriti! Zile senine, si fericire La Multi Ani, sa traiti! |
Citat:
|
:) dragilor, sa stiti ca noi asa am cantat si in biserica...
|
Citat:
|
Citat:
Nu contesta nimeni buna calitate a lucrurilor. E vorba de ostentatia cu care acestia subliniaza calitatea obiectelor cu care se imbraca, pe le folosesc si cu care se inconjoara. Nu e suficient ca le vezi; ei trebuie sa-ti si atraga neaparat atentia asupra lor, a noului lor "dumnezeu". Fenomenul este dealtfel forte raspandit. |
Logica opinie...la 60 de ani.Deci,atunci cand ne dam cu parerea,mai ales cand avem si o anumita varsta,ne este mult mai usor sa fim subiectivi,judecand oamenii dupa "calitatea"supusa impatimirii,decat despre calitatea ce poate caracteriza...o calitate,ca-n orice domeniu.Omitem sa ne transpunem in sufletul si mintea unui tanar care,in mod firesc,prin natura lui apreciaza altfel lucrurile.Este usor sa aratam cu degetul spre cel ce "se-nchina",calitatii,cand pentru noi ea nu mai reprezinta o prioritate.
Eu spun ca aceasta calitate conteaza,in absolut orice domeniu,inclusiv cel spiritual,altfel nu ajungem decat sa descriem aceleasi personaje dezgustatoare din biblie,care se numesc FARISEI. |
Citat:
ory, tocmai pentru ca stiu ce e in sufletul unui tanar, incerc sa subliniez ca se poate mai bine. Nu in calitate e ceva rau, ci in faptul ca ne mandrim cu ea. Unii se cred grozavi doar pentru ca poarta numai lucruri de marca, de exemplu Versace. A fost o emisiune despre acestia, de aceea am si amintit, in care se vorbea despre noii imbogatiti, care nu "suporta" altceva decat Versace, platind preturi exorbitante. Confunda valorile, din cauza banilor lor, pe care intre noi fie vorba, nu se stie cum i-au castigat. E normal, ca un asemena om sa se dea mare cu hainele, daca cu altceva nu poate iesi in evidenta, trebuie laudati, trebuie sa se simta "peste" altii. Dupa mine e chiar caraghios sa ma madresc ca am o haina fabricata de o firma sau de alta. Tot goliciunea omului trebuie sa o acopere, indiferent cat a costat. Mandria noastra, pe care o hranim din rasputeri, pentru care ne indatoram, dam bani grei pentru ea, nu e multumita nicicum; ii trebuie tot mai mult. Si cand ii dai tot mai mult, ea cere confirmare si de la ceilalti: ia uitati-va, oameni buni...! aceasta este totusi forma cea mai grosiera a mandriei, caci mandria are si forme mai fine, care nu se lasa atat de usor detectate. Nici pe acelea nu trebuie sa le trecem cu vederea. |
Sunt convinsa ca stii ce este in sufletul unui tanar,fiindca ai fost asemenea lui,insa un tanar,nu va sti niciodata ce este in sufletul unui om de varsta mai inaintata decat a lui,nu are cum sa stie,pana cand n-o sa ajunga asemenea lui.Trebuie sa gandim imatur,trebuie sa gandim,poate,gresit,trebuie sa parcurgem acest traseu iminent al maturitatii,tocmai asta inseamna viata,prin etape si invatare continua.
Din pacate,multi dintre batranii zilelor noastre,dau dovada mai degraba de orgoliu si de aroganta,decat de intelepciune,astfel impunand atotstiinta lor celor tineri,printr-o atitudine care mai degraba defaima decat sa invete. |
Exact la mandria asta, din cauza careia nu se mai distinge binele de rau, m-am referit.
M-as bucura sa iti citesti cuvintele peste un timp, ory, ca sa intelegi si tu ce ai scris aici. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:19:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.