Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Hotararea B.O.R in ceea ce priveste pasapoartele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5766)

emanuel2007 11.03.2009 13:54:19

adevarul este ca si io vorbesc aici niste lucruri care multora , sunt convins , par ............ prea inalte , sau prea exagerate ... dar io am placerea ca sa ma insingurez mereu , cand pot , si prin asta ajung de multe ori sa gandesc oarecum aspru cu privire la orice pacat , si ajung sa " judec " de sus lucrurile ... nu cred ca este judecare , pacat , insa cert este ca este o judecare foarte aspra , de undeva dintr-un punct in care nu mai simti influentele oamenilor lumesti cu care ai contact in societate ... de exemplu azi m-am intalnit cu niste oameni lumesti , si m-am ferit sa nu ii judec , dar prin asta am ajuns , sa nu mai judec aspru lucrurile , mai bine zis sa imi vad de treaba mea si sa nu mai vad ce fac ei , si sa ma preocup numai de lucrurile trecatoare cu care eram ocupat ; in aceasta stare nu mai ai cum sa te mai gandesti mereu la Dumnezeu si la pocainta ... insa cand te insingurezi lucrurile nu mai pot merge asa ; cand te rogi mai mult si te insingurezi ajungi te gandesti mereu la pocainta ta inaintea lui Dumnezeu , si prin asta ajungi sa deplangi si lumea cu mare intristare , sau daca nu cu intristare cel putin cu mare asprime si detasare , care nici nu este bine sa o numim asprime ci numai adevar gol golut ... subliniez : ajungi sa vezi lumea foarte detasat , si intr-o continua pomenire a lui Dumnezeu si pocainta continua ... este o stare fericita , si nicidecum pacat ... o stare prin care te apropii de mantuire , si iti dai seama in acelasi timp cat de departe esti de mantuire ... caci cand suntem relaxati duhovniceste si stam cu mintea in cele trecatoare , ne indepartam de mantuire si avem impresia ca ne apropiem , ca mantuirea nu e asa de grea ; pe de alta parte cand te rogi mai mult si te pocaiesti in continuu , incepi sa simti ce putere are satana asupra lumii acesteia , si intri intr-o lupta mai fatisa cu el ; incepi sa simti in adevar cat de departe esti de Dumnezeu , dar in mod paradoxal te apropii de El , chiar si daca numai foarte putin ...

emanuel2007 11.03.2009 15:32:27

rectific totusi : nu din cauza preotilor s-a tampit lumea , ci lumea a inebunit de la cel rau , de la vrajmasul ... dar problema este ca si preotii le cam canta in struna la lume , ceea ce nu e bine ... se cauta acuma sa se cante in struna la UE , la lume si patimile lumesti ... iar asta nu e spre mantuirea nimanui ... da ma rog , mai lasa-i in pace si pe aia , cu toate ca ma deranjeaza strategia lor ... da acuma nu mai am timp de ei ... Dumnezeu sa ii lumineze ...

mucenitza 11.03.2009 15:57:28

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121651)
cine vede biserica doar in plan orizontal , omenesc , ca si intitutie , are o legatura pe din fara cu biserica ; biserica este inauntrul tau , nu in afara , cum a zis Hristos ; nicidecum o chestie ierarhica exterioara , cum o vad catolicii ... e plina lumea de ierarhii care mai de care mai destepte , dar la Dumnezeu toate acestea nu sunt nimic , la Dumnezeu conteaza doar legatura INTERIOARA cu Hristos ... asta este biserica , o ierarhie interioara a adevarului si nu una exterioara , care inevitabil este omeneasca si nedreapta ... caci daca nu este interiorizata , atunci ce este ? desigur : omeneasca si demonica ... nu va lasati inselati de ierarhii extrioare , lumesti , caci imparatia lui Hristos este in fiecare din noi , dar inauntrul fiecaruia nu in afara ...

suna cam gnostic...tu te referi probabil la ceea ce a spus isus la cina cea de taina si ceea ce s-a scris in evanghelia dupa Toma...chiar de ce nu avem si evanghelia dupa Toma alaturi de celelalte evanghelii?In Egipt s-a descoperit un manuscris ce se pare ca a fost scris de Toma zis geamanul si care are conotatii gnostice,mi se pare cam ciudat sa fi scris un apostol de-al lui Isus o evanghelie de tip gnostic,chestia a ca Isus i-a intrebat pe ucenicii sai,la cina cea de taina,cu ce anume il asemanau ei si unul a spus ca seamana cu un invatat,altul cu un sfant,iar Toma ar fi zis"Doamne mi-e teama a grai buzele mele cu ce semeni",atunci Isus l-a luat deoparte pe Toma si i-a spus trei cuvinte(ce anume.....)iar ceilalti l-au intrebat ce anume i-a spus Isus si el a raspuns"daca v-as spune ati arunca cu pietre dupa mine iar din pietre ar iesi un foc si v-ar omori pe toti.Ceea ce s-a descoperit in Egipt se pare a fi o invatatura secreta sau asa ceva,chiar Isus a spus"fatarnicii si fariseii au luat cheile cunoasterii si le-au ascuns si nici ei nu le folosesc si nici pe altii nu-i lasa,dar voi sa fiti sireti ca serpii si curati ca porumbeii"despre ce cunoastere e vorba?

antoniap 11.03.2009 17:18:05

[quote=cristiboss56;121682]
Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 121673)

Măi, mâi,măi , pe zi ce trece mă uimești mai mult Antonia ! "trăim vremurile : Scapă cine poate" ! ! ! Mă uluiești ! Scăpare ușoară Antonia . . .

Nu cred ca am sanse sa scap prea usor. Dar daca va trebui sa aleg intre mucenicie si microcip, ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea putere sa aleg prima varianta. Din pacate, cale de mijloc nu va exista.

Si o veste care ne mai da niste sperante: Dezbaterile de astazi din Senat s-au amanat pentru luni, deoarece nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru votarea legii privind pasapoartele electronice.

emanuel2007 11.03.2009 17:30:49

no , chestia cu gnosticismul este o erezie ... nu are cum ca in bis ortodoxa de 2000 de ani incoace sa nu se fi cunoscut la orice ora adevarata credinta in Hristos ; Hristos nu ar fi ingaduit una ca asta , odata ce El a spus ca pe bis Sa nu o vor birui portile iadului , adica ereziile si orice fel de necunostinta despre Dumnezeu ... deci , Iisus nu a luat deloc pe toma deoparte si nu i-a zis nimic deosebit ; iar toma daca ar fi stiut ceva despre Iisus , special , cu siguranta ca ar fi descoperit si celorlalti apostoli si intregii Biserici ; mai mult , chestia asta ca ceilalti apostoli ar fi aruncat cu pietre in toma pentru asta , este o erezie si blasfemie , deoarece apostolii , care au fost sfinti , nu aveau cum sa respinga un adevar despre Iisus ... in afara de iuda desigur ...
iar io nu am nimic cu gnosticismul , nici in ceea ce am spus mai sus ; am vrut sa zic ca exista inaintea lui Dumnezeu nu numai o ierarhie exterioara preoteasca , ci si una interioara preoteasca , in sensul ca fiecare crestin este preot , chiar daca nu este hirotonit ... in sensul acesta fiecare crestin conduce Biserica ortodoxa , bis ortodoxa nu este a nimanui decat a lui Hristos , si in acelasi timp apartine tuturor crestinilor ortodocsi de pretutindeni in egala masura ... deci exista si o ierarhei interioara si o preotie interioara a fiecarui crestin ; si deci nimeni nu este dator cu ascultarea altui crestin decat numai atunci cand il indeamna constiinta ; ascultarea este numai intru Hristos si nu de forma ... deci fiecare crestin are in egala masura dreptul sa hotarasca iin Duhul Sfant in bis ortodoxa , la fel de mult ca si orice patriarh sau preot ... nu este patriarhul mai mare decat nici cel din urma crestin , atata timp cat cine hotaraste hotaraste intru Duhul sfant ; adica o hotare a unui patriarh in duhul sfant este la fel de mare ca si o hotare a unui simplu credincios daca aceasta din urma este hotarare in duhul sfant ; de aceea la sf liturghie este chemat orice pacatos , si cel din urma , sa se roage si pentu patriarh ... nu exista ierarhii in bis ortodoxa , ierarhia este numai o simpla formalitate , iar regula ortodoxiei este tocmai aceasta : niciodata nu ne conducem dupa forme , niciodata nu credem in forme , ci numai in Dumnezeu ... deci sinodalitatea se extinde la orice credincios din biserica , atata timp cat fiecare credincios este preot si poate hotara in duhul sfant ...

interesanta ideea asta cu sinodalitatea extinsa la orice credincios ...

dar evangheliile apocrife ( gnostice ) sunt scrise de eretici nu de sfinti sau apostoli ...

mucenitza 11.03.2009 20:13:00

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121847)
no , chestia cu gnosticismul este o erezie ... nu are cum ca in bis ortodoxa de 2000 de ani incoace sa nu se fi cunoscut la orice ora adevarata credinta in Hristos ; Hristos nu ar fi ingaduit una ca asta , odata ce El a spus ca pe bis Sa nu o vor birui portile iadului , adica ereziile si orice fel de necunostinta despre Dumnezeu ... deci , Iisus nu a luat deloc pe toma deoparte si nu i-a zis nimic deosebit ; iar toma daca ar fi stiut ceva despre Iisus , special , cu siguranta ca ar fi descoperit si celorlalti apostoli si intregii Biserici ; mai mult , chestia asta ca ceilalti apostoli ar fi aruncat cu pietre in toma pentru asta , este o erezie si blasfemie , deoarece apostolii , care au fost sfinti , nu aveau cum sa respinga un adevar despre Iisus ... in afara de iuda desigur ...
iar io nu am nimic cu gnosticismul , nici in ceea ce am spus mai sus ; am vrut sa zic ca exista inaintea lui Dumnezeu nu numai o ierarhie exterioara preoteasca , ci si una interioara preoteasca , in sensul ca fiecare crestin este preot , chiar daca nu este hirotonit ... in sensul acesta fiecare crestin conduce Biserica ortodoxa , bis ortodoxa nu este a nimanui decat a lui Hristos , si in acelasi timp apartine tuturor crestinilor ortodocsi de pretutindeni in egala masura ... deci exista si o ierarhei interioara si o preotie interioara a fiecarui crestin ; si deci nimeni nu este dator cu ascultarea altui crestin decat numai atunci cand il indeamna constiinta ; ascultarea este numai intru Hristos si nu de forma ... deci fiecare crestin are in egala masura dreptul sa hotarasca iin Duhul Sfant in bis ortodoxa , la fel de mult ca si orice patriarh sau preot ... nu este patriarhul mai mare decat nici cel din urma crestin , atata timp cat cine hotaraste hotaraste intru Duhul sfant ; adica o hotare a unui patriarh in duhul sfant este la fel de mare ca si o hotare a unui simplu credincios daca aceasta din urma este hotarare in duhul sfant ; de aceea la sf liturghie este chemat orice pacatos , si cel din urma , sa se roage si pentu patriarh ... nu exista ierarhii in bis ortodoxa , ierarhia este numai o simpla formalitate , iar regula ortodoxiei este tocmai aceasta : niciodata nu ne conducem dupa forme , niciodata nu credem in forme , ci numai in Dumnezeu ... deci sinodalitatea se extinde la orice credincios din biserica , atata timp cat fiecare credincios este preot si poate hotara in duhul sfant ...

interesanta ideea asta cu sinodalitatea extinsa la orice credincios ...

dar evangheliile apocrife ( gnostice ) sunt scrise de eretici nu de sfinti sau apostoli ...

totusi,descoperirea de la NAG HAMMADI din 1945,si anume a evangheliei dupa Toma,este o culegere de texte si pilde ale lui Isus care vorbeste in parabole,nu contest ca nu ar fi o erezie lucrarea asta,dar de ce a fost interzisa de catre Atanasie al Alexandriei in anul 367 si in prezent este la muzeul din Egipt?de ce nu s-a ars sau altceva?este tinuta in secret la muzeu iar Vaticanul o considera o erezie,de fapt printre alte pilde ale lui Isus ar fi si ceva de genul"Imparatia mea este in voi,inlauntrul vostru si nu in cladiri de lemn sau din piatra,spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi.oricine va gasi intelesul acestor cuvinte acela nu va gusta moartea".Vaticanul considera aceasta o erezie.
Cam cum s-ar putea interpreta toate astea?eu nu sustin gnosticismul sa nu mi-o iei in nume de rau

mucenitza 11.03.2009 20:14:25

http://apologeticum.wordpress.com/20...nta-ortodoxia/

mucenitza 11.03.2009 20:15:52

http://apologeticum.wordpress.com/20...prin-pasaport/

emanuel2007 11.03.2009 20:22:25

spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi

asta era erezia ... Hristos este inauntrul oamenilor dar nu in lemne si alte lucruri ...

mucenitza 12.03.2009 12:10:35

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121887)
spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi

asta era erezia ... Hristos este inauntrul oamenilor dar nu in lemne si alte lucruri ...

exact!!!
ia priviti aici !http://apologeticum.wordpress.com/20...iune-suspecta/

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:13:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.