Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Hirotonia femeii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6018)

catalin2 26.05.2013 22:58:11

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 520319)
Mic-burghezule, nu ai decit sa iti pui si tu un citat din "marele om al Bisericii", ierarhul lu' peste si slujitorul infernului, criminalul incestuos Papa Borgia Alexandru, la semnatura. Nimeni nu va fi suparat.

Desigur, dar trebuie sa fie si adevarat. Si pe un forum catolic nimeni nu va fi incantat de un astfel de citat.

Theodore_of_Mopsuestia 26.05.2013 23:02:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 520324)
Desigur, dar trebuie sa fie si adevarat. Si pe un forum catolic nimeni nu va fi incantat de un astfel de citat.

Cata, tu nu ai observat modificarile in detaliile mele si in ce scriu? Nu te-ai prins, inca?! Uita-te cu atentie la detaliile si semnatura mea.
Logic ce scrii este. Dar acesta NU este un forum catolic. Si iti dai seama ce har preotesc avea unul care se culca cu fiica-sa...
"Bleah!", vorba burghezului brailean, aici de fata.
On-topic: nu (mai) am caderea sa ma pronunt in chestiuni ce tin de credinta crestina: e credinta voastra, e treaba voastra. Dar mi se pare ca Mihai are deplina dreptate in aceasta chestiune: toate religiile precrestine, cu exceptia iudaismului, au avut si priestesses.

cezar_ioan 27.05.2013 03:41:01

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 520317)
Avocate, după ce termini meciul cu doctorul te rog să-ți schimbi semnătura.

Mă alătur și eu cu aceeași rugăminte.
Sper că Mihai e un gentleman și mizează exact cât trebuie pe disponibilitatea noastră către glumă. Fie ea și una (chiar) (ne)bună.

MihaiG 27.05.2013 06:43:15

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 520313)
Citatul biblic pe care l-ati dat, cu intelesul pe care l-ati dat, este perfect aplicabil nu numai pentru a sustine hirotesirea diaconitelor, dar si hirotonirea preoteselor.

Eu astept sa imi spuneti dv. De aceea, v-am pus o intrebare. Repet: credeti sau nu ca ar trebui admisa hirotonirea femeilor intru presibiterat ? Daca nu, de ce nu, ce anume impiedica ?

Nu am o opinie cristalizată cu privire la această chestiune. În schimb am o opinie destul de clară în sesnul că ar trebui revenit la hirotesirea diaconițelor, în lumina conciliului Vatican II care a reintrodus ordinul diaconilor permanenți. De asemenea, apreciez ca binevenite atât prezența femeilor care proclamă apostolul, cât și pe cea a ministrantelor.

P.S. Pentru că m-au rugat Cezar Ioan și DragoșP, și doamna Miha Anca, îmi modific semnătura.

DragosP 27.05.2013 07:07:59

Mulțumesc.
Teddy, nu mă mai mușca atât. Am fundul tare, risti să rămâi fără dinți.

cezar_ioan 27.05.2013 07:54:10

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 520336)
P.S. Pentru că m-au rugat Cezar Ioan și DragoșP, și doamna Miha Anca, îmi modific semnătura.

Mulțumesc, Mihai. Și recunosc că m-a amuzat "raționamentul" acela, însă ține de vremuri sumbre când Biserica era strânsă tare în clește, din păcate... Și mai cred ceva: era o ironie de tot haiul la adresa politrucilor nerozi, pe care doar un om de duh, curajos și jertfelnic, o putea semna.

DragosP 27.05.2013 08:19:15

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 520319)
Mic-burghezule, nu ai decit sa iti pui si tu un citat din "marele om al Bisericii", ierarhul lu' peste si slujitorul infernului, criminalul incestuos Papa Borgia Alexandru, la semnatura. Nimeni nu va fi suparat.

Dacă-mi explici tu, din punct de vedere creștin (al oricărei denominațiuni) de ce ar trebui să răspund cu mârlănie mârlăniei, o să mă gândesc și poate o să-mi pun așa ceva la semnătură.

stefan florin 27.05.2013 09:09:08

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 520273)
Păi depinde ce înțelegem prin cler. Tu ce înțelegi ?

Biblia spune că apostolii "s-au rugat și au pus mâinile peste ei", iar în comentariul la acest pasaj, Biblia Anania spune așa: Rugăciunea și punerea mâinilor alcătuiesc, până astăzi, actul sacramental al hirotoniei. Alegerea era făcută de comunitate, dar hirotonia, numai de apostoli.

Mie nu mi se pare că ar fi fost necesară rugăciunea și punerea mâinilor apostolilor dacă diaconii ar fi urmat să fie doar un fel de super-chelneri.

prin cler inteleg clasa preoteasca. Apropos, ce spune Biblia ca faceau diaconii?

Mihnea Dragomir 27.05.2013 09:09:10

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 520336)
Nu am o opinie cristalizată cu privire la această chestiune.

Ma asteptam la un astfel de raspuns

Citat:

În schimb am o opinie destul de clară în sesnul că ar trebui revenit la hirotesirea diaconițelor, în lumina conciliului Vatican II care a reintrodus ordinul diaconilor permanenți.
Dar nu exista nici cea mai mica legatura intre acestea doua. Sunt probleme diferite. Astfel, diaconi permanenti DE OBICEI au existat in Biserica, adica in cele mai multe perioade ale ei. In schimb, diaconite nu exista de multe secole.

Theodore_of_Mopsuestia 27.05.2013 09:46:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 520343)
Dacă-mi explici tu, din punct de vedere creștin (al oricărei denominațiuni) de ce ar trebui să răspund cu mârlănie mârlăniei, o să mă gândesc și poate o să-mi pun așa ceva la semnătură.

Pai nu a fost marlanie din partea lui Mihai ca a scris'o, nu ar fi nici din a ta daca o comiti. In alta ordine de idei, ce s'a intimplat cu vestitul tau umor? Nu mai exista PPA-ul respectiv? Pe bune, esti prea acid.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:32:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.