fallen |
20.01.2014 21:52:53 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 548203)
Pai si ce, e moral sa investesti 1000 lei sau mai mult in tratarea unui animal de companie cand altul te costa sa zicem 200?
|
Ia-te de mana cu iubitul meu, la faza asta (urmatorul pas va fii sa spuna ca daca cineva are salariul sau pensia prea mica nu se mai justifica sa dea prea multi bani pe medicamente)! Chiar o sa le spui copiilor ca decat sa tratam animalul mai bine ne luam altul, ca ne costa mai putin, si putem sa ne batem joc si de ala?
Nici nu prea se pune problema cat costa "unul nou", poti sa iei animale si de pe strada si sa "investesti" bani in ele (impropriu spus; aici e mai degraba un act de mila); desigur, daca iti permiti, acum, nu poti sa rupi de la gura copiilor; mai bine le spui din capul locului ca nu ne putem permite; dar in principiu e vorba de o asumare a unei responsabilitati. Daca poti si esti pregatit, ti-o asumi, daca nu, nu. O fiinta vie nu e totusi o jucarie sau un obiect. Si apoi, daca esti o persoana constiinciosa, cu intentii bune si cu inima curata, poate ai noroc sa dai peste persoane care sa te inteleaga si sa te ajute, fara sa te jecmaneasca. Credeti ca eu mi-as fii permis interventiile pe care le-am avut la orataniile mele, daca nu as fii avut prieteni care sa ma ajute? sau chiar daac eu mi-as fii permis au as fi fot dispusa, credeti ca el m-ar fii lasat? Vreau sa mai spun in cunostiinta de cauza ca am eutanasiat multe animale (nu ale mele ce-i drept, pana acum), si am vazut exact care e diferenta (semnificativa) dintre a-l lasa sa se chinuie si a-i curma suferinta, si chiar si persoanele carea au solicitat-o si au insistat sa asiste, mi-au imparatsit parerea. Daca as fii stiut ca e naspa, nu le-as fii lasat sa asiste, desigur. Insa nu pot spune acelasi lucru despre modul cum au executat-o alti colegi de-ai mei, dar, in fine...fiecare cu calitatile lui... une voiam sa ajung e ca la un moment dat aveam noi acasa un animal (e drept, doarun hamster) pe care l-am descoperit grav bolnav, iar eu am vrut sa il iau la cabinet sa il eutanasiez, si al meu nu m-a lasat pe motiv ca e ziua mea libera si am alta treaba...(stiu, sunt o sotie rea, egoista si iresponsabila !).totusi imi pare rau ca am spus asta, pana la urma am reusit sa-l conving si pe el care e diferenta intre una si alta. Doar ca nu am mai apucat sa o pun in practica. Si pana la urma, de fiecare data, am facut cum am considerat eu ca e bine (la mine acasa, deigur), si a fost bine.
|