Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Iarasi despre infailibilitatea papala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2933)

MariaB 08.04.2008 12:49:33

Citat:

În prealabil postat de vsovi
era un intreg popor
shi apoi au plecat cu totzii la rastignire shi totzi l-au hulit

asa cum gandesti tu, ar insemna ca toti roma^nii care au avut mai mult de 3 ani in 1989 ar trebui judecati si condamnati pentru represaliile comuniste

MariaB 08.04.2008 12:53:43

Citat:

În prealabil postat de anita
Dupa rastignirea Mantuitorului grupuri intregi de evrei mergeau chiar si in tarile din jurul Israelului pt.a-i prigoni pe crestini ,printre acesti prigonitori se afla si sf.Pavel.

"grupuri intregi" nu inseamna poporul intreg!!!

mai spui: La fel in Grecia unde sf.Pavel cuvanta erau evrei care ridicau oamenii impotriva lui
nu prea putea sa fie altfel, din moment ce apostolii mergeau sa predice Vestea cea Buna chiar in comunitatile de evrei
cine voiai sa se ridice impotriva lor? grecii care nici nu auzisera de Isus?

vsovi 08.04.2008 13:17:57

Citat:

În prealabil postat de MariaB
Citat:

În prealabil postat de vsovi
era un intreg popor
shi apoi au plecat cu totzii la rastignire shi totzi l-au hulit

asa cum gandesti tu, ar insemna ca toti roma^nii care au avut mai mult de 3 ani in 1989 ar trebui judecati si condamnati pentru represaliile comuniste

ce frumos mi-ai intors-o in scafarlie ca sa scotzi in evidentza ce, prin exagerarea ta? Va pricepetzi la demonstratzii aiuritoare... poi cum sa poate sa nu te faci de rushine draga MariaB cand faci astfel de combateri ce par a fi indreptaztite shi a ma scoate pe mine fie mincinos, fie absurd fie ... continua dumneata.... poi bine ca ai stat dumneata sa-i numeri shi sa-i pui in evidentza pe totzi shi sa mi-i pui mie in carca ca i-ash fi judecat deja shi i-ashi fi shi condamnat... deci tzi-am zis ca nu te astamperi shi ma judeci shi ma osandeshti mereu ca judec shi osandesc aratandu-mi mereu cum fac eu prin demonstratziile ratzionale ale dumitale... Oricum itzi multzumesc fiindca asha este mereu ma aflu in treaba ca sa observ adevaruri ce osandesc shi judeca deci itzi multzumesc ca iata ca mi-am gasit baiul baiurilor mele ca ma cred

jude mustreu ce shade pe nimic sau pe minciuna...

dar Hristos a judecat cu dreptate pentru ca El nu shi-a cautat dreptatea Lui ci a Celui Care L-a trimis... deci shi noi daca vom cauta dreptate shi voia shi lucrarea lui Hristos shi nu a noastra, atunci nu ne vom osandi ci mantui, shi nuci nu vom judeca mereu spre osanda sa ne indreptatzim pe noi inshine....

deci totzi romanii fara deosebire de varsta au fost vinovatzi shi ar trebui condamnatzi pentru represaliile comuniste... dar daca unii macar se vor pocai, asha cum s-a intamplat cu multzi, atunci pentru catziva Dumnezeu iarta shi mantuie shi vindeca pacatul nostru de foshti... ca totzi suntem de vina... inclusiv copilashii din burticile mamicilor... dar la urma fiecare va primi de la Hristos Cuvantul cel Drept shi plata pentru faptele sale...

deci totzi evreii l-au parasit shi l-au hulit pe Hristos exact asha cum totzi romanii l-au rabdat shi aclamat pe Ceaushescu shi clica lui pana azi... bineintzeles mai putzin o mana de oameni sfintzi shi curatzi shi cinstitzi shi dreptzi, shi atunci ca shi acuma...

dar mi-a placut folosirea copiilor pentru scoaterea in evidentza a exagerarii... adica a denigrarii afirmatziilor mele..... rezultatul e ca par prost sau mincinos in ochii cititorilor.... dar nu ma supar fiindca de multe ori, de foarte multe ori chiar asha sunt, dar incerc totushi sa ma corijez folosind Cuvantul lui Hristos pentru pacatoshii pacatoshi ca mine.... deci nu m-am suparat ci itzi multzumesc ca mi-ai dat atentzei... shi iarta-ma ca vad ca va doare ca nu suntetzi ortodocsi... dar nu trebuie sa ne uratzi pentru asta ca nu suntetzi voi de vina, ci inaintashii voshtrii care s-au lepadat de dreapta credintza facandu-se eretici.... nu-i judec ca s-au judecat ei inshishi atunci cand s-au despartzit... shi nici pe voi care bine ar fi sa avetzi mai multa minte de la Dumnezeu ca unii macar sa revenitzi la Hristos....:(??????

PadreCory 08.04.2008 13:30:46

Toti evrei l-au hult pe Cristos?Si Sf.Fecioara Maria, Sf.Ioan,Apostolii, femeile mironosite nu apartineau tot poporului evreu?

Grigorie 08.04.2008 14:10:00

Eu nu inteleg cum a alunecat o discutie despre infailibilitatea papala intr-una despre antisemitism. Ar fi bine sa revenim la subiectul initial.

vsovi 08.04.2008 14:19:02

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Toti evrei l-au hult pe Cristos?Si Sf.Fecioara Maria, Sf.Ioan,Apostolii, femeile mironosite nu apartineau tot poporului evreu?

sigur ca nu pricepetzi... sau va prefacetzi?!... ca daca n-atzi pricepe n-atzi pacatui, dar asha :(... iata shi Grigorie se intreaba cum a alunecat discutzia spre antisemitism shi antirom^nism...

poi am exclus de fiecare data pe cei sfintzi shi dreptzi, care au avut inima milostiva, durere, parere de rau, care au ramas fideli, credincioshi... dar erau o manutza de oameni... care au rabdat pana la sfarshit durerile... dar degeaba i-am exclus de la pacatuire ca voi vretzi mereu sa fie ce au zis altzii asha cum atzi vrea voi sa fie ca au zis/scris.... poi e asha cum au zis shi cum s-a scris, cu virgula shi punct, cu spatziu cu paragraf shi aliniat, cu litera mare sau mica... sau cu nota de subsol.... nu e cum am vrea noi ci cum a fost shi cum s-a zis shi cum s-a scris shi cum s-a pastrat... :)

PadreCory 08.04.2008 15:20:37

Deci admiteti ca o minoritate ebraica il sustinea pe Mantuitorul.

vsovi 08.04.2008 15:32:43

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Deci admiteti ca o minoritate ebraica il sustinea pe Mantuitorul.

Nu admit existentza vre-unei minoritatzi ca nu socoteshte Hristos in minoritatzi shi majoritatzi, asha socotesc interesele lumeshti ci am citit shi cred asha cum scrie ca fideli shi cu Hristos au ramas nu o minoritate ci doar catziva... pe care Hristos dupa inviere i-a restrans unii langa altzii, i-a iertat, shi i-a trimis la apostolie... shi nu era o minoritate ebraica ci creshtina... ca nu mai erau socotitzi evrei... ca nu se mai considera botezul ebraic al carnii ci al cercuirii inimii la invartoshare...:)

anita 08.04.2008 15:36:29

Citat:

În prealabil postat de MariaB
Citat:

În prealabil postat de anita
Dupa rastignirea Mantuitorului grupuri intregi de evrei mergeau chiar si in tarile din jurul Israelului pt.a-i prigoni pe crestini ,printre acesti prigonitori se afla si sf.Pavel.

"grupuri intregi" nu inseamna poporul intreg!!!

mai spui: La fel in Grecia unde sf.Pavel cuvanta erau evrei care ridicau oamenii impotriva lui
nu prea putea sa fie altfel, din moment ce apostolii mergeau sa predice Vestea cea Buna chiar in comunitatile de evrei
cine voiai sa se ridice impotriva lor? grecii care nici nu auzisera de Isus?

Dar iudeii au intaratat pe femeile cucernice si de cinste si pe cei de frunte ai cetatii, si au ridicat prigoane impotriva lui Pavel si a lui Barnaba, si i-au scos din hotarele lor.
(Faptele sfintior Apostoli ,cap.11)

PadreCory 08.04.2008 15:37:59

Dar Pavel si Barnaba carui grup etnic ii apartineau?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.