![]() |
Citat:
|
Citat:
iar afirmatia mea era : "un alt parinte, parca Cleopa al nostru, spune ca si evreii vor fi mantuiti, daca la Judecata sunt gasiti ca au trait dupa Legea lor." ce zici, q.e.d. sau tie break? |
Citat:
Poate suntem potentiali sfinti; asta e altceva, caci puterea lui Dumnezu mare este si la El toate sunt cu putinta. |
Citat:
|
Citat:
'Sfintele, sfintilor', se canta la Liturghie. Primii crestini se numeau intre ei sfinti, nu pentru ca ar fi fost toti neaparat sfintiti dpdv personal (nu erau toti..), ajunsi la desavarsire, ci in acest sens de mai sus. Orice crestin are preotia imparateasca, dupa epiostola sfantului Petru. Deci, in aceast calitate, chiar pacatosi fiind, putem sa ne spunem parerea (cu smerenie si respect) si despre sfinitii din punct de vedere personal. Daca ar fi altfel, nimeni nu ar mai putea emite nici o parere, pt ca atunci cand esti sfant esti smerit, si nu stii ca esti sfant, deci nici atunci nu ai spune nimic despre alti sfinti, dupa teoria ta... |
[quote=Anca-Miha;145298]Tu te consideri sfanta, Mirela? Ca ortodoxe trebuie sa ne consideram pacatoase, nu sfinte, ca suntem departe de a ne da viata petnru credinta. Nici macar nu ne-o dedicam credintei, citim si noi putin... sau deloc.
QUOTE] Este cu mult mai folositor sa ne consideram sfinti si sa stim ca suntem sfinti in devenire, ca avem o zestre in noi care trebuie INMULTITA NU SCAZUTA. De aceea eu am militat mereu pentru Impratasire deasa tocmai pentru a ne INTARI, si reaminti ca suntem sfinti(da , asa pacatosi cum suntem, dar recuperabili!) si a duce flacara mai departe si mai ales a o PAZI. Pe cind reversul monezii pentru cei mai multi este ceva de genul: Aaaaaaa :(((, oricum sunt un pacatos, umblu din pacat in pacat, astia nu ma lasa asta sa ma impartasesc ca sunt cu totii foarte exigenti si cer foarte mult de la noi, deci mai bine-mi vad de sticla, de tigarica si de femeiustile mele in continuare. Cam asta estye optica cu diverse variatii pe aceeasi tema, iar daca sectantii au o alta optica mai sanatoasa(DOAR LA ACEASTA PERSPECTIVA, ca in rest sunt calamitati, dar asta este) prin faptul ca se considera sfinti atunci in lumina celor spuse mai sus nu-si fac psihicului decit un bine! |
Citat:
Nu este de loc asa! Numai Maica Domnului a fost fara pacat, dintre oameni! Toti ceilalti suntem deci necredinciosi? |
Citat:
Sfintele sfintilor nu sunt femeile sfinte ale sfintilor :))) |
Citat:
"Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile. " (Iacov 2:10) De asemenea, incalcarea legii insemna necinstirea lui Dumnezeu ("Tu, care te lauzi cu legea, Îl necinstești pe Dumnezeu, prin călcarea legii? "). |
Citat:
Pe de alta parte, eu inca nu am citit de nici un sfant care sa spuna despre el ca este sfant, dimpotriva, am citit numai despre plangerea pacatelor. Si ce distanta enoma este intre viata unui sfant si ceea ce facem noi. Sa fim desavarsiti este o porunca, nu un fapt. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:02:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.