Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8000)

Ioana-Andreea 14.01.2010 15:11:42

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 200506)
Nu se roaga pentru unirea credintelor, ci a "credintei":
"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam".

Adica cerem ca noi, toti cei ce venim catre Hristos, sa ne impartasim de aceeasi credinta in Duhul Sfant, astfel ca sa ajungem sa-i dam Lui toata viata noastra.

Credinta este un dar dumnezeiesc la care participam. Degeaba participam daca nu ni se impartaseste Duhul Sfant, care sfinteste credinta si viata noastra. Iata de ce noi nu ne vom putea niciodata ruga pentru ecumenism, caci acesta nu cere "impartasirea Sfantului Duh", pentru ca nu Il cunoaste.

Multumesc!
Dar ma referam la:
Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.

Ioana-Andreea 14.01.2010 15:12:20

aaa,sau poate se refera "unirea tuturor oamenilor"

Lavrentiu 14.01.2010 15:33:57

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 200556)
Multumesc!
Dar ma referam la:
Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.

Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.

Fani71 14.01.2010 15:52:00

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 200577)
Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.

Cred ca se refera si la unirea celor despartiti de Biserica.
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.

Noesisaa 14.01.2010 16:11:07

Eu de multe ori, daca nu chiar mai de fiecare data, am auzit "unitatea credintei" care cred ca are alt sens decat unirea credintei, nu?

andreicozia 14.01.2010 16:28:10

Unitatea credintei ar trebui sa reprezinte o credinta intr-un Dumnezeu, asa subiectiv cum o face fiecare religie in parte UNIFICATI sub acelasi acoperis.

De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul.

Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta)

Lavrentiu 14.01.2010 16:33:47

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 200592)
Cred ca se refera si la unirea celor despartiti de Biserica.
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.

Poate se refera si la asta, dar cred ca Sfintii Parinti (Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare etc) ar fi fost mai specifici.

Cand zici "invingerea ereziilor" banuiesc ca te referi la (re)aducerea ereticilor la adevar, nu?

Noesisaa 14.01.2010 17:05:19

Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?

antoniap 17.01.2010 20:16:31

MARELE ANTONIE ȘI ECUMENISMUL DE ASTĂZI

glykys 17.01.2010 22:48:58

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 200640)
Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?

Stiu ca mi-a spus cineva odata ca termenul grecesc aferent (enetatos, parca) inseamna "unitate" (oricum, contine in el radicalul "unu") si a fost tradus gresit prin "unire". Ideea este ca noi ne rugam ca Biserica sa fie Una, sa nu se mai rupa din ea, nu sa ne unim cu catolicii, musulmanii si altii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:59:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.