Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Invidia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5816)

DragosP 30.01.2013 08:09:05

Și pe mine mă încearcă uneori simțăminte de-astea. Dar îmi revin spunându-mi că până la urmă toate fac parte din planul lui Dumnezeu și nu trebuie în nici un caz să cădem în deznădejde. Ci să facem tot timpul ce putem noi, cât de mic, să stârpim răul din lume. Chiar dacă numai ne rugăm.

eliza-georgiana 31.01.2013 00:46:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 499516)
Nu-i bine sa-ti marturisesti in public pacatele si nici realizarile , caci aceasta-i slava desarta , dar imi asum acum si aici acest risc , acest pacat .
Nu am invidiat in viata mea niciodata , ci totdeauna am visat si m-am rugat sa am si eu ceva din ce au altii , dar nu am pizmuit si nici nu am invidiat , iar fata de cei aroganti in bogatia lor , am avut si am un sentiment de compatimire , caci de multe ori Dumnezeu mi-a aratat cat de scurta e fericirea si calea lor . Chiar mi-e mila de multi dintre acestia , si nu mi-as dori sa fiu in pielea lor , sa am casnicia lor si mediatizarea asta excesiva . Totul este fum si ceata , atat de trecator , chiar nu merita , va spun sincer .
Problema care ma obsedeaza de la un timp , este rusinea ce ma incearca ca sunt om si nu un animal , oricare ar fi el , un pom , o floare , orice , dar nu om ! Va spun sincer ca este groznic acest sentiment , si pe deasupra si un mare pacat , dar asta-i realitatea , asta simt , asta scriu acum .
Ieri la un post tv . aratau copii parasiti de ai lor parinti prin spitale , legati de paturile lor , singuri , flamanzi , in planset continuu , iar cand reporterul s-a apropiat de ei , zambeau , parca ii asteptau . . . Groaznic ce imagine , de nedescris ! Apoi , citeam pe net de copii gasiti in ghene de gunoi , de copii maltratati , abuzati . . . Pai , cum mai "oameni buni " cateaua isi ingrijeste puii pana la sacrificiul suprem , fuge cu iei in gura , le schimba locul , doar pentru a-i salva de eventualii dusmani . Mai toate animalele sunt parinti desavarsiti , si noi ce suntem Doamne ?
Nu exista zi fara violuri , talharii , crime , cruzime peste tot , sange , durere , saracie , ura , vrajba , sadism . Apoi , stateam eu si ma gandeam la mai tot trecutul asta al omenirii , cate conflicte , razboaie , milioane de cadavre , experiente pe copii , pe mame , torturi in masa . . . Sunt momente cand nu gasesc nimic in apararea noastra ca oameni , ca finte rationale . Efectiv pe zi ce trece imi este rusine cu titulatura de om !
Uitati ce am facut si cu planeta data noua spre folosinta , am distrus tot , am incercat sa schimbam pana si legile naturii , iar in loc de carti la scolile vestite din unele tari "democratice" de traditie , se folosesc pistoale , arme albe , se macelaresc intre ei , totul a devenit o nebunie , parca suntem intr un mare spital de nebuni . De aceea spun ca mi-e rusine ca sunt om , o spun cu regret si cu mare durere .
Uitati si aici , pe acest forum , care la scara planetara e un nimic , cata vrajba , cata ura , cate vorbe grele , cate judecati aiurea , si asta intr o comunitate de crestini . Totul este alterat si viata reala si cea virtuala , si singurul care ne mai suporta este Dumnezeu , pana cand nu stiu ! Cu adevarat este o iubire aparte si o rabdare iesita din comun , care depaseste intelegerea noastra , dar va spun sincer ca pe zi ce trece nu mai am nici un motiv sa ma bucur ca sunt om , cand vad toate grozaviile prezente si citesc despre cele din trecut .
Va rog sa ma iertati , dar am simtit nevoia sa ma destainui si sa-mi usurez sufletul in fata voastra , caci cu voi ma intalnesc aici zi de zi de peste sapte ani !
Inca odata , iertare de aceasta postare !

ceva sa-ti mai aline scarbele...
Ce este rugăciunea? Este o continuă comunicare a omului cu Dumnezeu. Gândiți-vă ce spunea Sfântul Apostol Pavel în epistola către Tesaloniceni: „Rugați-vă neîncetat!”. Cum putea el să se roage neîncetat când era un om foarte activ? Atâtea biserici a făcut, atâtea epistole a dictat, atâtea lucruri avea de făcut. Nu putea să stea în genunchi neîncetat. La asta s-a gândit: să ai întotdeauna în inima ta sentimentul prezenței lui Dumnezeu. De fapt, Sfinții Părinți așa definesc rugăciunea: rugăciunea este sentimentul prezenței lui Dumnezeu. Rugăciunea nu este doar atunci când citești din carte, iar când spui: „Doamne!”, să fii sigur că Dumnezeu Se întoarce cu fața la tine și așteaptă să-I spui ceva. Când ești ocupat, fii atent la lucrul pe care-l faci. Când ai conversații, gândește- te la ce spui. Inima trebuie trezita mereu pentru rugaciune, altminteri se va usca de tot.

Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...e-de-minuni-i/ )

cezar_ioan 31.01.2013 00:57:37

Citat:

Nu exista zi fara violuri , talharii , crime , cruzime peste tot , sange , durere , saracie , ura , vrajba , sadism .

Da, acelea pe care le savarsim zilnic, fiecare, inlauntrul nostru...

cristiboss56 31.01.2013 05:52:19

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 499824)
Da, acelea pe care le savarsim zilnic, fiecare, inlauntrul nostru...

Cu refulari in exterior . . . !
De ce , Ioane , de ce omul duce o greutate a raului mai mare decat puterea lui , si semne de indreptare in omenirea asta nu se intrevad , ba dinpotriva ! De ce ?
Tu esti si om , si parinte , si profesor , dar si psiholog , lucrezi nemijlocit cu acest om al zilelor noastre !
Ce se intampla cu "specia" asta , Ioane , de ce ne maltratam intre noi prin faptele , gandurile si vorbele noastre ?
De ce a devenit acest "om" atat de rau cu el insusi , dar mai cu seama cu cei din jurul lui ?
De ce atata ura , sange si violenta , Ioane !

Yasmina 31.01.2013 07:42:41

Citat:

Nu-i bine sa-ti marturisesti in public pacatele si nici realizarile , caci aceasta-i slava desarta , dar imi asum acum si aici acest risc , acest pacat .
Nu am invidiat in viata mea niciodata , ci totdeauna am visat si m-am rugat sa am si eu ceva din ce au altii , dar nu am pizmuit si nici nu am invidiat , iar fata de cei aroganti in bogatia lor , am avut si am un sentiment de compatimire , caci de multe ori Dumnezeu mi-a aratat cat de scurta e fericirea si calea lor . Chiar mi-e mila de multi dintre acestia , si nu mi-as dori sa fiu in pielea lor , sa am casnicia lor si mediatizarea asta excesiva . Totul este fum si ceata , atat de trecator , chiar nu merita , va spun sincer .
Problema care ma obsedeaza de la un timp , este rusinea ce ma incearca ca sunt om si nu un animal , oricare ar fi el , un pom , o floare , orice , dar nu om ! Va spun sincer ca este groznic acest sentiment , si pe deasupra si un mare pacat , dar asta-i realitatea , asta simt , asta scriu acum .
Ieri la un post tv . aratau copii parasiti de ai lor parinti prin spitale , legati de paturile lor , singuri , flamanzi , in planset continuu , iar cand reporterul s-a apropiat de ei , zambeau , parca ii asteptau . . . Groaznic ce imagine , de nedescris ! Apoi , citeam pe net de copii gasiti in ghene de gunoi , de copii maltratati , abuzati . . . Pai , cum mai "oameni buni " cateaua isi ingrijeste puii pana la sacrificiul suprem , fuge cu iei in gura , le schimba locul , doar pentru a-i salva de eventualii dusmani . Mai toate animalele sunt parinti desavarsiti , si noi ce suntem Doamne ?
Nu exista zi fara violuri , talharii , crime , cruzime peste tot , sange , durere , saracie , ura , vrajba , sadism . Apoi , stateam eu si ma gandeam la mai tot trecutul asta al omenirii , cate conflicte , razboaie , milioane de cadavre , experiente pe copii , pe mame , torturi in masa . . . Sunt momente cand nu gasesc nimic in apararea noastra ca oameni , ca finte rationale . Efectiv pe zi ce trece imi este rusine cu titulatura de om !
Uitati ce am facut si cu planeta data noua spre folosinta , am distrus tot , am incercat sa schimbam pana si legile naturii , iar in loc de carti la scolile vestite din unele tari "democratice" de traditie , se folosesc pistoale , arme albe , se macelaresc intre ei , totul a devenit o nebunie , parca suntem intr un mare spital de nebuni . De aceea spun ca mi-e rusine ca sunt om , o spun cu regret si cu mare durere .
Uitati si aici , pe acest forum , care la scara planetara e un nimic , cata vrajba , cata ura , cate vorbe grele , cate judecati aiurea , si asta intr o comunitate de crestini . Totul este alterat si viata reala si cea virtuala , si singurul care ne mai suporta este Dumnezeu , pana cand nu stiu ! Cu adevarat este o iubire aparte si o rabdare iesita din comun , care depaseste intelegerea noastra , dar va spun sincer ca pe zi ce trece nu mai am nici un motiv sa ma bucur ca sunt om , cand vad toate grozaviile prezente si citesc despre cele din trecut .
Va rog sa ma iertati , dar am simtit nevoia sa ma destainui si sa-mi usurez sufletul in fata voastra , caci cu voi ma intalnesc aici zi de zi de peste sapte ani !
Inca odata , iertare de aceasta postare !

Da,culmea ca pana si la mine a ajuns stirea asta cu copiii legati,din Buzau.
Imi povestea mama intamplari de la tara(ea face naveta cam 10 zile/luna la mosie),cica niste vecini carora nu le pasa de nimic aveau o catea si cand a ramas bortoasa au aruncat-o pe drum.Cateaua a mirosit ca-i loc bun de fatat in curtea bunicii si s-a aciuiat acolo si are doi pui.
Mama cum ii este natura dansei,era socata cum de oamenii arunca animalele pe drum,cat sunt de nemilosi la care eu am replicat"ce sa ne mai miram ca se arunca si copii la gunoi..."si atunci mama mi-a povestit stirea din Buzau.
Eu nu pot sa-i inteleg pe oamenii astia...

Dar poate si in aceasta intamplare este vointa lui Dumnezeu,stirea este mediatizata la nivel de tara iar copiii cu pricina poate isi vor gasi niste parinti adoptivi care sa le salveze copilaria asta traumatizanta.

cezar_ioan 01.02.2013 00:19:16

Crimele nu sunt in afara. Sunt inlauntru. Autorul e fiecare om, in lumea lui intima.
Afara se vede doar un varf de iceberg, un varf minuscul (comparativ cu macelul interior).
Care ne distrage insa atentia, aproape in totalitate, de la adevaratul teatru de razboi.

cezar_ioan 01.02.2013 00:21:20

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 499838)
Cu refulari in exterior . . . !
De ce , Ioane , de ce omul duce o greutate a raului mai mare decat puterea lui , si semne de indreptare in omenirea asta nu se intrevad , ba dinpotriva ! De ce ?
Tu esti si om , si parinte , si profesor , dar si psiholog , lucrezi nemijlocit cu acest om al zilelor noastre !
Ce se intampla cu "specia" asta , Ioane , de ce ne maltratam intre noi prin faptele , gandurile si vorbele noastre ?
De ce a devenit acest "om" atat de rau cu el insusi , dar mai cu seama cu cei din jurul lui ?
De ce atata ura , sange si violenta , Ioane !

Pentru ca ucidem la nesfarsit inlauntrul nostru. Omul nostru launtric, cel imbracat in Sfantul Botez, e ciopartit zilnic de propriile noastre alegeri.
Pacatuim astfel necontenit. Aceasta cred ca este explicatia.

adam000 01.02.2013 00:27:08

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 500112)
Pentru ca ucidem la nesfarsit inlauntrul nostru. Omul nostru launtric, cel imbracat in Sfantul Botez, e ciopartit zilnic de propriile noastre alegeri.
Pacatuim astfel necontenit. Aceasta cred ca este explicatia.

Cati in Hristos ne-am botezat, in Hristos ne-am si imbracat!

Oare pe cine ciopartim de fapt, zilnic?!

Oare cine sint cei care striga (inca?) "rastigniti-L!"? Oare cine bate (inca?) cuie si Il chinuie (inca?) cu fiecare pacat, cu fiecare rau, abuz pe care il facem unui seman de-al nostru sau noua?

Dar mai este inca o MARE speranta: oare cine sint cei pe care El i-a inviat din morti? (asa cum cantam in fiecare an de Pasti, cand cantam Hristos a inviat!)

cristiboss56 01.02.2013 18:12:29

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 500112)
Pacatuim astfel necontenit. Aceasta cred ca este explicatia.aderea

Culmea , o facem constient si mult mai rau de atat , premeditam caderea noastra in pacat . . . !

cristiboss56 01.02.2013 18:15:37

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 500113)
Cati in Hristos ne-am botezat, in Hristos ne-am si imbracat!

Si nimic n-am invatat din caderea noastra in pacat !

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:09:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.