Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Paganismul antic s-a infiltrat in majoritatea religiilor. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8396)

Mihnea Dragomir 15.06.2016 13:17:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 623926)
Vascul este considerat o planta medicinala, e adevarat ca nu se folosesc fructele.

Se folosesc si fructele, tinctura preparata din fructe uscate de vasc recoltat de pe mar e prevazuta in farmacopee.
Pentru amatorii de fructe de vasc recoltate personal: pana la doza de 3 grame nu riscati viata. Mai departe, nu garantez.

DragosP 15.06.2016 14:21:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 623925)
Nu toti avem androizi translatati in romana :)

Tre' doar tastatura.
Citat:

Care va sa zica de aia postezi asa telegrafic, tastatura virtuala bat-o vina :21:
Nu, nu prea am ce zice, doar mă bag și eu în seamă din când în când.

catalin2 15.06.2016 15:18:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 623930)
Doamne, tu citesti ce scrie ala sau vrei doar sa fii gicacontra. :p

E adevarat, la o citire rapida a textului se poate intelege ca e vorba de calugari crestini. De aceea am scris "din ce reiese din citat" (am vrut sa scriu initial "daca cititm textul cu atentie"). Partile care ne arata ca e vorba de pustnici precrestini sunt "În Spațiul primordial al Europei", "după principiile dreptății", "sărbătoarea Crăciunului, a Crăcilor sacre, vindecătoare, a fost instituită, demult, în preistorie". De aici rezulta, foarte clar, ca e vorba de acea perioada. Era culmea, majoritatea istoricilor spun ca aceste sarbatori (Rusalii, Sanziene, Dragaica) erau precrestine, iar autorul, care e dacolog, sa spuna ca sunt dupa.
Inainte sa scriu acel mesaj m-am informat un timp pe net, dar acum m-am uitat si pe lucrarea intreaga: http://gandirea.ro/originea-cuvintului-craciun/
Autorul spune ca dacii nu au fost crestinati, pentru ca ei aveau deja o traire crestina. Mai mult, autorul spune ca locuitorii aveau un trai isihast: "În Terra mirabilis se arată că în Spațiul Carpatic, doctrina arhaică hesychia (= liniște, repaos), o tehnică similară cu Yoga, dar mai dezvoltată și mai profundă, a continuat să fie practicată în Dacia și după cucerirea unei mici părți din Dacia de către romani." De aici autorul spune in citat de calugari isihasti si manastiri.

catalin2 15.06.2016 15:19:55

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 623931)
Se folosesc si fructele, tinctura preparata din fructe uscate de vasc recoltat de pe mar e prevazuta in farmacopee.
Pentru amatorii de fructe de vasc recoltate personal: pana la doza de 3 grame nu riscati viata. Mai departe, nu garantez.

Stiam ca e si otravitor, nu mai stiam ce anume.

Urbanophon 15.06.2016 15:26:57

Ionele...

Deci...

Sa zicem ca azi e sarbatoare. Crestina, desigur. Ma duc la Biserica. Dar azi, sa zicem, e si "Black Friday" si ma duc dupa ce ies de la Biserica si imi cumpar un Televizor.

Sunt pagan?

stefan florin 15.06.2016 15:51:06

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 623938)
Ionele...

Deci...

Sa zicem ca azi e sarbatoare. Crestina, desigur. Ma duc la Biserica. Dar azi, sa zicem, e si "Black Friday" si ma duc dupa ce ies de la Biserica si imi cumpar un Televizor.

Sunt pagan?

esti mai "pagan" decat a fost Anton Szandor Lavey

stefan florin 15.06.2016 16:03:59

4 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 623906)
Pai cauta si tu , daca nu ai in biblioteca ta , sau in casa sa zic asa carti de cultura generala , carti de Etnografie , carti despre spiritualitatea geto-dacilor etc, si acolo o sa vezi, nu mai trebuie sa-ti zic eu cartea cu autorul si citatul.

mai bine, ai numerota tu cateva din asa zisele obiceiuri pagane in cultul crestin ortodox
ps: recunosti aceste poze ale cultului tau? Au sau nu pe ele simboluri pagane antice egiptene?

Ionel28 25.06.2016 16:50:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 623940)
mai bine, ai numerota tu cateva din asa zisele obiceiuri pagane in cultul crestin ortodox
ps: recunosti aceste poze ale cultului tau? Au sau nu pe ele simboluri pagane antice egiptene?

Acum nu vom face o descriere a simbolurilor , nu pentru ca nu poate , dar cum bine stii si tu, si ochiul lui Dumnezeu are origine pagana , nu numai la religia egiptenilor, simbol gasit azi si in masonerie , si pe unele Biserici Ortodoxe din tara. Crucea ansata o au azi crestinii copti , adica Biserica copta . Si apoi am mai zis si altora ca eu am vazut anii trecuti o emisiune pe National TV , emisiune despre Masonerie , unde erau doi invitati masoni cu grad mare , unul era Olimpian Ungherea si cineva prin telfon , sau reporterul a intrebat , macar ca nu era in discutie despre Martori,, daca Martorii faca cumva parte din masonerie. Raspunsul a fost categoric ,nu. Asta deoarece chiar daca unii asa cred, idealurile doar caritabile ale masoneriei , si faptul ca sant ACCEPTATI ,in masonerie doar crestini( ortodocsi , catolici , greco , romano, etc) , si musulmani , sintoisti, budisti , hindusi, cu conditia ca toti sa creada desigur in Dumnezeu , si sa nu fie atei. Ce intelegere sa fie intre un talmes-balmes , de comun acord cu ceea ce a spus Hristos Iisus, ,,Sa aveti toti acelasi gand,, cand sant atatea diferent, atunci. Regretatul tracolog istoric preot ortodox Dumitru Balasa a scris in cartea s-a ,,Dacii de-a lungul mileniilor , ca exista si URME DE OFISM, in cadrul Bisericii ortodoxe. Stii cred ce este ofismul.

Ionel28 25.06.2016 16:52:22

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 623938)
Ionele...

Deci...

Sunt pagan?

Ce au cumparaturile , cu faptul ca esti crestin,,,?

AlinB 25.06.2016 19:14:14

Pai da, Martorii iubesc si ei "Blac Poamanday" de ce sa se ia de ea?
Nu e obicei pagan in definitiv, e unul modern.
Ca si traducerea stramba pe care au facut-o Sfintei Scripturi.
E moderna, e dupa doctrina, deci e "cool".

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:27:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.