![]() |
Citat:
Dar ma referam la: Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm. |
aaa,sau poate se refera "unirea tuturor oamenilor"
|
Citat:
|
Citat:
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele. |
Eu de multe ori, daca nu chiar mai de fiecare data, am auzit "unitatea credintei" care cred ca are alt sens decat unirea credintei, nu?
|
Unitatea credintei ar trebui sa reprezinte o credinta intr-un Dumnezeu, asa subiectiv cum o face fiecare religie in parte UNIFICATI sub acelasi acoperis.
De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul. Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta) |
Citat:
Cand zici "invingerea ereziilor" banuiesc ca te referi la (re)aducerea ereticilor la adevar, nu? |
Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?
|
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:59:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.